Хороскоп 2019 за Овен

Ov12Хороскоп 2019 за Овен

Муси Дачева

Настъпващата година идва при вас с устрем. Управителят на знака е първият гост, който прекрачва прага ви. На 1 януари сутринта Марс е в Овен, задавайки тон на цялата година, на бурни страсти, предизвикателства, препятствия, които да преодолявате и цели, които да постигате.

На 2 януари друго важно астрологично събитие активира зоната на професията. Ще ви се наложи бързо да се настроите на работна вълна. Слънцето и Сатурн правят съвпад в Козирог в зоната на кариерата. Имате шанс да направите добро впечатление на някой,когото уважавате, от когото зависи пряката ви работа, някой възрастен, или на висок пост. Не подценявайте момента. Предварителните разговори могат да се материализират по време на слънчевото затъмнение на 6 януари. Има неща, на които не сте обръщали внимание, и сега ги виждате по-ясно, или в нова светлина. Съвпадът на Слънцето и Плутон на 11 януари е момент на истината, и може да ви зарадва с добра оферта, или да ви разочарова с порицание от шефа. Намирате се в сатурнова криза и аспектите в кардиналния кръст влияят по много рязък начин на някои сфери от живота.

Юпитер почти през цялата година ще ви дава рамо от другия огнен знак Стрелец. През януари и Венера е в Стрелец,което умножава позитивната енергия и ви прави знака фаворит на благодатните планети. Венера от Стрелец прави хармонични аспекти с движещите се през знака ви Марс и Уран, и знаменателна първа среща с Юпитер на 22 януари. Така месецът на затъмненията е едновременно предизвикателен към вашата кардинална природа, но като огнен знак ви дава преимущество да излизате от трудни ситуации като победител.

Юпитеровото влияние е изключително благоприятно за вашия знак, но има някои особености, с които да се съобразявате. То може да бъде твърде динамично и подвеждащо към самонадеяност, и разрушителен начин на живот. През 2019 година предстоят квадратури на Юпитер и Нептун от Риби. Аспектът провокира честолюбието и увереността в някои страни на живота. Усилва зависимостите, особено тези към алкохол и медикаменти. Разбърква плановете, води към дезорганизация и разпиляност. Особено по време на точните аспекти, а те са на 13 януари, на 16 юни и на 21 септември.

Уран се движи в последните градуси на знака, провокирайки чувството за свобода. На 13 февруари Марс прави съвпад с него и ви понася на гребена на вълна, която не е ясно накъде ще ви захвърли. Ще ви трябва голяма част от енергията, за да задържите темпото в нормален ритъм. На 6 март Уран ви освобождава от присъствие, преминавайки в Телец. В зоната на личните доходи непредсказуемият анархист не обещава спокойствие, но пък в добри периоди ще ви радва с обилни приходи.

През март е ретроградността на Меркурий в предходния знак Риби. Удачно време да „разчистите задния двор“, да си направите вътрешна ревизия и да проявите повече самокритичност. Не се хвърляйте към нови начинания докато Меркурий не се изправи.

Новата астрологична година идва с  новолунието на 5 април. Много тайни ще ви се открият и ще в и подтикват към действие. Венера се движи през вашия знак между 20 април и 15 май. Хармоничните и аспекти с лунните възли през април, с Юпитер, Сатурн и Плутон през май правят пролетните месеци много активни както в професионалната сфера, така и в личните дела.

През април три планети, свързани със социалната активност, но също така и с отношенията с другия пол, стават ретроградни. На 10 април Юпитер виза в ретроградна фаза, на 24-ти е последван от Плутон, а на 3-ти от Сатурн. По тази причина месеците май, юни и юли са ключови периоди, в които ще взимате важни решения, касаещи настоящето, но повече -бъдещето. Изборите, които правите, ще насочат живота ви в нова посока.

Периодът от 21 юни до 2 юли- новолунието, и пълно слънчево затъмнение, когато Слънцето и Марс се движат едновременно в другия кардинален знак Рак, е време, в което ще се налага да бъдете повече фокусирани в домашната среда,в условията на живот вашите и на близките.

Юли е месец на летните затъмнения. Пълното слънчево затъмнение на 2 юли е в 10Рак. На 3 юли,когато Венера навлезе в Рак, а Марс вече е в Лъв, личните отношения застават в центъра на мислене и емоции. Между двете затъмнения ще ви бъде твърде сложно да балансирате между домашните задължения и служебните ангажименти. Някои неща ще ви се налага да правите по няколко пъти докато постигнете ако не съвършено, то удовлетворително ниво.

Новолунието в Лъв на 1 август бележи достатъчно дълъг период на подобряване в личните взаимоотношения, повече романтика и красиви преживявания. Месецът е добър за планирани пътешествия и продължителна почивка, особено след 11 август, когато Юпитер излиза от ретроградната фаза.

Месец септември е натоварен с грижи и отговорности. Очакват ви предизвикателства от различно естество, най-вече в последната десетдневка, когато в срещуположния знак Везни се събират Слънцето, Меркурий и Венера. В края на септември и до средата на октомври те правят напрегнати аспекти с планетите,движещи се в другия кардинален знак Козирог. Ще са ви нужни повече себеконтрол, дипломатичност и уважение към мнението на другите, за да запазите служебна позиция или изградена вече връзка.

Темата партньорство ще повдига нивото на адреналина и през целия октомври, заради придвижването на Марс през Везни. Период на повишена конфликтност идва след 20 октомври до края на месеца.

На 31 октомври Меркурий навлиза в третата и последна ретроградност за годината. Тя ще продължи до 20 ноември и ще премине изцяло в Скорпион. В този период проверявайте сметките си, подобрете защитата на електронните устройства, на дома си. Не поемайте финансов ангажимент.

На 22 ноември е вторият съвпад на Венера и Юпитер в рамките на една година. Той е в началото на благоприятен период,който продължава до края на годината. Слънчевото затъмнение на 26 декември е предвестник на идващата 2020 година, като в последните дни на текущата ще ви подскаже нови идеи и теми, които да развиете през нея.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

 

`.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Albena Pavlinova за Номерологичен Календар – личен, дневен хороскоп за вас
  2. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021