Хороскоп 2014 за Везни

Муси Дачева

Годината 2014-та е повратна за зодиакален знак Везни.„Червената лампичка“ е светната от Венера, управителката на знака, на границата между двете години. Венера навлезе в ретроградната си фаза на 21 декември 2013 година и ще продължи да се движи назад до 31-ви януари. Тя ви дава знак да бъдете в внимателни във взаимоотношенията си с околните не само през януари, а през цялата 2014 година. Социалното ви положение, авторитетът, имиджът ви, са уязвими през 2014 година. Настройте сетивата си да възприемате добре как другите ви виждат, каква е реакцията на това което говорите и правите.

Това може да създаде известна дисхармония в работните взаимоотношения, да поемете чужди ангажименти, да направите първата крачка за изправяне на недоразумение, или да изясните отношенията си в служебен роман.

На 16 януари, на пълнолуние, Венера прави точен квадрат с Марс, което може да създаде известна дисхармония в работните взаимоотношения. Някои ще трябва да поемат чужди ангажименти, за да се свърши общата работа в срок. Други ще трябва да направят първата крачка за изправяне на недоразумение между колеги, или да изяснят отношенията си в служебен роман.

За Везни периодът до 20 май, когато заедно и поотделно Венера, Юпитер и Марс са ретроградни, не е благоприятен за сключване на брак.

В астрологичната картина през 2014 година Марс е един от най-важните акценти. Марс навлезе във Везни на 7 декември 2013-та и ще остане там до 26 юли, когато ще премине в следващия знак Скорпион. Така планетата се задържа във вашия знак общо около 8 месеца, което си има своите плюсове и минуси.

Позитивното влияние на Марс,който се движи до средата на годината в знака на рожденото ви Слънце е, че той ви кара да бъдете по-амбициозни, подтиква ви да заявявате открито мнението си, да определите приоритетите си и да се съсредоточите в достигането на определена цел. Марс ще ви дава от енергията си и ще ви подкрепя от 20 май нататък, през юни и до средата на месец юли.

Неблагоприятното влияние на Марс ще се проявява, когато достигне онази част от кардиналния кръст на зодиака, в който се разполага, и съответно оказва влияние, квадратът Уран-Плутон през 2014 година, а той е между 8 и 13-я градус на кардиналните знаци.

В началото на годината Марс е в 12-я градус на Везни, в квадрати с Юпитер и със стелиума Слънце, Плутон, Меркурий, и Луната за кратко. Срещу него е Уран в 8 -я градус на Овен. По този начин месец януари е предизвикателен и няма да ви остави равнодушни. Неблагоприятно може да повлияе здравето през първата половина на януари като предразполага към по-голяма физическа активност, претоварване на мускулите, на костите и ставите. Зле насочваната марсова енергия може да ви въвлече в конфликтни ситуации. Неблагоприятни дни са между 2-3, 5-6,8-9 и около пълнолунието 15-17 януари.

През близо 2 години Марс преминава през вашия знак за около месец и половина, но през 2014 година прави ретроградност, която удължава престоят му. Това се случва между 1 март и 20 май, период в който може да се чувствате ограничени, немотивирани и неуспешни.

В своята ретроградност най-остро влиянието на Марс ще се прояви през втората половина на месец април, като участник в Големия кардинален квадрат, между двете затъмнения – лунното на 15-ти и слънчевото на 29 април. Ретроградната фаза на Марс е неблагоприятна за планирани операции на главата- очи, нос, мозък, горна челюст, пластични операции на лицето, всякакви разкрасителни манипулации, свързани с разрез на кожата, трансплантация на бъбрек, пластика на коремната стена и др..

През 2014 година има още един важен акцент,засягащ родените под знака на Везни- смяната на знаците на Лунните възли. На 18 февруари Северният лунен възел (СЛВ) навлиза в последния градус на вашия знак. Това се е случило за последен път на 31.07.1995 година. СЛВ във вашия знак повлиява добре всички нови начинания, ще ви дава увереността, че сте на прав път, че сте попаднали на призванието си, че изпълнявате съдбовна мисия.

До края на февруари СЛВ отива към съвпада с Марс и това сближаване е много мотивиращо кардиналната ви природа. Точният съвпад се отлага заради ретроградното движение на Марс между 1 март и 20 май. Това е време,в което ще трябва да обърнете внимание и на Южния лунен възел в срещуположния знак Овен, като изоставите някои стари схващания за уникалността на вашата личност и насочите вниманието си върху работата в екип, с разпределяне на ангажиментите върху повече хора.

Точният съвпад на Северния лунен възел с Марс е на 14 юли в 24-я градус на Везни. Това е една малка лична астрологична експлозия, която ще сложи отпечатък върху живота ви за години напред. Сферата от живота ви, която ще бъде енергийно повлияна и стимулирана зависи от това къде в рождения ви попада съвпада Марс-СЛВ.

Друг важен месец през 2014 година за Везни е месец октомври. Освен, че Слънцето се движи през вашия знак, е третата ретроградност на Меркурий, който от 10 до 25 октомври се движи назад във Везни. През октомври са втората група затъмнения- лунно на 8 и слънчево на 23-ти. Лунното затъмнение при пълнолуние в 15 -я градус на срещуположния ви знак е указание за наситен с емоции последна част на годината, месеците октомври, ноември и декември. Последните седмици на годината са изпълнени с много срещи, нови приятелства и активно участие в общи начинания.

27 декември 2013 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети:

16 коментара so far »

  1. Аз каза,

    Писа на януари 6, 2014 @ 11:17

    Казвате, че периодът до 20 май не е благоприятен за сключване на брак. А за започване на любовна връзка? За запознанство с нов интимен партньор? Или и тези неща да ги оставя за след 20 май? Самотата ме убива…

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 6, 2014 @ 13:12

    Аз,
    за начало на връзка периодът е винаги добър! :)
    За трайна връза е друго нещо.
    Март месец е много добър за любовния живот на повечето хора.

  3. Аз каза,

    Писа на януари 6, 2014 @ 15:06

    Е, да, за начало на връзка може винаги, ама аз имам предвид сериозна, дълготрайна връзка, намиране на сродна душа и спътник в живота, не нещо мимолетно. Веднъж по ретроградна Венера започнах нещо и то свърши преди да е започнало по много болезнен и унизителен начин. Та има ли смисъл да търся сродна душа и спътник в живота преди 20 май?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 6, 2014 @ 15:28

    Има, :)
    от 28 февруари нататък.

  5. begonia каза,

    Писа на януари 7, 2014 @ 11:20

    Здравейте Муси,
    съвпада на СЛВ и Марс, за който говорите, при мен попада в 7 дом. Какво бих могла да очаквам при положение, че този съвпад в 7 дом при мен съвпада с Плутон (23 градуса Везни) и с Меркурий (27 градус Везни), а посредният е управител на 7 дом?
    Благодаря предварително!

  6. таня каза,

    Писа на януари 7, 2014 @ 13:27

    А къде са хороскопи 2014 на стрелец и риби?

  7. Яна Димова каза,

    Писа на януари 7, 2014 @ 17:18

    И за дева?

  8. valya каза,

    Писа на януари 11, 2014 @ 11:29

    Здравейте Муси родена съм на 14.09.76г в 12ч.Видин,при мен има Меркурий ,марс,Плутон и венера във Везни,Марс ще бъде и ретрограден,а лунните възли също преминават във везни /мисля 11 дом?/какво да очаквам,изглежда сериозно , но в какъв аспект незнам?

  9. valya каза,

    Писа на януари 12, 2014 @ 20:21

    Здравейте Муси,род.14.09.76г в 12ч.Видин.При мен има Меркурий , Марс,Плутон и Венера в 10 дом-Вези и Марс прави съвпад с тези планети а става и ретрограден тази година,и лунните възли също влизат във Везни ,какво да очаквам?Благодаря предварително:)))

  10. valya каза,

    Писа на януари 13, 2014 @ 10:38

    Здравейте Муси при мен има съвпад на Марс в 10 дом с Меркурий , Марс,Плутон и Венера и мисля лунни възли в 11 дом ще преминат тази година ,род.14.09.76г в 12ч.,какво да очаквам?

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 13, 2014 @ 13:07

    valya,
    при всеки има някакви преминавания на планети през рождените такива.
    Мислите ли,че съм длъжна на всеки да правя лични анализи тук в сайта? Все пак денят е 24 часа.
    Пишете ми на mussydacheva@abv.bg за лична астроконсултация, за да разгледаме това,което ви притеснява в транзитите.

  12. Miss Libra каза,

    Писа на декември 12, 2014 @ 13:34

    Здравейте, Пише Ви една Везна с асцендент Скорпион. С нетърпение очаквам хороскопа за Везни за 2015 г. и тъй като съм много нетърпелива, бих искала да попитам, ако е възможно, дали 2015 г. ще бъде по-благоприятна за нас, тъй като 2014 г. беше доста тежка за мен особено в периода, когато Марс беше във Везни. Относно асцендента ще настъпи ли по-благоприятен период с оглед на преминаването на Сатурн в Стрелец или пак ше има мъка,мъкааа…Предварително благодаря и пожелавам здраве и късмет през 2015 г. :-)

  13. another libra каза,

    Писа на декември 16, 2014 @ 7:40

    Miss Libra, включвам се към теб аз също съм Везна с асцендент Скорпион :)

  14. Miss Libra каза,

    Писа на декември 16, 2014 @ 14:38

    Another Libra, надявам се 2014 г. да е била по-благосклонна към теб, отколкото към мен, но за Везните около мен си беше тежка. А си мисля, че и заради Сатурн, който беше в Скорпион, “пострадах” и заради асцендента си. Дано догодина да е по-добре положението.. :-)

  15. another libra каза,

    Писа на декември 17, 2014 @ 7:28

    Не бих казала, че беше благосклонна към мен :D Но смятам, че научих доста важни уроци и я усещам като трансформища за себе си :)

  16. Милена каза,

    Писа на декември 20, 2014 @ 17:18

    Аз също съм Везни, макар и не с асцедент Скорпион, а Рак, но и за мен никак не беше лесна 2014 и ми се иска да се надявам и да вярвам, че 2015 ще бъде по-добра…

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии