Хороскоп Козирог 2016

Ko12

Муси Дачева

През 2016 година планетата, която ще оказва най-значимо влияние е Плутон. Придвижвайки се през вашия знак, от 2008 година насам, бавно и постъпателно планетоидът, малък по размер, но силен като влияние, ви мотивира да напредвате,да бъдете по-съсредоточени и настойчиви в преследване на целите си. Ако той би бил самостоятелен и изолиран, влиянието му би било в голяма степен позитивно. От 2010 година обаче в планетния театър се включва Уран от другия кардинален знак Овен. Танцът на двете планети е тежък и деструктивен, усетен от всички като криза на много нива – икономическа, социална, криза на ценностите в световен мащаб. Но планетите влияят е на личностно ниво.

Уран от Овен в най-чувствителната зона на хороскопа, дъното, базата, фундамента, тази която е свързана с опорите, устоите, които всеки сам си изгражда, и без които не може да съществува като индивид самостоятелно, или като част от общност. Навлизайки в знака Овен, а това стана през май 2010 година, анархистичният по природа Уран ви подтикна към търсене на нови измерение на понятието свобода по един директен и нетърпящ връщане назад начин. Кардиналната квадратура Уран-Плутон с голям заряд за трансформация, който се изрази най-силно в периода 2012-2015 година, когато преминахме през цикъла на седемте точни аспекта. Това бе и времето на най-драматичните промени за мнозина от зодията. Някои са продиктувани от лични решения и стъпки, други идват като реакция на външен натиск.

Квадратурата Уран-Плутон се разви в първите две декади на знаците Овен-,които на практика бяха най-силно засегнати от нейното влияние. Тя е в процес на разпад, който ще продължи през тази и следващата година, с бавно затихващо влияние.

Новата година сварва Плутон в 15-я градус на Козирог като за една година планетата ще се придвижи само с два градуса. Така родените в средата на зодията ще бъдат под нейното влияние – мотивиращо, амбициозно, съсредоточено в определена цел.

Другата планета, която оказва значимо влияние и през 2016 година е Юпитер. На 11 август 2015 година Юпитер премина в сродния по стихия знак Дева и ще се движи през него до 9 септември 2016 година. Придвижвайки се през най-свободолюбивата зона на слънчевия хороскоп планетата на изобилието ще продължава да ви кара да търсите нови хоризонти, да се интересувате повече за света около вас, да отделяте повече време за анализи и философски разсъждения по прочетено и видяно, но и да правите повече неща полезни за другите.

През 2016-та Юпитер се движи в последната декада на Дева, тръгвайки от 23-я градус в началото на годината, по време на ретроградната си фаза, която е от 8 януари до 9 май, той ще се върне до нейния 13-ти градус. В права посока планетата на голямото щастие ще премине през втората половина на Девата от май до септември като по този начин в този период ще „даде рамо“ на родените през втората и третата декада на Козирог.

В сродния по стихия земен знак Дева през 2015 година навлезе и Северният лунен възел. Като кармичен маркер той посочва сферата, в която можете да напреднете, да придобиете нови опитности, да развиете нова страна от личността си. Придвижвайки се през зоната на вярата, духовността и прогреса СЛВ ще ви стимулира да натрупате нови знания и духовни практики, да развиете своите фини сетива, да разширите хоризонта си и да помагате на другите да го правят.

СЛВ ще се среща с Юпитер два път през 2016 година. Това могат да бъдат забележителни периоди в живота ви, защото такава среща, на това място, е рядко срещано астрологично събитие, което се случва един път в живота. Първият съвпад на Юпитер и СЛВ е в дните 23 и 28 януари 2016 година в 22-я градус на Дева при ретрограден Юпитер. Вторият е на 20 юни в 15-я градус на Дева при директен Юпитер. Ако в тези градуси имате важни астроточки, то това е времето за тяхното активиране.

Преди да премине във Везни, Юпитер ще направи стелиум с ретроградния Меркурий и Венера. Това се случва в дните около слънчевото затъмнение на 1 септември и представлява времеви акцент за важни житейски промени за родените със слънце около 9-я градус на Козирог.

На 9 септември Юпитер преминава в кардиналния знак Везни, като ще се движи през него около година. Позитивната юпитерова енергия допълнително активирана от въздушните Везни ще внесе нови моменти в зоната на вашата кариера. Настъпва добър период за смяна на работата, за заемане на по-висок позиция, за получаване на заслужено признание.

Управителят на знака – Сатурн от август 2015 година се настани в предходния знак Стрелец. От тази зона до края на 2017 година Сатурн ще ви подтиква към изолация и усамотение, към работа, която изисква спокойствие и отдаденост. Някои проблеми със здравето ще изискват повече внимание, а в някои случаи и хоспитализация. Към сатурновото влияние ще се добави и това на Марс, който през 2016 година има ретроградност,част от която е в Стрелец,нещо което ще го задържи за по-дълго време в този знак. Марс ще се движи през Стрелец през март, април и май, както и през август и септември. Влиянието му в тази зона е противоречиво. От една страна той ще ви помага да укрепите вярата в себе си, а заедно със Сатурн да изясните принципите си и рамките,в които разполагате убежденията си, като определите позицията си по важни за вас въпроси. От друга обаче ще активира комплекса от вътрешни страхове, които подкопават самоувереността ви, както и хора и обстоятелства, които работят скрито против вас.

Меркурий прави четири ретроградности през 2016 година, и всичките в земни знаци. Това ви дава възможност за множество промени, там където нещо се е объркало, поправки, с които ще правите нещата още по-добри. Първата, през януари, и четвъртата, през декември, ретроградна фаза на Меркурий, са във вашия знак. Затова не вземайте на сериозно някои неща, приемайте дребните проблеми като закачка на съдбата и ги подминавайте с характерното ви чувство за хумор.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии