Хороскоп 2014 за Дева

Муси Дачева

През 2014 година Плутон и Нептун са планетите, които оказват най-продължително фоново влияние. Плутон се движи през цялата година между 11 и 13 градуса Козирог и по този начин оказва влияние на родените в средната декада, в началото на месец септември. Хармоничната връзка между Плутон и рожденото Слънце носи енергия и настойчивост, вложени в лични планове и инициативи, касаещи нови проекти, собствените изобретения, любовта и децата. Поради напрегнатата астрологична картина в кардиналния кръст известно притеснение Плутон, квадрата му с Уран и преминаващите планети през кардиналния кръст могат да създадат през средата на април, средата на юни и средата на ноември.

Нептун се намира в 3-я градус на Риби и до края на годината ще се придвижи до 5-я градус. Нептун се придвижва през противоположния зодиакален знак на рожденото Слънце и неговото влияние е в това да ви накара да станете по-отзивчиви и съпричастни към проблемите на партньора си, да се научите да разбирате другите и техните потребности, да приемете ситуации, които са по-благоприятни за отсрещната страна, отколкото за вас, с разбиране. Нептун от Риби сега и в следващите години ви насочва към контакти с духовни хора, с такива, които имат разбирания, професия, интереси, касаещи физическото и психическо здраве на хората. Неблагоприятното влияние на Нептун може да доведе до усещане за умора и отегченост от хората, с които работите, задълженията и поетите ангажименти.

Началото на 2014 година има някои особености заради ретроградността на Венера, която се движи назад през кардиналния Козирог, в зоната на любовта, децата, новите идеи, творчеството и забавленията. Ретроградността на Венера продължава до 31 януари, период в който ще имате поводи да мислите повече за отношенията си с партньора, за общите планове и проекти. За радост Венера няма неблагоприятни аспекти с останалите планети в кардиналния кръст и до дълбоки разстройства във взаимоотношенията няма да се стигне. До 5 март Венера се движи през тази най-благоприятна за личния ви живот зона и ще окаже подкрепяща роля за създаване на връзка и/или хармонично развитие на интимните взаимоотношения.

Новолунието точно на 1 януари, в 10 градуса Козирог, е знак за ново начало при необвързаните. Годината е белязана за нова и трайна връзка. Растящата Луна в следващите две седмици дава възможности за запознанства, за влизане в нов кръг от хора. 2014 година ще бъде плодоносна за родените под знака на Дева. На подкрепата на планетата на любовта- Венера, можете да разчитате през февруари, юни и през септември.

Марс се движи през зоната на вашите доходи до средата на годината и ще ви кара да бъдете по-активни в тази област, да търсите възможности да увеличите приходите си. Марс навлезе в тази зона на 7 декември 2013-та и ще се движи през този знак до 26 юли, когато ще премине в следващия знак Скорпион. Мнозина са усетили позитивното му влияние в последния месец на 2013 година.

Движейки се в кардиналните Везни обаче Марс преминава през критична зона, в която попада в напрегнати аспекти с Уран, Плутон, Слънцето, с Венера, Меркурий и Луната, когато те се движат през кардинални знаци. Това са периоди,в които е препоръчително да бъдете внимателни с финансовата страна на живота, да не харчите повече отколкото можете да си позволите, да избягвате едноличното поемане на тежки финансови задължения, да бъдете коректни с тези, на които дължите нещо и да не правите финансови злоупотреби. Неблагоприятни по тази причина са почти целият месец април, от 5 до 25-ти, между 7 и 27 юни, 18-19 юли, и 10-15 ноември.

Към по принцип подкрепящото влияние на Марс във финансовата сфера се добавя и това на Северния лунен възел, от 18 февруари нататък, който през следващите година и половина ще ви насочва към нови източници на доходи, към високо платени начинания, нов бизнес, нов поглед върху начина на печелене на средства за живеене.

Меркурий, управителят на знака, през 2014 година има три ретроградности, и трите във водните и въздушни знаци. Най-важната е първата, между 7 и 28 февруари, период в който на мнозина ще се наложи предоговаряне на работни условия, внасяне на някои промени в условията на труд. Лятната ретроградност на Меркурий е между 7 юни и 1 юли, период, в който ще търсите помощта на стари приятели, ще имате нужда от подкрепа да получавате, но и да давате. Есенната ретроградност на планетата е между 4 и 25 октомври, в по-благоприятния период на годината.

До средата на годината Юпитер се движи през знака Рак, където влезе през лятото на 2013 година. За вас това е зоната на приятелите, на общите начинания, екипната работа, социално значимите дейности, на които Юпитер придава повече блясък и външно изражение. До лятото на 2014 година Юпитер продължава да влияе благоприятно в тази сфера с разликата, че попада по-често в напрегнати аспекти и това е времето, когато трябва да бъдете по-внимателни към общите начинания и хората, с които сте свързани в общ ангажимент.

До 6 март Юпитер е ретрограден, а в неблагоприятни аспекти е около 31 януари, 26 февруари, 20-25 април, между двете затъмнения- лунното и слънчевото.

На 16 юли Юпитер преминава в знака Лъв, в най-скритата и потайна зона на слънчевия . За една година напред, докато премине във вашия знак през лятото на 2015 година, Юпитер ще ви кара да стоите настрана от многото хора, да избягвате публичността, да анализирате света отстрани без да се включвате активно в социалния живот. Юпитер ще помага да намерите отговори на интересуващи ви въпроси, да напреднете по пътя на самопознанието, да разширите собствените си разбирания за човешката природа. От неговата подкрепа ще имате нужда от 13 септември до 26 октомври, когато Марс ще се движи през Стрелец и ще ви създава грижи с близки роднини.

Веднага след това се очертава добър период, когато Марс ще се движи през сродния по стихия знак Козирог между 26 октомври и 5 декември. През това време той ще внесе раздвижване в сферата на интимните отношения, някои по-напрегнати ситуации между 10 и 15 ноември.

На 10 декември в Козирог навлиза Венера, която ще внесе хармония и радост в дома ви за весело посрещане на Новата година.

27 декември 2013 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии