Транзитен ретрограден Марс в натала

Транзитен ретрограден Марс в домовете на натала

Муси Дачева

Като планета на волята, амбицията, инстинкта за оцеляване, когато се движи в права посока, неговата енергия е целенасочена и подкрепяща.

В ретроградната фаза, която се случва веднъж на 2 години за период от около 60-80 дни, марсовият импулс е обърнат навътре. Той провокира съмнение, неувереност, апатия, отпуснатост и нисък жизнен тонус по принцип. Но всичко това се изразява на фона на личните качества, затова различните хора възприемат ретроградностите на Марс по различен начин.

Как се проявява Марс придвижвайки се назад през домовете на вашата натална карта?

Ретрограден Марс през I дом

Движещият се назад Марс в първи дом от натала обикновено провокира известна самокритичност, дотолкова че да преосмислите някои свои постъпки, или конкретни предстоящи планове и проекти. Възможно е в този период да ви се удаде случай, най-накрая, да „натриете носа някому“, като намерите точните доказателства за своята теза. Ретроградният период на Марс сега не е подходящ да правите каквито и да е корекции на външността си, ако това значи хирургична намеса. Работете повече на мисловно ниво за повишаване на самооценката си, обръщайте внимание на партньора си и там търсете одобрение и похвали.

Марс през II дом

Когато Марс се движи назад във втори дом на натала настъпва време на преразглеждане на личните финансови планове. Ще стигнете до разбирането да управлявате по-ефективно паричните си ресурси, да влагате енергията си там, където доходът е гарантиран. Може да изживеете моменти на обвинения от страна на близък човек за непочтеност и некоректност. Ще ви се иска да не се бяхте захващали с това да помогнете някому, при условие, че той не оценява усилията, които влагате.

Ретрограден Марс през III дом

Марс ретрограден през трети натален дом ще ви подтиква да обърнете внимание на транспортното си средство. Вероятно личният или семеен автомобил имат нужда от реглаж, от подобряване на сигурността като смяна на спирачките, или проверка на спирачната течност. Вероятно ще ви се налага в този период по-често да ходите пеша, което си има добра страна, повлиявайки физическата ви кондиция. Смяната на старата кола с по-нова, но също употребявана, е добра идея, но купуването на чисто нова кола в този период, не е подходящо.

Ретрограден Марс през IV дом

Движейки се назад през 4-ти дом на рождения ви хороскоп Марс ще ви кара да правите необходимото, за да се чувствате сигурни у дома. Може в този период да си купите камера за видео наблюдение, или да направите входната си врата по-сигурна като я смените с по-здрава, или замените заключващото устройство с по-съвременно. Периодът е добър за ремонтни дейности в дома. При купуване на ново жилище отчитайте степента на неговата сигурност. Някои промени, които искате да направите по собствеността си, да разделите парцел, или да промените статута на земята, могат да изискват повече време и да се наложи да изчакате обръщането на Марс.

Ретрограден Марс през V дом

Когато Марс е ретрограден в дома на забавленията, идва време да се разтоварите с нещо, което не сте правили отдавна, но което знаете,че ще ви помогне да се освободите от натрупаното напрежение и гняв. Ще ви бъде трудно да печелите състезания в периода на ретрограден Марс, затова не бъдете максималисти. Отношенията с децата е възможно да търпят задръжки и да ви е трудно да намирате верния път към тях. Изчакайте да премине ретроградността на Марс преди да навлезете в по-дълбока интимност в новата си връзка.

Ретрограден Марс през VI дом

Марс придвижващ се бавно назад през дома на здравето може да бъде стимул да изпробвате някои природни средства за стимулиране на имунната система и повишаване на жизнения тонус. Понякога Марс може да ви накара да прекалено много да мислите за здравето си, да се фиксирате в идеята за здравословен начин на живот, или в това, че имате сериозен здравословен проблем. Спазването на твърд ежедневен график по време на ретрограден Марс, може да бъде „спасителен пояс“,който да ви откъсне от необходимостта да променяте дразнещи ви обстоятелства в работната среда.

Ретрограден Марс през VII дом

В дома на партньорството ретроградният Марс може да ви подтикне да преразгледате някои договори за съвместна работа. Разделите и разводите в периодите на ретрограден Марс в седми дом са често срещани. Марсовите импулси за отстояване на своето, ако не бъдат овладявани, могат да ви костват нерви, енергия, средства и развалени отношения. Ретроградният Марс може да ви даде някои насоки за справяне с конкуренцията, и те често не са свързани с директното влизане в бой, а по-скоро с търсенето на други, заобиколни подходи. В личните взаимоотношения пасивната агресия упражнявана върху партньора, може да има разрушителен ефект върху връзката ви.

Ретрограден Марс през VIII дом

Когато Марс се движи назад през осми натален дом някои подозрения, свързани с общи сметки,могат да се окажат основателни и да ви вкарат в сложни процедури на изясняване на разходите в съдружието или в семейната фирма. Забавяне могат да търпят планове за съвместни инвестиции. Марс ретрограден в осми дом може да ви накара да обръщате повече внимание на сексуалните си потребности или ако имате проблеми в това отношение, да потърсите съвет и помощ. Периодът не е подходящ за планирани операции.

Ретрограден Марс през IX дом

Намеренията за пътуване в периода на ретрограден Марс изискват много добра предварителна организация. Не пропускайте да си направите застраховките за времето на пътешествие, особено ако решите да упражнявате екстремни спортове. Предприемането на далечно пътуване с личен автомобил крие рискове, които може да намалите, ако бъдете предвидливи и не се осланяте прекалено много на добрия случай. Проекти свързани с образованието, изпити за ВУЗ или подаване на документи за университети в чужбина, могат да срещнат трудности и забавяния.

Ретрограден Марс през X дом

Когато Марс е в дома на кариерата и е ретрограден, може да станете много критични към това, как шефа си върши работата. Което неизбежно води до конфликти и сложни взаимоотношения. А това от своя страна намалява трудовия ентусиазъм и може да ви накара да поискате временно откъсване от активна работа. Чувствате неувереност и това ви кара да бъдете по-предпазливи в социалните си изяви, избягвайки критичните погледи и оценките на околните. Моментът е добър за промяна на целите, за пренасочване, за търсене на ново поприще, или за по-сериозно отношение към дейност, която считате за хоби, но не и за престижно занимание.

Ретрограден Марс през XI дом

Периодът е свързан с някои затруднения в общуването с по-големи групи от хора. Може би не сте готови да влезете в нов кръг на общуване, с хора, които не познавате добре. Влизане в политическа партия или сдружение от подобен тип, не е най-добрата идея сега. Отношенията с някои близки приятели ще претърпят преразглеждане и преоценка, която може да бъде висококритична и взискателна. Извънбрачните любовни взаимоотношения или необвързаната с брак връзка, в периода на ретрограден Марс изисква повече дискретност, ако не искате да засегнете друг човек.

Ретрограден Марс през XII дом

В средата на вашите неприятели има прегрупиране и обединение, което е скрито от очите ви. Понякога имате усещането, че интуицията ви изневерява. Възможно е да имате сънища, които не знаете как да тълкувате, и които ви тревожат. Безпокойството на подсъзнателно ниво, може да увеличи напрежението в ежедневието и да ви прави по-тревожни от обикновено. Периодът е добър за обучение в някои психични техники за подобряване на жизнения тонус и самочувствието. Отделяйте време за изготвяне на планове за начинания в периода, когато Марс директен ще пресече Асцендента и ще влезе „на бял кон“ в първи натален дом.

Всички права запазени!

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

 2 април 2014 година

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии