Хороскоп Лъв 2016

La12

Муси Дачева

За разлика от предходната 2015-та, през 2016 година астрологичната картина е значително по-благоприятна за родените под знака на . Господарят на кармата – Сатурн, след близо три годишно пътешествие през знак от неподвижния кръст – Скорпион, ви освободи от своето задържащо влияние. Окончателното излизане от водния знак Сатурн направи на 18 септември, и до края на 2015 година родените в първата декада на вероятно са усетили облекчение. За тези от последните градуси на знака, сатурновото влияние ще продължи и в първите месеци на 2016 година.

През тази и следващата година Сатурн ще се движи в най-атрактивната зона от слънчевия ви хороскоп, тази на любовта и забавленията, на творчеството и изявата. Не трябва да се заблуждаваме, че транзита на строгия учител в най-свободолюбивия участък на личния зодиак ще мине безпроблемно. Предстои Сатурнов подем на част от групата, време през което Сатурн ще застане в най-хармоничния астрологичен аспект – тригон към рожденото Слънце. Подкрепата на Сатурн е значима, когато е съпроводена с лично усилие, целенасоченост и постоянство. За мнозина от Лъв, особено тези от втората декада, годината ще бъде забележителна най-вече в професионално отношение. Трудът, който сте положили в предходните 2-3 години, сега ще даде резултат и можете да се радвате на признанието, което значимите за вас хора ще ви засвидетелстват.

Сатурн в дома на любовта е поредното изпитание за огнената ви природа. Може би не всичко ще бъде лъскаво и ярко, искрящо и помпозно, ако да би бил Юпитер в тази зона. Но това, което Сатурн може да ви даде, никоя друга планета не го умее. На първо място да се справите с прекомерното честолюбие, да погледнете на проявленията на егото отстрани и да си дадете сметка какво печелите и какво губите. Трезва оценка ще можете да направите с помощта на Сатурн и на вашия личен живот, отношенията с любимия човек, и как те биха могли да станат много по-съдържателни и стабилни. Под влияние на Сатурн ще станете по отговорни родители, ще осмислите имането или нямането на деца, ролята ви в техния живот, потребността от деца в семейството и усилията, които са необходими, за да имате пълноценен семеен живот. Ако сте сами, Сатурн ще ви помогне да свалите „розовите очила“, да се откъснете от образа на другия, щампован от сапунените сериали, и да намерите точният човек. За тези,които имат рожден Сатурн в Стрелец, възвръщането на планетата ще отключи потенциала заложен в натала и ще отвори врати за значима промяна в сферата на личния живот.

С помощта на критичното око на Сатурн в следващите месеци ще можете да си дадете точна преценка на таланта си, и да намерите най-доброто, и практично негово изражениеда превърнете хобито си в сериозно занимание например. Известни задръжки в реализация на идеите си може да имате в периода, когато Сатурн е ретрограден, между 25 март и 13 август 2016 година.

Към хармоничното, в голяма степен, влияние на Сатурн от Стрелец, се добавя това на Уран от другия огнен знак – Овен. Урановото влияние от момента, в който той стъпи на огнена територия през май 2010 година, е забележимо за родените в първата декада на Лъва. Уран се движи в зоната на високите цели и идеали, на висшето образование и свободно избираемите предмети, на стремежите на душата за растеж и развитие. През 2016 година той среща разбиране и поддръжка от Сатурн в месеците преди последният да влезе в ретроградната си фаза и от ноември до края на годината. По Коледа 2016-та предстои точен тригон на двете планети в 20-я градус на огнените знаци Овен и Стрелец. Това е забележителен период за всички от зодията,но още повече за тези от втората половина на знака, и най-вече родените със Слънце в, и около, 20-я градус на Лъв. Декември месец се очертава като силен и ползотворен, време за изява, и заради тригона на Венера и Юпитер.

Влиянието на Юпитер през 2016 година ще бъде също толкова значимо,както и през 2015 година. От практичната Дева планетата, наричана Голямото щастие, ще ви помага да увеличавате доходите си, да получите нужното ви повишение и увеличение на работната заплата, известни социални придобивки, или да намерите и друг източник на доходи. Това ще става по-лесно с помощта на Северния лунен възел, особено в месеците, когато Юпитер и СЛВ са много близо един до друг, а това ще се случи през втората половина на януари, и в средата на месец юни.

Плутон, който се движи в Козирог, в зоната на работните взаимоотношения, както през 2015 година, така и през 2016 -та ще бъде мотивиращ фактор за преобразувания целящи по-добра и по-ефективна работа. Съсредоточаването в нещо важно, отдаването на много енергия физическа и емоционална, може да доведе до изтощение и да влоши здравето ви. Особено в периодите, когато другият малфактор – Марс се движи през неподвижния знак Скорпион. През 2016 година планетата-воин има ретроградност. Марс влиза във водния знак на 3-ти януари и ще се движи през него до 6-ти март на прав ход. Това прави зимните месеци и ранната пролет активни за планове свързани със семейството. Марс може да създаде известно безпокойство в отношенията ви с най-близките, ако не съумеете да синхронизирате семейния план така,че да е равнопоставен за всички.

Марс ще оказва значимо влияе върху личния ви живот почти до есента. В периода 17 април -30 юни войнствената планета се движи назад. Ретроградният Марс през април и май е в Стрелец, а през юни отново в Скорпион. Когато се движи през другия огнен знак Стрелец, а това е през март и април, през август и септември, планетата на волята и амбицията ще изпълни с динамика личния ви живот, ще ви прави по-смели и решителни в любовните дела,добавяйки енергията си към тази на Сатурн.

По време на ретроградната фаза на Марс се развива и ретроградната фаза на Меркурий. Втората по ред ретроградност на планетата на комуникацията е в другия неподвижен знак – Телец, в периода 28 април- 22 май. Ретроградният Меркурий в зоната на кариерата е предизвикателство към честолюбивата ви природа. Периодът може да бъде твърде объркващ за отношенията ви с шефовете или с хора, от които зависите. До 9 май и Юпитер е ретрограден, затова към промените в професионалната сфера подхождайте с повече внимание и прецизност.

Венера, планетата на любовта, ще бъде щедра към вас през месеците януари, април, юли и октомври. През август, на 18-ти е първото есенно лунно затъмнение, в противоположния ви знак Водолей, време за промени в партньорските взаимоотношения, за изчистване на недоразуменията, полагането на ново начало или стабилизиране на връзката през последния и най-благоприятен период на годината – есента и зимата.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

2 коментара so far »

  1. Албена каза,

    Писа на януари 4, 2016 @ 7:16

    Сърдечни благодарности, Муси!Благодатна и здрава година Ви желая!

  2. Тодор Атанасов Гаджалов каза,

    Писа на януари 4, 2017 @ 10:51

    Весела, щастлива и здрава Нова Година!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии