Хороскоп 2020 за Рак

Ra12Хороскоп 2020 за Рак

Муси Дачева

Родените със слънце, или асцендент в Рак през настъпващата година ще имат много поводи да излизат от черупката си. И от кожата си. Зоната на отношенията с другите, там където се проектират вашите очаквания, но също така страховете и предубежденията ви, всичко, което излиза от вас, се наслагва в зоната на партньорството. Добрите мисли привличат добри хора и приятни събития, лошите – обратно. Затова най-важното през 2020 година е да съумявате да владеете себе си.

Ще имате и подкрепа, и провокатори. Луната, вашата покровителка, и владетелка на подсъзнателното многократно ще мери сили със Слънцето, което управлява съзнанието. Годината започва с пълнолуние във вашия знак, на 20Рак, на 10 януари, с лунно затъмнение и още едно пълнолуние в края, на 30 декември, в 8Рак. Две новолуния в Рак ще имаме през лятото, на 21 юни в 0Рак, като пълно слънчево затъмнение,частично лунно затъмнение в 13 Козирог, в което се включва Слънцето от вашия знак на 5 юли, а на 20 юли – новолуние в 28 Рак. По този начин месеците януари, юни-юли и декември са най-активни на личностно ниво, когато ще трябва да търсите и намирате точната мярка, точните думи, точните действия.

През цялата година ще ви остава малко време за подготовка, от вас ще се изисква да бъдете наясно със ситуацията, и в готовност за заемане на позиция. Ще учите урока за разделите, за освобождаване от старото и изживяло времето си, но също така и този да съграждате, да давате живот на нещо ново.

Струпването на много планети в зоната на партньорството през януари бележи пик на планетарната активност, когато два силни съвпада, този между Сатурн и Плутон и другият, който е с променливи, като вид и брой, участници, но с един сигурен – Юпитер, ще се конкурират за вашето внимание.

Юпитер ще се движи почти през цялата година през Козирог, което ще ви носи много позитиви, по-голям кръг от хора, с които можете да си партнирате, да работите заедно, да се сдружавате или да имате съвместна работа посредством трудови договори.

В началото на годината Юпитер прави стелиум със Слънцето, ЮЛВ и Меркурий, който прави опозиция с рождените слънца от първата декада. В коридора на затъмненията новите идеи са все още само идеи. С голяма доза късмет идваща от подкрепата на Нептун от Риби и много лична амбиция някои могат да бъдат придвижени за скорошна реализация.

Юпитер в зоната на партньорството е много добра основа за решаване на лични партньорски въпроси, за съвместно съжителство, годеж, брак, зачеване и раждане на деца, макар да има предубеждение към високосните години. Съвпадът на Юпитер и ЮЛВ подсказва: Освободете се от суеверията! Венера от Риби подкрепя личните дела между 13 януари и 7 февруари. Меркурий обаче е ретрограден в тази зона, между 17 февруари и 10 март.

Планетата на любовта има ретроградност през тази година между 13 май и 25 юни, която ще протече изцяло в предходния знак Близнаци. И която се застъпва с втората меркуриева ретроградност между 18 юни и 12 юли, а тя е изцяло във вашия знак. Меркурий тръгва назад от 15Рак и стига до 5 Рак.

Очертава се горещо лято 2020. СЛВ ви е напуснал на 5 май,когато се премества в Близнаци, като с него си отива и лекотата, с която посрещате новостите. На 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. Последната десетдневка на юни, и първата на юли са изпъстрена с ярки събития. Към ретроградните Меркурий, Венера, Юпитер, Сатурн и Плутон се добавя и Нептун, който на 23 юни влиза в ретроградност. На 25-ти Венера става директна. На 28 юни Марс навлиза в Овен. С него идва и голямото раздвижване в зоната на кариерата. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на Меркурий със Слънцето при вас, в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Юпитер се връща в Козирог, а на 5 е частичното лунно затъмнение в 13 Козирог. По този начин коридорът на трите летни затъмнения, целият месец юни до 12 юли, е време на съществени промени в личния и в професионалния живот. С някои обстоятелства сте се срещали и преди, други са съвсем нови, и изискват съвсем нови подходи за справяне. Водният тригон на 10-12 юли носи затишие и известно успокояване там,където напрежението е преминало нивото на издържливост.

В емоционално отношение месец август се оказва благоприятен. От 7 август до 6 септември Венера се движи през вашия знак, добър период за отделяне повече внимание на най-близките и за лятна почивка. Но си подсигурете тила,защото на 12-13 август е кардиналния квадрат на Марс и Плутон.

Марс играе много важна роля през втората половина на годината. През две години той се настанява в своя знак Овен, мотивирайки ви да си поставяте по-високи цели и да имате амбицията и волята да ги постигате. Сега планетата воин ще транзитира зоната на кариерата за по-дълго време, повече от шест месеца, до края на годината и няколко дни от следващата. В тази зона е ретроградната му фаза, която ще бъде между 10 септември и 14 ноември, като планетата ще измине пътя от 28 до 15 градуса Овен, правейки квадрат с рождените слънца в тази зона.

Ретроградната планета ще ви бута напред и нагоре по стълбата на успеха, но също така ще провокира към активности на противопоставяне на идеи, или на хора, ще ви прави раздразнителни и нападателни, когато нещата не се случват по вашия начин. Уран от Телец ще ви прави активни в социалните мрежи, и там където технологията си казва тежката дума. Някои процеси могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден, а това е между 14 октомври и 3 ноември. Зоната на влияние е в хората, с които имате динамични сърдечни взаимоотношения – деца, близки, приятели.

На 10 ноември Меркурий навлиза в Скорпион, а Слънцето и Нептун са в тригон, което бележи подкрепящ двуседмичен период, в който е и новолунието в Скорпион на 15-ти, преди да започне коридорът на третата група затъмнения за годината. На 29 Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е непълното лунно затъмнение в 8Близнаци. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, което ще ви кара да насочвате повече внимание и енергия по теми включващи здравето.

На 17-19 декември Сатурн и Юпитер напускат кардиналната зона на партньорството, преминавайки в тази на съвместните притежания и бизнес планове. На 21 декември в Козирог навлизат Меркурий и Слънцето, а за финал на тази нелека година, е пълнолунието във вашия знак на 30-ти, в 8 Рак. Изпращате старата година с пълна кошница преживявания, надежди и бъдещи спомени.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  2. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  3. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия
  4. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  5. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия