Хороскоп 2011 за Дева

Муси Дачева

Началото на годината е обещаващо за Девата. Слънце, Марс, Плутон и Северен лунен възел се движат в Козирог и отправят към вас пожелания за успехи и подкрепа в плановете ви за следващите месеци на 2011 година.

Новолунието на 4 януари, в първата работна седмица, може да стане отправна точка за амбициите ви, колкото и сдържани и непоказни да са те. Поредният съвпад на Юпитер и Уран, в края на Риби,също ще провокира кротката ви, на пръв поглед, природа да иска повече и по-добро за себе си. Най-силно този порив ще усетят родените със слънце в последните пет градуса на Дева, а също така и онези, в чийто натални карти Юпитер и Уран са в съвпад. Настъпил е момент за взимане на решения и за конкретни действия към промяна на досегашния ви начин на живот.

Юпитер навлиза в Овен на 22 януари и до 4 юни ще се движи през този най-огнен и енергичен знак. През този период той ще ви подтиква към по-голяма социална активност, откритост и честност в контактите с околните. При тези, при които има такава нагласа и условия за проявление, Юпитер ще провокира интуицията, финансовият нюх за работа и инвестиции,желанието за придобиване на собственост и активна работа в тази посока.

Сатурн през тази година ще се опитва да ви напътства от Везни, придвижвайки се през полето на вашите доходи. В тази сфера ще имате стабилизиране,което ще ви даде онази сигурност, от която се нуждаете след преминаването на поредната сатурнова криза в живота ви. При това преминаване Сатурн ще ви подтикне към пестеливост и сериозно отношение към материалните неща в живота. Ще ви кара да бъдете по-организирани и целенасочени, по-трудолюбиви и изобретателни във финансовата сфера, особено през пролетта,когато Юпитер застава срещу него, придвижвайки се през срещуположния знак- Везни.

Месец януари е благоприятен за зачеване и раждане на дете, за теглене на кредит или договаряне на финансова помощ от някой, който е загрижен за вас. Пробвайте и късмета си, защото на някои от вас в този период е дадено да спечелят от игри с хазартна подложка. Препоръчвам ви да не се увличате и да играете умерено, повече за удоволствие, отколкото за печалба, защото сега е полезно за вас да се разтоварите емоционално и да събирате сили в запас. Тези, които не са успели да си починат достатъчно по новогодишните празници, сега е времето да направят нещо повече за себе си, предприемайки екзотично пътуване или почивка в спа-център.

До средата на януари Марс се движи през Козирог и ви дава голяма доза физическа и психическа енергия, с която можете да поддържате самочувствието си в оптимални граници, да действате с размах и да отстоявате позициите си. Това е марсовият период на личната ви слънчева година (виж кн. Номерологичен календар),време на висок жизнен тонус,подходящо за печелене на битки, за участия в състезания, надпревара,служебен двубой, там, където можете да покажете артистичност, находчивост, издържливост и борбеност.

През месец февруари в дома ви ще има поводи за радост. Някои ще правят промени в жилището си за собствено удоволствие, а други поради необходимостта да посрещат гости или нов член на семейството си. Ще ви се налага много неща да вършите сами, да се натоварвате с труд, който други биха избягвали. Полезно за здравето ви ще бъде да правите физически упражнения, да посещавате фитнес или спа-център, с прилагане на оздравителни процедури. Не са изключени конфликти на работното място. През февруари Венера застава в хармоничен аспект с рожденото ви слънце и това е отличен период за развитие на любовните ви взаимоотношения.

Месец март по принцип е труден за повечето Деви, заради преминаването на транзитното Слънце през знака на Риби. Сега обаче и Марс е в Риби, и това допълнително усложнява отношенията най-вече с хората, с които прекарвате повече време заедно,било то брачен партньор или колеги. В последната седмица на март,когато Юпитер и Сатурн са в опозиция, бъдете внимателни с всичко, което касае финансовата страна на живота ви. Процесите може да бъдат задействани значително по-рано, отпреди месец-два, но горчивите плодове ще берете през март и част от април.

От 30 март до 23 април Меркурий навлиза в първата си ретроградност за 2011 година. Назад планетата ще се движи изцяло през зодиакалния знак Овен. Сключените в този период договори нямат тежест, вероятността за измами и подвеждане по финансови въпроси е голяма и т.н. Но за много от вас този Меркурий може да бъде отключващ фактор за мистични преживявания, запознаване с духовни практики и навлизане по свой собствен начин в духовните теми.

През втората половина на април и през май в деловия живот настъпва активност, която при някои може да бъде много плодоносна. От вашата решителност и самообладание в определени моменти, зависи добрият изход на всяка работна ситуация. Имате шанс да реализирате отлични приходи, да приведете в движение планове за разширение на дейността си, да сключите изгодни договори, да намерите подходящите хора за дадена работа. Втората половина на май е подходящо време за пътуване в чужбина, на екскурзия, командировка или по повод образование.

В началото на месец юни Юпитер навлиза в Телец и до края на август ще измине десет градуса в права посока. Това е много благоприятен период за родените под знака на Дева, и в по-голяма степен за тези от първата половина на знака. Хармоничният аспект, който сключва Юпитер с рожденото ви слънце, е лично астрологично събитие, което се случва, точно по този начин, веднъж на 12 години.

Така месеците юни, юли и август са период от време на социален растеж, нарастване на личния авторитет, получаване на шансове за напредък в дейности, засягащи повече хора. Ще получавате подкрепа от висшестоящи, голяма е вероятността да се отворят врати, които са били затворени за вас през последните 2-3 години. Материалното ви състояние ще се подобрява, ако разбира се полагате усилия в тази посока. Това е период, в който можете да започнете обучение в по-висока степен или да сложите финал на образованието си, получавайки съответният документ за квалификация.

Когато Юпитер е в Телец,в съчетание с други астрологични обстоятелства, е отлично време за бракосъчетание. Разбира се в никакъв случай това не трябва да става в периода от 3 до 27 август,когато Меркурий е отново ретрограден.

На 30 август Юпитер навлиза в ретроградната си фаза,като до края на годината ще се движи през Телец…но в обратна посока. Планетата, наричана „голямото щастие“, отново ще се придвижва само на прав ход, през сродната ви по стихия зона на Зодиака, през първата половина на 2012 година. Тогава, в най-пълна степен, ефектът от този благотворен транзит ще се усети от всички представители на зодиакалния знак Дева.

През октомври, в зоната на слънчевия период на личната си година отново шансът е на ваша страна. Постарайте се да се настроите на оптимистична вълна, започвайки нещо съвсем ново. Новото поприще, което ще изберат някои,ще ги мотивира да учат и да се усъвършенстват, ставайки по този начин най-добрите, най-компетентните и съответно най-ценените в бранша. Похвали отстрани сигурно ще има, но по-важното е вътрешното усещане за справяне с живота,което повечето от вас ще усетят през ноември, когато на 11-ти Марс премине във вашия знак. Силата и енергията, която той ще ви даде ще ви помогне да изпълните плановете си за ремонт на жилище или нанасяне в ново такова, за модернизиране на оборудване или фирмено преустройство.

Ретроградността на Юпитер в Телец, до края на годината, може да предизвика някои ограничения в реализацията на вашите планове, да доведе до корекции в целите и преосмисляне на ценностите. Между 24 ноември и 14 декември и Меркурий е ретрограден,движейки се назад през Стрелец, знак управляван от Юпитер. Не планирайте за този период на годината важни, енергоемки дейности, обвързващи много хора и техника.

До края на годината рутинната работа ще запълва дните ви. Насочете очакванията си за следващата 2012 година, която ще започне с директен Юпитер в Телец, готов да посрещне вашите идеи с отворени и щедри обятия, обещаващ спокойни дни,успех и стабилност.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Хороскоп 2011 за Дева

Началото на годината е обещаващо за Девата. Слънце, Марс, Плутон и Северен лунен възел се движат в Козирог и отправят към вас пожелания успехи и подкрепа в плановете ви за следващите месеци на 2011 година.
Новолунието на 4 януари, в първата работна седмица, може да стане отправна точка за амбициите ви, колкото и сдържани и непоказни да са те. Поредният съвпад на Юпитер и Уран, в края на Риби,също ще провокира кротката вина пръв поглед, природа да иска повече и по-добро за себе си. Най-силно този порив ще усетят родените със слънце в последните пет градуса на Дева, а също така и онези, в чийто натални карти Юпитер и Уран са в съвпад. Настъпил е момента за взимане на решения и за конкретни действия към промяна на досегашния ви начин на живот.
Юпитер навлиза в Овен на 22 януари и до 4 юни ще се движи през този най-огнен и енергичен знак. През този период той ще ви подтиква към по-голяма социална активност, откритост и честност в контактите с околните. При тези, при които има такава нагласа и условия за проявление, Юпитер ще провокира интуицията, финансовият нюх за работа и инвестиции,желанието за придобиване на собственост и активна работа в тази посока.  
Сатурн през тази година ще се опитва да ви напътства от Везни, придвижвайки се през полето на вашите доходи. В тази сфера ще имате стабилизиране,което ще ви даде онази сигурност, от която се нуждаете след преминаването на поредната сатурнова криза в живота ви. При това преминаване Сатурн ще ви подтикне към пестеливост и сериозно отношение към материалните неща в живота. Ще ви кара да бъдете по-организирани и целенасочени, по-трудолюбиви и изобретателни във финансовата сфера, особено през пролетта,когато Юпитер застава в срещу него,придвижвайки се през срещуположния знак- Везни. 
Месец януари е благоприятен за зачеване и раждане на дете, за теглене на кредит или договаряне на финансова помощ от някой, който е загрижен за вас. Пробвайте и късмета си, защото на някои от вас в този период е дадено да спечелят от игри с хазартна подложка. Препоръчвам ви да не се увличате и да играете умерено, повече за удоволствие, отколкото за печалба, защото сега е полезно за вас да се разтоварите емоционално и да събирате сили в запас. Тези, които не са успели да си починат достатъчно по новогодишните празници, сега е времето да направят нещо повече за себе си, предприемайки екзотично пътуване или почивка в спа-център.
До средата на януари Марс се движи през Козирог и ви дава голяма доза физическа и психическа енергия, с която можете да поддържате самочувствието си в оптимални граници, да действате с размах и да отстоявате позициите си. Това е марсовият период на личната ви слънчева година (виж кн. Номерологичен календар),време на висок жизнен тонус,подходящо за печелене на битки, за участия в състезания, надпревара,служебен двубой, там където можете да покажете артистичност, находчивост, издържливост и борбеност.
През месец февруари в дома ви ще има поводи за радост. Някои ще правят промени в жилището си за собствено удоволствие, а други поради необходимостта да посрещат гости или нов член на семейството си. Ще ви се налага много неща да вършите сами, да се натоварвате с труд, който други биха избягвали. Полезно за здравето ви ще бъде да правите физически упражнения, да посещавате фитнес или спа-център, с прилагане на оздравителни процедури. Не са изключени конфликти на работното място. През февруари Венера застава в хармоничен аспект с рожденото ви слънце и това е отличен период за развитие на любовните ви взаимоотношения.
Месец март по принцип е труден за повечето Деви, заради преминаването на транзитното Слънце през знака на Риби. Сега обаче и Марс е в Риби, и това допълнително усложнява отношенията най-вече с хората, с които прекарвате повече време заедно,било то брачен партньор или колеги. В последната седмица на март,когато Юпитер и Сатурн са в опозиция, бъдете внимателни с всичко, което касае финансовата страна на живота ви. Процесите може да бъдат задействани значително по-рано, отпреди месец-два, но горчивите плодове ще берете през март и част от април.
От 30 март до 23 април Меркурий навлиза в първата си ретроградност за 2011 година. Назад планетата ще се движи изцяло през зодиакалния знак Овен. Сключените в този период договори нямат тежест, вероятността за измами и подвеждане по финансови въпроси е голяма и т.н. Но за много от вас този Меркурий може да бъде отключващ фактор за мистични преживявания, запознаване с духовни практики и навлизане по свой собствен начин в духовните теми.
През втората половина на април и през май в деловия живот настъпва активност, която при някои може да бъде много плодоносна. От вашата решителност и самообладание в определени моменти, зависи добрият изход на всяка работна ситуация. Имате шанс да реализирате отлични приходи, да приведете в движение планове за разширение на дейността си, да сключите изгодни договори, да намерите подходящите хора за дадена работа. Втората половина на май е подходящо време за пътуване в чужбина, на екскурзия, командировка или по повод образование.
В началото на месец юни Юпитер навлиза в Телец и до края на август ще измине десет градуса в права посока. Това е много благоприятен период за родените под знака на Дева, и в по-голяма степен за тези от първата половина на знака. Хармоничният аспект, който сключва Юпитер с рожденото ви слънце, е лично астрологично събитие, което се случва, точно по този начин, веднъж на 12 години.
Така месеците юни, юли и август са период от време на социален растеж, нарастване на личния авторитет, получаване на шансове за напредък в дейности, засягащи повече хора. Ще получавате подкрепа от висшестоящи, голяма е вероятността да се отворят врати, които са били затворени за вас през последните 2-3 години. Материалното ви състояние ще се подобрява, ако разбира се полагате усилия в тази посока. Това е период, в който можете да започнете обучение в по висока степен или да сложите финал на образованието си, получавайки съответният документ за квалификация. 
Когато Юпитер е в Телец,в съчетание с други астрологични обстоятелства, е отлично време за бракосъчетание. Разбира се в никакъв случай това не трябва да става в периода от 3 до 27 август,когато Меркурий е отново ретрограден. 
На 30 август Юпитер навлиза в ретроградната си фаза,като до края на годината ще се движи през Телец...но в обратна посока. Планетата, наричана „голямото щастие“, отново ще се придвижва само на прав ход, през сродната ви по стихия зона на Зодиака, през първата половина на 2012 година. Тогава, в най-пълна степен, ефектът от този благотворен транзит ще се усети от всички представители на зодиакалния знак Дева.
През октомври, в зоната на слънчевия период на личната си година отново шансът е на ваша страна. Постарайте се да се настроите на оптимистична вълна, започвайки нещо съвсем ново. Новото поприще, което ще изберат някои,ще ги мотивира да учат и да се усъвършенстват, ставайки по този начин най-добрите, най-компетентните и съответно най-ценените в бранша. Похвали отстрани сигурно ще има, но по-важното е вътрешното усещане за справяне с живота,което повечето от вас ще усетят през ноември, когато на 11-ти Марс премине във вашия знак. Силата и енергията, която той ще ви даде ще ви помогне да изпълните плановете си за ремонт на жилище или нанасяне в ново такова, за модернизиране на оборудване или фирмено преустройство.
Ретроградността на Юпитер в Телец, до края на годината, може да предизвика някои ограничения в реализацията на вашите планове, да доведе до корекции в целите и преосмисляне на ценностите. Между 24 ноември и 14 декември и Меркурий е ретрограден,движейки се назад през Стрелец, знак управляван от Юпитер. Не планирайте за този период на годината важни, енергоемки дейности, обвързващи много хора и техника. 
До края на годината рутинната работа ще запълва дните ви. Насочете очакванията си за следващата 2012 година, която ще започне с директен Юпитер в Телец, готов да посрещне вашите идеи с отворени и щедри обятия, обещаващ спокойни дни,успех и стабилност.
Етикети:

2 коментара so far »

  1. почивка- екзотика каза,

    Писа на януари 22, 2014 @ 8:24

    Хороскопите набират все по голяма популярност, особено съдейки по всички книги,които се пишат и се издават.Има и доста предавания където също един вид могат да ти гледат спрямо датата на раждане името,което са ти дали и такива подробности.Не знам до колко е истина, но ако познавате хора повече с една и съща зодия много лесно можете да откриете дали зодията си има някои по специфични черти,които се открояват и се виждат при всеки един от тях.За девите не мога да кажа, но за овни познавам доста които са тотални работохолици и друго не ги интересува.Благодаря за статията.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 22, 2014 @ 11:29

    По-скоро Девите са работохолици, а Овните имат премного енергия, която влагат с устрем,в каквото им е интересно.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии