Хороскоп 2020 за Скорпион

Sk12Хороскоп 2020 за Скорпион

За родените със слънце, или асцендент в Скорпион, предстои година на бързите промени. Началото е белязано от струпването на няколко планети в най-подвижната и комуникативна зона на слънчевия хороскоп, в знака Козирог. Отборът започна да се събира в края на предходната година и това активизира общуването ви с околните, пътувания, движение, гостуване на близки и приятели отблизо, и далеч.

През януари в зоната на Козирог ще се разгърнат два големи стелиума. До 5 януари е този на Слънце, Меркурий, Юпитер и ЮЛВ. В следващите дни Слънцето и Меркурий пренасят своята енергия към Сатурн и Плутон, с които оформят втория стелиум (голям съвпад) от четири планети. Цялото това раздвижване е съчетано с лунно затъмнение в Рак на 10 януари, което прави месеца твърде подвижен, разнообразен и неконтролируем, макар Козирог да е знака на контрола.

За Сатурн това е последната от трите години, в които се движи през Козирог. За известен период от време той ще бъде във Водолей, на пробно посещение, между 22 март до 2 юли. Дори ретроградността му ще започне във въздушния знак на 11 май. Сатурновият урок от транзита му през Козирог бе в сферата на общуването, за научаване на силата на думите, за добро и за лошо, и как тяхната употреба повлиява връзките ви с хората. Идва време за по-сериозно учене, когато Сатурн ще направи квадрат с рожденото ви слънце. Първата декада на вашия знак е вече под силното влияние на Сатурн, в сатурнова криза. В периода на това влияние за около три години ще имате да учите значими житейски уроци. Един от тях, който ще ви преподава под формата на различни обстоятелства е този на грижовността към най-близките. Сатурн ще повлияе отношенията ви със семейството, кръвните роднини, към дома, рода и корените. Тези които са надалеч, ще усещат чести силни приливи на носталгия, и позиви за връщане.

Плутон от 2008 година е в най-комуникативната зона на зодиакалния хороскоп, в Козирог. Неговият транзит ви носи силни преживявания, свързани с пътувания, но също така с говорене и писане, последствията от които се преживяват дълги години. Отношенията с близката среда на живот, с роднини, приятели, съседи, съученици са чувствителни към опитите ви да доминирате и манипулирате. През 2020 настъпват усложнения от съвпадите, които Плутон прави с други планети. Със Слънцето и Меркурий съвпадите са през януари, с Юпитер три пъти, а със Сатурн в края на годината.

Най-бързоподвижният от трите основни участника в продължителния стелиум е Юпитер. Идването на Юпитер в Козирог на 2 декември 2019-та е нещо, което се случва веднъж на 12 години. Гигантът на слънчевата система е носител на позитивна енергия и в тази зона ще ви насочва към учене, към търсене на форми и начини за повишаване на образоваността, на квалификацията, за придобиване на сертификати и дипломи. Юпитер ще ви помага да разширите контактите си, да намерите подходяща среда, за да напредвате със знания и умения. Планетата благодетел ще ви помага да подобрите своята мобилност, да придобиете превозно средство или да замените старото с ново. За разлика от Сатурн, който е учител и наставник, Юпитер е подбудител на самообучението и разгръщането на собствения потенциал на човека. Ще ви се налага през по-голямата част от годината да съчетавате тези две противоречиви особености на планетите.

Нептун ще продължава да се движи през Риби и през 2020 година. От другия воден знак мистичната планета ще ви помага в намирането на близка душа, на човек, или хора, с които да ви свързват дълбоки сърдечни чувства. Благоприятното в това отношение е, че през 2020 година мощните планети от Козирог правят хармоничен аспект с Нептун през голяма част от годината. Това се случва в края на предходната и началото на тази година, когато Сатурн и Плутон са в секстил с Нептун.

През 2019-та, Юпитер от Стрелец направи три квадратури с Нептун и разтегна неблагоприятното им влияние през цялата година, което доведе до някои разминавания в очакванията към други хора. През 2020 година Юпитер прави хармоничен аспект с Нептун. Заради ретроградните фази на двете планети, секстили между тях ще има три пъти, през пролетта, лятото и есента, съответно на 20 февруари, 27 юли и на 12 октомври. Секстилите са интелектуални аспекти, затова обръщайте внимание на думите, на това в каква форма обличате идеите си, на начина по който насочвате към други хора, учете се на вяра в собствените възможности.

Съвпадите на Юпитер с Плутон обаче са противоречиви. В зоната на голямата мобилност, и активната комуникация, тези съвпади могат да приличат към вас благоприятни обстоятелства, но също така могат да ви вкарат в конфликти и катастрофи. Двете планети се срещат три пъти – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември.

Меркурий прави три ретроградности през 2020 година. Първата е между 17 февруари и 10 март, в знака Риби, където ще бъде и новолунието на 23 февруари, и от 4 март във Водолей. Това е период, когато ще се наложи да преразгледате някои аспекти в отношенията си с интимния партньор, и с децата. А също така да преформулирате идеи, по които сте започнали активна работа.

Венера прекосява зоната на партньорството в Телец от 5 март до 3 април. След това планетата на любовта се настанява за по-дълъг период в Близнаци и ще се движи там до 7 август. В Близнаци Венера ще направи своята ретроградност между 13 май и 25 юни. В този период ще ви се налага да ревизирате общите сметки, да наглеждате зорко общите собствености, както и да бъдете по-критични към инвестициите, които правите заедно с други хора, особено в периода на летните затъмнения, и когато е квадратурата Венера-Марс в началото на месец юни. Възможно е да се натъкнете на неприятни новини, или да се налагат повече грижи за здравето.

На 5 май се случва важна промяна – лунните възли сменят оста за година и половина напред, като ЮЛВ се премества в Стрелец, а СЛВ в Близнаци. Времевият мост, който те създават, се премества в подвижната ос и засяга финансовата сфера.

През месец май започват няколко ретроградности. На 25 април Плутон тръгнал назад, на 11 май Сатурн, на 13-ти Венера, а на 14 май Юпитер от Козирог става ретрограден. Месец юни и до средата на юли е коридорът на летните затъмнения. Първото е на 5 юни в 15Стрелец. На 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. В този период се случва и втората ретроградност на Меркурий, между 18 юни и 12 юли. В нея попадат двете затъмнения – слънчевото и последвалото го лунно на 5 юли в 13 Козирог. С три затъмнения и четири-пет ретроградни планети в юпитеровия период на личната година ще ви се налага да бъдете по-внимателни при пътувания, при общуване с хора отдалеч, и особено ако са намесени прехвърляне на пари по сметки, или разплащане с карти. Обръщайте повече внимание на документите, резервации, билети, фактури, сметки.

Марс също има ретроградност през 2020 година. На 28 юни планетата воин навлиза в Овен, като бележи време за активна дейност по подобряване на физическото състояние. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети са ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на ретроградния Меркурий със Слънцето в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Сатурн се връща в Козирог след краткия престой във Водолей. Време е за фитнес, или за дълги планински преходи, за повече движение сред природата.

Марс от Овен, като съуправител на вашия знак, ще ви държи с високо ниво на адреналин през целия си транзит, но още повече в дните, когато прави квадрати към Юпитер, Сатурн и Плутон от Козирог, когато отношенията в работната среда могат да станат твърде напрегнати.

Ретроградната фаза на Марс е между 10 септември и 14 ноември. Някои ситуации свързани с хора от работната среда, или със здравето ваше, или на близък човек, могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден в Скорпион, между 14 октомври и 3 ноември. Меркурий навлиза във вашия знак на 27 септември. Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран, по оста Скорпион-Телец, а на 27 октомври Меркурий се връща във Везни. Отношенията с друг хора могат да станат по-объркани в този период. Подлежат на проверки и промени трудови договори и такива за съвместна работа, или за съдружие.

На 29 ноември Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е частичното лунно затъмнение във въздушните Близнаци, в зоната на съвместните притежания и споделената интимност. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения в подвижния сектор се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, което ще ви създава безпокойство във финансовата сфера.

Краят на 2020 година е също толкова динамичен, колкото и началото. Докато в по-голямата част на годината трите планети се движат близо една до друга, то през декември настъпва време за раздяла, двойката Сатурн-Юпитер се отделя от Плутон.

На 17 декември Сатурн, а на 19-ти Юпитер, един след друг, напускат земния знак, преминавайки във Водолей. В другия неподвижен знак те ще продължат да се движат всеки със собственото си темпо. Юпитер ще бъде в зоната на дома, родителите, корените почти една година, а Сатурн – близо три. Началото на този преход е белязан със съвпад. Юпитер и Сатурн се срещат в 0Водолей, на 21 декември, деня на зимното слънцестоене. Настъпва краят на един и началото на нов 20 годишен цикъл на двете мощни по своето влияние планети. Потенциалът на този съвпад е много голям, ще ви даде нов поглед към това, което ви кара да се чувствате стабилни. На 21 декември в Козирог почти едновременно идват Меркурий и Слънцето, а за финал на годината е пълнолунието на 30-ти, в най-ориентирания към семейството и традициите знак Рак, в най-отворената за света зона на зодиакалния хороскоп.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  2. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  3. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия
  4. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  5. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия