Астрокалендар април 2008 г.

Муси Дачева

През месец април ни очакват, не толкова многобройни като през март, но интересни астросъбития.

На 2 април Плутон става ретрограден.Тази далечна планета обикаля Слънцето по силно ексцентрична орбита за 248 години. Периодите на ретроградност обхващат около 160 дни в годината, т.е. близо 44 % от орбиталното и време.

До края на април продължава благоприятната връзка (тригон) между Плутон от Козирог и гиганта на Слънчевата система Сатурн от ,започнала в края на месец януари. Едно от проявленията на този

аспект е обявяванета на независимостта на Косово. На ниво личностна астрология тригоналната връзка между двете влияе стабилизиращо в професионалната сфера за родените в периодите: 22-27 декември, 21-27 април, 23-29 август.

На 2 април навлиза в знака Овен и ще се движи през него до 17-ти. Благоприятно време за тези, които се занимават с умствен труд. Голяма умствена продуктивност, много идеи, голяма част от тях -стойностни, тъй като в Овен повишава скоростта на приемането и обработката на информация.Общуването между хората става по-ярко, динамично и патетично. Решенията се взимат бързо и импулсивно, без да се губи време за изясняване на подробностите.

На 15 и 16 Меркурий е в съвпад със Слънцето. В тези дни ще бъдем свидетели на ярки медийни изпълнения, които ще провокират общественото мнение.
От 18-ти Меркурий преминава в Телец и за тези, които работят със словото, които обработват по един или друг начин информация, настъпва по-спокоен период. Новите неща се оставят да отлежат и тогава им се обръща внимание. Документите се четат подробно, дори и най-дребният шрифт, търпеливо се обсъжда взимането на решения.

На 6 април Венера навлиза в Овен и ще се придвижва през него до края на месеца. Макар в този знак планетата на любовта да не се чувства твърде комфортно, защото тук тя е в изгнание, за родените със слънце в огнената стихия настъпва период на раздвижване в емоционалната сфера. Силна изява на чувствата, предложения за , годежи, любовни сюрпризи, атрактивни сватби очакват родените под знака на Овен, Лъв и Стрелец.

На 7 април Венера застава в квадрат на Плутон. Денят може да се окаже много неприятен, зареден с крайни отрицателни емоции като гняв и отмъстителност за част от хората, родени в първите градуси на кардиналния кръст и по-специално между 20-22 март, 21-23 юни, 22-24 септември, 21-23 декември.
На 19 април Слънцето е в първия градус на Телец. Започва новата Лична слънчева година за телците от първата декада.

На 23 април и Уран правят точен тригон, което стимулира новаторите, хората с нестандартно мислене, изследователите, откривателите. Аспектът засяга позитивно, родените във водни знаци и по-специално тези между 9 и 13 март, 11 и 15 юли, 10 и 14 ноември.

На 24 април Марс прави точна опозиция с Юпитер. Това се случва за трети път през последните осем месеца. Работната седмица преди от 21 до 25 април, в която има и Пълнолуние, е неблагоприятна за нови начинания, за съдебни двубои, за сключване на важни, мащабни сделки, за изясняване на отношения. Конфигурацията действа негативно на хората от кардинален кръст – Рак, Козирог, Везни и Овен и по-точно на родените между 12-14 юли, 11-13 януари, 14-16 октомври, 10-12 април

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии