Хороскоп Телец 2016

Te12

Муси Дачева

През 2016 година за разлика от предходната 2015-та астрологичната картина е значително по-благоприятна за родените под знака на . Сатурн, Господарят на кармата, след близо три годишно пътешествие през срещуположния знак Скорпион, ви освободи от своето задържащо влияние. Окончателното излизане от водния знак Сатурн направи на 18 септември, и до края на 2015 година родените в първата декада на вероятно са усетили съпътстващото облекчение. За останалите, особено тези от последните градуси на знака, сатурновото влияние ще носи ехо и в първите месеци на 2016 година.

За две години напред Сатурн ще се движи в зоната от слънчевия хороскоп, която има отношение към материалните дела, които ви свързват с други хора. Това са общите сметки – семейно партньорски, или фирмени, споделената собственост, наследствата, съвместните инвестиции, задълженията към банки и частни лица, заемите от близки и приятели, задълженията към държавата, отношенията с данъчните и др. В тези области, в зависимост от личната рождена карта, Сатурн ще ви помага или пречи да направите промени с цел по-добра финансова стабилност. С негова помощ мнозина ще направят удачната инвестиция, или ще сключат изгоден дълготраен договор. Някои ще получат обезщетението, за което водят съдебно дело. Бъдете внимателни във финансовите си дела, когато Сатурн е ретрограден, в периода между 25 март и 13 август 2016 година.

Планетата, която и през 2016 година ще оказва предимно положително влияние върху вас, е Юпитер. На 11 август 2015 година Юпитер премина в сродния по стихия знак Дева и ще се движи през него до 9 септември 2016 година. Придвижвайки се през зоната на любовта, забавленията, творчеството, и създаването на деца, Юпитер ви кара да пожелаете повече от живота, да разгърнете своята креативна природа, да обгрижвате повече близките си и да се стараете да бъдете добър родител или наставник. Юпитер се движи в последната декада на Дева, като тръгвайки от 23-я градус в началото на годината, по време на ретроградната си фаза, която е от 8 януари до 9 май, Юпитер ще се върне до нейния 13-ти градус. В права посока планетата на голямото щастие ще премине през втората половина на Девата от май до септември като по този начин в този период ще благослови родените през втората и третата декада на Телец.

Юпитеровото влияние се съчетава успешно с това на Плутон, придвижващ се през другия земен знак Козирог. Плутон е бавна планета и за една година се придвижва само с няколко градуса. Началото на 2016 година го сварва в 15-я градус на Козирог, а до края на годината той ще се придвижи до 17-я градус. Така неговото влияние ще усетят предимно родените през втората половина на Телец. Плутон оказва влияние върху всички с подсилване на стремежа за влагане на повече амбиция за себеусъвършенстване, за придобиване на нови знания и полезни умения. Хармоничният аспект тригон, който той сключва с Юпитер от Дева през март и юни, ще даде голям шанс на родените в средата на зодията за постигане на целите, за успешна реализация и високи резултати там, където бъдат насочени съзнателни усилия.

В сродния по стихия земен знак Дева през 2015 година навлезе Северният лунен възел. Като кармичен маркер той подсказва сферата, в която можете да направите прогрес, да придобиете нови опитности, да развиете нова страна от личността си. Придвижвайки се през най-творческата зона на слънчевия хороскоп СЛВ ще ви стимулира да създавате, да творите нови неща, да започвате от нулата, ако трябва. СЛВ ще се среща с Юпитер два път през 2016-та. Това могат да бъдат забележителни периоди в живота ви, защото такава среща,на това място, е рядко срещано астрологично събитие, което се случва един път в живота. Първият съвпад на Юпитер и СЛВ е в дните 23 и 28 януари 2016 година в 22-я градус на Дева при ретрограден Юпитер. Вторият е на 20 юни в 15-я градус на Дева при директен Юпитер. Ако в тези градуси имате важни астроточки, то това е времето за тяхното активиране.

Преди да премине във Везни, Юпитер ще направи стелиум с ретроградния Меркурий и Венера – вашият планетен управител. Това се случва в дните около слънчевото затъмнение на 1 септември и представлява времеви акцент за важни житейски промени.

Когато на 9 септември Юпитер премине във въздушния знак Везни, ще пренесе позитивната си енергия в сферата на работните взаимоотношения. Настъпва добър период за смяна на средата, в която работите с по-добра такава, по-добронамерени колеги, по-комфортни условия на работа, по-подкрепящи хора около вас. За една година напред можете да направите много за подобряване на уменията си в дадена област, или да се захванете сериозно с нещо, в което имате талант, и да го развиете до съвършенство. Купуването на имот или собствено жилище през тази една година може да стане с повече подкрепа отвън.

Зоната на приятелските взаимоотношения както през миналата, така и през тази година, ще бъде повлияна от Нептун в Риби. Връзките ви могат да бъдат подложени на изпитание във времето, когато Нептун прави квадратури със Сатурн от Стрелец. Това са месеците юни, август и септември. Някои отношения могат да бъдат изпитани посредством парите – даване или взимане на заем от приятел, без намерение за връщане, финансова подкрепа, която е дадена, или такава, която е отказана. Срещата на Нептун с Южния лунен възел през ноември ще ви помогне да намерите отговори на въпроси свързани със близката среда на общуване – била тя реална или виртуална, както и да направите своите избори относно хората,с които ви свързват общи интереси, възгледи или хора.

Марс ще бъде през почти една трета от годината в срещуположния ви знак Скорпион. През януари и февруари на прав ход, а през юни и юли – ретрограден. Марс е планета на волята и амбицията, но също така на противоборството на идеи, ценностни системи, на планове и намерения. Придвижването му в опозиционния знак Скорпион ще увеличи амбициите ви да изпъкнете в работната среда, но също така ще активира вашите конкуренти и съперници. Подгответе се за битки, особено през месец февруари. На 27 септември Марс преминава в сродния по стихия знак Козирог като ще се движи през него до 9 ноември. Така през есента Марс ще добави своята мъжка енергия към тази на Плутон,за да ви мотивира и накара да работите по-активно за постигане на целите си.

Венера, управителката на вашия знак, през 2016 година няма ретроградност. В любовните дела тя ще ви помага през месеците август и ноември.

Меркурий през 2016 година има четири ретроградности, и всички те са в земните знаци, стихията на вашето рождено слънце. Меркурий е ретрограден между 5 и 26 януари във Водолей и повече в Козирог, между 28 април и 22 май е във вашия знак – Телец, между 30 август и 22 септември в другия земен знак – Дева. За вашата това е противоречиво влияние. В много отношения ретроградният Меркурий може да ви помогне да преминете през вече утъпкани пътища, да се върнете към неща, които сте правили, но които сега преоткривате, или връзки и отношения, на които давате нов шанс. Планирането на пътуване в ретроградните фази на Меркурий изисква по-ранна подготовка и отлична организация, особено в последната ретроградност на планетата, в края на годината.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед