Хороскоп 2014 за Овен

Муси Дачева

За родените под знака на Овен, и с асцендент в Овен, 2014 -та започва неспокойно. Струпването на планети в ъгловите домове на слънчевия ви поставя в ситуации, в които трябва да проявите характер, да отстоявате своята позиция, но и да бъдете адекватни на ситуацията. До 11 януари Меркурий се движи в зоната на работните отношения и тук можете да постигнете някои промени, като проведете нужните срещи и разговори, за да си подсигурите работа и да си направите графика за годината.

Марс се движи в срещуположната зона на тази, в която е Слънцето и така ще бъде до лятото, до 26 юли, когато преминава във Скорпион. Присъствието на Марс може да ви създаде проблеми в партньорството, които изискват от вас повече търпение и вникване в изискванията на отсрещната страна.

В началото на годината Марс създава проблеми на родените във втората и третата декада на знака в периода 2- 17 януари.

Бъдете коректни с хората, с които имате делови отношения. Това е много важно през 2014 година, защото първо Марс прави ретроградност в срещуположните Везни, от 1 март до 20 май, и тогава всички проблеми, които не са намерили решение, ще се задълбочат още повече. Това е времето, когато ще сте принудени да правите отстъпки и да поемете щети, заради недоглеждане или самонадеяност.

Другата причина е, че на 18 февруари Южният Лунен възел преминава на ваша територия. Тъй като възлите се движат обратно на движението на планетите, ЮЛВ ще навлезе от последния градус към първия. Така родените в последната декада ще изпитат влиянието му, което може да се определи като изплащане на задължения, изпълняване на дълг, освобождаване от предразсъдъци и предубеждения, приемане на нова ситуация,която е в разрез с разбиранията ви.

Квадратът на Уран и Плутон,който носи най-големите неприятности на кардиналните знаци, през тази година ще се придвижи от 8-11 градуса на 12-13 градуса,съответно в Овен за Уран и в Козирог за Плутон. Това прави зоната между 5 и 15 градуса Овен за рождените Слънца или Асцендент претоварена емоционално и физически. Препоръката е в периодите, когато има активиране на квадрата Уран-Плутон, а това са месеците януари, февруари, особено значимо през април, юли, октомври и декември да бъдете по-внимателни в професионалните и в личните си взаимоотношения и по-предпазливи в ежедневието.

Към развод, раздяла със съдружници, уволнение, или други драстични ситуации, може да се стигне само при тези, които имат Асцендент в неподвижен знак – Скорпион, Телец, Лъв или Водолей, и/или за в Лична година 4, 6, 8 или 9.

Юпитер задава другата важна и напрегната тема за годината – домашните условия. Това включва жилище, отношения с най-близките членове не семейството, грижи по тях или свързано със здравето им. Родените със Слънце между 10 и 15-я градус на Овен през януари и февруари, когато планетата е все още ретроградна, ще изпитват затруднения да решат кардинално някои битови въпроси. Юпитер ви помага да подобрите условията си на живот, да си закупите жилище, ако нямате такова или да разширите съществуващото. Това, което е важно за неговото влияние, е да имате реалистичен поглед върху това с какви ресурси разполагате и как най-рационално да ги използвате.

Двете пълни лунни затъмнения през 2014 година са по оста Овен-Везни. На 15 април е първото лунно затъмнение в 25 градуса Везни. То протича на фона на Голям кардинален планетен квадрат, включващ Урани Меркурий в Овен, Марс във Везни, Юпитер в Рак и Плутон в Козирог. Това е период, в който може да се чувствате твърде въвлечени в нечий проблем, да ви е трудно да отстоявате себе си, защото ситуацията извежда като приоритет интересите, правата, ангажиментите на някой друг. Неблагоприятни дни през април са: 1-4, 8-9, 18-24.

Второто пълно лунно затъмнение, което ви ангажира, защото е по оста на рожденото ви Слънце е това през октомври. На 8 октомври Слънцето и Луната са в опозиция по оста Везни-Овен в 15-я градус. Емоционалните ви преживявания в този период ще са предимно в позитивния спектър. Астрологичната картина дава подкрепа на намеренията ви, свързани със заемане на по-висока професионална позиция, намиране на по-добро работно място, започване на собствен бизнес, влизане в съдружие.

За самотните Венера отваря сърцето си през месец май, когато се движи през Овен. Но истинска, реална подкрепа за личните взаимоотношения получавате през лятото, когато Юпитер преминава в сродния по стихия знак Лъв. От 16 юли Юпитер е в Лъв, а от 18 юли Венера влиза в Рак. Така втората половина на годината,от средата на месец юли нататък навлизате в благоприятен период за зачеване и раждане на деца, за разширяване на семейството и подобряване на жизнените условия. Влиянието е по-силно при тези, които са навлезли в Лична година 2, 5 или 6.

Юпитер е планетата, която ще влияе най-позитивно върху живота ви в периода 16 юли 2014 до 11 август 2015 година. През 2014 -та най-благоприятни възможности за професионална активност и добри резултати имате през август, септември, октомври и през декември.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии