Хороскоп Водолей 2016

Vo12Муси Дачева

Астрологичната обстановка през 2016 година е много по-благоприятна за родените под знака на , отколкото през предходната 2015-та. Сатурн, след близо три годишно гостуване в Скорпион, го напусна окончателно на 18 септември 2015 година, преминавайки в огнения знак Стрелец. По този начин поредната сатурнова криза за остана в историята.

За две години и нещо напред Сатурн ще се движи през зоната на вашите активни социални контакти, приятелите, клубните интереси, сбъднатите желания и любовните авантюри. Под негово влияние ще станете по-критични към приятелската среда, дори може да се разделите с някои от тях, тези които са ви разочаровали. Ще станете по-придирчиви към създаването на нови приятелства. Личните ви цели и намерения под влияние на Сатурн ще бъдат по определени и към тях ще подхождате с повече сериозност и необходимото постоянство за постигането им. Възможно е да има пречки в приемането ви в среда, към която бихте желали да принадлежите, и да се налага да положите повече усилия. Задръжки и ограничения от административен характер са много вероятни по време на ретроградната фаза на Сатурн, между 25 март и 13 август.

През първите два месеца на годината Марс ще бъде най-активният участник в слънчевия хороскоп. Планетата воин се движи в зоната на кариерата през януари и февруари като ви прави амбициозни и мотивирани за успех, готови на битки за постигане на желаната позиция. През януари обаче Меркурий е ретрограден, между 5 и 25- ти,като се движи в предходния ви знак Козирог. Периодът не е добър за нови начинания, дори напротив възможно е да се налага да се върнете назад и да преработите неща, които сте смятали за приключени. Някои стари познанства отдалеч обаче могат да се появят като нужната подкрепа в подходящия момент. От средата на месец февруари Меркурий е във вашия знак, както и Венера, така втората половина на месеца е много благоприятен период за лични инициативи и успешни начинания.

През март, април и май Марс се движи през Стрелец, добавяйки своята експресивна енергия към тази на Сатурн. Зоната на приятелството може да стане претоварена с емоции и събития, които да изискват активно включване и позиция. Това е и сферата на социалните мрежи, интернет, новите технологии. Марс и Сатурн в тази зона могат да ви създадат неприятели, ако се поддадете на подстрекателство и не контролирате поведението си в някакви приемливи граници.

През март предстоят две затъмнения – слънчево на 9 март, а на 23 март – лунно, което затъмнение е в 3 градуса Везни. Пълната Луна в сродния по стихия въздушен знак ще ви подтиква към още по-голяма активност, особено в сферата на идеите, вярата, образованието, защитата на онеправданите, пътешествията и туризма.

През май предстои струпване на ретроградни фази на четири, дори пет планети до 9-ти,което ще ви прави чувствителни към всичко свързано с корените, рода, родителите. Някои ще решат да се завърнат по родните домове в този период на годината, през пролетта. За пътувания имайте предвид ретроградната фаза на Меркурий от от 28 април до 22 май,която се съвместява с тази на Марс,движещ се назад от 17 април до 30 юни. Правете предварително резервации и проверявайте коректността на компаниите с които ще пътувате.

Нептун е една от далечните планети, която през 2016 -та ще оказва значимо влияние в живота ви,особено в сферата на финансите. Нептун в едни периоди ще ви помага да имате къметв паричните дела, а в други ще ви подвежда към стъпки, с които доходите ви да намалеят. Последното има вероятност да се случи, когато планетата на фантазиите и илюзиите през 2016 година е включена в напрегнати аспекти с три от външните планети – Марс, Юпитер и Сатурн. Най-продължително е влиянието на Сатурн, от май до септември,след това на Юпитер, през април-май, и най-кратко е на Марс – през април. Напрегнатите аспекти правят така, че да се окажете в позиция на заблудени и ощетени от некоректно отношение или директна измама. Точните квадрати на Сатурн и Нептун са на 18 юни и 10 септември. Бъдете внимателни с пари, вещи, ценности, които в този период могат да станат привлекателни за мошеници и крадци.

На 18 август е първото лунно затъмнение – в 25 градуса Водолей,което ви прави активен участник в събития касаещи партньорството, договори с работодатели или задължения към други лица. Юпитер, който се движи в зоната на вашите общи финанси от средата на миналата година, точно в този период прави съвпад с Меркурий. Възможно е да попаднете на много изгодна оферта за инвестиции или да вземете кредит при добри условия. Но бъдете внимателни и бързи в реакциите,защото от 30 август Меркурий е в третата си ретроградност точно в тази зона. До 22 септември, когато става директен, а и при двете затъмнения -слънчево на 1-ви и лунно на 16-ти септември, не е удачно да подписвате каквито и да било документи с финансови ангажименти. Добър период за това е месец октомври.

От 9 септември за година напред Юпитер ще се движи през сродния по стихия знак Везни, като в даден момент ще застане в тригон към рожденото ви слънце. Периодът на придвижване на планетата на изобилието през тази зона се случва един път на 12 години и е чудесен за възстановяване след изминалата сатурнова криза. Под влияние на Юпитер във Везни до края на годината можете да направите успешно преместване на ново място, да запишете университет или да се включите в интересуваща ви форма на обучение. Периодът е добър за преподаване и обмяна на знания, за пътувания и общуване с хора от друга култура, както и за духовен напредък по пътя на самообразоването.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии