Астрокалендар 1- 6 юли 2008 г.

От месец юли нататък Астрокалендарът ще излиза всяка седмица.

Муси Дачева

В първия ден на юли Луната е в Близнаци в последната четвърт от своята поредна обиколка по Зодиака.

В първите часове на 1 юли Марс прави точен тригон към Плутон. Аспектът свързва двата огнени знака и Стрелец и неговото влияние започва да се усеща още в дните на последната седмица на месец юни – повишава жизненият тонус и активността на родените в последните градуси на огнените знаци – , Стрелец и Овен. Също така дава подкрепа на амбициозни проекти, на по-голяма решителност при взимане на важни бизнес решения.

Време подходящо за високи спортни постижения, за напредък в области, където е нужна както по-голяма физическа сила, така и повече воля и настойчивост. Добра възможност да отстояват собствените си принципи, да наложат волята си или да докажат правотата си имат родените в дните около 17-18 април, 20 – 21 август, 19-20 декември.

През тази седмица Луната се движи през Близнаци, , Лъв и Дева.

Лунното преминаване през Близнаци в понеделник и вторник подкрепя общуването, всяка ангажираност на ума, както мисленето така и писането и говоренето, но същевременно се съпътства от разсеяност и пилеене на времето в празни приказки и излишни неща. Тези дни не са благоприятни за начало на нови дейности, но пък се подкрепя приключването на стари сметки и изчистването на задължения.

На 1 юли вечерта Марс влиза в Дева и ще остане там до 19 август. За родените под знака на Дева настъпва период на висока жизнена активност, много добра работоспособност и силна вътрешна мотивация, когато целите стават по-ясни и пътищата към тях по-проходими. На тези, които имат работа, Марс обещава натоварени работни дни. А тези, които нямат работа или искат да сменят настоящата, ако положат известни усилия в търсенето й, то по Пълнолуние ще се радват на нови възможности и на по-добри перспективи за развитие.

Периодът юли-август, макар и отпускарски, е добър за всички, които искат да повишат квалификацията си и да станат по-конкурентни на пазара на труда.
През следващата седмица, в четвъртък, предстои среща на две, неблагоприятни от астрологична гледна точка, планети – Марс и Сатурн. Пътувайки към тази съдбовна среща, която се случва веднъж на малко повече от две години, през тези девет дни, Марс ще предизвиква редица конфликтни ситуации най-вече в работната среда, ще провокира аварии и инциденти. При високите температури огненият Марс в съчетание със Сатурн може да създаде много работа на огнеборци, на бърза помощ и на полиция.

Двете планети имат отношение към природните бедствия, с които в последните десетилетия Земята ни показва своето недоволство от нас, нейните обитатели. През първата половина на юли е голяма вероятността за поредното силно .

Съвпадът на Марс и Сатурн разбунва низките страсти у човека и води също така до по-голяма активност на хората от подземния свят. Сатурн, планетата на възмездието, обаче е в стремящата се към почтеност Дева, поради което през следващите две седмици можем да очакваме успешни акции на органите на реда.

В сряда, четвъртък и петък до обяд Луната е в зодиакалния знак Рак.

В четвъртък на 3 юли, малко след 5 часа сутринта Луната и Слънцето са в космческа прегръдка. Настъпва поредното Новолуние като сега то се случва в Рака. В този ден Луната пренася голямо количество емоционална енергия от Слънцето към Венера, която е също в знака Рак. Това влияе много позитивно на личните взаимоотношения на всички, но особено много на водните знаци. Родените в средата на зодиите, втората декада на Рак, Риби и Скорпион, могат да внесат нежна нотка в интимната си връзка, да направят своето признание в любов, да предложат брак на любимия човек и то по един оригинален начин, към което ги подтиква приятелски Уран от Риби.

В петък следобяд и през почивните дни Луната се движи през Лъв. Прилив на жизнена енергия ще усетят не само огнените знаци, но и всички, които обичат движението и общуването с природата.

В двата почивни дни Меркурий прави последователно два точни, но много различни по своето влияние, аспекта с Уран и по-късно с Нептун. Квадратурата с Уран в събота по обяд на фона на растящата Луна предизвиква още от сутринта превъзбуденост, въодушевеност и по-голяма раздразнителност предимно в меркуриевите и урановите хора. Но тъй като ситуацията се случва в подвижния кръст, по-голямо нервно напрежение ще се усеща в реакциите на родените между 11-14 юни, 12-16 септември, 11-14 декември, 10-13 март. Ако шофирате в този ден, бъдете по-съсредоточени в това, което се случва на пътя.

В неделя следобед, 6 юли, Луната навлиза в Дева като активира съвпада Марс -Сатурн. Аспектът може да се нарече “скандалджийски” тъй като провокира към безмислени спорове и конфликти, а също така и “криминален”, защото създава предпоставка за измами и кражби по домове и офиси. По-внимателни трябва да бъдат родените в първата декада на подвижните знаци – Дева, Близнаци, Риби и Стрелец, т.е. между 23 август – 1 септември, 21 – 30 май, 19 – 28 февруари, 22 ноември – 1 декември. Много често конфликтите се предизвикват от хора с нисък енергиен потенциал, които посредством кавгата си доставят нужната им за момента енергия. По желание можете да се включите в този процес като станете енергиен донор или да го туширате със собственото си контролирано поведение.

Тези, които имат добра интуиция, могат да й се доверят, защото един много хармоничен аспект на Меркурий и Нептун в неделя по обяд, ще ги предпази от неприятна ситуация. По-силно ще го усетят въздушните знаци и по-специално тези, родени в третата десетдневка на месеците февруари, май и октомври.

Добър завършек на тази седмица правят Венера и Уран като вечерта в неделя ще са в помощ на всички приятелски и семейни двойки, които направят поне малко усилие да си простят реченото и стореното от предните дни.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Коментарите не са разрешени.

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии