Хороскоп 2011 за Овен

Муси Дачева

Настъпващата 2011 предлага динамични и изпълнени с емоции дни за марсовите хора. Много интензивно ще тече времето в първата половина на годината, особено през зимата и пролетта. До средата на месец април в знака Овен ще се настанят пет планети, включая Слънцето. Всяка от тях ще предизвика определена страна от вашия характер и ще повлияе интензивно върху някоя сфера от живота ви.

През януари неспокойната ви природа ще бъде провокирана от няколко важни астрологични събития. Двете се случват в един ден – 4 януари. Още в първите работни дни на 2011 година ви очакват сюрпризи, които бързо ще ви извадят от лежерното настроение през изминалите празнични дни.

На 4 януари ни очаква новолуние,съчетано с частично слънчево затъмнение,случващо се в 13-я градус на Козирог. То ще засегне кариерното развитие на немалка част марсови хора, особено тези, които са родени със слънце в средата на зодията, през първата седмица на месец април.

Второто събитие в този ден, 4 януари 2011г, е поредният съвпад на Юпитер и Уран. Той не се случва в Овен, а в края на предходния знак- Риби, но ще извади на показ скрити неща, пазени тайни и задкулисни договаряния. Събитията към този момент, имат предпоставки, заложени в последните месеци на миналата година. Някои ще получат справедливост, други ще се чувстват ощетени. Астрологичната обстановка в този период, е благоприятна за Овен и много от вас могат да се възползват от неуместните действия на други хора.

Друго забележително астрологично събитие е, че Юпитер влиза в Овен. Това се случва за втори път в този цикъл, заради ретроградното му движение през есента на миналата година. От 22 януари 2011г, планетата наричана „голямото щастие“ е във вашия знак. Движи се бързо, много над средната си скорост, и за времето, през което ще ви бъде на гости, а това е до 4 юни, ще предизвика раздвижване,там където нещата са в застой. Той може да ви даде много, засилвайки позитивни качества като непосредственост и откритост, като по този начин ви представи откъм добрата ви страна и да ви издигне на по-престижно социално ниво.

Юпитер във вашия знак ще ви подтиква да планирате и да действате, дори може да ви се иска да се захванете с повече неща отколкото можете да обхванете или отколкото е разумно. Но това е действието на Юпитер- планета на експанзията, на многотията и разширението. Тези, които имат собствен бизнес може би ще си мечтаят за по-голям офис, за по-мащабна рекламна кампания на дейността, за повече парцели за застрояване, повече земя за обработване, повече работа и съответно по-големи и сигурни приходи.

Юпитер ще ви провокира да искате повече от това, което ви се полага, да обещавате неща, които нямате намерение да изпълните, и най-важното да бягате от отговорност, като я прехвърляте нагоре или надолу по йерархичната стълба. А това изобщо няма да се хареса на Сатурн,който ви дебне за прегрешения от срещуположните на рождения ви знак – Везни.

На 12 март Уран отново влиза в Овен. През вашия знак той ще се движи през следващите 7 години, изминавайки средно по 4 градуса на година. По този начин през 2011 година подложени на неговото влияние ще бъдат най-вече родените в първата декада на Овен,т.е. през март. Уран носи реформаторски дух и предизвиква към неразумни постъпки, а в Овен това качество намира отлична среда за разгръщане, подкрепен и от движещия се през знака ви Юпитер.

Където и да работите, на каквато и позиция да сте, колкото и стабилни да са партньорствата ви, реформаторският дух на Уран ще ви владее няколко години, а в периода на сатурновата криза, 2009-2012, това може да се окаже тенденция с разрушителни последици за кариерата и личните взаимоотношения.

Някои от нестандартните ви идеи обаче, появили се в този период, могат да се окажат нешлифовани диаманти, върху които си струва да се трудите дълго и упорито, докато заблестят и разкрият красотата и силата си.

От 2 април до 11 май управителят на знака – Марс ще се движи през вашия знак. Той ще ви даде нужната енергия, която да вложите в новите си начинания. Марс преминава през собствения си зодиакален знак веднъж на около две години и това е време, през което той влияе силно върху либидото и репродуктивните възможности на повечето мъже, и то не само на тези, родени в знака на Овен. Освен това 2011 година е под знака на плодовития заек, затова можем да очакваме бум на деца, заченати през пролетта, в месеците април и май.

Месец април на 2011 година ще бъде най-активен, дори прекалено,заради струпването на планети в Овен, което може да доведе до изтощение някои от представителите на този знак. След заредения с позитивизъм и големи надежди съвпад на Слънцето и Юпитер на 6 април,който ще даде подкрепа на родените в средата на зодията, идва квадратът на Марс с Плутон. На 11 април двете планети са в конфликт и тъй като квадратурата е в 7-я градус на кардиналните Овен и Козирог, то служебни и лични сблъсъци могат да засегнат родените в първата половина на марсовия знак.

От същия порядък е аспектът на Марс със Сатурн на 19 април. Опозицията между двата малфактора е подсилена от ретроградния Меркурий и поражда напрежение във взаимоотношенията с околните, рязкост в поведението и взимане на крайни решения.

В последните дни на месец април съвпадът на Марс и Юпитер носи финал на борба и победа. Силата и самоувереността,които съпътстват този аспект, правилно насочени, може да ви донесат успех и придобивки, които ще се умножават в следващите месеци.

Месец май, който попада в слънчевия период на личната ви жизнена година, е забележителен с подкрепата, която ви дават планетите, преминаващи през Телец. Това е период на добра среда за реализация на финансови стремежи,когато можете да разчитате на солидни приходи и да направите добри инвестиции. След новолунието на 3 май, почти до края на месеца и до средата на юни, шансът да получите материална стабилност е на ваша страна.

Юни е плодоносен за марсовите хора и заради навлизането Юпитер в Телец в началото на месеца, на 4-ти. Можете да си купите жилище или да заделите в спестовни сметки, но избягвайте разпиляване на придобитото по закупуване на нискокачествени стоки или влагане в лъскави но нестойностни начинания. Бъдете почтени във всяка ситуация през тази година, защото това което е спечелено с лъжа и измама, Сатурн ще го прибере много бързо, с огромни лихви.

През август Марс няма да ви остави да скучаете. Придвижвайки се през Рак, още в началото на месеца той прави опозиция с Плутон. На родените в първата декада на знака,мартенските овни, ще се наложи да се справят с доста напрегнати ситуации. Като критичен може да се определи периода около 9-10 август, когато Марс, Плутон и Уран са в двойна квадратура, т.н. Тау квадрат. Здравето е уязвимо в този период, особено ако има предпоставки за това от рождената карта, и в допълнение от воден начин на живот, свързан с упражняване на рискова професия.

През август някои марсови хора може да скъсат брачна или дълга неформализирана връзка. Към такова стечение на обстоятелствата насочва и Сатурн във Везни, който сега подлага на ревизия дългите връзки, търсейки доказателства за стабилност и възможности за укреване на отношенията при нови условия. Но през 2011 г много Овни ще създадат семейство и ще имат деца. Благоприятен в това отношение е месец септември.

Месец октомври е време за сериозни ангажименти и много физическа работа. Избягвайте включване в рискови във финансово отношение начинания в началото на месеца, особено в дните около 2 октомври, когато Марс в Лъв и Юпитер в Телец са в неблагоприятен аспект.

През последните два месеца на годината сте отново във вихъра си. Идеите ви намират добър прием, усилията ви носят плодове. Внасяйте промени в работната си среда, снабдете се с най-новата техника ,защото от това зависи позицията ви сред конкуренцията.

По Коледа 2011г ,когато Юпитер отново тръгне в права посока в Телец, джобът ви отново ще е пълен, за да посрещнете следващата година с добро самочувствие. Изминалата година може да стане най-важната година за мнозина от вас. Тя ще остави дълбоки следи в паметта ви с възможностите, които сте имали и с начина, по който сте се възползвали от тях.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни