Характерът според рисунката

Запис на “Каталог” с водеща Лили Бързева по , излъчено на живо на 15 декември 2008 г.  Разговорът е за детското и по-специално как в тематичните детски рисунки се отразяват черти на характера, някои личностови особености, и че дори е възможно да се диагностицират отклонения в развитието.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.Посочен е авторът
3. Даден е активен линк към сайта www.temura.net

Етикети: , , , , , ,

1 коментар so far »

 1. Дони каза,

  Писа на януари 24, 2009 @ 17:56

  Много интересно. Хубаво е човек наистина да гледа записа, както и да се позаинтересува, понеже рисунките говорят, а и е от полза и за потенциалните бъдещи родители, а не само за станалите вече родители.
  Като малка винаги в рисунките ми почти имаше хора. С рисуването се успокоявах и навлизах в мой собствен свят – по-хубав, заради което и рисувах. Обичах и обичам да рисувам хора или части от човешкото тяло (очи само, устни и т.н.). Помня, че около 5 клас рисувах Дева Мария и Младенеца като икона и то с всички детайли (даже пазя едната хех), както и други. А като по-малка рисувах принцеси, русалки и коне, мечета, зайчета покрай приказки и анимации, но винаги им правех вратове, пръсти на ръце, стъпала, лице и т.н., с наблягане на лицето. На по-късен етап преминах на голи човешки тела (7-9 клас), разпнати или в някоя моя красива фантазия – наблягане на тялото – мускулатура, извивки и т.н. с цел доближаване до реалистичното. И портрети правех. Сега портрети в 95% (последния на Анджелина Джоли).

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  2. gravatar Деси за Летен хороскоп 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  4. gravatar Р- Роси за Летен хороскоп 2021
  5. gravatar Муси Дачева за Планирано секцио и консултация с астролог