Хороскоп 2011 за Скорпион

Муси Дачева

През 2011 година на родения в зодия Скорпион съдбата дава възможност да избира да потегли по няколко равностойни пътища, никой от които обаче не е съвършено прав и безпроблемен. Управителят на знака – Плутон, за разлика от предишни години, се движи в права и в обратна посока само в Козирог.

Освобождавайки се от напрегнатия аспект със Сатурн, в който беше включен през 2010 година, сега на Плутон предстои преминаване през квадрат с Юпитер, и навлизане в също толкова сложни, но много по-продължителни взаимоотношения с Уран, който е готов да потегли окончателно през Овен в следващите месеци.

Новолунието в началото на януари и струпването на планети в зоната на Козирог, са отправен момент за трансформации в сферата на комуникациите, отношенията с близки, с приятели, съученици и съседи. В сферата на идеите при вас бушуват страсти, които могат да засегнат честолюбието ви, да ви направят настъпателни и неотстъпчиви.

Осъзнаването на целите и по-големите амбиции ще ви накарат да пренасочите вниманието си от една област на знанието към друга, от едно ниво на посредничество и комуникация към друго, по-надеждно и перспективно.

В отношенията с близките нивото ви на отговорност може да нарастне, да се наложи преразпределяне на ангажименти, да се стигне до намаляване на роднинската толерантност и  поставяне на болезнени, предимно от битов характер, въпроси за разрешаване.

През втората половина на януари и февруари ще имате отлично поле за представяне на собствена творческа разработка, издаване на книга, популяризиране на труд, който до сега е стоял в сянка. Периодът е отличен за тези, които се занимават с преподаване, водят курсове, школи, или искат сами да постигнат по-високо ниво на знания и да се специализират в определено направление. Успех ще имат тези, които се занимават с научна работа, с изследвания и проучвания особено в сферата на нетрадиционната медицина, психологията и парапсихологията, астрологията, диетологията и др.

Резултатен ще бъде и трудът на тези, които искат да подобрят условията си на живот, сами да направят промени и да ремонтират дома си.

До края на май ви очаква много работа, чисто практическа, в която е много важно да имате добре разработена методика, да сте наясно какво и как трябва да направите. Разширяването на кръга на заетите лица ще е от полза за проектите ви.

Възможно е да се изправите пред проблеми, чийто произход не ви е ясен или самите вие да си пречите с безпричинен страх и притеснения. Претоварване с работа може да навреди на здравето ви, още повече, че в средата на април Марс и Сатурн са в опозиция,като по този начин се увеличава вероятността за битови злополуки и инциденти от човешка небрежност.

Месец юли е благоприятен в много отношения. Марс, другият управител на Скорпион, се движи през Близнаци и това е времето на голяма активност както на умствено, така и на физическо ниво. В юпитеровия период на вашата лична слънчева година (в смисъла на кн. Номерологичен календар),Юпитер ще играе важна роля в живота ви.

От 4 юни Юпитер навлиза в Телец и там ще остане до края на годината. До края на месец август той се движи в права посока, достигайки 10-я градус на Телеца, след което тръгва назад, ретрограден. Придвижвайки се в зона противоположна на Скорпион, Юпитер ще застане два пъти до края на 2011 г в опозиция на рождените слънца на тези от първата декада на знака,но влиянието му ще се развие в по-голям периметър, като засегне първата половина на знака, родените до 7-8 ноември.

Опозицията на Юпитер към рожденото слънце предизвиква самодоволство, прекомерно висока оценка за себе си, което създава дисбаланс в отношенията с околните. На някои ще им се иска да се включат активно в социалния живот, да се занимават с политика, да се кандидатират в листите за избори и много е вероятно да получат крехко доверие в аванс.

В зависимост от личната ценностна система, някои ще се отнесат сериозно към задълженията си, а други вероятно ще прекрачват етични норми и закони, ще пренебрегват правата на другите и по този начин ще попаднат под критичния поглед на Сатурн от Везни, който веднага ще вземе мерки да постави нещата на мястото им. Ако не успее сега, то това ще стане в годините, когато стъпи на територията на Скорпион, през 2012-2014 г.

Опозицията на Юпитер може да ви подведе да харчите повече отколкото ви позволяват възможностите, да поемате ангажименти, които не можете за изпълните и да гледате с лека ръка на обещанията си. Позитивите, които носи движението на Юпитер през Телец, в периодите, когато не прави аспект към рожденото ви слънце, са много.

За родените във втората половина на знака през пролетта и лятото астрологичната обстановка подкрепя бизнес делата, разрастването на фирмената дейност, обезпечаването на средства за нови проекти и сключването на изгодни сделки. Добро развитие има и в съдебни дела, решаване на спор във ваша полза, приключване на дълго проточило се дело. Успех очаква и личния живот, развитието на интимна връзка и създаването на семейство.

През август до средата на септември Марс се движи през Рак и прави хармоничен аспект с рожденото ви слънце. Вашата активност ще създава динамика във взаимоотношенията ви, като деловите партньорства могат да преминат границата на държавата, а някои могат да се включат в дипломатическо или военно, в зависимост от професията, разрешаване на конфликти в друга страна.

През втората половина на септември до средата на ноември Марс се движи през зодиакалния знак Лъв и в някакъв период от време, с влияние около седмица, в зависимост от рождената позиция на слънцето, прави квадратура към него. Значителна част от вниманието и енергията ви вероятно ще бъдат насочени към обществено значима дейност.

Включване в социалния живот може да бъде под различна форма, но в този период вашата чувствителност към отношението на другите към вашите идеи, разработки и постижения, е засилена и може да ви донесе конфронтация и известно разочарование. Възможни са конфликти с работодател или висшестоящ колега, както и непремислено добре решение от ваша страна.

През октомври до първите дни на ноември,Венера се движи през Скорпион и допълнително внася страст и крайни оценки в личните и професионални взаимоотношения. По-силно ще бъде желанието ви да бъдете харесвани и забелязани от обекта на вашето внимание. С повече драматизъм на изживяванията ще бъде наситена новата лична жизнена година, която започва на рождения ден, за тези, които са родени между 23 октомври и  2 ноември,включително.

Ноември и декември ви предлагат подкрепа и повече разбиране от хората около вас. Част от конфликтите и недоразуменията остават в миналото. Сега можете да заявите повече себе си, да постигнете договаряне по спорни въпроси, в съответствие с вашите виждания. Подкрепата на приятелите ви е много важна, всеотдайността и взаимното разбиране с тях са в основата на успеха ви до края на годината. Бъдете коректни с тези, които ви дават рамо сега, за да може и през следващата година да разчитате на тях.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни