Хороскоп 2020 за Дева

De12Хороскоп 2020 за Дева

Муси Дачева

За родените със слънце, или асцендент в Дева, годината 2020 е уникална с продължителното придвижване на далечни планети през сродния по стихия знак Козирог. Най-активната зона на слънчевия хороскоп се оказва тази на любовта, силните страсти, творчеството, на децата. Както и на гордостта,която изпитваме посредством тях. Година на изразяване на вашата многоцветна вътрешна природа, скрита под семплата дреха на смирение и скромност. Ще бъдете като пеперуда, която разперва пъстри криле освободила се от семплата форма на какавидата.

Струпването на планети в Козирог е от миналата година, още когато в началото на декември Юпитер пристъпи прага му, а по-късно и Слънцето. Заедно с намиращите се там Плутон от 2008-ма и Сатурн от 2017-та, те правят динамичен планетарен отбор, който задейства вашия творчески потенциал с намерение да го разгърне в продължение на цялата година. Оста Козирог-Рак ще бъде често включвана през следващите месеци с пълнолуния и новолуния в тези знаци, а те са в повече от обикновено през тази календарна година.

Луната се грижи за нашите спомени. Когато тя се движи през Козирог, или през някой от другите кардинални знаци, Везни, Овен и най-вече Рак, ще активира планетите в Козирог. А това значи привличане на събития, или спомени за отминали такива.

Идването на Юпитер в Козирог на 2 декември 2019-та е благословия, която се случва веднъж на 12 години. Гигантът на слънчевата система е мощен магнит, който привлича към вас подходящите хора и обстоятелства, за да направите своите идеи достъпни и реалистични. В зоната на любовта Юпитер иска да отворите сетивата си за красивото в природата, и в отношенията между хората. Той ще отключи късмета ви за неща, които носят радост и удовлетворение. Не става дума за пари и ценности.

Хармоничното влияние на Юпитер върху вашия знак се подсилва от секстила му с Нептун, планетата на тънката чувствителност и съпричастност. С Нептун Юпитер прави точен хармоничен аспект три пъти – на 20 февруари, 27 юли и на 12 октомври. Това са периоди от време, в които отношенията ви с близки на сърцето ви хора ще изискват цялата ви всеотдайност и жертвоготовност.

В началото на годината Юпитер прави стелиум със Слънцето, ЮЛВ и Меркурий в земния знак, който стелиум от своя страна, едновременно с Уран от Телец, прави тригон към рождените слънца/асцендент от първата декада на Дева. Няколко дни по-късно, между 8 и 16 януари се разгръща крупен стелиум от четири планети Слънце, Меркурий, Сатурн и Плутон в последната декада на Козирог. По този начин почти всички от вашия знак ще усетят този импулс на приповдигнатост и въодушевление, който ще ви кара да мечтаете, планирате и придвижвате за реализация. В коридора на затъмненията някои планове могат да претърпят промени, но в следващите месеци обстоятелствата отново са на ваша страна.

Сатурновото влияние,както при предишните две години, ще продължава да бъде в подкрепа на личните планове и амбиции, но с контрол да не се излиза извън лимита на ресурсите, с които разполагате. Сатурн не толерира разхищението, а през тази година Юпитер ще ви кара да бъдете по-щедри и по разточителни. Едно от предизвикателствата на 2020 година е да съчетавате тези две противоречиви влияния – да съграждате без да разпилявате. В това отношение сатурновата хватка ще бъде отслабена за кратко, което ще ви даде повече свобода, когато планетата ще бъде във Водолей, от 22 март до 2 юли. Във въздушния знак ще започне и неговата ежегодна ретроградност на 11 май, но тя ще завърши в Козирог на 29 септември.

На 13 януари Венера навлиза в Риби, в зоната на партньорството, още повече, когато направи съвпад с Нептун на 27-ми, планетата на любовта ще ви бъде силен съюзник за подобряване на отношенията с както с интимния партньор, така също и с тези, с които сте в служебни взаимоотношения. На 3 февруари Меркурий е в зоната на партньорството и тук ще се заседи повече от обикновено. Първата меркуриева ретроградност е между 17 февруари и 10 март, в знака Риби и отчасти във Водолей. В Риби ще бъде и новолунието на 23 февруари. Месеците февруари март може да се окажат проблемни за връзката ви, заради активността в кардиналните знаци. Венера е в Овен от 7 февруари до 5 март, а на 16 февруари Марс навлиза в Козирог. В добър период за личните дела ще бъдете, когато Венера се движи през Телец между 5 март и 3 април, и при пълнолунието в Дева на 9 март.

Юпитеровото влияние, на което ще се радвате през 2020 година, има няколко критични момента, когато ще бъде твърде подчертано до степен на преекспониране в периодите, когато придвижвайки се през Козирог, прави съвпад с Плутон. Това ще се случи три пъти – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември. Съвпадите на Юпитер и Плутон ще ви поставят пред необходимостта да съвместявате противоположности, да проявявате разбиране и приемане. Плутон се движи между 22 и 24 градус на Козирог, и затова съвпадите му с Юпитер ще се случват в тези градуси, което ще бъде едновременно тонизиращо и възпиращо емоционалния живот на на хората с рождени слънца в зоната на 22-24Дева.

На 5 май се случва важна промяна. Лунните възли сменят знака за година и половина напред. СЛВ се премества в Близнаци, което ще повлияе позитивно зоната на кариерата и социалната активност. Тема която ще се разгръща във времето, когато Сатурн ще премине за дълго време в другия въздушен знак- Водолей, на 17 декември. ЮЛВ обаче ще транзитира дъното на хороскопа, от Стрелец, предизвиквайки разместване на пластове и някои кармични изчиствания свързани с най-близката, семейната среда.

В зоната на кариерата ще протече и ретроградността на Венера между 13 май и 25 юни. Май е месец на ретроградностите. След като на 25 април Плутон тръгва назад, на 11 май Сатурн, а на 14 май Юпитер от Козирог стават ретроградни. Отношенията с шефове и колеги могат да станат твърде объркани и приповдигнато драматични.

Месец юни и до средата на юли е коридорът на летните затъмнения. На 5 юни е лунното затъмнение в Стрелец, а на 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. В този период се случва и втората ретроградност на Меркурий, между 18 юни и 12 юли, в нея попадат двете затъмнения -слънчевото и последвалото го лунно на 5 юли в 13 Козирог.

На 28 юни Марс навлиза в Овен, което ще предизвика известно раздвижване в зоната на финансите, на споделените ресурси и задължения, на съвместните собствености и инвестиции. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на Меркурий със Слънцето в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Сатурн се връща в Козирог.

Втората половина на месец август и първата на септември за благоприятни за летен отпуск.

Уран, който изминава първата си пълна година в Телец, ще влияе върху образование, пътешествия и опознаване на чужди култури, подтиквайки ви към повече свобода и реформаторство, както и към съществени промени по тези теми.

Марс играе важна роля във финансовата сфера през втората половина на годината. През две години той се настанява в своя знак Овен, мотивирайки ви да правите промени в семейния бюджет. Планетата воин ще ви държи в напрежение през целия си транзит през Овен, но още повече в дните, когато прави квадрати към Юпитер, Сатурн и Плутон от вашия знак. През тази година Марс ще транзитира зоната на общите притежания за по-дълго време, за повече от шест месеца, до края на годината и няколко дни от следващата. В огнения Овен е ретроградната му фаза, която ще бъде между 10 септември и 14 ноември. На 12-13 август е кардиналния квадрат на Марс и Плутон в 23 Козирог, неподходящо време за финансови спекулации и очакване на бързи печалби. Някои процеси могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден, между 14 октомври и 3 ноември. Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран, а на 27 октомври Меркурий се връща във Везни. която засяга зоната на финансите.

На 29 ноември Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е частичното лунно затъмнение в 8Близнаци. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения в подвижния сектор се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, което ще ви прави активни в търсенето на баланс между работните ангажимент и тези към семейството.

Краят на годината е не по-малко динамичен отколкото началото. През декември предстоят размествания в зоната на Козирог. На 17-19 декември Сатурн и Юпитер напускат земния знак, преминавайки във Водолей, в зоната на задълбоченото планиране и твърдите графици, на здравето и физическия комфорт. Тук Юпитер и Сатурн се срещат, още на прага в 0Водолей, на 21 декември, за да ви подтикнат да търсите начини да съчетавате техните противоположности. Юпитер разширява и увлича, а Сатурн ограничава и задържа. На 21 декември в зоната на любовта почти едновременно идват Меркурий и Слънцето в деня на зимното слънцестоене, за да бележат позитивен финал на тази нелека година, която завършва също така с пълнолуние на 30-ти, в най-семейния знак Рак.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  2. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  3. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия
  4. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  5. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия