Хороскоп 2018 за Риби

Ri12 2018 Риби

Муси Дачева

За родените под знака на Риби 2018 година преминава под значимото влияние на Юпитер. Планетата на изобилието навлезе в другия воден знак през октомври на предходната година. Тази зона Юпитер транзитира веднъж на 12 години. Планетата гигант подкрепя разгръщането, разширяването на границите, на възможностите и перспективите.

От зоната на себепознанието пътешествията, разширяването на кръгозора, Юпитер ще ви помага да видите по-голяма панорама на живота си, да си поставяте по-големи цели и да мислите в по-далечна перспектива.

Паралелно с юпитеровото влияние в първия месец на годината е това на Марс. Планетата войн се движи през най-предприемчивата зона на слънчевия хороскоп до 26 януари, като прави и съвпад с Юпитер. За последно това се е случило на 18 октомври 2015 година. Точният аспект на двете планети е на 7 януари, когато те се срещат в 18-я градус на Скорпион.

Енергията на съвпада може да накара мнозина да направят важна крачка в професионалния път, да рискуват, да заложат на голяма цел и важна кауза. В тази посока се засилва подкрепата идваща от Марс, който на 26 януари преминава в Стрелец, в зоната на професионалната изява и кариерата. Марс ще се движи там до 17 март, като в този транзит попада коридорът на първите затъмнения за годината – време за преоценка и повече внимание със сенчестата страна на живота. На 31 януари е първото лунно затъмнение за годината, с пълна Луна в 11-я градус на Лъв, а на 15 февруари е първото слънчево затъмнение. Съвпадът на светилата е в 27-я градус на Водолей. Коридорът на затъмненията, е около един месец, между 25 януари и 24 февруари като попада в относително добра астрологична среда, когато всички планети са директни, предпоставка за по-малко задръжки и ограничения.

Сатурн напусна Стрелец през декември 2017 година, като по този начин намали задържащото си влияние върху голяма част от групата. Макар в Козирог, през тази първа година на транзита му през земния знак, той ще продължава да влияе на тези от третата декада на Риби.

Сатурновото влияние върху зодията се простира върху зоната на приятелствата, неформалните връзки, екипната работа, общуването в социалните мрежи и работа в It сферата. На изпитание са подложени връзките с приятелите, с някои от тях може да се разделите. Сатурновият урок при работа в група е да се научим да се чувстваме част от цялото, да намираме смисъл и удовлетворение в постигане на групови цели, понякога да пренебрегваме собствените си интереси в полза на тези на общността,към която принадлежим.

На 15 май 2018 година Уран преминава в земния знак Телец. Планетата на анархията и реформаторството ще оказва влияние върху зоната на комуникациите и образованието близо 8 години. Окончателно Уран ще излезе от Телец на 26 април 2026 година. Под негово влияние с повече свобода можете да направите поредица от избори, касаещи учене и преподаване, преместване от едно учебно заведение в друго, смяна на место работа или местоживеене.

Докато Юпитер се движи през другия воден знак Скорпион, а това ще бъде до 8 ноември, можете да разчитате на неговата подкрепа в разгръщането на вашия потенциал като социална личност. От тази зона планетата благодетел ще ви дава енергия в сферата на образованието, както като ученик, така и като преподавател, за разширяване на връзките с хора отдалеч, за учене на езици и предприемане на пътешествия. Хармоничната връзка между него, Нептун от вашия знак и Плутон от Козирог ще улеснява изпълнението на замислите, но това не бива да намалява мотивацията ви и да ви прави лениви. Подкрепата е силна до средата на годината, а през есента тригонът Юпитер-Нептун се разпада.

Юпитер прави ретроградност между 9 март и 10 юли. Ретроградната му фаза, в отделни отрязъци от време, съвпада с ретроградните фази и на други планети. Първата ретроградна фаза на Меркурий попада изцяло в ретроградната фаза на Юпитер. Тя е от 23 март до 15 април. Ретроградната фаза на Юпитер не е препоръчителна за важни лични начинания, за водене на дела, за сключване на брак.

Марс, планетата на волята и амбицията, през тази година има ретроградност, която е между 26 юни и 27 август. На нейния фон протича втората ретроградност на Меркурий, от 26 юли до 19 август.

Първата десетдневка на месец юли ще ви радва с голям воден тригон между Слънцето в Рак, Нептун в Риби и Юпитер в Скорпион – време за любов, романтика, запознанства и нови връзки, летни флиртове и пътешествия.

В тази зона, на ретрограден Марс, и Сатурн също, попада втората група затъмнения за годината. Първото е слънчевото затъмнение на 13 юли (петък), в 20-я градус на Рак. Съвпадът на светилата е в точна опозиция на Плутон от Козирог. Слънчево затъмнение в зоната на любовта, силните емоции, творчеството и децата, изисква повече внимание към емоционалната сфера, повече себеконтрол и уравновесеност.

Броят на затъмненията през тази година е по-голям от обикновено.

Следващите две затъмнения попадат в ретроградната фаза на Меркурий. На 27 юли е пълното лунно затъмнение по оста 4 градуса Лъв-Водолей, а на 11 август слънчево в 18-я градус на Лъв, засягащи зоната на здравето. При включен ретрограден Меркурий в Лъв, лунни възли в неподвижни знаци и Юпитер в Скорпион, бъдете внимателни с храна и напитки, не прекалявайте със стоене на слънце и с плуване в необезопасени водни басейни.

За личния живот през годината, освен благоприятното влияние на Юпитер от другия воден знак Скорпион, ще допринася много и Венера.

Но планетата на любовта, подобно на Марс, също има ретроградност през 2018 година. Венера се движи назад, между 5 октомври и 16 ноември, период който не е препоръчителен за планиране на сключване на брак.

Венера ще ви подкрепя в повечето месеци на годината, но най-вече през февруари-март, когато се движи през вашия знак, между 11 февруари и 7 март. През май-юни, когато е в знака на дома и семейството – Рак, от 19 май до 13 юни, Венера прави голям тригон с Юпитер от Скорпион и Нептун от Риби. Влиянието е силно между 27 май и 2 юни и предполага лекота и хармония в личните взаимоотношения, възможности за контакти с хора отдалеч, пътувания за забавления, радостни преживявания в домашната среда, сбъдване на желания, зачеване или раждане на дете в семейството. Планирайте летния си отпуск за времето до първата седмица на юли и то средата на август нататък.

През септември, на 9-и, когато е новолунието в Дева, планетата на любовта преминава в другия воден знак Скорпион, заставайки в опозиция с Уран от Телец. Влиянието, най-силно между 10 и 20 септември, не е препоръчително в този период да се пътува надалеч, да се предприемат начинания, които не са прецизно обмислени и организирани, има вероятност от недоглеждане и грешки на всички нива.

До края на месец септември Венера е в хармония с Нептун от вашия знак, което ви помага да преодолеете обида или недоразумение, да простите там,където трябва, да постъпвате дипломатично и в интерес на това да балансирате взаимоотношенията си с околните.

На 7 ноември, е новолунието в Скорпион, а на 8-ми Юпитер преминава в огнения Стрелец, на своя територия. Оттам, за една година напред, планетата на благоденствието ще пръска светлина върху професионалната сфера, ще ви помага да разширите социалните си контакти, да разгърнете потенциала си в кариерните условия, да напреднете в професията и да получите заслуженото за труда си.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Maria Mavrudieva за Седмичен хороскоп 7-13 септември 2020
  2. gravatar МАРИЯ за Седмичен хороскоп 7-13 септември 2020
  3. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 7-13 септември 2020
  4. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 31 август-6 септември 2020
  5. gravatar Виктория пенчева за Седмичен хороскоп 31 август-6 септември 2020