Хороскоп на здравето 2010

Zodii zdr

Муси Дачева

В рождествения (наталната карта) е заложено огромно количество информация като част от нея е свързана със здравето. Разчетена добре,тя може да даде насоки на родителите най-напред как да се грижат за детето си, а впоследствие да помага на родения да съхрани добре своята жизненост и да се предпазва по подходящ начин в критичните за здравето му периоди. За хората, родени с една и съща зодия, има общи тенденции както в пораждането на определена, специфична за дадения знак група заболявания, така и в начина на справяне с възникналите вече здравословни проблеми.

ОВЕН

За родените под знака на огнения Овен е характерно почти неизчерпаемата енергия, благодарение на която могат да се справят с огромно количество физическа работа. Овенът е самоуверен оптимист, който вярва в добрия изход от всяка ситуация, в силата на своето тяло и често пренебрегва симптомите на начеващи заболявания. По тази причина изкарва повечето настинки и грипни инфекции на крак, без да потърси лекарска помощ. При някои Овни болестите преминават с рязко покачване на температурата. Болестите протичат в остра форма и с ясна симптоматика, което подпомага бързото поставяне на диагноза. Уязвими са органите в главата- мозък, очи, горна челюст и прилежащите и синуси, небце и зъби, кръстната област. Овните са предразположени към мигрена, неврологични заболявания, остри настинки, наранявания по главата и лицето, дископатия.

Годината 2010 поставя редица предизвикателства пред зодия Овен, които са свързани както с професионалната реализация, така и с развитието на личните взаимоотношения. Склонността на Овена да се надценява, да се товари с повече ангажименти отколкото може да поеме, води до преразход на жизнена енергия и той от своя страна отслабва защитните сили на организма. През 2010 година Сатурн се движи през знака Везни и застава в опозиция на рожденото Слънце последователно за всички родени в първата половина на знака, между 20 март и 5 април. Това е поредната сатурнова криза на огнения кардинален Овен.

Акцент на тази сатурнова криза са отношенията, както с брачния партньор, така и с колегите или съдружниците. Промяната в здравословното състояние ще бъде повече реакция на това каква оценка дават другите на неговия труд, на неговите постижения. Силното емоционално отразяване на негативистични оценки, при родените в знака Овен водят до резки психологически пропадания и до критични състояния на мозъка или на сърцето, съответно инсулт или инфаркт. Труден период за родените в Овен за 2010година са месеците юли, август до средата на септември. По време на пълното слънчево затъмнение на 11 юли 2010 година,което свързва двата кардинални знака Рак и Козирог, могат да се очакват  зравословни неразположения за родените във втората декада на знака- между 30 март и 10 април.

Най-трудният период за родените под знака на Овен е перодът 22 юли до 15 август 2010 година. Тогава господарят на знака Марс се включва в напрегната астрологична конфигурация, образувана от квадрати и опозиции между Сатурн-Юпитер-Уран-Плутон, която се развива в първите градуси на кардиналните знаци Везни, Овен и Козирог. Денят 6 август е критичен за мартенските овни и по конкретно за родените между 20 и 25 март.

За да бъде здрав, роденият под зодиакален знак Овен, във всеки момент от живота си той или тя трябва да има цел, към която да се стреми, да има възможност за много движение и изразходване на енергия, и най-вече среда, която да поддържа винаги жив пламъка на оптимизма му.

ТЕЛЕЦ

Роденият под зодиакален знак Телец притежава голям запас от съпротивителни сили, което поддържа здравето му в добро състояние. Повечето Телци са наясно с потребностите на своето тяло и дух, и добре се ориентират в здравословните си проблеми.Уязвима е областта на шията – гърло, гласни струни, сливици, уши, щитовидна жлеза.

При този неподвижен знак е налице склонност към задържане, запасяване, което води до заболявания на отделителната система, висок холестерол, високо ниво на пикочната киселина и подагра, разстройство във функцията на жлъчния мехур и черния дроб. Здравословните проблеми при Телец се занемаряват най-вече поради мързел и нежелание да се променят навиците на хранене и на ежедневния ритъм работа-почивка. По тази причина, когато болният Телец решава да се лекува, вече е пропуснато много ценно време за профилактика и лечение в начален стадий. Макар да е упорит и на пръв поглед стабилен, Телецът е много чувствителен към продължителен системен психотормоз под влияние, на който рухва невъзвратимо.

През 2010 година астрологичната обстановка като цяло предполага добро здраве за Телец. Особено благоприятни и заредени с висок жизнен тонус са първата половина на януари, от средата на февруари до средата на месец март и почти целият месец април, а също така третата десетдневка на август до края на първата десетдневка на септември. По-голямо внимание към симптомите на настъпващо неразположение Телеца трябва да обърне в дните между 21 януари и 11 февруари. За родените в третата декада на знака, т.е. между 11 и 20 май, неблагоприятни за здравето са от 13 май до 8 юни и от 8 до 16 юли .

За да бъде здрав, роденият под зодиакален знак Телец е необходимо здравословна храна, уютна жилищна среда и подкрепата на поне един близък човек.

БЛИЗНАЦИ

Родените под знака на Близнаци се отличават с висока нервна възбудимост и припряност. Основна движеща сила при тях е стремежът да са в центъра на информационния обмен и да не се задържат твърде дълго на едно място. Те са много впечатлителни и реактивни. Мисловната им енергия често превъзхожда физическата и затова за част от нещата, които искат да свършат, просто не им стигат силите. Уязвими са раменният пояс, ръцете, белите дробове и нервната система.

При Близнаци по-често се случват травми в областта на раменете (ключица, раменна става) и на ръцете, най-вече китка и пръсти. Претоварването води до увреждане на улнарния нерв, тендовагинит, синдром на карпалния канал и др. При продължително, системно претоварване централната нервна система реагира с остро нервно разстройство или с “изключване на бушона” – инсулт. Дробовете са чувствителни и пристрастяването към тютюнопушене е много вредно.Промяната за родените под знака на Близнаци е жизненоважна, затова задържането на една работа дълго време, особено ако е еднообразна, скучна и рутинна – неизбежно води до заболяване.

През 2009г родените в първата и втората декада на Близнаци, между 21 май и 16 юни, изживяха последната година от поредната си сатурнова криза. За тях 2010 -та, в която Сатурн се движи предимно в знака Везни, носи стабилност в много страни на живота,което създава предпоставки за висок жизнен тонус и добро здраве. При тези, които имат дълготрайни или хронични заболявания,може да се очаква по-бързо излизане от кризисните периоди и по-дълги ремисии. През месец януари, между 7-ми и 24-ти, за родените под знака на Близнаци настъпва труден период, в който претоварването с работа и ангажименти може да доведе до силно нервно изтощение и отслабване на имунната система.

При родените в последните пет градуса на знака, между 17 и 22 юни, са възможни усложнения от вирусни инфекции на дихателната система. Месец февруари и до средата на март, е благоприятен период за възстановителни процедури, посещение на санаториум или СПА център. Месец април и по-специално втората половина са неблагоприятни за Близнаци,занимаващи се с умствен труд. Тежкият астрологичен фон се създава основно от навлизането на Сатурн отново в Дева,заставайки по този начин в квадрат на рождени слънца в Близнаци.

Ретроградното и последвалото го директно движение на Сатурн през критичната зона ще продължи до 20 юли. Най-неблагоприятно това ще се отрази на здравето на родените в последните градуси на знака Близнаци. Месеците октомври и ноември на 2010-та са подходящо време за обръщане по-голямо внимание на здравето, за профилактични прегледи и по възможност по-дълга почивка.

За да бъде здрав, роденият под зодиакален знак Близнаци се нуждае от непрекъснати предизвикателства към ума, от честа смяна на заниманията, от позитивни мисли и много сън.

РАК

За родените под знака на Рака е характерно честата смяна на настроението, което е в пряка зависимост от времето, от последните събития в дома или в работата, от отношенията с хората, с които живее и работи. Това е така, защото Рак има склонност да копира емоционалното състояние на хората, с които общува и многократно да предъвква преживяванията си. Най-значимите от тях той или тя складира в собствените си дълбоки психични нива и в огромния си емоционален склад, откъдето винаги може да ги извади на повърхността и отново да преживее в пълната им сила.

Под влияние на Рак са органите в стомашната област и гърдите – млечните жлези при жените. Уязвима е храносмилателната система, затова при ранена Луна и(или) малфактори в Рак в наталната карта се появяват заболявания като гастрит, язва, мастопатии, фибрози, тумори на млечните жлези. Задържането на емоции, особено на ревност, при жените Рак, води до психосоматични заболявания, до рак на стомаха и на гърдата.

Като кардинален знак Ракът през 2010 година е в поредната си сатурнова криза. Движейки се през Везни през по-голямата част от годината, Сатурн прави квадрат към позицията на рожденото Слънце на родените в първите две декади на знака, между 21 юни и 12 юли. В зависимост от разположението на планетите в рождената астрологична карта това може да даде отражение и върху здравето.

В общия случай през 2010г ще са по-дълги периодите на понижен жизнен тонус и вътрешна неудовлетвореност. Благоприятни периоди за родените под знака на Рака са месеците март и ноември. По-голямо внимание към симтомите на заболяване трябва да се обръща в месеците януари, април, юли и октомври. Затъмненията влияят много силно на водните знаци и особено на Рака.

През 2010г. предстоят две пълни слънчеви затъмнения- на 15 януари и на 11 юли. Сближаването на Слънцето, Луната и Лунните възли ще бъде по оста Рак -Козирог,което ще окаже стресово влияние върху функциите на тялото и психологическата нагласа. Препоръчително е в дните около затъмненията да се води спокоен, природно съобразен живот,щадящ храносмилателната система и психиката.

За да бъде здрав, роденият под зодиакален знак Рак трябва да се храни здравословно- често, по малко и с качествена храна, да не задържа негативни емоции и да бъде близо до родителите си.

ЛЪВ

Родените под знака на Лъв имат ярко излъчване и обикновено, където и да се намират, веднага привличат вниманието върху себе си. Притежават голям запас от жизнена енергия, което им позволява с лекота да се справят с повечето заболявания. Уязвими органи и системи при зодиакалния знак Лъв са сърце и сърдечносъдова система, гръб и гръбнак от кръста нагоре. Заболяванията нерядко са следствие на подценяване на първоначалните симптоми и на погрешно самолечение. Там, където доминира лъвската природа, заболяванията възникват неочаквано, в своята най-остра форма, но и преминават бързо. Причината е в бързо реактивната нервна система на Лъва и в лечебния оптимизъм, характерен за огнените знаци.

През 2010година астрологичната обстановка подкрепя реализацията на родените под знака на Лъва и създава позитивен фон за добро физическо и душевно разположение, особено за родените в първите две декади на знака, между 22 юли и 12 август. За родените в третата декада на знака опозицията на Нептун,който се движи в последните градуси на Водолей, създава условия за възникване или развитие на заболявания с неясна симптоматика и трудни за диагностициране. Критичен за тази група Лъвове е месец август, особено дните между 8-ми и 25-ти.

За част от представителите на зодията дните около двете слънчеви затъмнения през януари (15 01 2010г.) и юли (11 07 2010г.) могат да се окажат твърде изтощителни,свързани с грижи за себе си или за някой близък. На висок жизнен тонус родените под зодиакалния знак Лъв могат да се радват през април, октомври и декември.

За да бъде здрав, роденият под зодиакален знак Лъв се нуждае от много свобода, въздух и слънце, но също така от вниманието и подкрепата на всички наоколо.

ДЕВА

Родените под знака на Дева са най-многобройната група хора от 12-те зодии и съответно най-дълголетната. Една от причините за това е разумното отношение към здравето, уважението към хигиената и умереното хранене. Уязвима област на тялото е коремът и най-вече тънките черва. Оттам по-често срещани са заболявания като перитонит, чревни инфекции, запек, сплитане на червата, колит.

Девата има склонност към вманячаване, което може да се изразява както в силен стремеж за здравословен начин на живот, така и в пълно безхаберие към здравето си и себеразрушително поведение. Много хипохондрици, вторачени във функционирането на тялото си, са от тази зодия. Също така често срещани са психичните разстройства, свързани с отношението към храната и храненето като булимия и .

През 2009г родените в първата и втората декада на Дева, между 23 август и 13 септември, преживяха последната година от поредната си сатурнова криза,когато Сатурн бе в техния знак. За тази група Деви 2010 -та, в която Сатурн се движи предимно в знака Везни, се създават условия за висок жизнен тонус и добро здраве. В средата на месец януари на 2010година, родените под знака на Дева трябва да водят по-щадящ тялото начин на живот и бързо да реагират при всеки симптом на начеваща грипна инфекция. Месец февруари е подходящ за възстановителни процедури, провеждане на профилактика или поне отделяне повече време за почивка и релаксация.

От средата на месец април до 20-ти юли, когато Сатурн отново се движи през Дева, родените в последната декада на знака, между 13 и 23 септември, ще бъдат подложени на по-голямо физическо и психическо натоварване, което може да се отрази неблагоприятно върху здравето им.

За да бъде здрав, роденият под зодиакален знак Дева има нужда от спокоен, равномерен ритъм на живот и по-голяма увереност в собствените способности.

ВЕЗНИ

Родените под знака на Везни обикновено са емоционално превъзбудени и притеснителни. Винаги ги глождат съмнения и колебания, опитват се непрекъснато да съвместяват несъвместими неща, да уравновесяват отношения и да хармонизират средата, в която живеят. Най-уязвими при тях са бъбреците, заболяването на които може да е наследствено обусловено или да възникне като съпътстващо заболяване вследствие на захарен диабет или артериална хипертония.

Под влияние на Венера и Везни са също така кръстната област и пикочоотделителната система. Затова при венерините хора са по-често срещани освен бъбречно-каменна болест и хронични пиелонефрити, също така и цистити, ишиас, лумбаго, дископатия. Везни се повлияват добре от различни нетрадиционни лечителски методики като йога, ароматерапия, цветотерапия, музикотерапия, а нерядко и от шопингтерапия.

През 2010 година Сатурн се движи основно през Везни, което обуславя поредната сатурнова криза за родените под този знак. До края на годината Сатурн ще навлезе до 16-я градус на Везни и по този начин ще даде отражение върху живота като цяло на родените в първите две декади на знака, между 23 септември и 13 октомври. Отслабване на защитните сили на организма са вероятни в периодите 9-30 юни и през месец декември 2010 година. Заредени с висок жизнен тонус и благоприятни за оздравителни мероприятия са дните от втората половина на януари до средата на месец март.

За да бъде здрав, роденият под зодиакален знак Везни има потребност от равновесие между дух и тяло и хармонични взаимоотношения с всички.

СКОРПИОН

Страстната природа на родените под знака на Скорпион се отразява и на здравословното им състояние. Уязвими са органите, разположени в най-долната част на торса – полови органи, дебело черво и апендикс. Болестите при хората от този зодиакален знак протичат по много по-различен начин, отколкото при останалите хора и трудно се поддават както на диагностициране, така и на прогнозиране. Оздравяването зависи почти винаги от желанието им за живот.

С огромната си воля Скорпионът е в състояние “да възкръсне като феникс от пепелта” тогава, когато всички вече са го отписали. Но също така, когато реши, че няма за какво или заради кого да живее, нищо не е в състояние да го разколебае да прекъсне нишката на живота си.

За повечето от родените под знака на Скорпион позитивни, изпълнени с вдъхновение и висок жизнен тонус са втората половина на февруари и месец март. За месец април е добре да се планира посещение на оздравителен център, санаториум или по-дълъг престой сред природата. В периода на влияние на пълното слънчево затъмнение на 11 юли 2010 година,който се простира месец преди и месец след датата, нараства вероятността за травми и наранявания,или друга рязка промяна в здравословния статус.

За да бъде здрав, роденият под зодиакален знак Скорпион има нужда от редовен сексуален живот и от верен спътник в живота.

СТРЕЛЕЦ

Родените под знака на Стрелеца са жизнерадостни и енергични. Имат голям запас от съпротивителни сили, които позволяват бързо справяне със здравословни неразположения. Уязвими са черният дроб, областта на таза и бедрата. Неблагоприятно се отразява на здравето му склонността да прекалява – с движение или обездвижване, с работа или безделие, с храна, напитки, медикаменти.

Липсата на мярка води до затлъстяване, хипертония, разстройство в храносмилателната система, травми на тазобедрените стави и бедрата, инсулти и инфаркти. Повлиява се добре от лечение, при което лекарят е успял да спечели доверието му. Това не е толкова лесно тъй като често Стрелецът се интересува от медицина и натрупва завиден обем знания, което му позволява да прилага успешно самолечение.

През 2009г родените в първата и втората декада на Стрелец, между 22 ноември и 12 декември, преминаха през последната година от поредната си сатурнова криза. За тази група Стрелци 2010 -та, година в която Сатурн се движи предимно в знака Везни, носи уравновесяване и стабилност в много страни на живота,което от своя страна създава предпоставки за добро здраве. При тези, които имат отключено вече хронично заболяване,може да се очаква успокояване в симптоматиката и по-кратки периоди на активност.

Месец януари на 2010 година, може да се окаже критичен за здравето на родените под знака на Стрелец от една страна поради претоварване с храна и емоции около новогодишните празници, а от друга поради стоварването на много работа и спешни ангажименти в този период. При родените в последните пет градуса на знака, между 18 и 23 декември, са възможни усложнения от вирусни инфекции на дихателната система. От 20 януари Юпитер навлиза в знака Риби, на който той е съуправител, и където неговата енергия е по-позитивна и подкрепяща юпитеровите хора,каквито са стрелците. Но същевременно Юпитер застава последователно в квадрат към рождените им слънца като по този начин провокира някои отрицателни страни в характера и поведението им.

Върху здравето влиянието е неблагоприятно и по-отчетливо. Това ще се усеща в месеците, когато Юпитер е ретрограден в Риби, а това е един сравнително дълъг период между 10 септември и 18 ноември. От средата на февруари и до средата на април е благоприятен период за възстановителни процедури, посещение на санаториум или СПА център. От втората половина на април тече неблагоприятно влияние от навлизането на Сатурн отново в Дева,когато планетата застава в квадрат към рождени слънца в Стрелец. Ретроградното, а после и директното движение на Сатурн през критичната зона в Дева ще продължи до 20 юли. Най-неблагоприятно това ще се отрази на здравето на родените в последните пет градуса на Стрелец.

За да бъде здрав, роденият под зодиакален знак Стрелец има нужда от достатъчно слънце и вяра в добрия изход от всяка трудна ситуация.

КОЗИРОГ

Родените под знака на Козирога имат добро здраве поради вродената им сатурнова склонност да водят разумен начин на живот. Те са вторият знак след Дева по дълголетие. Уязвими при тях са костите, ставите, особено коленните, кожата и зъбите,което води до заболявания като ревматизъм, коксартроза, алергии, парадонтоза и др. Податливи са на психосоматични заболявания поради нагласата им да задържат преживявания и да не разтоварват периодически емоционалната си система.

Козирогът притежава достатъчно воля и постоянство да прилага диети и да поддържа в норма телесното си тегло, което само по себе си е предпоставка за добро здраве. Първият месец на 2010 година ще бъде труден за родените под знака на Козирог заради случващото се на тяхна територия пълно слънчево затъмнение на 15 януари. Предизвикателствата,които отправя Новолунието в 24-я градус на Козирог от една страна действа тонизиращо земната му природа. От друга обаче води до пренапрежение, което съчетано със сезонното отслабване на организма създава условия за здравословни неразположения.

Друг критичен период за здравето на Козирога е второто за годината пълно слънчево затъмнение – на 11 юли, в 19-я градус на Рака. Благоприятни за козирог са месеците май и септември, когато волята за живот е голяма и жизненият тонус е висок.

За да бъде здрав, роденият под зодиакален знак Козирог има нужда от сигурна работа и равномерен, спокоен ритъм на живот.

ВОДОЛЕЙ

Родените под зодиакален знак Водолей са хора изпълнени с противоречия, съчетаващи в себе си подвижност и инертност, новаторство и консерватизъм. По този начин както поведението им, така и протичането на дадено заболяване не може да бъде с точност предвидено.

Уязвими при Водолей са прасците и вените (варикозни вени), имат склонност да натрупват плаки по стените на кръвоносните съдове и често развиват ранна атеросклероза. Страдат от нарушение състава на кръвта, анемия, вирусни инфекции.Болестите обикновено протичат с дълъг латентен период и се проявяват внезапно, причината за което е сприхавият характер на повечето от представителите на Водолей.

През януари 2010 година Юпитер напуска зоната на Водолей и по този начин се дава възможност на родените под този зодиакален знак да живеят умерен, природосъобразен и съответно здравословен начин на живот. Пълното слънчево затъмнение в средата на януари изисква от хората с хронични заболявания по-голям контрол над емоциите,повече внимание към здравето и бърза реакция още при първите симптоми.

Втората половина на месец март също може да се определи като труден период, в който астрологичната обстановка предупреждава за вероятност от травми и наранявания в бита или в работната среда. В обсега на влияние на юлското слънчево затъмнение (11 юли 2010г) препоръката към водолеите е да не се претоварват с работа и при възможност да си вземат тогава годишния отпуск.

За да бъде здрав, роденият под зодиакален знак Водолей има нужда от чист въздух и много движение сред природата.

РИБИ

Родените под знака на Риби са състрадателни и способни на дълбока привързаност, стигаща до пълна зависимост от обекта на обичта им. При тях уязвими са долната част на краката – стъпалата. Често срещани са плоскостъпие, обърнат нокът, гъбички, изпотяване на краката. Лимфната система също е слабо място, от което идват склонност към задържане на течности, отоци по краката, възпаления на лимфните възли (лимфони). Риби имат склонност да се пристрастяват към цигари, алкохол или медикаменти и към психосоматични заболявания, но също така добре се повлияват от психотерапия и от алтернативни методи на лечение.

През 2010 година се случват поне две астрологични събития,които съдействат за вътрешната хармония и оттам за доброто здравословно разположение на родените под зодиакалния знак Риби. Едното е преминаването на Сатурн от Дева във Везни, което става окончателно в последната десетдневка на месец юли. По този начин Рибите излизат от поредната си сатурнова криза, в която планетата на Кармата засегна уязвимите точки на тялото и душата им.

На 20 януари Юпитер преминава от Водолей в Риби и до 7 юни отправя силна доза позитивна оздравяваща енергия към всички,родени под негово покровителство. Месеците юли, август и периода от средата на октомври до средата на ноември са подходящи за провеждане на оздравителни процедури, за почивка със семейството или в санаториум,както и за всякакъв вид профилактика.

За да бъде здрав, роденият под зодиакален знак Риби има нужда от разбиране и подкрепяща семейна среда.

6 декември 2009 година

Ако желаете консултация по темата пишете ми на m_dacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

Етикети: , , , ,

1 коментар so far »

  1. Валя Георгиева Гамазова каза,

    Писа на март 22, 2008 @ 21:33

    Бих искала да прочета хороскоп на здравето за Везна,Скорпион,Козирог, но не зная къде да ги открия.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии