Хороскоп 2011 за Дева

Муси Дачева

Началото на годината е обещаващо за Девата. Слънце, Марс, Плутон и Северен лунен възел се движат в Козирог и отправят към вас пожелания за успехи и подкрепа в плановете ви за следващите месеци на 2011 година.

Новолунието на 4 януари, в първата работна седмица, може да стане отправна точка за амбициите ви, колкото и сдържани и непоказни да са те. Поредният съвпад на Юпитер и Уран, в края на Риби,също ще провокира кротката ви, на пръв поглед, природа да иска повече и по-добро за себе си. Най-силно този порив ще усетят родените със слънце в последните пет градуса на Дева, а също така и онези, в чийто натални карти Юпитер и Уран са в съвпад. Настъпил е момент за взимане на решения и за конкретни действия към промяна на досегашния ви начин на живот.

Юпитер навлиза в Овен на 22 януари и до 4 юни ще се движи през този най-огнен и енергичен знак. През този период той ще ви подтиква към по-голяма социална активност, откритост и честност в контактите с околните. При тези, при които има такава нагласа и условия за проявление, Юпитер ще провокира интуицията, финансовият нюх за работа и инвестиции,желанието за придобиване на собственост и активна работа в тази посока.

Сатурн през тази година ще се опитва да ви напътства от Везни, придвижвайки се през полето на вашите доходи. В тази сфера ще имате стабилизиране,което ще ви даде онази сигурност, от която се нуждаете след преминаването на поредната сатурнова криза в живота ви. При това преминаване Сатурн ще ви подтикне към пестеливост и сериозно отношение към материалните неща в живота. Ще ви кара да бъдете по-организирани и целенасочени, по-трудолюбиви и изобретателни във финансовата сфера, особено през пролетта,когато Юпитер застава срещу него, придвижвайки се през срещуположния знак- Везни.

Месец януари е благоприятен за зачеване и раждане на дете, за теглене на кредит или договаряне на финансова помощ от някой, който е загрижен за вас. Пробвайте и късмета си, защото на някои от вас в този период е дадено да спечелят от игри с хазартна подложка. Препоръчвам ви да не се увличате и да играете умерено, повече за удоволствие, отколкото за печалба, защото сега е полезно за вас да се разтоварите емоционално и да събирате сили в запас. Тези, които не са успели да си починат достатъчно по новогодишните празници, сега е времето да направят нещо повече за себе си, предприемайки екзотично пътуване или почивка в спа-център.

До средата на януари Марс се движи през Козирог и ви дава голяма доза физическа и психическа енергия, с която можете да поддържате самочувствието си в оптимални граници, да действате с размах и да отстоявате позициите си. Това е марсовият период на личната ви слънчева година (виж кн. Номерологичен календар),време на висок жизнен тонус,подходящо за печелене на битки, за участия в състезания, надпревара,служебен двубой, там, където можете да покажете артистичност, находчивост, издържливост и борбеност.

През месец февруари в дома ви ще има поводи за радост. Някои ще правят промени в жилището си за собствено удоволствие, а други поради необходимостта да посрещат гости или нов член на семейството си. Ще ви се налага много неща да вършите сами, да се натоварвате с труд, който други биха избягвали. Полезно за здравето ви ще бъде да правите физически упражнения, да посещавате фитнес или спа-център, с прилагане на оздравителни процедури. Не са изключени конфликти на работното място. През февруари Венера застава в хармоничен аспект с рожденото ви слънце и това е отличен период за развитие на любовните ви взаимоотношения.

Месец март по принцип е труден за повечето Деви, заради преминаването на транзитното Слънце през знака на Риби. Сега обаче и Марс е в Риби, и това допълнително усложнява отношенията най-вече с хората, с които прекарвате повече време заедно,било то брачен партньор или колеги. В последната седмица на март,когато Юпитер и Сатурн са в опозиция, бъдете внимателни с всичко, което касае финансовата страна на живота ви. Процесите може да бъдат задействани значително по-рано, отпреди месец-два, но горчивите плодове ще берете през март и част от април.

От 30 март до 23 април Меркурий навлиза в първата си ретроградност за 2011 година. Назад планетата ще се движи изцяло през зодиакалния знак Овен. Сключените в този период договори нямат тежест, вероятността за измами и подвеждане по финансови въпроси е голяма и т.н. Но за много от вас този Меркурий може да бъде отключващ фактор за мистични преживявания, запознаване с духовни практики и навлизане по свой собствен начин в духовните теми.

През втората половина на април и през май в деловия живот настъпва активност, която при някои може да бъде много плодоносна. От вашата решителност и самообладание в определени моменти, зависи добрият изход на всяка работна ситуация. Имате шанс да реализирате отлични приходи, да приведете в движение планове за разширение на дейността си, да сключите изгодни договори, да намерите подходящите хора за дадена работа. Втората половина на май е подходящо време за пътуване в чужбина, на екскурзия, командировка или по повод образование.

В началото на месец юни Юпитер навлиза в Телец и до края на август ще измине десет градуса в права посока. Това е много благоприятен период за родените под знака на Дева, и в по-голяма степен за тези от първата половина на знака. Хармоничният аспект, който сключва Юпитер с рожденото ви слънце, е лично астрологично събитие, което се случва, точно по този начин, веднъж на 12 години.

Така месеците юни, юли и август са период от време на социален растеж, нарастване на личния авторитет, получаване на шансове за напредък в дейности, засягащи повече хора. Ще получавате подкрепа от висшестоящи, голяма е вероятността да се отворят врати, които са били затворени за вас през последните 2-3 години. Материалното ви състояние ще се подобрява, ако разбира се полагате усилия в тази посока. Това е период, в който можете да започнете обучение в по-висока степен или да сложите финал на образованието си, получавайки съответният документ за квалификация.

Когато Юпитер е в Телец,в съчетание с други астрологични обстоятелства, е отлично време за бракосъчетание. Разбира се в никакъв случай това не трябва да става в периода от 3 до 27 август,когато Меркурий е отново ретрограден.

На 30 август Юпитер навлиза в ретроградната си фаза,като до края на годината ще се движи през Телец…но в обратна посока. Планетата, наричана „голямото щастие“, отново ще се придвижва само на прав ход, през сродната ви по стихия зона на Зодиака, през първата половина на 2012 година. Тогава, в най-пълна степен, ефектът от този благотворен транзит ще се усети от всички представители на зодиакалния знак Дева.

През октомври, в зоната на слънчевия период на личната си година отново шансът е на ваша страна. Постарайте се да се настроите на оптимистична вълна, започвайки нещо съвсем ново. Новото поприще, което ще изберат някои,ще ги мотивира да учат и да се усъвършенстват, ставайки по този начин най-добрите, най-компетентните и съответно най-ценените в бранша. Похвали отстрани сигурно ще има, но по-важното е вътрешното усещане за справяне с живота,което повечето от вас ще усетят през ноември, когато на 11-ти Марс премине във вашия знак. Силата и енергията, която той ще ви даде ще ви помогне да изпълните плановете си за ремонт на жилище или нанасяне в ново такова, за модернизиране на оборудване или фирмено преустройство.

Ретроградността на Юпитер в Телец, до края на годината, може да предизвика някои ограничения в реализацията на вашите планове, да доведе до корекции в целите и преосмисляне на ценностите. Между 24 ноември и 14 декември и Меркурий е ретрограден,движейки се назад през Стрелец, знак управляван от Юпитер. Не планирайте за този период на годината важни, енергоемки дейности, обвързващи много хора и техника.

До края на годината рутинната работа ще запълва дните ви. Насочете очакванията си за следващата 2012 година, която ще започне с директен Юпитер в Телец, готов да посрещне вашите идеи с отворени и щедри обятия, обещаващ спокойни дни,успех и стабилност.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Хороскоп 2011 за Дева

Началото на годината е обещаващо за Девата. Слънце, Марс, Плутон и Северен лунен възел се движат в Козирог и отправят към вас пожелания успехи и подкрепа в плановете ви за следващите месеци на 2011 година.
Новолунието на 4 януари, в първата работна седмица, може да стане отправна точка за амбициите ви, колкото и сдържани и непоказни да са те. Поредният съвпад на Юпитер и Уран, в края на Риби,също ще провокира кротката вина пръв поглед, природа да иска повече и по-добро за себе си. Най-силно този порив ще усетят родените със слънце в последните пет градуса на Дева, а също така и онези, в чийто натални карти Юпитер и Уран са в съвпад. Настъпил е момента за взимане на решения и за конкретни действия към промяна на досегашния ви начин на живот.
Юпитер навлиза в Овен на 22 януари и до 4 юни ще се движи през този най-огнен и енергичен знак. През този период той ще ви подтиква към по-голяма социална активност, откритост и честност в контактите с околните. При тези, при които има такава нагласа и условия за проявление, Юпитер ще провокира интуицията, финансовият нюх за работа и инвестиции,желанието за придобиване на собственост и активна работа в тази посока. 
Сатурн през тази година ще се опитва да ви напътства от Везни, придвижвайки се през полето на вашите доходи. В тази сфера ще имате стабилизиране,което ще ви даде онази сигурност, от която се нуждаете след преминаването на поредната сатурнова криза в живота ви. При това преминаване Сатурн ще ви подтикне към пестеливост и сериозно отношение към материалните неща в живота. Ще ви кара да бъдете по-организирани и целенасочени, по-трудолюбиви и изобретателни във финансовата сфера, особено през пролетта,когато Юпитер застава в срещу него,придвижвайки се през срещуположния знак- Везни. 
Месец януари е благоприятен за зачеване и раждане на дете, за теглене на кредит или договаряне на финансова помощ от някой, който е загрижен за вас. Пробвайте и късмета си, защото на някои от вас в този период е дадено да спечелят от игри с хазартна подложка. Препоръчвам ви да не се увличате и да играете умерено, повече за удоволствие, отколкото за печалба, защото сега е полезно за вас да се разтоварите емоционално и да събирате сили в запас. Тези, които не са успели да си починат достатъчно по новогодишните празници, сега е времето да направят нещо повече за себе си, предприемайки екзотично пътуване или почивка в спа-център.
До средата на януари Марс се движи през Козирог и ви дава голяма доза физическа и психическа енергия, с която можете да поддържате самочувствието си в оптимални граници, да действате с размах и да отстоявате позициите си. Това е марсовият период на личната ви слънчева година (виж кн. Номерологичен календар),време на висок жизнен тонус,подходящо за печелене на битки, за участия в състезания, надпревара,служебен двубой, там където можете да покажете артистичност, находчивост, издържливост и борбеност.
През месец февруари в дома ви ще има поводи за радост. Някои ще правят промени в жилището си за собствено удоволствие, а други поради необходимостта да посрещат гости или нов член на семейството си. Ще ви се налага много неща да вършите сами, да се натоварвате с труд, който други биха избягвали. Полезно за здравето ви ще бъде да правите физически упражнения, да посещавате фитнес или спа-център, с прилагане на оздравителни процедури. Не са изключени конфликти на работното място. През февруари Венера застава в хармоничен аспект с рожденото ви слънце и това е отличен период за развитие на любовните ви взаимоотношения.
Месец март по принцип е труден за повечето Деви, заради преминаването на транзитното Слънце през знака на Риби. Сега обаче и Марс е в Риби, и това допълнително усложнява отношенията най-вече с хората, с които прекарвате повече време заедно,било то брачен партньор или колеги. В последната седмица на март,когато Юпитер и Сатурн са в опозиция, бъдете внимателни с всичко, което касае финансовата страна на живота ви. Процесите може да бъдат задействани значително по-рано, отпреди месец-два, но горчивите плодове ще берете през март и част от април.
От 30 март до 23 април Меркурий навлиза в първата си ретроградност за 2011 година. Назад планетата ще се движи изцяло през зодиакалния знак Овен. Сключените в този период договори нямат тежест, вероятността за измами и подвеждане по финансови въпроси е голяма и т.н. Но за много от вас този Меркурий може да бъде отключващ фактор за мистични преживявания, запознаване с духовни практики и навлизане по свой собствен начин в духовните теми.
През втората половина на април и през май в деловия живот настъпва активност, която при някои може да бъде много плодоносна. От вашата решителност и самообладание в определени моменти, зависи добрият изход на всяка работна ситуация. Имате шанс да реализирате отлични приходи, да приведете в движение планове за разширение на дейността си, да сключите изгодни договори, да намерите подходящите хора за дадена работа. Втората половина на май е подходящо време за пътуване в чужбина, на екскурзия, командировка или по повод образование.
В началото на месец юни Юпитер навлиза в Телец и до края на август ще измине десет градуса в права посока. Това е много благоприятен период за родените под знака на Дева, и в по-голяма степен за тези от първата половина на знака. Хармоничният аспект, който сключва Юпитер с рожденото ви слънце, е лично астрологично събитие, което се случва, точно по този начин, веднъж на 12 години.
Така месеците юни, юли и август са период от време на социален растеж, нарастване на личния авторитет, получаване на шансове за напредък в дейности, засягащи повече хора. Ще получавате подкрепа от висшестоящи, голяма е вероятността да се отворят врати, които са били затворени за вас през последните 2-3 години. Материалното ви състояние ще се подобрява, ако разбира се полагате усилия в тази посока. Това е период, в който можете да започнете обучение в по висока степен или да сложите финал на образованието си, получавайки съответният документ за квалификация. 
Когато Юпитер е в Телец,в съчетание с други астрологични обстоятелства, е отлично време за бракосъчетание. Разбира се в никакъв случай това не трябва да става в периода от 3 до 27 август,когато Меркурий е отново ретрограден. 
На 30 август Юпитер навлиза в ретроградната си фаза,като до края на годината ще се движи през Телец...но в обратна посока. Планетата, наричана „голямото щастие“, отново ще се придвижва само на прав ход, през сродната ви по стихия зона на Зодиака, през първата половина на 2012 година. Тогава, в най-пълна степен, ефектът от този благотворен транзит ще се усети от всички представители на зодиакалния знак Дева.
През октомври, в зоната на слънчевия период на личната си година отново шансът е на ваша страна. Постарайте се да се настроите на оптимистична вълна, започвайки нещо съвсем ново. Новото поприще, което ще изберат някои,ще ги мотивира да учат и да се усъвършенстват, ставайки по този начин най-добрите, най-компетентните и съответно най-ценените в бранша. Похвали отстрани сигурно ще има, но по-важното е вътрешното усещане за справяне с живота,което повечето от вас ще усетят през ноември, когато на 11-ти Марс премине във вашия знак. Силата и енергията, която той ще ви даде ще ви помогне да изпълните плановете си за ремонт на жилище или нанасяне в ново такова, за модернизиране на оборудване или фирмено преустройство.
Ретроградността на Юпитер в Телец, до края на годината, може да предизвика някои ограничения в реализацията на вашите планове, да доведе до корекции в целите и преосмисляне на ценностите. Между 24 ноември и 14 декември и Меркурий е ретрограден,движейки се назад през Стрелец, знак управляван от Юпитер. Не планирайте за този период на годината важни, енергоемки дейности, обвързващи много хора и техника. 
До края на годината рутинната работа ще запълва дните ви. Насочете очакванията си за следващата 2012 година, която ще започне с директен Юпитер в Телец, готов да посрещне вашите идеи с отворени и щедри обятия, обещаващ спокойни дни,успех и стабилност.
Етикети:

2 коментара so far »

 1. почивка- екзотика каза,

  Писа на януари 22, 2014 @ 8:24

  Хороскопите набират все по голяма популярност, особено съдейки по всички книги,които се пишат и се издават.Има и доста предавания където също един вид могат да ти гледат спрямо датата на раждане името,което са ти дали и такива подробности.Не знам до колко е истина, но ако познавате хора повече с една и съща зодия много лесно можете да откриете дали зодията си има някои по специфични черти,които се открояват и се виждат при всеки един от тях.За девите не мога да кажа, но за овни познавам доста които са тотални работохолици и друго не ги интересува.Благодаря за статията.

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 22, 2014 @ 11:29

  По-скоро Девите са работохолици, а Овните имат премного енергия, която влагат с устрем,в каквото им е интересно.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни