Хороскоп Везни 2016

Ve12Муси Дачева

През 2016 година астрологичната картина за предлага разнообразие и възможности. Планетите,които отново ще оказват важно влияние в живота са Уран и Плутон. Двете планети са далечни, и често пренебрегваме тяхното влияние върху отделния човек. Но откакто Уран се настани в срещуположния ви знак Овен, от май 2010 година, няма как да не сте усетили неговото трансформиращо взаимоотношенията ви с околните влияние. И тази трансформация бе много по-силна заради Плутон, който от две години по-рано се бе придвижил в другия кардинален знак Козирог. Ефектът на разрушителния аспект бе най-силен през 2012-2015 година, когато се случиха седемте точни квадратури, и когато мнозина от групата преживяха резки промени в живота си.

Квадратурата на Уран и Плутон се разпада, но бавно, и все още ще отправя предизвикателства. Съвместното влияние на двете планети е върху партньорските връзки -брачни и служебни, както и върху отношенията с членовете на семейството, с родителите, бабите и дядовците, всичко което ви свързва с корените и ви дава усещане за стабилност. Точно чувството за стабилност е най-уязвимо докато квадратурата Уран-Плутон не се разпадне напълно. Уран ви подтиква за повече свобода в отношения, в които имате поети сериозни ангажименти – сключили сте договор като равноправна страна, като изпълнител или посредник. В периодите, когато квадратурата е активирана от преминаването на Слънцето, Венера, Меркурий, Марс и най-често Луната, през кардинални знаци, този подтик към разрушаване на статуквото, на ограничаващи ангажименти, на спиращи развитието ви връзки, ще бъде най-силен и облечен в реални действия. Това става през месеците януари, февруари, април, юли и октомври.

В началото на годината е първата ретроградност на Меркурий. На 5 януари планетата на комуникациите тръгва назад от Водолей. На 8-ми ретроградният Меркурий е в кардиналния знак Козирог и ще се движи назад до 25-ти януари. Това е период, в който ще е добре да поработите върху семейните си взаимоотношения, да поправите това, което може. Към отделяне на повече внимание на връзките с близки хора ще ви подтиква и Сатурн, който се движи през Стрелец.

През тази и следващата година Сатурн ще се движи в зоната на отношенията с хора от близкото обкръжение, братята, сестрите, братовчедите и племенниците, съучениците и съседите. Вероятно с някой от тях ще се разминете в предпочитанията си и ще се разделите. Сатурн в тази зона може да ви подложи на изпитание, ако сте с намерение да учите, да подобрите квалификацията си. Много е важно да сте наясно какво искате и да следвате пътя си настойчиво и последователно. Ако не сте наясно, какво искате, Сатурн ще ви предложи това, което не искате,за да ви научи да избирате.

В подкрепа на сатурновото влияние в зоната на комуникациите и ученето за дълъг период от време ще бъде Марс. Планетата воин ще се движи през Стрелец през март, април и май, както и през август и септември. С подкрепата на Марс ще имате силата и волята да успеете в начинанията си. Марс от една страна ще ви прави по-смели и готови да рискувате,като например да предприемате екстремни пътувания, или да си купите бърза кола, мотор или др. превозно средство. Но Марс също така ще ви прави по-остри в реакциите към близките, към съседите.

На 23 март, предстои лунно затъмнение в 3 градуса Везни. Пълната Луна във вашия знак слага акцент на планове и намерения,в които сте вложили много енергия.

С повече напрежение в общуването са дните на ретроградната фаза на Марс през месец май. Марс се движи назад от 17 април до 30 юни. През месец май още четири планети са ретроградни – до 9 май Юпитер се движи назад в Дева, а Сатурн и Плутон са също в дългите си ретроградни фази. Петата планета, която е ретроградна по същото време, е Меркурий. От 28 април до 22 май планетата на комуникациите е във втората си ретроградност за годината. Това е период на засилен контрол и проверки върху вашата работа, обръщайте внимание на документите, с които работите, особено ако работата ви е свързана с чужди пари или собственост.

До 9 септември Юпитер се движи в предходния земния знак Дева, което ви носи редица позитиви от хора и обстоятелства, които са надалеч. След тази дата за една година напред Юпитер ви идва на гости. Това се случва веднъж на 12 години и е чудесен период на подкрепа от страна на планетата на изобилието. Юпитер ще ви помага да преодолеете по-лесно последиците от деструктивния квадрат Уран-Плутон. Юпитер ви носи позитивизъм, самочувствие и желание за живот, ще ви подкрепя да разширите социалните си контакти, да привлечете вниманието на хората върху себе си, да бъдете по-често „в светлината на прожекторите“.

Венера, вашият планетен управител, през тази година ще ви носи на крилете на любовта през месеците февруари, май-юни, септември и декември. Последните три месеца на годината ви зареждат с вдъхновение, положителни емоции и вяра в добрия изход от всяка ситуация.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

4 коментара so far »

  1. Magi_Linda каза,

    Писа на януари 3, 2016 @ 18:58

    Благодаря, Муси! Звучи дота по-добре от предходните 2 години… Дано наистина да е така!
    Желая на Вас и близките Ви много здрава, щастлива и успешна година!

  2. Стела каза,

    Писа на януари 4, 2016 @ 15:44

    Скъпа Муси,
    за кой ли път се убеждавам,че всички сме част от този микро или макро космос,и е неизбежна взаимовръзка с планети и числа.Добре ,че тези квадратури са с по-малко влеяние вече!Като лаик разбирам ,че те хич не не помагат и ще ме научат на още “пропуснати” уроци.Вдъховение ми дават моята планета Венера и Юпитер.Добре ,че Марс от днес няма “да е при мен”,че малко ми идваше в повече. Рожденното ми число е Марсово /9/и освен целенасоченост и борбеност,Марс ми правеше емоциите доста “вулканични” по-някога.Всичко това пиша с чувство за хумор и широка усмивка.
    Ти си страхотна!Единици са астролозите,които дават такава подробна астро- прогноза на предстоящите събития и възможности,дали от комерсиална гледна точка или от подбуди ,че могат да бъдат опровергани…сами търсим отговор.
    Досега написаното от теб е било точно и вярно , поне според мен!Пък е не само според мен…
    Всичко това,което пишеш,го правиш смело и всеотдайно!Така и трябва!Браво!
    С Благодарност!Стела

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 19, 2016 @ 23:35

    Стела, Благодаря! :)

  4. Усмивка каза,

    Писа на март 4, 2016 @ 9:37

    Здравей Муси,
    как влияе Сатурн върху брачните отношения на везните? В един момент реших,че това може да е раздяла на семейството.
    Кога се разпада квадратурата на Уран и Плутон?
    Поздрави

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии