Хороскоп 2014 за Близнаци

Муси Дачева

През 2014-та планетата, която оказва най-продължително, макар и фоново, влияние, ще бъде Нептун. В началото на годината Нептун се намира в 3-я градус на Риби, до края на годината ще се придвижи до 5-я градус. Поради бавното движение, много хора не усещат нептуновото влияние. Но при родените в първите градуси на Близнаци, то вече дава резултати. Нептун от Риби, който е негов знак, влияе предимно позитивно и подкрепящо духовните стремежи. Засилване на интуицията, ярки запомнящи се сънища, интерес към духовните практики – медитация йога, четене на духовна литература, проява на повече съпричастност към околните, особено към хора изпаднали в беда, това са част от проявленията на нептуновото влияние.

Тъй като Нептун прави квадрат към рождените Слънца от първите градуси на Близнаци, то се проявяват и част от негативните му страни- самозаблуда, неувереност, предоверяване, спад на амбициите, безцелност и разпиляване на енергията, изпадане в зависимост към вещества или към хора, дистанцираност, отдръпване от хората, намален интерес към околните, занемаряване на външния вид.

Тъй като Нептун в слънчевия ви се движи през зоната на социалната реализация и кариерата, независимо в кой градус е рожденото ви Слънце, отражение има и в тази област. Това може да са сложни отношения с шефовете, разминаване и неяснота на някои аспекти от комуникацията с тези,които са по-високо в йерархията, забавяне в професионалния растеж, отказ от поемане на отговорност, манипулация на работното място, но в същото време интерес към психология и самоанализ, интерес към занимаване с медии и участие в шоу програми.

Марс обаче е планетата която ще влияе значимо върху това, което се случва около вас през 2014 година. До средата на годината Марс се движи през сродния ви по стихия знак Везни. В слънчевия хороскоп това е зоната на любовта и забавленията, на творчеството и на децата – зачеване, раждане, възпитание. Всичко това ще се прояви по най-добър начин в периода, когато Марс прави тригон към рожденото ви Слънце. Задръжки и ограничения могат да се очакват в периода на ретроградност на планетата – от 1 март до 20 май 2014 година.

Марс е във Везни от 7 декември 2013-та и ще се движи през този знак до 26 юли, когато ще премине в следващия знак Скорпион. Движейки се в кардиналните Везни обаче Марс преминава през критична зона, в която попада в напрегнати аспекти с Уран, Плутон, Слънцето, с Венера, Меркурий и Луната, когато те се движат през кардинални знаци.

Когато Марс е в напрегнати аспекти през тази година, и докато се движи през Везни, а това е времето на половина на месец януари, почти целият месец април – от 5 до 25-ти, между 7 и 27 юни, 18-19 юли, са възможни проблеми с децата, трудности в нови начинания, разпад на любовна връзка, финансови несполуки.

До средата на годината Юпитер се движи през знака Рак, където влезе през лятото на 2013 година. В Рак Юпитер повлиява благоприятно доходите, тяхното увеличение и разширяване възможностите за повече приходи. До лятото на 2014 година Юпитер продължава да влияе благоприятно с разликата, че попада по-често в напрегнати аспекти и това е времето, когато трябва да бъдете по-внимателни с паричните дела. До 6 март Юпитер е ретрограден, а около 31 януари и около 26 февруари е в неблагоприятни аспекти с Уран и Плутон. Около 20-25 април, между двете затъмнения през април, отнасяйте се с повече внимание към съвместни финансови начинания и не се включвайте в шумно рекламирани, но съмнителни акции.

На 16 юли Юпитер преминава в знака Лъв и ще помага да намерите повече приятели, да се представяте добре сред много хора, да взимате с лекота изпити и интервюта за работа, и така до средата на 2015 година. От неговата подкрепа определено ще имате нужда от 13 септември до 26 октомври, когато Марс ще се движи в срещуположния ви знак- Стрелец. Това е период, в който ще попадате в условия на остра конкуренция и ще имате нужда от голяма мотивация за победа.

За успех в личния живот можете да разчитате на помощта на Венера, планетата на любовта, през месеците март, юни, до средата на юли, и през октомври.

За вас ще са благоприятни и периодите на ретроградност на Меркурий, когато се движи през въздушните знаци, като 13-28 февруари, 17-30 юни и 10-25 октомври. Това са периоди от време, в които можете да си върнете загубеното доверие, да спечелите отново любовта на човек, с когото сте имали връзка, да се върнете към старо приятелство и след като планетата тръгне в права посока, да започнете на чисто.

В края на годината за вас се очертава добър период, когато Марс навлезе в сродния по стихия знак Водолей на 5 декември. Така последният месец на годината ще бъде много активен, с ангажименти свързани с пътувания, или организация на такива. Очаква ви шумно и весело посрещане на Новата година.

27 декември 2013 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии