Хороскоп 2019 за Дева

De12Хороскоп 2019 за Дева

Муси Дачева

Съвпадът на Слънцето и Сатурн в първия ден на новата година е чудесно начало. Случва се в 11-градус на Козирог и облагодетелства не само първата половина, но и целия знак Дева. Сродният ви по стихия знак е включен активно в случващото се през годината. Уран също ви е подготвил сюрпризи, но от другия земен знак – Телец. Не разчитайте на спокойствие и изключване от злободневните теми, нито по линия на земните знаци, нито като знак от подвижния кръст.

Първото за годината затъмнение се случва в земния знак Козирог, и последните две също. През тази година има две слънчеви затъмнения в Козирог- на 6 януари и на 26 декември, и едно лунно на 16 юли.

През януари 2019-та четири космични тела, а за три дни и пет с Луната, се движат през Козирог. За вашия знак това означава голяма активност през целия месец в най-лъскавата, артистична, креативна зона на слънчевия хороскоп. На 6 януари тук се срещат в един градус Слънцето и Луната, много близо до ЮЛВ, и това е две в едно- новолуние и слънчево затъмнение. Затъмнението е частично и в 15Козирог. Ефектът е позитивен, вдъхновяващ, напомпващ самочувствието. Ще получавате, и ще давате обещания, ще искате да правите много неща наведнъж, да се представите по най-добрият начин, да изразите най-красивото от себе си, да радвате околните, да подарявате предмети и внимание. Правете го с радост и ще ви се връща по различни начини, и пътища. Януари е изключително активен месец за тези, които знаят какво искат и умеят да се радват на обикновените неща в живота.

На 7 януари Венера влиза в Стрелец и тъй като Марс е в Овен, то двете планети на страстта се синхронизират в дует, който ще танцува плавно почти през целия месец. За вашия знак това е време на сближаване с партньора както в личните отношения, така и за планове в чисто материалната сфера. Ефектът се засилва през втората половина на месеца, когато Венера прави първия си съвпад с Юпитер на 22 януари, в 16Стрелец. За домашните дела аспектът носи подкрепа, успокоение, разширяване на възможностите, много идеи, осъзнаване на истински важните неща в живота, укрепва връзките с най-близките хора, с рода, с корените.

Но има някои особености на благодатното юпитерово преминаване през зоната на Стрелец и съответно на вашата домашна среда. През януари, месецът на затъмненията, Юпитер прави квадрат с Нептун. Това е първият от трите квадрата между двете планети, които ще се случат през 2019 година. Серията от три квадратури се развива на 13 януари в 14Стрелец-14 Риби, на 16 юни в 18Стрелец-18 Риби и на 21 септември, съответно в 17Стрелец-17Риби. Така влиянието се отнася по-значимо в прогностиката на родените със Слънце около 14-18 градуса в Дева, между 7 и 11 септември.

Под влияние на тази квадратура през януари, юни и септември, мнозина ще трябва да се справят с несъвършенството в света, в който живеят. Въпреки усилията на прилежната ви натура, нещата няма да следват първоначалния замисъл. В партньорските взаимоотношения – лични и служебни, може да има повече разминаване в очакванията, недоверие и огорчения. За откровени измами също иде реч. Ще се засили потребността от по-определени граници на личното пространство и ясни правила за тяхното непрекрачване., особено на вашите роднини, или тези на партньора.

От 4 февруари Венера е в Козирог и облита зоната на любовта, страстта, творчеството и децата до края на месеца, като през втората половина прави съвпади със Сатурн и Плутон. Аспектите мотивират за съзидателност, за правене на стойностни неща, за оставяне на следа след себе си.

Мотивира ви и Марс, който след съвпада са с Уран на 13 февруари, преминава в другия земен знак Телец. Преминаването на планетата на амбицията и волята през земния знак е за около месец и половина, между 14 февруари и 31 март. Конкуренцията става по-активна, някои планирани пътувания могат да претърпят сериозна промяна. Тук масло в огъня налива Меркурий, който между 5 и 28 март е ретрограден. Движението му назад изцяло в Риби в зоната на партньорството създава допълнителен хаос в служебните взаимоотношения. Колебание, несигурност, повтаряемост на грешките, разсейване от избрана цел и налагане на нежелани промени са част от проявленията на назадничавостта на планетата на комуникациите.

Преминаването на 6 март на Уран в Телец носи добри надежди за вашия знак. Уран изисква съвременност, ползване на новите технологии, справяне с информацията на по-високо ментално ниво. В зоната на сомообразованието и разширяването на съзнанието неговият транзит ще ви провокира за промени, резки, категорични, без обръщане назад. Някои ще се насочат към нови авангардни знания, ще се впуснат в дебрите на науката, ще търсят нови граници на човешките възможности, но винаги и с някаква практическа насоченост. Като например разработване на технологии за преработка на битовите отпадъци. и прочистване на земята от тях. Голяма кауза точно по мярката на трудолюбивата, интелигентна и постоянна в намеренията си Дева.

На 10 април Юпитер става ретрограден в Стрелец, на 24-ти е последван от Плутон, а на 3-ти от Сатурн и двамата в Козирог. През кардиналния месец април Марс се движи през другия подвижен знак Близнаци. Марс в зоната на кариерата е като шило в торба. Професионалната сфера става постоянен източник на висок адреналин. Особено в дните, когато планетата войн е в аспекти с далечните планети. На 5 май е новолуние в 14Телец. Периодът е добър за планиране на пътешествия, обучение, обмяна на опит, разширяване на служебните контакти, семинари, курсове и така нататък.

На 16 юни е вторият квадрат на Юпитер и Нептун, с допълнително усложнена астрологична картина от опозицията на планети в знаците Козирог и Рак. Изграждайте стабилни основи на приятелство, а също така затвърждавайте отношенията си с близки хора, на които можете да разчитате.

През Юли са двете летни затъмнения. Пълното слънчево затъмнение на 2 юли е в 10Рак. На 16 юли е лунното в 24Козирог. В зоната на затъмненията е втората ретроградност на Меркурий. Работата в екип ще ви носи повече удовлетвореност. Разширявайте кръга от приятели, и реални, и виртуални, работете върху доверието и толерантността, винаги може повече.

На 11 август, Юпитер излиза от ретроградната фаза. Директният благодетел,движещ се през зоната на дома и семейните отношения, задава добър период на реализирани в практиката планове за подобряване комфорта на семейната среда. На 12 август Уран влиза в ретроградна фаза, която продължава до края на годината, и след това. Връщането към някои стари избори може да се окаже правилното за момента.

През месец септември, за трети път през тази година, Венера и Марс са в синхрон. От 24 август двете планети са във вашия знак, към тях добавят енергии Слънцето – от 23-ти, и Меркурий от 29-ти. До средата на месеца ще се радвате на тяхното присъствие и участи по различни начини в живота ви. Те ви правят ангажирани със света наоколо, имащи мнение и позиция, критичен поглед и ентусиазъм не само да играете хорото, но и когато се налага да го водите.

В средата на септември е третата квадратура на Юпитер и Нептун, което повишава амбициите да отстоявате собствената гледна точка, и това с помощта на Марс, който се движи през знака ви до 4 октомври. Лъжата не се преборва с лъжа, а с Истина.

На 3 октомври Плутон от Козирог излиза от ретроградност от 20Козирог. Директните Сатурн и Плутон от зоната на творчеството и амбициите са стабилна опора, привличат подкрепата, която ви е нужна, от сериозни хора, или институции.

От 31 октомври планетният управител е в третата и последна ретроградност за годината. Тя ще продължи до 20 ноември и преминава изцяло в Скорпион. Работата с документи може да е твърде изнервяща и да не спори. В тази зона Меркурий създава проблеми в комуникацията с околните. При разговори, преговори, когато сте на път, ще трябва да полагате повече усилия, за да държите вниманието си в най-важното и да не изтървате посоката, и целта.

На 26 ноември е новолуние в Стрелец, а на 27 Нептун излиза от ретроградна фаза от 15Риби.Очертава се благоприятен период за домашните дела до края на годината. Едно от важните събития в него е преминаването на Юпитер в Козирог, което става на 2 декември. Юпитеровата благословия ще ви радва почти цяла година напред. През декември, до 20-ти, Венера е в Козирог и подготвя заедно с Юпитер коледните ви подаръци. Новолунието,съчетано слънчево затъмнение е на 26 декември, на 27 Юпитер прави съвпад със Слънцето в сродния по стихия знак. Невероятен финал на годината за вашия знак.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

 

 

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед