Хороскоп 2019 година

2019 temАстрологичен преглед на 2019 година

Муси Дачева

Астрологичната картина на 2019 година е многоцветна, изпъстрена с аспекти и предизвикателни астрологични събития. Добрата новина е, че планетните ретроградни фази са с две по-малко от предходната 2018 година. Ще ни „липсват“ емоциите от ретроградностите на Венера и Марс, което прави годината 2019 по-добра за всички, които планират годеж, брак, романтични пътешествия и други приятни преживявания.

Началото обаче може да бъде оценено като наистина предизвикващо чувството ни за справедливост, ред, законност, почтеност, понятия, за които започнахме да се сещаме все по-често.

На 2 януари Слънцето прави съвпад със Сатурн, а на 6 януари е първото за годината затъмнение- слънчево.

През 2019-та ще имаме две групи затъмнения, две са през януари и две през юли общо четири, и едно в края на годината. Януарските затъмнения започват с частично слънчево на 6-ти, в 15Козирог, последвано от пълно лунно затъмнение в 0Лъв на 21 януари. По този начин целият месец януари попада в коридора на затъмненията.

Седмицата започваща с деня на Йоан Кръстител, Ивановден, ще бъде първото приближение към кризисния период, особено денят 8 януари. Кардиналните знаци трябва да преценяват критично поведението си и да не се поддават на провокации.

Месецът на кардиналния Козирог може да се окаже неспокоен за политическия живот навсякъде, не само у нас. Вълната от протести, започнала в края на предходната година, ще се разраства.

Слънчевото затъмнение в Козирог и квадратът на Юпитер и Нептун позволяват разпространението на откровени лъжи и хвърляне на прах в очите на невежите. Това е аспект на тайните дела и на религиозната истерия. Юпитер и Нептун, които са в силата си в собствените знаци Стрелец и Риби, са много дълбоко свързани с вярата. През 2019 година те ще направят три пъти квадрат, на 13 януари, на 16 юни и на 21 септември. Значимостта на тези квадратури, като текуща серия, е голяма, тъй като интервалът, през който се случват, е нептуновият цикъл, от порядъка на 165 години.

При предишното навлизане на Нептун в Риби през 1849,месец октомври, с височайшо султанско благоволение за пръв път се разрешава на българите да имат молитвен дом. Десет години по-късно е положен първият камък на желязната църква св. Стефан.

През втората половина на 1853 година, когато е била предишната квадратура на Юпитер в Стрелец и Нептун в Риби, точно каквато е сега, избухва Кримската война, най-кръвопролитният конфликт през 19 век, като религиозните домогвания са в основата на разгръщането му. Стремежът на западните сили е да се спрат претенциите на Русия да стигне до Йерусалим, а формалният повод идва от Кримския полуостров. Историята преди 160 години има сега свое аналогично продължение, но при нови условия.

В годините на Кримската война Г.С.Раковски създава Тайно общество в Свищов с цел да събира средства за освобождението. Това Тайно общество приема като знаме на бъдещата българска република трибагреника – бяло, зелено и червено. По този начин квадратурата на Юпитер в Стрелец и Нептун в Риби активизира революционерите за тайна, но много продуктивна работа за постигане на Идеала – освобождението на Отечеството. Събуждане и следване на Идеала е заложено в тази квадратура и предстои да се развие през годината и след нея.

През 2019 година, движещите се през Козирог- знака на властта, Сатурн и Плутон скъсяват дистанцията, отивайки към съвпад. Така всеки напрегнат аспект към Сатурн е последван от такъв към Плутон. Двете планети работят като двойка съзаклятници. Това, което започне като процес на провокация, противодействие и неудовлетвореност при напрегнатите аспекти към Сатурн, се довършва като разграждане и трансформация при последващите такива с Плутон.

Начало задава Марс, който на 1 януари стъпва на територията на кардиналния знак Овен, и прави квадрат към Сатурн на 21 януари, точно на пълното лунно затъмнение.

Лунното затъмнение е в много сложна астрологична среда. Опозицията на светилата в първите градуси на неподвижните знаци Лъв-Водолей е много близо до оста на лунните възли, само на 4 градуса. С тях се заиграва посредством квадрати директният вече Уран в Овен, и той по този начин става активен участник в затъмнението. Марс в Овен и Уран в Овен правят времето до средата на февруари твърде буреносно.

Квадратурата на Марс към Сатурн е последвана от квадратура към Плутон на 2 февруари.

Ако някой с позволи да сключи тайно споразумение в средата на януари при точния квадрат на Юпитер и Нептун, то в дните между лунното затъмнение и денят на влюбените истината ще лъсне като „калайдисан тиган на слънце“. Силен момент тук е 8-9 февруари, когато Марс прави точен квадрат с лунните възли, отивайки към съвпад с Уран, на 13 февруари.

Сближаването на Сатурн и Плутон ще продължи, на приливи и отливи, от 2019 до 2021 година и те ще бъдат центъра, около който ще се развиват събитията през тези три години – както при тяхното сближаване, така и при тяхното разделяне. Жаждата за власт ще държи изпит и ще трябва да доказва способността си да управлява.

Съвпадът Сатурн и Плутон в Козирог съдържа в себе си огромна енергия за разпад на всичко старо, неработещо, отживяло времето си, но така също семената и потенциала за новото, което като птицата Феникс ще се роди от пепелта през следващите години.

През 2019 година двете мощни планети ще бъдат в опасна близост, но няма да направят точен съвпад. Това ще се случи на 12 януари 2020 година в 22Козирог.

Сближаването навлиза в критичните пет градуса на 25 февруари 2019 година и ще продължи до 13 юли. Най-близо, на 2 градуса един от друг, Сатурн и Плутон ще бъдат на 2 май 2019 година.

Встрани от напрегнатите аспекти на далечните планети има много добри възможности за развитие на личните дела през месец февруари. Това е един от двата най-благоприятни месеца за годеж и брак, но трябва внимателно да се избира датата.

През март е първата ретроградност на Меркурий, между 5 и 28 март той ще се движи назад изцяло в знака Риби. В този период попадат новолуние на 6 март в 15 Риби и пълнолуние на 21 март в 0Везни. Важно астросъбитие през март е преминаването на Уран в Телец, вече окончателно, до юли 2025, когато за пръв път ще стъпи в следващия знак.

Средата на месеца е много динамична. Преговори ще се придвижват трудно,не само заради меркуриевата ретроградност, но и заради Слънцето, което застава в квадрат Юпитер.

Месец април е вторият кардинален месец на годината. Новолунието на 5 април е в 15 Овен, а пълнолунието на 19 април е в 19 Везни. Отново ще наблюдаваме ефекта на двойното аспектиране към Сатурн и Плутон, но този път от страна на лунните възли. Оста на лунните възли е също в кардинални знаци, в Рак-Козирог, но се движи в обратна посока, затова най-напред те се свързват с Плутон, а след това със Сатурн.

На 4 април ЮЛВ съвпада с Плутон, а на 30-ти със Сатурн. Слънцето е в квадрат към Сатурн на 10 април, а на 12-ти към лунните възли. На 10 април Юпитер тръгва назад, на 24-ти Плутон, а на 30 април Сатурн става ретрограден. Поради тези комбинирани влияния на планетите ни очаква много емоционална пролет с предизвикателства, взимане на решения „на крак“, необмислени, или тайно, особено в средата на месеца, когато Меркурий е все още в Риби. Това от своя страна генерира социално недоволство, което ще се изрази в последната десетдневка на април, около 20-27-ми при квадрата на Марс и Нептун. Продължение ще има през първата десетдневка на месец май, след новолунието в 14Телец на 5 май.

Темата корупция ще бъде силно коментирана през месец май, а скандали няма да липсват около и след новолунието в Телец, което се съвместява с опозиция на Марс в Близнаци и ретрограден Юпитер в Стрелец, особено ярко на фона на предстоящите избори за европарламент. Ако не бъдат задължени хората да гласуват, активността ще бъде рекордно ниска. То „на умряло куче нож да вадиш“ няма смисъл.

Месец юни също ще бъде неспокоен. Знамето на водачеството е в кардиналните, но също така и в подвижните знаци. Предстои вторият точен квадрат на Юпитер и Нептун в средата на месеца, но преди това Слънцето сключва двоен (тао) квадрат с тези две планети. А заедно с включването на Луната се заформя голям подвижен квадрат на 10 юни 2019 година. Много важен момент в месеца, и в годината. Повратен.

Юли е месец на затъмненията на 2 юли – пълно слънчево затъмнение в 10 Рак. Следващото го частично лунно затъмнение е на 17 юли в 24 Козирог.По този начин последната седмица на юни и целият месец юли са в коридора на затъмненията.

В началото на юли, третият кардинален месец на годината, предстоят важни промени. На 2 юли е новолунието в 10Рак и пълно слънчево заъмнение, момент на ярка поляризация на мнения, позиции, действия. Отново има свързани напрегнати аспекти. На 4 юли е вторият съвпад на ЮЛВ със Сатурн, вече ретрограден. На 8 юли Меркурий е вече във втората си ретроградност за годината, и в съвпад с Марс в 4 Лъв. Ретроградната фаза на Меркурий продължава до 1 август. Очаква се висока степен на аварийност в технически съоръжения, инциденти и т.н.

Слънцето се движи в зоната на опозиция със Сатурн и Плутон, а Уран е в квадрат към двойката Меркурий – Марс. Това е пика в сатурновата криза на родените със Слънце в средата на кардиналните знаци. Много напрегнат период, в който бъдете до близките си, а също така дръжте под контрол всяка ситуация, която ви засяга.

Слънцето прави съвпад със СЛВ на 10 юли, обнадеждаващо и позитивно преди зоната на затъмненията.

Около новолунието на 1 август се завърта силен емоционален вихър, заради квадрата на Слънцето към Уран на 30 юли и квадрата на Венера и Уран на 2 август. В него са въвлечени предимно неподвижните знаци.

На 11 август Юпитер излиза от ретроградност, което наред с идващото пълнолуние в 22 Водолей дава зелена улица за решаване на препятствани досега юридически въпроси. Следващите четири седмици са вторият благоприятен период на годината за личните дела, за годеж и брак, но пак с уговорката за прецизно избиране на датата.

През месец септември е третата квадратура на Юпитер и Нептун, на 21-ви. В зоната на земния знак Дева освен Слънцето са още Меркурий, Венера и Марс, които в рамките на две седмици правят напрегнати аспекти с Юпитер и Нептун, образувайки тао квадрати. Така месец септември ще бъде период на активности,свързани с вярата, но още повече с образованието. Във фокуса на общественото внимание ще бъдат наболелите теми за образованието, за отношенията учители-ученици-родители, които ще предизвикат остри полемики в медиите и социалните мрежи. В края на месеца е вторият съвпад на Сатурн с ЮЛВ- пореден шанс да се подходи с разум, да се прилага на практика равнопоставеността пред закона, и всеки да носи своя дял отговорност.

През последния кардинален месец на годината облаците отново се сгъстяват. На 3-ти Плутон става директен от 20 Козирог. На 4-ти Марс влиза във Везни, а на 5-6 октомври Слънцето прави квадрати към групата Сатурн, Плутон, ЮЛВ. Трудно сработване между хората, ограничена или липсваща платформа за договаряне, недоволството от работата на институциите е не по-малко отколкото в началото на годината. Промените са частични и козметични. По пълнолуние, на 14 октомври има пик на недоволство засягащо здравните работници и не само тях,протестни действия, гладни стачки.

През последната седмица на октомври и първата на ноември Марс, който се движи през кардиналните Везни, прави свързани напрегнати аспекти към двойката Сатурн – Плутон. Критичен период идва от 27 октомври, новолунието на 28-ми в 4Скорпион дава шанс на значима промяна в между съседските отношения.

През месец ноември е последната ретроградност на Меркурий. Тя започва на 31 октомври и завършва на 20 ноември. На 5 ноември е квадратът на Марс и Плутон в кардиналните Везни-Козирог. Вероятността за терористични актове е голяма, за насилие към групи хора, или/и спрямо определен човек на висок пост. На 27 ноември Нептун става директен от 15Риби. Така от планетите остава само една ретроградна, и то до края на годината – Уран. Периодът е относително благоприятен за социалните отношения. На 2 декември Юпитер преминава в Козирог. За земните знаци настъпва добър период на юпитерова подкрепа. Юпитер се оказва на точното място в удачното време, точно преди съвпада на Сатурн и Плутон в Козирог, през януари следващата година.

Месец декември ще бъде много напрегнат са работещите в администрацията и другите държавни институции, съда, прокуратурата. Пълнолунието в Близнаци на 12 декември върви редом със съвпада на Венера със Сатурн и Плутон. Получаването на справедливост може да задоволи очакванията на обществото, че нещо в системата се променя. В последната седмица на декември е новолунието в Козирог на 26-ти и съвпадът на Слънцето и Юпитер в земния знак на 27-ми, позитивен финал на една нелека календарна година.

През 2019 година има и множество хармонични аспекти. Като колективна мисъл обаче ние усещаме повече напрегнатите, отколкото хармоничните. На тях ще наблегна в годишните хороскопи по зодии. А и в напрегнатите аспекти са заложени формулите за промени, те са катализатори на вътрешните задвижващи процеси, които ни карат да учим уроците на живота и да растем.

Нека посрещнем 2019 година с готовност за промени. Да загърбим старите модели и стереотипи, да погледнем по нов начин на себе си, и на света около нас. Нов, прогресивен начин, насочен към бъдещето, към по-доброто за нас, за близките ни, за света.

Муси Дачева

23 12 2018 година

 

Всички права запазени.

Препубликация е допустима само при писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

20 коментара so far »

 1. Nataliq каза,

  Писа на януари 1, 2019 @ 21:12

  Здравейте,Муси
  За много години,да сте жива и здрава!Прекрасен и подробен анализа на 2019г.Въпросът ми е какво влияние може да има абсолщтно точен съвпад на слънчевото затъмнение през Януари с наталната ми венера в 7 дом?Малко ме притесни това затъмнение да не се отрази негативно върху брачните ми отношения.Благодаря Ви предватително.Само да спомена – през 2017 имах точен съвпад на затъмнение с Мц – забременях и си имам 2 прекрасни момченца:))

 2. дафи каза,

  Писа на януари 1, 2019 @ 21:15

  Благодаря много!Чакам с нетърпение следващия хороскоп!

 3. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 1, 2019 @ 23:18

  Nataliq,
  много се радвам за вас. Виждам, че сме коментирали зачеване през февруари 2017 година,по повод затъмнение.
  Така че затъмненията не винаги се свързват с неприятни обстоятелства. :)
  Затъмнението на 6 януари е не само върху рождената ви Венера,но и между Сатурн и Плутон, в клещи, в 7 дом.
  Но първо Сатурн управлява 7 дом и второ Венера има тригон с него в натала. Дори и да има някакво охлаждане,което е възможно при транзит на Сатурн през 7 дом, то има укрепващи аспекти и не би трябвало да води до сериозни проблеми. Още повече имате две малки дечица, които са много голямата и обединяваща цел, отглеждането им.

 4. Nataliq каза,

  Писа на януари 2, 2019 @ 11:00

  Благодаря!

 5. Dalia каза,

  Писа на януари 2, 2019 @ 11:44

  Здравейте!Честита Нова Година! През 2019 Венера ми е на асцендента!Какво се очертава? 15.09.1984,12:19 Русе

 6. Ели Гелкова каза,

  Писа на януари 2, 2019 @ 12:50

  Честита Новата 2019 година! Пожелавам много здраве, лично щастие и успехи!
  Благодаря за прекрасните анализи, които правите. Е. Гелкова

 7. Весела Кулева каза,

  Писа на януари 2, 2019 @ 13:14

  Честита да Ви е Новата година ! Бъдете здрава и все така заинтригуваща нас – Вашите читатели !

 8. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 3, 2019 @ 12:23

  Dalia,
  Венера като транзитна, минава бързо през асцендента, за ден-два.
  Това е чудесно време да се чувствате благоразположена към целия свят.
  Също така да се харесвате, а ако не, да направите нещо по въпроса.

 9. Валентин каза,

  Писа на януари 3, 2019 @ 12:27

  Здравейте! Честита Нова Година! От 5 години съм ваш верен почитател и смея да твърдя че, не съм попадал на по-точни хороскопи от вашите! Продължавайте в същия дух и не спирайте да ни просветлявате за намеренията на съдбите ни. Искам само да попитам дали ще има годишни хороскопи по зодии и кога да ги очакваме евентуално, благодаря предварително и всичко най-хубаво ви желая както на вас така и на всички ваши почитатели.

 10. Dalia каза,

  Писа на януари 3, 2019 @ 13:02

  4 юни ще е на десцендента и ще остане в 7 дом до края на месеца?

 11. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 3, 2019 @ 13:13

  Валентин,
  Благодаря!
  Ще има годишни хороскопи по зодии.
  До края на седмицата ще бъдат качени повечето.

 12. Eve каза,

  Писа на януари 4, 2019 @ 15:09

  Честитита Нова 2019 Година! Да е изпълнена със здраве, щастие и благоденствие! Благодаря за системната ви работата Муси, постоянството и времето което отделяте за да споделите знанията си с нас и да ни помагате чрез хороскопите си!

 13. Диана каза,

  Писа на януари 5, 2019 @ 17:39

  Здравейте,Муси ! Благодарности за изчерпателния анализ на 2019 г. Предстоящото новолуние на 15 градуса в козирог ще направи квадрат с Луната ми на 19 везни и със слънцето на 12 рак . Орбисите 3-4 градуса взимат ли се под внимание или е допустим 2 градусов орбис? В същото време имам транзит Сатурн опозиция слънце . Слънцето управлява 5 ми дом и в момента съм пред развод . Въпроса ми е пак за орбисите на влияние , т е след колко градуса от точната опозиция мога да очаквам затишие на случващото се в момента ? Ще съм ви мн признателна за отговора . Поздрави

 14. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 12, 2019 @ 21:53

  Диана,
  при транзити орбиса на влияние е по-голям, 5-7 градуса при наближаване на точния аспект, и 3-5 при отдалечаване.
  Но зависи дали междувременно не се развиват и други аспекти, което увеличава орбиса на влияние.

 15. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 12, 2019 @ 21:53

  Благодаря! :)

 16. Един телец каза,

  Писа на август 25, 2019 @ 17:28

  Здравейте г-жо Дачева, вие виждате бъдещето! Да, всичко вече е написано ма Небето, Благо даря ви! Имам много въпроси, основно за бъдещето на България, ще имаме нужда от насоките ви! Очакваме ви през септември! :)

 17. Василка каза,

  Писа на октомври 12, 2019 @ 4:19

  Драга Муси Дачева, тази 2019 год. за мен беше беше мъчителна, защото това беше годината, в която загубих майка ми. До днес 12.10 не се интересувах от нищо, и чак сега реших да отворя хороскопа ти. И както винаги да установя, колко е фатално точен. Аз съм със слънце в 2.58 градуса Водолей, и луна в 9.30 градуса Лъв. Майка ми почина на достолепна възраст, точно в деня на рождения й ден на 30 януари, 9 дена след пълното лунното затъмнение на 21 януари в 0 градуса Лъв и близката квадратура на Марс с Плутон, в компания на лунните възли. Но покрай недългото й боледуването, изобщо не ми беше да проучвам звездните конфигурации, а и какво ли съм могла да променя, остава ми само мъката за нея.
  Почитания към твоите дарби

 18. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 13, 2019 @ 13:06

  Василка,
  Съболезнования! Мъчително е да се разделяме с близките си. Но всеки си има време да дойде и време да си тръгне.

 19. Румяна Станкова Коларова каза,

  Писа на ноември 5, 2019 @ 20:14

  Здравейте,
  Моля Ви за предсказание.Родена съм на 21.11.1968 г. в гр.Омуртаг.
  Хубава вечер желая.

 20. Муси Дачева каза,

  Писа на ноември 6, 2019 @ 13:43

  Румяна Станкова Коларова,
  не правя “предсказания”.
  За лична астроконсултация ми пишете на имейл.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Maria Mavrudieva за Седмичен хороскоп 7-13 септември 2020
  2. gravatar МАРИЯ за Седмичен хороскоп 7-13 септември 2020
  3. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 7-13 септември 2020
  4. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 31 август-6 септември 2020
  5. gravatar Виктория пенчева за Седмичен хороскоп 31 август-6 септември 2020