Астрокалендар март 2008 г.

Муси Дачева

Месец март е наситен с интересни астрологични събития.

На 4 март планетата навлиза в знака Рак и до края на женския месец ще премине първата декада на знака. е символ на физическата активност и в голяма степен влияе върху жизнения тонус на човека.

Придвижвайки се през Рака през месец март, Марс ще дава своята позитивна енергия особено много на родените в първата декада на водните знаци. А това са за Рак, родените между 22 юни и 2 юли, за Скорпион между 22 и 29 октомври и за Риби всички, родени в интервала 19-24 февруари.

В същото време водните знаци по това време са в своите активни периоди на личните си жизнени години. Риби са в , Скорпион са в , а Рак са в своя Юпитеров период (в

иж “Номерологичен календар”). Наслагването на двете влияния тонизира, подтиква към по-активен начин на живот – с повече движения, ангажименти и физическо натоварване, което от своя страна позволява по-леко да се премине през периода на пролетната умора, характерна за този сезон.

От друга страна Марс в Рак активира хората родени в кардиналния кръст на Зодиака – Рак, Козирог, Овен и Везни. Прави ги по-импулсивни, напрегнати и непредпазливи, склонни към спорове, остри реакци и насилствено налагане на собственото мнение.

На 7-ми март- петък, по обяд, Марс в Рак застава в точна опозиция с Плутон в Козирог. Този напрегнат сам по себе си аспект влияе върху всички хора като пусков механизъм, с който се отприщват сдържани емоции, намалява способността за себеконтрол и чувството за себесъхранение. Това влияние е много по-силно изразено в негативната си страна предимно за кардиналните знаци, Рак, Козирог, Везни и Овен, и особено много за тези, които са родени в дните между 19-23 март, 20-24 юни, 21-24 септември и 20-24 декември.

По тази причина в първата половина на март са възможни повече от обикновено травми и наранявания при битови аварии, злополуки на работното място, особено в сферата на строителството, пътни инциденти, домашни или земеделски пожари. Всичко това е с намесата на човешки фактор, но също така са възможни и природни бедствия като активиране на свлачища, срутвания на земни маси, .

На 13 март Венера, планетата на любовта, преминава от Водолей в Риби. След Телец и Везни, където Венера е в най-добрата си позиция, зодиакалният знак Риби е третият по привлекателност знак, където тя “плува в свои води”. Тук Венера задейства най-фините струни на човешката душа, повишава способността да се възприема по един нежен, фелтриран, идеализиран начин красотата на природата и на човека.

При Венера в Риби се усилва интуицията, възможностите за възприемане на информация от по-високи духовни нива при всички хора, но най-вече при тези, които имат рождено Слънце, Асцендент, Луна, Венера или Меркурий във водните знаци – Риби, Скорпион и Рак. При тези, които имат Венера в Риби в наталната си карта, сега планетата прави поредното си възвръщане и освен че засилва интуицията, тя увеличава потребността от хармония, нежност, съпричастност и романтика в емоционалния живот. Венера в Риби биха могли да имат само хората родени в някой от зодиакалните знаци Риби, Овен,Телец, Водолей и Козирог.

На 15 март Меркурий влиза в Риби, което е много вдъхновяващо за всички хора на перото – журналисти, писатели и поети, защото засилва въображението, прави речта по-изразителна и умела. За хората на точните науки обаче движението на Меркурий през Риби до края на март, ще създава немалко грижи с объркването на сметки и разчети, с неяснота в приемането и предаването на информация от слаба концентрация и разпиляност на мисленето.

На 16 март Венера и Меркурий от Риби застават в опозиция на Сатурн в Дева, което ще се отрази неблагоприятно нахората със Слънце в подвижния кръст на Зодиака, в зодиите Риби, , Стрелец и Близнаци, които са в поредната си сатурнова криза, и по-конкретно на родените между 20-24 февруари, 22-26 май, 24-28 август, 23-27 ноември. Противопоставянето на двете планети със Сатурн може да доведе до напрежение както в деловите така и в личните взаимоотношения, породени от неискреност, некоректно отношение и особено от ревност.

На 20 март малко преди 9 часа настъпва пролетното равноденствие като Слънцето влиза в знака Овен.

На 29 март Юпитер в Козирог застава в секстил към Уран в Риби. Това астрологично събитие е благоприятно за хората работещи в сферата на образованието, културата и науката, като води до научни открития, до пораждането на нови съвременни решения на злободневни социални проблеми.
Добри предложения за работа, признание, полезни творчески контакти очакват родените между 6 и 15 януари и 5 и 16 март.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии