Хороскоп 2014 за Близнаци

Муси Дачева

През 2014-та планетата, която оказва най-продължително, макар и фоново, влияние, ще бъде Нептун. В началото на годината Нептун се намира в 3-я градус на Риби, до края на годината ще се придвижи до 5-я градус. Поради бавното движение, много хора не усещат нептуновото влияние. Но при родените в първите градуси на Близнаци, то вече дава резултати. Нептун от Риби, който е негов знак, влияе предимно позитивно и подкрепящо духовните стремежи. Засилване на интуицията, ярки запомнящи се сънища, интерес към духовните практики – медитация йога, четене на духовна литература, проява на повече съпричастност към околните, особено към хора изпаднали в беда, това са част от проявленията на нептуновото влияние.

Тъй като Нептун прави квадрат към рождените Слънца от първите градуси на Близнаци, то се проявяват и част от негативните му страни- самозаблуда, неувереност, предоверяване, спад на амбициите, безцелност и разпиляване на енергията, изпадане в зависимост към вещества или към хора, дистанцираност, отдръпване от хората, намален интерес към околните, занемаряване на външния вид.

Тъй като Нептун в слънчевия ви се движи през зоната на социалната реализация и кариерата, независимо в кой градус е рожденото ви Слънце, отражение има и в тази област. Това може да са сложни отношения с шефовете, разминаване и неяснота на някои аспекти от комуникацията с тези,които са по-високо в йерархията, забавяне в професионалния растеж, отказ от поемане на отговорност, манипулация на работното място, но в същото време интерес към психология и самоанализ, интерес към занимаване с медии и участие в шоу програми.

Марс обаче е планетата която ще влияе значимо върху това, което се случва около вас през 2014 година. До средата на годината Марс се движи през сродния ви по стихия знак Везни. В слънчевия хороскоп това е зоната на любовта и забавленията, на творчеството и на децата – зачеване, раждане, възпитание. Всичко това ще се прояви по най-добър начин в периода, когато Марс прави тригон към рожденото ви Слънце. Задръжки и ограничения могат да се очакват в периода на ретроградност на планетата – от 1 март до 20 май 2014 година.

Марс е във Везни от 7 декември 2013-та и ще се движи през този знак до 26 юли, когато ще премине в следващия знак Скорпион. Движейки се в кардиналните Везни обаче Марс преминава през критична зона, в която попада в напрегнати аспекти с Уран, Плутон, Слънцето, с Венера, Меркурий и Луната, когато те се движат през кардинални знаци.

Когато Марс е в напрегнати аспекти през тази година, и докато се движи през Везни, а това е времето на половина на месец януари, почти целият месец април – от 5 до 25-ти, между 7 и 27 юни, 18-19 юли, са възможни проблеми с децата, трудности в нови начинания, разпад на любовна връзка, финансови несполуки.

До средата на годината Юпитер се движи през знака Рак, където влезе през лятото на 2013 година. В Рак Юпитер повлиява благоприятно доходите, тяхното увеличение и разширяване възможностите за повече приходи. До лятото на 2014 година Юпитер продължава да влияе благоприятно с разликата, че попада по-често в напрегнати аспекти и това е времето, когато трябва да бъдете по-внимателни с паричните дела. До 6 март Юпитер е ретрограден, а около 31 януари и около 26 февруари е в неблагоприятни аспекти с Уран и Плутон. Около 20-25 април, между двете затъмнения през април, отнасяйте се с повече внимание към съвместни финансови начинания и не се включвайте в шумно рекламирани, но съмнителни акции.

На 16 юли Юпитер преминава в знака Лъв и ще помага да намерите повече приятели, да се представяте добре сред много хора, да взимате с лекота изпити и интервюта за работа, и така до средата на 2015 година. От неговата подкрепа определено ще имате нужда от 13 септември до 26 октомври, когато Марс ще се движи в срещуположния ви знак- Стрелец. Това е период, в който ще попадате в условия на остра конкуренция и ще имате нужда от голяма мотивация за победа.

За успех в личния живот можете да разчитате на помощта на Венера, планетата на любовта, през месеците март, юни, до средата на юли, и през октомври.

За вас ще са благоприятни и периодите на ретроградност на Меркурий, когато се движи през въздушните знаци, като 13-28 февруари, 17-30 юни и 10-25 октомври. Това са периоди от време, в които можете да си върнете загубеното доверие, да спечелите отново любовта на човек, с когото сте имали връзка, да се върнете към старо приятелство и след като планетата тръгне в права посока, да започнете на чисто.

В края на годината за вас се очертава добър период, когато Марс навлезе в сродния по стихия знак Водолей на 5 декември. Така последният месец на годината ще бъде много активен, с ангажименти свързани с пътувания, или организация на такива. Очаква ви шумно и весело посрещане на Новата година.

27 декември 2013 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед