Хороскоп 2014 за Телец

Муси Дачева

Началото на 2014 година е в известна степен трудно за родените под знака на Телец, заради ретроградността на Венера, управителката на знака, която се движи назад през кардиналния Козирог. Ретроградността на Венера продължава до 31 януари, период в който ще ви се наложи да преосмислите отношенията си с някои приятели и близки хора, особено тези от кардиналните знаци Овен и Козирог. За радост Венера няма неблагоприятни аспекти с останалите планети в кардиналния кръст и до дълбоки разстройства във взаимоотношенията едва ли ще се стигне. При някои планове за пътуване през зимните месеци ще претърпят промяна.

Новолунието точно на 1 януари, в 10 градуса Козирог, задава ново начало при някои от зодията. Растящата Луна в следващите две седмици носи нови запознанства, нов кръг от хора нов човек в семейството. 2014 година ще бъде плодоносна за много телци, както за жените, така и за мъжете, особено там където, детето е дългочакано и желано. Това е страничното позитивно влияние на сатурновата криза, през която преминавате, от навлизането на Сатурн в Скорпион през октомври 2012 година. Зачеването, раждането и гледането на дете е голямата човешка отговорност, поредното сатурново изпитание.

Предстоящата година предлага и други важни житейски промени. До средата на годината Юпитер от водния знак Рак подкрепя учащите се, най-вече в периода на подготовка и приемане във ВУЗ. Първата половина на годината е подходяща за промяна на учебното заведение с по-добро, промяна на специалността или кандидатстване за обучение в чужбина – специализация, магистратура. Оставете си достатъчно време за четене, за писане, за трупане на знания, от които имате нужда.

През април, между двете затъмнения, когато в зоната на кардиналните знаци стане горещо, при вас могат да възникнат благоприятни обстоятелства и шансът да ви се усмихне.

Сатурн ще продължава да оказва значимо влияние върху партньорството. В личните взаимоотношения ще трябва да правите отстъпки и компромиси, с които да заглаждате недоразуменията и обтягането на отношения в отделни периоди на годината. До юли месец това ще ви се удава без особени трудности. Позитивната страна на сатурновото влияние в сферата на връзките ще се прояви от съвместното му влияние с Юпитер, който се движи през Рак до средата на годината. Това е времето, когато необвързаните биха срещнали подходящия човек за сериозна връзка.

На 16 юли Юпитер преминава в знака Лъв, който се намира в един зодиакален кръст с Телец, този на неподвижните знаци. В рамките на една година планетата ще измине 30-те градуса на Лъва и в някакъв период ще застане в квадрат с вашето рождено Слънце. Юпитер няма неприятната слава на Сатурн или на някой друг от така наречените малфактори, лошите планети. Когато е в напрегнат аспект със Слънцето ви, Юпитер може да ви въвлече в дейности, в които да харчите повече, отколкото позволяват възможностите ви, или да ядете повече отколкото е здравословно, или да сте безотговорни към дадените обещания. Преминавайки дъното на слънчевия , Юпитер ще ви накара да пожелаете повече от живота по отношение жилищните условия, да си купите собствено жилище, или по-голямо от сегашното. Или да си купите луксозна кола. Дотук нищо лошо, ако имате нужните доходи. Но не забравяйте Сатурн, който предупреждава за внимателно изразходване на ресурсите.

На 26 юли Марс преминава в срещуположната на рожденото Слънце зона- Скорпион. Навлизате в период на по-голяма конкуренция за всичко, където бихте искали да установите трайни взаимоотношения. Ако кандидатствате за работно място подгответе се добре и бъдете настойчиви, за да успеете. Повече амбиция и борбеност ще трябва да проявявате и в личните отношения, където нещата няма да се развиват от само себе си, а искат активно лично участие.

Обстоятелствата работят във ваша полза от 23 октомври нататък,след слънчевото затъмнение. Ноември е неспокоен месец, особено средата, дните между пълнолунието и новолунието. Очаква ви много натоварен график, много нови контакти, местене, нови колеги, ново работно място. Между 9 и 23 ноември се очертава труден период, в който ще трябва да проявявате повече разбиране и толерантност, приемане на неща противоречащи на вкуса и разбиранията, но целесъобразни по отношение личните планове и цели.

Важни дела насрочвайте най-късно до 7 декември, преди Юпитер да навлезе в ретроградната си фаза, това което можете отложете за следващата година. Подсигурете си спокойно и безпроблемно посрещане на Новата година.

27 декември 2013 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

3 коментара so far »

  1. E. каза,

    Писа на март 24, 2014 @ 10:09

    Здравейте, Муси!
    Моля за анализ на долния цитат от год.хороскоп за Телец:

    “Обстоятелствата работят във ваша полза от 23 октомври нататък,след слънчевото затъмнение. Ноември е неспокоен месец, особено средата, дните между пълнолунието и новолунието. Очаква ви много натоварен график, много нови контакти, местене, нови колеги, ново работно място. Между 9 и 23 ноември се очертава труден период, в който ще трябва да проявявате повече разбиране и толерантност, приемане на неща противоречащи на вкуса и разбиранията, но целесъобразни по отношение личните планове и цели.”

    От горното излиза , че благоприятният период е само 1 седмица- от 23 до 30 октомври. Или не е така?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на март 24, 2014 @ 13:45

    E.,
    да,”Обстоятелствата работят във ваша полза от 23 октомври нататък,след слънчевото затъмнение”. :)

  3. E. каза,

    Писа на март 24, 2014 @ 15:09

    Муси,благодаря Ви! Но докога? До 30 октомври ли, щом ноември се очертава неспокоен и труден период?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии