Хороскоп Телец 2016

Te12

Муси Дачева

През 2016 година за разлика от предходната 2015-та астрологичната картина е значително по-благоприятна за родените под знака на . Сатурн, Господарят на кармата, след близо три годишно пътешествие през срещуположния знак Скорпион, ви освободи от своето задържащо влияние. Окончателното излизане от водния знак Сатурн направи на 18 септември, и до края на 2015 година родените в първата декада на вероятно са усетили съпътстващото облекчение. За останалите, особено тези от последните градуси на знака, сатурновото влияние ще носи ехо и в първите месеци на 2016 година.

За две години напред Сатурн ще се движи в зоната от слънчевия хороскоп, която има отношение към материалните дела, които ви свързват с други хора. Това са общите сметки – семейно партньорски, или фирмени, споделената собственост, наследствата, съвместните инвестиции, задълженията към банки и частни лица, заемите от близки и приятели, задълженията към държавата, отношенията с данъчните и др. В тези области, в зависимост от личната рождена карта, Сатурн ще ви помага или пречи да направите промени с цел по-добра финансова стабилност. С негова помощ мнозина ще направят удачната инвестиция, или ще сключат изгоден дълготраен договор. Някои ще получат обезщетението, за което водят съдебно дело. Бъдете внимателни във финансовите си дела, когато Сатурн е ретрограден, в периода между 25 март и 13 август 2016 година.

Планетата, която и през 2016 година ще оказва предимно положително влияние върху вас, е Юпитер. На 11 август 2015 година Юпитер премина в сродния по стихия знак Дева и ще се движи през него до 9 септември 2016 година. Придвижвайки се през зоната на любовта, забавленията, творчеството, и създаването на деца, Юпитер ви кара да пожелаете повече от живота, да разгърнете своята креативна природа, да обгрижвате повече близките си и да се стараете да бъдете добър родител или наставник. Юпитер се движи в последната декада на Дева, като тръгвайки от 23-я градус в началото на годината, по време на ретроградната си фаза, която е от 8 януари до 9 май, Юпитер ще се върне до нейния 13-ти градус. В права посока планетата на голямото щастие ще премине през втората половина на Девата от май до септември като по този начин в този период ще благослови родените през втората и третата декада на Телец.

Юпитеровото влияние се съчетава успешно с това на Плутон, придвижващ се през другия земен знак Козирог. Плутон е бавна планета и за една година се придвижва само с няколко градуса. Началото на 2016 година го сварва в 15-я градус на Козирог, а до края на годината той ще се придвижи до 17-я градус. Така неговото влияние ще усетят предимно родените през втората половина на Телец. Плутон оказва влияние върху всички с подсилване на стремежа за влагане на повече амбиция за себеусъвършенстване, за придобиване на нови знания и полезни умения. Хармоничният аспект тригон, който той сключва с Юпитер от Дева през март и юни, ще даде голям шанс на родените в средата на зодията за постигане на целите, за успешна реализация и високи резултати там, където бъдат насочени съзнателни усилия.

В сродния по стихия земен знак Дева през 2015 година навлезе Северният лунен възел. Като кармичен маркер той подсказва сферата, в която можете да направите прогрес, да придобиете нови опитности, да развиете нова страна от личността си. Придвижвайки се през най-творческата зона на слънчевия хороскоп СЛВ ще ви стимулира да създавате, да творите нови неща, да започвате от нулата, ако трябва. СЛВ ще се среща с Юпитер два път през 2016-та. Това могат да бъдат забележителни периоди в живота ви, защото такава среща,на това място, е рядко срещано астрологично събитие, което се случва един път в живота. Първият съвпад на Юпитер и СЛВ е в дните 23 и 28 януари 2016 година в 22-я градус на Дева при ретрограден Юпитер. Вторият е на 20 юни в 15-я градус на Дева при директен Юпитер. Ако в тези градуси имате важни астроточки, то това е времето за тяхното активиране.

Преди да премине във Везни, Юпитер ще направи стелиум с ретроградния Меркурий и Венера – вашият планетен управител. Това се случва в дните около слънчевото затъмнение на 1 септември и представлява времеви акцент за важни житейски промени.

Когато на 9 септември Юпитер премине във въздушния знак Везни, ще пренесе позитивната си енергия в сферата на работните взаимоотношения. Настъпва добър период за смяна на средата, в която работите с по-добра такава, по-добронамерени колеги, по-комфортни условия на работа, по-подкрепящи хора около вас. За една година напред можете да направите много за подобряване на уменията си в дадена област, или да се захванете сериозно с нещо, в което имате талант, и да го развиете до съвършенство. Купуването на имот или собствено жилище през тази една година може да стане с повече подкрепа отвън.

Зоната на приятелските взаимоотношения както през миналата, така и през тази година, ще бъде повлияна от Нептун в Риби. Връзките ви могат да бъдат подложени на изпитание във времето, когато Нептун прави квадратури със Сатурн от Стрелец. Това са месеците юни, август и септември. Някои отношения могат да бъдат изпитани посредством парите – даване или взимане на заем от приятел, без намерение за връщане, финансова подкрепа, която е дадена, или такава, която е отказана. Срещата на Нептун с Южния лунен възел през ноември ще ви помогне да намерите отговори на въпроси свързани със близката среда на общуване – била тя реална или виртуална, както и да направите своите избори относно хората,с които ви свързват общи интереси, възгледи или хора.

Марс ще бъде през почти една трета от годината в срещуположния ви знак Скорпион. През януари и февруари на прав ход, а през юни и юли – ретрограден. Марс е планета на волята и амбицията, но също така на противоборството на идеи, ценностни системи, на планове и намерения. Придвижването му в опозиционния знак Скорпион ще увеличи амбициите ви да изпъкнете в работната среда, но също така ще активира вашите конкуренти и съперници. Подгответе се за битки, особено през месец февруари. На 27 септември Марс преминава в сродния по стихия знак Козирог като ще се движи през него до 9 ноември. Така през есента Марс ще добави своята мъжка енергия към тази на Плутон,за да ви мотивира и накара да работите по-активно за постигане на целите си.

Венера, управителката на вашия знак, през 2016 година няма ретроградност. В любовните дела тя ще ви помага през месеците август и ноември.

Меркурий през 2016 година има четири ретроградности, и всички те са в земните знаци, стихията на вашето рождено слънце. Меркурий е ретрограден между 5 и 26 януари във Водолей и повече в Козирог, между 28 април и 22 май е във вашия знак – Телец, между 30 август и 22 септември в другия земен знак – Дева. За вашата това е противоречиво влияние. В много отношения ретроградният Меркурий може да ви помогне да преминете през вече утъпкани пътища, да се върнете към неща, които сте правили, но които сега преоткривате, или връзки и отношения, на които давате нов шанс. Планирането на пътуване в ретроградните фази на Меркурий изисква по-ранна подготовка и отлична организация, особено в последната ретроградност на планетата, в края на годината.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии