Хороскоп Близнаци 2016

Bl12Муси Дачева

Астрологичната обстановка през 2016 за предлага предизвикателства към неспокойната им природа. Един от най-значимите астрологични фактори е Сатурн. Планетата – Господар на кармата и двигател на събитията в реалния живот, след близо 7 години, отново е в зоната на подвижния кръст, част от който е вашия знак. От 18 септември 2015 година Сатурн навлезе окончателно и ще пребивава в знака, намиращ се на квадрат към рожденото ви слънце през цялата 2016 година и до края на 2017 година.

За една година,докато се движи през Стрелец Сатурн ще напредне с 10 градуса по зодиака, като се придвижи от 11-я до 21-я градус на Стрелец. По този начин ще окаже значимо влияние върху тези от втората декада на Близнаци, родени между 2-ри и 13-ти юни, и относително по-слабо върху първа и трета декада.

Сатурн ще транзитира срещуположната зона от зодиака, тази на партньорството. Затова неговото влияние ще се усети най-силно в полето на взаимоотношенията с околните, както в личен, така също в професионален и социален аспект. В сатурнова криза се учат уроци, които ни правят по-зрели и отговорни за постъпките си. Изпитанията, на които ни подлага Сатурн понякога са болезнени и горчиви, но целта е растеж в емоционално, психическо и най-вече духовно измерение.

Транзитът на Сатурн в срещуположния знак насочва към по-чести сравнения с другите, които не винаги носят добро самочувствие. „Чуждите патки са гъски“ и това често води до дълбоки вътрешни борби и преживявания,които напрягат и без това неспокойния ви нрав. Затруднена комуникация с брачния партньор, по-чести периоди на обтягане на отношенията. При някои двойки е възможна раздяла,това често се случва по време на сатурнова криза. Сложни отношения с хората от работното обкръжение, с работодатели, трудно намиране на удовлетворителна работа, честа смяна на работното място. Времето на ретроградната фаза на Сатурн, 25 март-13август, може да се окаже критично за партньорските взаимоотношения. Особено значим е периода на едновременната ретроградност с тези на Меркурий, Марс и Юпитер през април и май.

Към сатурновото влияние през 2016-та се добавя и това на Нептун. Откакто премина в Риби, своя знак, Нептун застава в квадрат на рождените слънца на определена група от Близнаци, тъй като планетата се придвижва бавно, по няколко градуса на година. В началото на 2016-та Нептун тръгва от 7-я градус на Риби и стига до 12-я, преди да навлезе в ретроградната си фаза на 13 юни. Тръгва напред от 9-я градус на 20 ноември като до края на годината се придвижва през него. На 18 юни Сатурн и Нептун правят точен квадрат в 12-я градус, съответно на Стрелец и Риби, и съответно напрегнати аспекти към слънцата на родените в средата на Близнаци.

Сатурн е планета на конкретното, на скелета и структурата, на изкристализирането на проблемите. Нептун от своя страна е планетата на фантазиите и илюзиите, прави нещата да изглеждат мъгляви и неопределени. Това, което вече не ви е нужно, което е изживяло времето си, просто ще изчезне. Нептун в зоната на кариерата, на отношенията с висшестоящите, понякога на мъжете в живота може да подведе мнозина в нереални очаквания и планове без покритие.

Ретроградните фази на планетният управител – Меркурий през 2016 година са изцяло в земните знаци, което може да ви създава затруднения в чисто практичен план, ида се отразява на материалната страна на живота. Меркурий е ретрограден между 5 и 26 януари във Водолей и повече в Козирог, между 28 април и 22 май в Телец, между 30 август и 22 септември в Дева.

Освен Сатурн и Нептун, другата значима по своето влияние планета за вас през 2016 годна, е Юпитер. На 11 август 2015-та Юпитер премина в другия знак от кардиналния кръст -Дева и ще се движи през него до 9 септември 2016 година. Началото на годината намира Юпитер в 23-я градус на Дева, по време на ретроградната си фаза, между 8 януари и 9 май, Юпитер ще се върне до 13-я градус. През последната десетдневка на май и почти през целия юни Юпитер-Сатурн-Нептун ще бъдат в астрологичната конфигурация тао (двоен) квадрат, в средата на подвижните знаци, съответно Дева-Стрелец-Риби.

Затова влиянието на Юпитер за вашия знак е противоречиво. От една страна планетата на изобилието движеща се през зоната на дома, семейството и родствените връзки ще влияе благоприятно като привлича към дома ви повече възможности за придобивки и подобряване на условията на живот. От друга страна под негово влияние може да се обвържете с неподходящи хора, да попаднете в ситуации,в които да претърпите материални щети. За несемейните Юпитер е подстрекател към обвързване, придобиване на общ дом, раждане на деца. Благоприятен месец в това отношение е февруари, особено първата половина. Лятната си почивка планирайте за месец юли и до средата на месец август.

Меркурий, вашата планета управител, ще ви радва с присъствието си и ще ви прави по-общителни през месец юни, от 13 до 30-ти, а Венера ще ви кара да сте по-сантиментални от 24 май до 17 юни.

Неблагоприятни за вашия знак могат да се окажат месеците март, май и септември 2016-та. Месец март е изключително активен заради присъствието на 7 планети в подвижния кръст, с напрегнати аспекти помежду им. През март са пролетните затъмнения, пълно слънчево на 9-ти и частично лунно на 23 март. През месец март Марс навлиза в срещуположния знак Стрелец, като добавя своята предизвикателна енергия към тази на Сатурн. Дори нещо повече, в тази зона е марсовата ретроградност, което прави престоят на планетата в опозиция на рождените слънца за дълъг период от време, през месеците март, април, май и август септември. Марс е ретрограден от 17 април до 30 юни,време през което стари вражди, неизяснени недоразумения, подминати противоречия ще изискват повече внимание и отношение.

Отново във вашата зона на зодиака има две есенни затъмнения, слънчевото на 1-ви и лунното на 16 септември. По това време се случва третата ретроградност на Меркурий, 30 август-22 септември. На фона на енергичния Марс в Стрелец -срещуположния ви знак есента изисква много физическа активност и ангажираност с неща, в които ще имате остра нужда от подкрепа.

Добрите новини през есента идват от Юпитер, който на 9 септември преминава в сродния по стихия въздушен знак Везни,в зоната на любовта и забавленията. Навлизате в период на повече възможности за изява, за изразяване на натрупания творчески потенциал, на пускане в реализация на идеи и проекти, които са ваше лично дело. В края на септември, на 26 -ти, е ежегодният съвпад на Слънцето и Юпитер, сега в 3 градуса Везни. Този късметлийски по своята природа аспект ще облагодетелства най-вече родените в първата декада на Близнаци.

Месец октомври е един от най-успешните ви месеци на годината. Към доброто влияние на Юпитер от Везни се прибавя това на Слънцето и Меркурий, което подсилва значението на марсовия период на годината, зареждайки ви с амбиции и висок жизнен тонус. Последните два месеца на годината са също активни и подкрепящи професионалните амбиции.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

1 коментар so far »

 1. IVANKA каза,

  Писа на юни 2, 2016 @ 10:15

  МНОГО ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ БЛАГОДАРЯ

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед