Хороскоп Близнаци 2016

Bl12Муси Дачева

Астрологичната обстановка през 2016 за предлага предизвикателства към неспокойната им природа. Един от най-значимите астрологични фактори е Сатурн. Планетата – Господар на кармата и двигател на събитията в реалния живот, след близо 7 години, отново е в зоната на подвижния кръст, част от който е вашия знак. От 18 септември 2015 година Сатурн навлезе окончателно и ще пребивава в знака, намиращ се на квадрат към рожденото ви слънце през цялата 2016 година и до края на 2017 година.

За една година,докато се движи през Стрелец Сатурн ще напредне с 10 градуса по зодиака, като се придвижи от 11-я до 21-я градус на Стрелец. По този начин ще окаже значимо влияние върху тези от втората декада на Близнаци, родени между 2-ри и 13-ти юни, и относително по-слабо върху първа и трета декада.

Сатурн ще транзитира срещуположната зона от зодиака, тази на партньорството. Затова неговото влияние ще се усети най-силно в полето на взаимоотношенията с околните, както в личен, така също в професионален и социален аспект. В сатурнова криза се учат уроци, които ни правят по-зрели и отговорни за постъпките си. Изпитанията, на които ни подлага Сатурн понякога са болезнени и горчиви, но целта е растеж в емоционално, психическо и най-вече духовно измерение.

Транзитът на Сатурн в срещуположния знак насочва към по-чести сравнения с другите, които не винаги носят добро самочувствие. „Чуждите патки са гъски“ и това често води до дълбоки вътрешни борби и преживявания,които напрягат и без това неспокойния ви нрав. Затруднена комуникация с брачния партньор, по-чести периоди на обтягане на отношенията. При някои двойки е възможна раздяла,това често се случва по време на сатурнова криза. Сложни отношения с хората от работното обкръжение, с работодатели, трудно намиране на удовлетворителна работа, честа смяна на работното място. Времето на ретроградната фаза на Сатурн, 25 март-13август, може да се окаже критично за партньорските взаимоотношения. Особено значим е периода на едновременната ретроградност с тези на Меркурий, Марс и Юпитер през април и май.

Към сатурновото влияние през 2016-та се добавя и това на Нептун. Откакто премина в Риби, своя знак, Нептун застава в квадрат на рождените слънца на определена група от Близнаци, тъй като планетата се придвижва бавно, по няколко градуса на година. В началото на 2016-та Нептун тръгва от 7-я градус на Риби и стига до 12-я, преди да навлезе в ретроградната си фаза на 13 юни. Тръгва напред от 9-я градус на 20 ноември като до края на годината се придвижва през него. На 18 юни Сатурн и Нептун правят точен квадрат в 12-я градус, съответно на Стрелец и Риби, и съответно напрегнати аспекти към слънцата на родените в средата на Близнаци.

Сатурн е планета на конкретното, на скелета и структурата, на изкристализирането на проблемите. Нептун от своя страна е планетата на фантазиите и илюзиите, прави нещата да изглеждат мъгляви и неопределени. Това, което вече не ви е нужно, което е изживяло времето си, просто ще изчезне. Нептун в зоната на кариерата, на отношенията с висшестоящите, понякога на мъжете в живота може да подведе мнозина в нереални очаквания и планове без покритие.

Ретроградните фази на планетният управител – Меркурий през 2016 година са изцяло в земните знаци, което може да ви създава затруднения в чисто практичен план, ида се отразява на материалната страна на живота. Меркурий е ретрограден между 5 и 26 януари във Водолей и повече в Козирог, между 28 април и 22 май в Телец, между 30 август и 22 септември в Дева.

Освен Сатурн и Нептун, другата значима по своето влияние планета за вас през 2016 годна, е Юпитер. На 11 август 2015-та Юпитер премина в другия знак от кардиналния кръст -Дева и ще се движи през него до 9 септември 2016 година. Началото на годината намира Юпитер в 23-я градус на Дева, по време на ретроградната си фаза, между 8 януари и 9 май, Юпитер ще се върне до 13-я градус. През последната десетдневка на май и почти през целия юни Юпитер-Сатурн-Нептун ще бъдат в астрологичната конфигурация тао (двоен) квадрат, в средата на подвижните знаци, съответно Дева-Стрелец-Риби.

Затова влиянието на Юпитер за вашия знак е противоречиво. От една страна планетата на изобилието движеща се през зоната на дома, семейството и родствените връзки ще влияе благоприятно като привлича към дома ви повече възможности за придобивки и подобряване на условията на живот. От друга страна под негово влияние може да се обвържете с неподходящи хора, да попаднете в ситуации,в които да претърпите материални щети. За несемейните Юпитер е подстрекател към обвързване, придобиване на общ дом, раждане на деца. Благоприятен месец в това отношение е февруари, особено първата половина. Лятната си почивка планирайте за месец юли и до средата на месец август.

Меркурий, вашата планета управител, ще ви радва с присъствието си и ще ви прави по-общителни през месец юни, от 13 до 30-ти, а Венера ще ви кара да сте по-сантиментални от 24 май до 17 юни.

Неблагоприятни за вашия знак могат да се окажат месеците март, май и септември 2016-та. Месец март е изключително активен заради присъствието на 7 планети в подвижния кръст, с напрегнати аспекти помежду им. През март са пролетните затъмнения, пълно слънчево на 9-ти и частично лунно на 23 март. През месец март Марс навлиза в срещуположния знак Стрелец, като добавя своята предизвикателна енергия към тази на Сатурн. Дори нещо повече, в тази зона е марсовата ретроградност, което прави престоят на планетата в опозиция на рождените слънца за дълъг период от време, през месеците март, април, май и август септември. Марс е ретрограден от 17 април до 30 юни,време през което стари вражди, неизяснени недоразумения, подминати противоречия ще изискват повече внимание и отношение.

Отново във вашата зона на зодиака има две есенни затъмнения, слънчевото на 1-ви и лунното на 16 септември. По това време се случва третата ретроградност на Меркурий, 30 август-22 септември. На фона на енергичния Марс в Стрелец -срещуположния ви знак есента изисква много физическа активност и ангажираност с неща, в които ще имате остра нужда от подкрепа.

Добрите новини през есента идват от Юпитер, който на 9 септември преминава в сродния по стихия въздушен знак Везни,в зоната на любовта и забавленията. Навлизате в период на повече възможности за изява, за изразяване на натрупания творчески потенциал, на пускане в реализация на идеи и проекти, които са ваше лично дело. В края на септември, на 26 -ти, е ежегодният съвпад на Слънцето и Юпитер, сега в 3 градуса Везни. Този късметлийски по своята природа аспект ще облагодетелства най-вече родените в първата декада на Близнаци.

Месец октомври е един от най-успешните ви месеци на годината. Към доброто влияние на Юпитер от Везни се прибавя това на Слънцето и Меркурий, което подсилва значението на марсовия период на годината, зареждайки ви с амбиции и висок жизнен тонус. Последните два месеца на годината са също активни и подкрепящи професионалните амбиции.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

1 коментар so far »

  1. IVANKA каза,

    Писа на юни 2, 2016 @ 10:15

    МНОГО ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ БЛАГОДАРЯ

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии