Хороскоп 2014 за Рак

Муси Дачева

През 2014 година за родените под знака на Рак продължава благоприятната тенденция на 2013 година от навлизането на Юпитер в знака. Като воден знак Рак бе подкрепен и от другите две планети движещи се през водни знаци Нептун в Риби и Сатурн в Скорпион.

Родените през първите две декади на Рак преминаха през своя сатурнов подем, период в който Сатурн направи тригон към рожденото им Слънце. Сега, през 2014 година между 2 март и 20 юли сатурнов подем ще преживеят за втори път родените между 8 и 16 юли, докато Сатурн е в регроградната си фаза. И още един път до края на годината заедно с останалите, родени през третата декада на знака, докато планетата в края на годината не премина в следващия знак- Стрелец.

По този начин Сатурн оказва значимо влияние върху родените в знака Рак или с асцендент там. Сатурновото влияние укрепва характера, прави човек по-сериозен и отговорен към себе си и към околните. Хармоничната връзка с Рожденото Слънце въвлича в ситуации, в които се изправяте пред важни житейски избори,като усещате подкрепата на Съдбата да тръгнете в правилната посока. Това е вътрешното убеждение, че правите нещата така както трябва.

Сатурн ще ви помага да решите проблеми от личен характер, да срещнете стабилния човек, от който се нуждаете, да въведете ред в интимния си живот, да създадете семейство и/или да заченете дете.

За разлика от предходната година обаче за Рак астрологичната картина през 2014 година отправя някои предизвикателства. Те идват от навлизането на Юпитер, който се движи през вашия знак, в зоната на квадрата Уран-Плутон, развиващ се от 2009 година насам, и в средата на който цикъл се намираме сега. Юпитер сам по себе си не е неблагоприятна планета, но попадайки в лошата компания на малфакторите Уран и Плутон,проявява лошите страни на своята природа. А те са самонадеяност, незачитане правото на другите, преувеличаване на собствените заслуги и недооценка на чуждите, грандомания и лакомия.

Ситуацията в кардиналния кръст се нагнетява и от придвижването на Марс, другото „лошо момче“ на планетния екип, през Везни. Новата година сварва Марс в 12-я градус на Везни, в квадрати с Юпитер и със стелиума Слънце, Плутон, Меркурий и Луната за кратко. А срещу него е Уран в 8 -я градус на Овен. Затова месец януари е напрегнат и предизвикателен. За някои може да се окаже проблемен със здравето, да се случат ситуации на нараняване, или внезапни инциденти на мозъка или на сърцето.

Най-напрегнати са дните между 2- 17 януари, по-конкретно: 2-3, 5-6,8-9 и около пълнолунието 15-17 януари.

Венера, която е ретроградна до 31 януари, ще внася известна дисхармония в партньорските взаимоотношения. Някои ще се върнат към стара връзка или познанство, което не се е развило като такова преди време. Други ще трябва да направят значителни компромиси, за да продължат напред със сегашния си партньор.

През втората половина на февруари ще трябва да направите крачка назад, да проверите отново разчетите си, да ревизирате сметките, да се разплатите с хора, на които дължите нещо.

Юпитер е ретрограден във вашия знак до 6 март. От своя страна това добавя някои задръжки при решаване на материални въпроси, придаване значение на старите неща и отминали във времето ситуации. От март нататък обаче нямате оправдание за застой, гледайте напред и се целете високо. Юпитер ще ви води, действително или виртуално, по чужди земи, сред нови хора, ще ви кара да се интересувате повече от живота около вас, да излезете от черупката си и да се радвате на по-интензивно общуване с околните..

На 18 февруари лунните възли сменят знаците си, Северният (възходящ) лунен възел преминава във Везни, а Южният (низходящ) в Овен. За година и половина напред сменяте приоритетите си. Това, което ви е привличало в работната среда, удоволствието, което сте получавали от работа и професионална реализация донякъде ще бъде изместено от друга цел, тази да създадете собствен дом и да се установите. Тези които са разпилявали енергията и са живели ден за ден, сега виждат пред себе си посока и цел, около които да създадат свой център. Това в по-голяма степен през 2014-та има значимост за родените през втората половина на Рак.

През април, както за всички кардинални знаци, и за вас настъпват напрегнати дни,заради Големия кардинален кръст. Ще ви се наложи да проявите силата на характера си, онази здрава сърцевина, която криете дълбоко в себе си. Квадратурите каляват характера, и ни карат да действаме. За да задържите служебната си позиция, за да запазите имиджа си от окаляне, бъдете предвидливи и всеотдайни. Неблагоприятни дни: 1-3, 7-9, 20-24 април.

Май е благоприятен и богат на събития, месец на възраждане и професионални успехи. През юни вниманието ви ще бъде ангажирано най-вече с близки роднини. От юли нататък започва втората, по-благоприятна част на годината. На 26 юли Марс преминава в сродния ви по стихия знак Скорпион. Така новолунието на 27 юли става отправна точка за важни събития в личния живот.

Юли, август и септември са благоприятни за бизнес начинания. Собствен бизнес или такъв с членове на семейството, работа от къщи или такава с приятели, за всеки е различно,но общото е подходящото време и препоръката за повече кураж. Най-голям успех ще имат тези, които навлизат в Лична година 1, 3, 5 или 8.

През октомври е третата ретроградност на Меркурий,между 4 и 25 октомври, както и втората група затъмнения- лунно на 8 и слънчево на 23-ти. Така последната седмица на октомври и ноември бележат подем в личния живот. Декември е продуктивен и удовлетворителен, особено до Коледа, след това си дайте дълга почивка, за да се заредите с енергия за следващата година.

27 декември 2013 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

 

 

 

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Юлия каза,

    Писа на януари 12, 2014 @ 13:26

    Здравей, Муси!

    Благодаря за хороскопите и желая спорна нова година! :)

    Преди време в сайта спомена, че подготвяш нова книга за сатурновите кризи. Дали се предвижда да излезе през 2014? Ще ми бъде интересно да я прочета.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии