Хороскоп 2019 за Везни

Ve12Хороскоп 2019 за Везни

Муси Дачева

За родените под знака на Везни началото на 2019 година е неспокойно. Активността в кардиналния знак Козирог в първите месеци ви включва в събития, които касаят най-близкия кръг от хора, домашната реда, условията на живот.

Съвпадите на Слънцето със Сатурн Плутон и ЮЛВ са акценти на общата слънчева активност и поставят началото на няколко планетни цикъла, които се развиват през годината. Движението на Сатурн е много важно за вашия знак, защото господарят на кармата прави квадратури с рождените слънца, в рамките на текущата сатурнова криза.

Сатурн тръгва на годишното пътешествие на 1 януари от 11-я градус на Козирог. На 30 април е вече в 20-я градус, когато се обръща. Ретроградната му фаза продължава до 18 септември. Тръгва в права посока от 13Козирог, за да стигне до края на годината 21-я градус. По този начин през 2019 година Сатурн транзитира втората декада на кардиналните знаци.

Влиянието на Плутон е не по-малко важно, наречено на свой ред – плутонова криза. Особеното е, че през 2019 и 2020 двете планети се движат много близо една до друга и обединяват влиянието си в зоната на семейството, рода, корените, житейската стабилност. Плутон, който също се движи през Козирог, тръгва от 20-я градус. Напредва бавно през годината, но до края изминава само 2 градуса. Плутон е силно енергетизираща планета. Прави хората под нейно влияние силно фокусирани в собствените си цели и стремежи. Въздействието му е още по-силно през 2019 година, заради предстоящия съвпад със Сатурн в Козирог. Премногото енергия понякога действа въодушевяващо, но друг път – разрушително, затова е важно да подхождате с разум и добри намерения във всичко, с което се захващате. Тогава ще имате успех и удовлетворение за себе си, и за околните.

Първото за годината затъмнение през януари се случва в кардиналния Козирог, на 6 януари, следват още две – лунното на 16 юли и последното за годината, на 26 декември.

Марс навлиза в другия кардинален знак Овен в първия ден на годината и се движи там до 14 февруари. Придвижването на Марс в зоната на партньорството е период на безпокойство, но също така ви прави активни в това да има развитие и изясняване в отношенията ви с другите, и служебните, и в личните. В това отношение на помощ идва Венера. До 4 февруари планетата на красотата и хармонията се движи през Стрелец, и в хармонична връзка е с Марс. Двете планети правят ежедневието много емоционално и разнообразно, активират общуването, търсенето и получаване на информация.

Юпитер почти през цялата година се движи през Стрелец. В зоната на комуникациите мощната планета ще ви прави активни участници в информационния поток. Венериното влияние се съчетава с това на Юпитер и ви дава възможност да увеличите близката приятелска среда, да намерите съмишленици, да сключите изгодни за вас договори, да успявате да съгласувате всички разминавания и противоречия. През 2019 година Венера два-три пъти прави продължителни аспекти на подкрепата с Марс за вашия знак. Освен през януари, това се случва през август,когато и двете планети са в другия мъжки знак Лъв, а също така и през ноември, когато Венера е в Стрелец, а Марс се движи през вашия знак.

Юпитер, когато се движи през собствения знак Стрелец, се очаква да е благоприятен, но сега има някои особености. През 2019 година предстоят квадратури на Юпитер и Нептун от Риби. Аспектът провокира увереността в собствената непогрешимост. Усилва зависимостите от всяко естество – алкохол, медикаменти, храна, хазарт и други. Често разбърква плановете, води към самозаблуждения, особено по време на точните аспекти, а те са на 13 януари, на 16 юни и на 21 септември. Квадратурата Юпитер-Нептун води до осъзнаване на собствените граници на възприемане на света, до необходимостта, те да бъдат втвърдени, или обратно.

Уран се движи в последните градуси на Овен до март, провокирайки отново, както през 2018-та, чувството за свобода, освобождаването от ангажименти, но също така яснота във връзката, в партньорските отношения. На 13 февруари Марс прави съвпад с него и това е критичен момент на проверка на лоялност, честност, почтеност.

На 6 март Уран преминава в Телец и започва дългото си пътешествие по него до 2025 година. В зоната на споделените преживявания и общите притежания., Уран е носител на дълбоки трансформации. Особено продуктивно ще бъде преминаването му през Телец за тези, които работят в сферата на науката, в IT индустрията, на финансите и недвижимите имоти.

Венера няма ретроградност през 2019 година, което я прави добър съветник по въпросите на любовта, модата, благоустрояването на дома, красотата в обкръжението и във взаимоотношенията между хората. Планетният управител винаги ще е готова да ви помогне когато с движи през въздушен знак, или когато ви е на гости. През март, когато е във Водолей ще ви помага да намалите неблагоприятния ефект на ретроградния Меркурий, за периода 5-28 март, но да се усили този на второто  пълнолуние във Везни, на 21 март. На 3 юни е новолуние в 12Близнаци, добър период за начало на отпуск. Между 9 юни и 3 юли планетата на любовта е в Близнаци, добър период за ранно лятна почивка.

Юли е месец на летните затъмнения, и двете са в кардинални знаци. Пълното слънчево затъмнение на 2 юли е в 10Рак, а на 16 юли е лунното в 24Козирог. Те правят много чувствителни зоната на домашната среда и тази на професионалната. Затъмненията в тях изострят отношения, преувеличават се проблемите, често се стига до конфликти и разминаване в оценките за случващото се.

Между двете затъмнения ще ви бъде твърде сложно да балансирате между домашните задължения и служебните ангажименти и заради ретроградността на Меркурий. Планетата на комуникациите се движи назад между 8 юли и 1 август. Някои неща ще ви се налага да правите по няколко пъти, да повтаряте стари грешки, да попадате на бивши колеги, или работодатели.

Август е благоприятен за летен отдих, на 11 август Юпитер става директен, а на 15-ти е пълнолунието във Водолей.

От 14 септември Венера е във Везни, до 8 октомври. На 18 септември Сатурн излиза от ретроградност, което повлиява добре взаимоотношенията в близката среда, плановете за ремонт и преустройство, търсенето на жилище или устройването в нов дом. Нови възможности се очертават с новолунието на 28 септември в 5Везни.

На подкрепящо марсово влияние можете да разчитате от 4 октомври до 19 ноември, когато планетата се движи през Везни, както и около пълнолунието в Овен на 14 октомври.

През ноември е последната ретроградност на Меркурий, до 20 ноември. Ретрограден Меркурий в Скорпион влияе върху личните доходи и притежания. На 22 ноември е вторият съвпад на Венера и Юпитер в Стрелец. Периодът изглежда добър за работа по документи и договаряне на стоки и услуги, но ретроградният Меркурий предупреждава за повече внимание при изготвяне на сметки, отчети, работа с таблици и база данни, както и при боравене с пари.

На 2 декември Юпитер навлиза в Козирог, а това прави последният месец на годината пълен с позитивизъм и надежди. Планетата благодетел ще носи много материални и нематериални блага в близката среда една година напред. През декември, до 20-ти, и Венера е в Козирог, за да подготвя заедно с Юпитер коледните ви подаръци. Новолунието, съчетано слънчево затъмнение е на 26 декември, на 27 Юпитер прави съвпад със Слънцето в земния знак, което обещава чудесен финал на годината.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

 

Етикети: , ,

2 коментара so far »

 1. Милена каза,

  Писа на януари 12, 2019 @ 23:59

  Здравейте Муси!
  Следя с интерес прогнозите Ви! Благодаря много за изчерпателния анализ който правите абсолютно безвъзмездно и на добра воля!
  Желая на Вас и любимите Ви хора една по-здрава, добра и успешна година и едно ново начало за проектите и съкровенните Ви мечти!

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 14, 2019 @ 15:31

  Благодаря, Милена!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед