Астрофертилен цикъл и месечен цикъл

LOVE2

Муси Дачева

Месечният цикъл се простира във времето от началото на менструацията до деня преди следващата. При различните жени той има различна продължителност като средно тя е 28 дни, толкова колкото е средният лунен цикъл.

Защо среден? По отношение лунното движение се отчитат два цикъла- сидеричен (звезден) равен на 27,32 и синодичен – на 29, 53 земни денонощия. Първият отчита придвижването на Луната в пространството спрямо много отдалечени от Земята космични обекти като неподвижните звезди.
Синодичният цикъл отразява взаимното движение вътре в системата -Луна-Слънце и е еднакъв с цикъла на лунните фази. По този начин от Новолуние до Новолуние имаме 29 или 30 цели денонощия и понякога то може да се случи два пъти за един месец.
Отделянето на узрялата яйцеклетка от яйчника, става приблизително в средата на месечния цикъл като природата дава възможност оплождането да стане най-късно до един ден след овулацията.
Но кога настъпва овулацията?
Един от индикаторите за това, че има узряла яйцеклетка и тя поема своя път към маточната тръба е рязкото повишаване нивото на лутеинизиращия хормон ( LH ). Вече има тестове, подобни на тестовете за бременност, които отчитат тази промяна в организма.

Друг показател на настъпваща овулация е повишаването на телесната (базалната) температура с около 1 градус. При редовното измерване на температурата няколко месеца подред се съставя температурен календар на овулацията, който помага при планиране на бременността.
Интересно е да се знае, че сперматозоидите в зависимост от генетичната информация, която носят за пола, имат различна способност за оплождане. Тези, които носят ХУ хромозоми, т.е. указание за мъжки пол, са по-жизнени и енергични в първите часове и изминават пътя до яйцеклетката по-бързо, за по-кратко време, но и по-бързо умират. За разлика от мъжкарите спринтьори, юнаците, които са носители на ХХ хромозоми – тези за женски пол, са маратонци, те са по-бавни, но пък за сметка на това по-издържливи във времето и могат да бъдат ефективни дори 7 дни след старта.

Съсредоточаването на вниманието върху това да бъде заченато дете в точно определен момент е сам по себе си стресов фактор, който дори може да възпрепятства забременяването. Затова, когато се планира един толкова деликатен процес като създаването на нов човек, в който участват двама души, е добре да се даде по-голям период от време – пет,шест дни, обикновено пет дни до овулацията и един след нея.
Едно от важните неща, когато се планира дете, е жената да познава добре своя месечен цикъл, неговата продължителност и вероятните фертилни дни, които са всъщност само два, денят на овулация и този след него. Месечният цикъл се влияе в голяма степен от физическото и психическо състояние на бъдещата майка, ето защо той може да бъде неритмичен и с променлива продължителност.

Природата е дала на жената два яйчника, които да произвеждат яйцеклетки, но при много малко от жените и двата работят пълноценно и едновременно. По-често се редуват през един или няколко лунарни месеца, а в някои периоди на годината и двата не отделят узряла яйцеклетка. При значителна част от жените се наблюдава “сезонност” в способността за зачеване.

Според едно мое изследване на жени без репродуктивни проблеми, при 53% способността за зачеване се ограничава в рамките на 3 месеца от годината, а от тях при 40% това се е случило в рамките на един месец. Затова в много семейства децата се раждат в различни години, но с разлика до от 1 до 3 месеца.

Подходяща полезна информация за месечния цикъл има в специализирани сайтове за настоящи и бъдещи майки. Бих препоръчала www.bg-mamma.com и www.zachatie.com , със статии и форуми, където може да се намерят отговори на множество въпроси отнасящи се за темата .

Личният астрологичен цикъл на плодовитостта, за който говорих в Зачеване и астрофертилен цикъл, за разлика от цикъла на овулацията е обективен. Той не се влияе от моментното физическо и психическо състояние на жената. Може да бъде изчислен за дълъг период от време – година, две и да помага ефективно при планиране на бременността.

По принцип двата цикъла – астрологичният и този на овулацията трябва да са в синхрон, защото естествено, че без узряла, годна за оплождане яйцеклетка няма как да стане зачеването. При идеални условия моментът на овулация трябва да съвпада с момента, в който Луната и Слънцето са в аспект и фаза еднакви с тези при раждането на жената – бъдеща майка. Тогава вероятността за забременяване е много голяма. Обикновено има отместване от един до няколко дни. И при двата цикъла толерансът от време е общо пет-шест дни. Дните, в които има застъпване на плодовитите периоди, са с най-висок процент вероятност за забременяване. Колкото е по-голямо отместването във времето между пиковете на двата цикъла, толкова шансът за зачеване намалява.

Доброто познаване на двата лични цикъла- астрологичният и месечният и определяне периодите на тяхното синхронизиране може да бъде в помощ при проблемното забременяване. Тук съдействие може да окаже изготвянето на Астрофертилен календар само на жената или на двойката. В него за всеки месец се уточняват плодовитите периоди и особено пиковите дни – тези, в които аспектите между планетите са точни. Ако трансферът на ембрионите се предвиди да бъде направен в ден-пик и цялостната астрологична обстановка благоприятства зачеването, то шансовете за успех са много по-големи.

Едно уточнениe. Астрологичният цикъл на плодовитостта не може да се използва за предпазване от бременност. Дните, които са извън плодовития период, са с много по-малка вероятност за забременяване, но все пак е вероятност тя не е гарантирано нулева.

Публикувана на 21 ноември 2007г.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

Четете всеки ден своят в Номерологичен календар.

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

109 коментара so far »

  1. любляна каза,

    Писа на януари 20, 2008 @ 16:44

    здравейте! прочетох статията ви и ми стана много интересно, но със сметките хич ме няма и ми се иска да ви помоля да ми помогнете. бихте ли ми казали кои дни и месеци са подходящи за зачеване за мен: родена съм на 29 юли 1975 г. благодаря

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 20, 2008 @ 21:35

    Към любляна,
    25-31 януари,
    24-29 февруари.
    Ако имате “проблемно забременяване” са нужни по-задълбочени разчети на базата на повече първична информация.

  3. любляна каза,

    Писа на януари 22, 2008 @ 18:51

    много ви благодаря!

  4. sijajna каза,

    Писа на февруари 8, 2008 @ 17:55

    Zdraveite mnogo mi haresva va6iat sait. Iskam da popitam moga li da zabremeneia ako ovulaciata mi ne e v tozi period koito sam si iz4islila.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 8, 2008 @ 19:44

    Към sijajna,
    зависи колко е голямо отклонението.Ако двата дни на овулация са на 2-3 дни преди началото на плодовит период, но пък точно тогава мъжът е във фаза, т.е. във върха на своя плодовит период, забременяването е напълно възможно.

  6. monika каза,

    Писа на февруари 10, 2008 @ 10:32

    Здравейте, тази тема много ме вълнува щото сме женени от 1 година и не се пазим но бебето нестава.Страх ме е да ходя по лекари пъки всички около нас ни казват че сме още млади да не се притесняваме.Ако може да ми кажете кои са ми близките периоди за забременяване. Родена съм на 29 08 1981г.Много ви благодаря за вниманието!

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 10, 2008 @ 15:48

    Към monika,
    наистина сте млада, но една година безуспешни опити е сигнал, че нещо не е наред. Възможно е да имате нужда от по-дълъг период за синхронизиране на АФЦ, но също така е възможно някой от двамата или и двамата да имате здравословен проблем, който пречи на забременяването. Давам ви вашите най-близки плодовити периоди,но също така ви препоръчвам да не чакате твърде дълго, а да се обърнете към лекар-специалист в тази област. Медицината в тази област, в последните години много напредна и колкото по-рано се намери какъв е проблема,толкова по-рано ще се намери и решението за него.
    18-22 февруари, 4-8 март…

  8. Veselina каза,

    Писа на февруари 14, 2008 @ 11:18

    Здравейте аз съм Дева и обичам да си планирам нещата.Темата е много актуална за мен но виждам че давате само най близките дни. Въпроса мие дали можете да ми кажете за по дълъг период от време за няколко месеца или до края на годината и какво се иска от мен.

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 14, 2008 @ 16:45

    Към Veselina,
    ами като Дева може би най-добре можете да оцените труда,който се влага.Надявам се,че макар и малко,това което давам тук като информация в някаква степен е полезно.
    На въпроса ви:
    Да,
    разработвам астрофертилен годишен календар на двойката, в който за всеки месец са обозначени плодовитите периоди както на жената, така и на мъжа.Ако имам информация, нанасям и дните на овулация за минали периоди и вероятните такива за бъдещи. По-този начин картината става много по-ясна за месеци напред.Освен това се преценяват и други астро фактори, които помагат или пречат в даден момент. Необходими са рождените дати и възможно най-точен момент на раждането-час и минути. Но за всичко това и други подробности, трябва да ми пишете на
    m_dacheva@abv.bg

  10. petq каза,

    Писа на февруари 14, 2008 @ 18:34

    petia rodena na 26.03…. okolo 16.00 4esa koce 12.11…. koi sa nai blizkite plodoviti dni

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 14, 2008 @ 21:07

    Към petq,
    три пъти задавате по различен начин въпроса си. Отговарям ви според информацията,която подавате.
    Сега уточнявам: При koce има много тесен астрофертилен цикъл и в голяма степен това влияе на способността двойката ви да има дете.Затова е важно да се използват дните, в които имате синхрон, т.е. едновременно сте в най-силната точка на плодовития период.
    Друго важно условие е репродуктивните ви системи да са в норма- вие да имате овулация, а неговата спермограма да е добра.
    В дните 15-16 февруари астрофертилните ви цикли се синхронизират. Ако овулацията ви е в някой от дните между 14-19 февруари, вероятността да забременеете е голяма.

  12. катя каза,

    Писа на февруари 15, 2008 @ 14:07

    здравейте!моля ви да ми кажете за месец март плодовитите ми дни.
    извиняваите…родена съм на 21.06.1974

  13. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 15, 2008 @ 14:41

    Към катя,
    2-10 март,най-силни 6-8-ми
    16-25 март най-силни 20-23-ти
    Ако овулацията ви е в някой от тези дни, шансовоте за забременяване са много добри.

  14. катя каза,

    Писа на февруари 15, 2008 @ 14:53

    за този месец кои са били най силни дни/от доста време правим опити но нищо не се получава/

  15. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 15, 2008 @ 15:32

    Към катя,
    на този въпрос съм ви отговорила на 31 януари, когато сте ме питали под името краси.

  16. petia каза,

    Писа на февруари 15, 2008 @ 17:18

    blagodariavi i molia da me izvinite za bezpokoistvoto prosto mnogo iskame da imame dete

  17. kostadinka каза,

    Писа на февруари 16, 2008 @ 14:23

    gre6ka rodena sam na 11.08.19… saprug ivan 23.05.19… imame li 6ansove za bebe

  18. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 16, 2008 @ 15:08

    Към kostadinka,
    за “6ansove za bebe” дали и кога можем да говорим в една астроконсултация,която трябва да си поръчате.
    Тук имам възможност да дам само кратка информация, която към този момент във вашия случай се надявам да ви е много полезна.
    През следващата седмица вашата двойка има синхрон в астрофертилните цикли във времето 21-27 февруари и особено на 24-ти. Ако в този период имате овулация вероятността да забременеете е много голяма.

  19. катя каза,

    Писа на февруари 17, 2008 @ 14:47

    кога имама синхрон в астроферитилните цикли между мен … и мъжа ми …

  20. Илияна каза,

    Писа на февруари 18, 2008 @ 10:05

    Здравейте моля да ми посочите моите най-близки фертилни периоди.Родена съм на 8 05 1977 г. Предварително ви благодаря!

  21. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 18, 2008 @ 16:20

    Към Илияна,
    25-27 февруари, 1-3 март…

  22. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 18, 2008 @ 16:49

    Към катя,
    на този въпрос мога да ви отговоря след като ми изпратите освен рождените си дати и часовете си на раждане на ел.поща и ви изготвя астрофертилен календар на двойката.

  23. Jana каза,

    Писа на февруари 22, 2008 @ 22:32

    Molia kajete mi fertilnite dni i blagodaria predvaritelno.Rodena sam na 28 11 1982 v 11 h.

  24. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 23, 2008 @ 1:54

    Към Jana,
    21-25 февруари, 2-6 март…

  25. zornitsa каза,

    Писа на февруари 25, 2008 @ 23:57

    mnogo vi molia kajeti mi fertilnite dni.blagodaria vi!rodena sam na 13.01.1983

  26. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 26, 2008 @ 1:00

    Към zornitsa,
    5-10 март, 19-24 март…

  27. nadejda bakalova каза,

    Писа на февруари 26, 2008 @ 19:01

    ako moje da mi kajete fertilnite mi dni.rodena sam na 21.06.1983 blagodaria vi predvaritelno

  28. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 26, 2008 @ 19:24

    Към nadejda bakalova,
    предстоящи за месец март: 1-4, 8-11, 15-18, 23-26-ти.

  29. Dima каза,

    Писа на март 5, 2008 @ 13:21

    koi sa nai blizkite mi fertilni dni podena sam na 24 04 1984 ? Blagodaria i vi pogelavam uspehi.

  30. Муси Дачева каза,

    Писа на март 5, 2008 @ 16:43

    Към Dima,
    12-16 март, 27-31 март…

  31. Iva каза,

    Писа на март 8, 2008 @ 15:08

    Здравейте, можете ли да ми кажете астрофертилните дни за март и април, родена съм на 13.03.1979. Благодаря Ви!

  32. Муси Дачева каза,

    Писа на март 9, 2008 @ 21:47

    Към Iva,
    5-9, 19-23 март; 3-7, 17-22 април.

  33. Iva каза,

    Писа на март 10, 2008 @ 20:22

    Безкрайно съм Ви благодарна за бързият отговор!

  34. нора каза,

    Писа на март 21, 2008 @ 13:40

    здравейте,можете ли да направите годишен календар за мен и мъжа ми-аз съм родена на … а той на …

  35. Муси Дачева каза,

    Писа на март 21, 2008 @ 14:36

    Към Нора,
    http://www.temura.net/услуги/
    За да ви се изработи Астрофертилен календар на двойката, трябва да си направите поръчка на m_dacheva@abv.bg

  36. нора каза,

    Писа на март 21, 2008 @ 14:52

    а каква информация трябва да ви дам?

  37. Муси Дачева каза,

    Писа на март 21, 2008 @ 15:24

    Към нора,
    рождените дати, часове и минути на раждането, дължината на МЦ, дати на овулация за предишни месеци,ако имате, и други,които се уточняват допълнително.

  38. нора каза,

    Писа на март 21, 2008 @ 16:22

    Вече ви писах e-mail,но има още един въпрос,който ме вълнува,всъщност те са много :-) но този винаги ми е бил интересен,може ли да се определи,спрямо родителите и това кога е заченато бебето какъв ще е неговият пол,тъй като сам виждала таблици,а приятелки са споделяли че са им правили такива,с месеци в който ако заченат ще е момиче,и такива ,в който ще е момче

  39. нора каза,

    Писа на март 21, 2008 @ 16:25

    Има и много слухове за различни пози…но кой знае.И различни теории за близнаци,аз от малка много исках да имам близначета-момче и момиче…сега вече незнам,мисля че е Божа работа,но съм чувала че близнаците се предават генетично през поколения,а в нашия род няма такива,поне до колкото знам ;-)

  40. Муси Дачева каза,

    Писа на март 21, 2008 @ 17:42

    Към нора,
    определяне пола на детето по астрологичен път е възможно и аз го правя. Но за тази цел трябва да се знае с много голяма точност кога е заченато детето.
    Обратнотое също възможно – да се предвиди кога е най-вероятно да се зачене дете от предпочитан пол.
    Тъй като вие сте Дева, ще ви кажа че според моя статистика, жените Дева в повече от 70% от случаите раждат по две момчета.
    За позите не мога да ви помогна :) Влезте в някой от специализираните сайтове и потърсете надеждна информация.
    За раждането на близнаци наистина наследственият фактор е много важен и се предава през поколение, но това не е в голям процент.

  41. Val каза,

    Писа на март 21, 2008 @ 17:48

    Rodena sam na 13.02.1979 koga sa mi podhodq6tite dni za zabremenqwane. Ve4e blizo 4 meseca probvame.

  42. Муси Дачева каза,

    Писа на март 21, 2008 @ 20:53

    Към Val,
    в момента сте в плодовита фаза от 18 до 24 март, ако през някой от тези дни имате овулация и ако съпругът ви е в подобна фаза, шансовете са много добри.Следващата ви плодовита фаза е от 2 до 8 април.

  43. svetlana каза,

    Писа на март 25, 2008 @ 10:04

    rodena sam na 28.02.66g i iskam da znam koga sa mi nai-gol 6ansovete za za4evane

  44. Муси Дачева каза,

    Писа на март 25, 2008 @ 12:59

    Към svetlana,
    за да ви кажа кога са ви “най-големи шансовете за зачеване” трябва да направя подробен анализ на рождените ви данни и ред други неща, което не се прави тук.
    Това са плодовитите ви дни за този лунарен месец:
    от 26-ти до 30-ти март

  45. Евелина каза,

    Писа на март 27, 2008 @ 14:58

    за този и следващия месец кои са ми най-силни дни от доста време правим опити, но нищо не се получава Родена съм на …г. ,а мъжът ми… От 9 месеца се опитваме, но не се получава за сега!

  46. Vili каза,

    Писа на март 27, 2008 @ 16:55

    Бихте ли ми казали кои са фертилните ми дни за м. април и май.Родена съм на 05.09.1970г. Благодаря Ви предварително;)

  47. Муси Дачева каза,

    Писа на март 27, 2008 @ 17:06

    Към Евелина,
    в момента сте в синхрон на АФЦ със съпруга си, от 26 до 31 март. Обърнете внимание на дните 28-ми и 30-ти.И дано овулацията ви да е в някой от тези дни. Желая ви успех!

  48. Муси Дачева каза,

    Писа на март 27, 2008 @ 17:41

    Към Vili,
    фертилните ви дни за април:
    31 март-3 април,7-10 април,14-17 април,22-25 април.

  49. Ваня каза,

    Писа на март 28, 2008 @ 9:54

    Привет;)
    Казвам се Ваня и съм родена на 19.04.1972 г. Имам син за 19 год. и искам още едно дете,но не се получава вече 2 години.Бохте ли ми помогнали с фертилните дни за април и май евентуално??

  50. Муси Дачева каза,

    Писа на март 28, 2008 @ 18:32

    Към Ваня,
    27-28,30-31 март, 10-11,13-14 април, но е добре да си направите изследвания.

  51. kari каза,

    Писа на март 30, 2008 @ 19:56

    rodena sam na 27.08.1980,bixte li mi kazali koi sa fertilnite mi dni za mai mesec.blagodarq vi predvaritelno :)

  52. Муси Дачева каза,

    Писа на март 30, 2008 @ 20:59

    Към Kari,
    2-7 май, 16-22 май.

  53. Elena каза,

    Писа на март 31, 2008 @ 11:45

    Bihte li kazali koi sa fertilnite dni za m.april i m.maj.
    Roodena sym na 01.08.1970.
    Blagodarq predvaritelno.

  54. Муси Дачева каза,

    Писа на март 31, 2008 @ 12:39

    Към Elena,
    най-близките ви фертилни дни са:
    2-7 април, 16-22 април.
    Препоръчвам ви изработването на Астрофертилен календар с анализ по темата, за да се види пълната картина.

  55. Val каза,

    Писа на май 24, 2008 @ 12:16

    Bihte li kazali koi sa podhodq6tite dni za zabremenqvane prez mesec mai i uni? Rodena sam na 13.02.1979g. Predvaritelno Vi blagodarq

  56. Муси Дачева каза,

    Писа на май 24, 2008 @ 21:40

    Към Val,
    най-близките ви фертилни дни са:
    1-5 юни, 15-21 юни.

  57. Веселина каза,

    Писа на юни 11, 2008 @ 14:47

    Моля Ви да ми кажете кои с афертилните ми дни за месец юни, юли и август. Родена съм на 17.08.19…, а мъжа ми на 27.03.19..г. Благодаря Ви предварително!

  58. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 12, 2008 @ 10:40

    Към Веселина Антимова Гагова,
    най-близките фертилни дни на двамата, в които имате и синхрон на АФЦ са:
    22-28 юни, 5-12 юли, 20-28 юли.

  59. невена каза,

    Писа на август 12, 2008 @ 18:08

    здравеите!видях че отговаряте на вапроси на жени които искат да забременеят кога са им фертилните дн.бих искала ако мойе и на мен да помогмете с такава информация!родена сам на 17.07.19..г.много 6те сам ви благодарна за отговор!

  60. Муси Дачева каза,

    Писа на август 12, 2008 @ 23:11

    Към невена,
    Най-близките ви астрофертилни дни са:
    12-15, 18-21, 26-29 август, 1-4 септември

  61. Rita каза,

    Писа на октомври 31, 2008 @ 12:20

    Здравейте Го-jо Дачева имам молба към вас.
    Моля ви кажете ми кога са най- благоприятните дни за зачеване. Правим опити от 10 месеца. Родена съм на 16.05. 19.. съпругът ми е роден на 21.12.19..
    Много ви благодаря.

  62. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 31, 2008 @ 15:39

    Rita,
    астрофертилните ви дни до края на годината са:
    1-5 ноември, 13-20 ноември,28 ноември- 5 декември, 12- 19 декември,
    27-31 декември.

  63. silviq каза,

    Писа на ноември 7, 2008 @ 11:49

    эдравейте аэ вече съм бременна но искам да раэбера какво ще е бебето според эвеэдите ето моята рожденна дата …1976 и на мъжа ми …1970 последна менструация ..2008 благодаря ви много

  64. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 7, 2008 @ 13:19

    silviq,
    поздравления!
    Радвайте се на благословията да бъдете бременна!
    Ако ви е първо дете, едва ли полът е най-важното.
    Ако обаче много държите да разберете, пишете ми на m_dacheva@abv.bg

  65. Люси Георгиева каза,

    Писа на ноември 11, 2008 @ 16:04

    Здравейте,бих искала да знам кога са фертилните ми дни във Ноември и Декември? аз съм на …1982.а мъжа ми …1977

  66. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 11, 2008 @ 17:01

    Люси Георгиева,
    вашите астрофертилни дни до края на годината са:
    13-18 ноември, 27 ноември-4 декември, 12-17 декември, 26-31 декември.

  67. Zoia каза,

    Писа на ноември 26, 2008 @ 11:51

    Здравейте Муси,

    Бих искалала да ви помоля пак да напишете моите подходящи дни,защото не откривам къде е вашия отговор. Много благодаря предварително.
    Родена съм на …1977г, а моят приятел е на …1975г.

  68. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 26, 2008 @ 12:10

    Zoia,
    :)
    задали сте си въпроса на друга страница и там съм ви отговорила.
    Зоя Русева,
    най-близките астрофертилни дни на вашата двойка са:
    22-28 ноември, 21-27 декември

  69. ДЕНИ каза,

    Писа на януари 4, 2009 @ 18:34

    здравеите,бих искала да ми кажете кои са моите благоприятни дни за зачеване,родена сам на … и ме интересува също дните от месец декември2008 защото тогава приятелят ми сварши в мен на 23.12.08(ден след цикала ми) има ли вероятност да сам заченала?
    Благодаря ви предварително!

  70. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 5, 2009 @ 12:29

    ДЕНИ,
    на 23 декември сте били в центъра на плодовитата си зона.
    Но, за да е настъпила бременност в този период, трябва да сте били в овулация и приятелят ви също да е бил в плодовит ден, т.е. да имате синхрон в астрофертилните цикли.
    Най-близките ви астрофертилни дни са:
    19-23 януари

  71. Ивелина каза,

    Писа на февруари 20, 2009 @ 20:20

    Здравейте, бихте ли ми казали кога са най-подходящите ни дни за зачеване. Аз съм родена на …1978 г., а мъжът ми на …1979 г.

  72. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 21, 2009 @ 10:54

    Ивелина,
    напишете ПМЦ

  73. Ивелина каза,

    Писа на февруари 21, 2009 @ 21:56

    Дата на последен месечен цикъл 12.02.2009 г.

  74. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 22, 2009 @ 10:53

    Ивелина,
    вашите най-близки астрофертилни дни са:
    26 февруари- 2 март

  75. деси каза,

    Писа на март 12, 2009 @ 3:07

    здравейте!
    и аз в духа на заинтересована потребителка,бих искала да ви помоля да ми кажете кой период е най – подходящ за зачеване?!Родена съм на ….1981
    Благодаря ви предварително!

  76. Муси Дачева каза,

    Писа на март 12, 2009 @ 9:10

    деси,
    напишете рождена дата на съпруг (приятел) и ПМЦ

  77. krasi каза,

    Писа на март 16, 2009 @ 19:18

    Здравейте г-жо Дачева бих искала да ми кажете кои са най благоприятните дни за зачеване.Родена съм на …1983г.приятелят ми на …1976г.Последната ми менструация беше на 08.03.2009г.Благодаря предварително.

  78. Муси Дачева каза,

    Писа на март 17, 2009 @ 11:43

    krasi,
    ако имате ранна овулация (преди 14-я ден) и при приятелят ви всичко е наред,то много добри шансове имате между 18 и 21 март.

  79. деси каза,

    Писа на март 17, 2009 @ 17:17

    здравейте отново
    моята дата е …1981 , на моят приятел : …1974
    очаквам менструация към 25ти март!
    Благодаря!

  80. Петя каза,

    Писа на март 17, 2009 @ 23:34

    Здравейте,госпожо Дачева!Моля да ми изчислите най-благоприятните дни за зачеване.Родена съм на …1983г,съпругът ми е роден на….1973г, ПМЦ- 08.03.2009г.По принцип съм с късна овулация около 18-20 ден.Писах ви миналия месец,но тогава не ми съвпадна овулацията с подходящите дни,а и аз не ви споменах за късната овулация.Благодаря!

  81. Муси Дачева каза,

    Писа на март 18, 2009 @ 10:45

    деси,
    навлизате в благоприятен за зачеване период като най-близките астрофертилни дни на двойката ви са между 3 и 11 април.

  82. Муси Дачева каза,

    Писа на март 18, 2009 @ 11:14

    Петя,
    дала съм ви благоприятните дни на двойката ви за месец март. Както сама можете да прецените, те се разминават с очакваните дни на вашата овулация почти с една седмица. И затова си има астрологична причина. В този период на годината, между фертилните цикли, вашият и на съпруга ви, няма синхрон.
    От своя страна мога да ви давам, както на всички, за всеки ваш лунарен месец астрофертилните ви периоди, но няма да има ефект и ще се уморите от очакването всеки месец да се получи.
    Препоръчвам ви да направим лична астроконсултация по тази тема, да погледнем напред във времето и да определим онези периоди в следващите месеци, когато вероятността е по-голяма. Ако желаете това, свържете се с мен на m_dacheva@abv.bg

  83. десислава каза,

    Писа на март 18, 2009 @ 12:33

    здравейте, Муси Дачева , бихте ли могли да ми отговорите кога е най – благоприятния период за зачеване за мен ! Родена съм на …1981, моят приятел е роден на :…1974 , очаквам МЦ към 25ти март!
    Благодаря ви!

  84. десислава каза,

    Писа на март 18, 2009 @ 12:34

    Благодаря, сега видях, че вече стеми отговорили !

  85. Петя каза,

    Писа на март 18, 2009 @ 13:09

    Благодаря ви ,госпожо Дачева!Когато имам тази възможност,ще се свържа с вас за лична астроконсултация.

  86. petq каза,

    Писа на март 20, 2009 @ 16:44

    здравейте!родена съм на …1982.Мъжът ми на- …1981.Последната ми менсруация е на 19.03.2009.Благодаря предварително!

  87. Муси Дачева каза,

    Писа на март 21, 2009 @ 13:17

    petq,
    най-близките ви астрофертилни дни са:
    3-6, 9-12 април

  88. деси каза,

    Писа на юни 3, 2009 @ 20:04

    здравейте,Муси Дачева! имаме ли шанс за успешно зачеване този месец? последен м.ц : 21 .май 2009 ! аз съм родена на …1981 , а приятелят ми е : …1974
    Благодаря

  89. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 4, 2009 @ 10:16

    деси,
    задавате си късно въпроса, тъй като астрофертилните ви дни бяха на 2-3 юни. Ако сте родена в сутрешните часове на деня, месец юни може да се окаже успешен.

  90. деси каза,

    Писа на юни 4, 2009 @ 10:37

    Благодаря! Ние правиме опити постоянно, но явно не се получава :(
    а ще можете ли да ми кажете за следващият месец?
    Благодаря ви предарително!

  91. Гергана каза,

    Писа на юни 6, 2009 @ 17:01

    Здравейте, Муси! Казвам се Гергана – …1977 г., а приятелят ми – …1975 г. ПМЦ – 06.06.2009 г. Бихте ли ми казали кои са най-близките ни астрофертилни дни? Благодаря Ви предварително!

  92. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 8, 2009 @ 11:24

    Гергана,
    към момента астрофертилните ви цикли нямат добър синхрон. Има шанс за забременяване през юни обаче ако медицинските показатели и на двамата са в норма, ако сте родена в късните часове на деня и ако имате ранна овулация – в периода 15- 17 юни.

  93. mimi каза,

    Писа на юни 11, 2009 @ 14:49

    Добър ден Муси!!!! искам да попитам дали ще стане нещо от няколко дни много ми се гади поштам а последния ми цикал беше на 16.05…. БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА МУСИ!!!!!

  94. mimi каза,

    Писа на юни 11, 2009 @ 21:17

    Муси!!! пак съм аз искам да попитам,като си стисна гардата имам някакво безцветно кадето ми тече!!!! искам да попитам какво е това? благодаря за отговора и ако може по Е-маил ми!!!!!!

  95. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 12, 2009 @ 10:19

    mimi,
    посетете личния си гинеколог и споделете тревогите си.

  96. александрина каза,

    Писа на юни 12, 2009 @ 11:43

    Искам да ви попитам,дали със съпруга ми ще останем още заедно или ще се разведен,тъй като в последно време хич не се разбираме.Родена съм на …1979,а мъжът ми-…1976.Предварително благодаря!

  97. mimi каза,

    Писа на юни 12, 2009 @ 22:03

    Искам да ви попитам. дали с пиятеля ми всичко е наред, защото живем разделени аз в чужбина а тои в БГ.защото вече му задавах този въпрос тои ми каза нека мине лятото.дали ще се съгласи да доиде при мене Родена съм на 19.03.1977,а тои на 14.08.1968.Дали скоро ще ми предложи брак?Предварително благодаря!

  98. деси каза,

    Писа на юни 13, 2009 @ 0:43

    Здравейте отново! Кога са най- близките астрофертилни дни за двойката ни? Очаквана мц на 17 .06 .2009..? моята р.дата е …1981 , а на приятелят ми -…1974!
    Искам да ви попитам дали 29 юни е подходящ ден за сключ. на брак?
    Благодаря

  99. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 13, 2009 @ 11:18

    деси,
    да, подходяща е.
    Астрофертилните ви дни са: 3-7 юли

  100. деси каза,

    Писа на юни 13, 2009 @ 13:52

    Благодаря ви! Дано този месец имаме късмет!

  101. Петя каза,

    Писа на юни 14, 2009 @ 14:25

    Здравейте, госпожо Дачева! Бихте ли изчислили и нашите астрофертилни дни.ПМЦ- 12.06.2009г. Родена съм на …1983г,а съпругът ми е роден на …1973г.Благодаря !

  102. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 15, 2009 @ 15:46

    Петя,
    астрофертилните ви дни са:24-28 юни

  103. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 11, 2009 @ 8:11

    Момичета,
    тъй като към тази статия се натрупаха твърде много коментари, в които задавате въпроси за астрофертилните си дни,моля ви отправяйте ги на имейла ми mussydacheva@abv.bg
    На всеки въпрос, зададен на ел адрес, ще ви бъде отговорено :)

  104. Лили каза,

    Писа на ноември 28, 2009 @ 20:28

    Здравейте! Моля да ми отговорите кои са най-близките астрофертилни дни на мен и приятела ми – родена съм на 01.06.1970 , а той – на 16.06.1961.
    Благодаря Ви!

  105. Gramatikova каза,

    Писа на декември 15, 2009 @ 0:12

    Здравейте!!!
    Аз съм извънземен случай!!!От 17год .искам да си имам детенце.няма нещто на света което не съм пробвалалМоля Ви кажете ми къде да дойда за да ми помогнете и най накрая да се сбъдне мечтата ми и да почна да живея!
    Благодаря Ви!

  106. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 15, 2009 @ 10:45

    Gramatikova,
    свържете се с мен на mussydacheva@abv.bg или на 0878633210

  107. Галя каза,

    Писа на май 4, 2010 @ 15:42

    Бихте ли ми казали кога са най-близките ми фертилни дни
    Родена съм на 15.05.1974.Партньорът ми е роден на 07.02.1980
    Благодаря

  108. Муси Дачева каза,

    Писа на май 5, 2010 @ 11:43

    Момичета,
    тъй като към тази статия се натрупаха твърде много коментари, в които задавате въпроси за астрофертилните си дни,моля ви отправяйте ги на имейла ми mussydacheva@abv.bg
    На въпроси за благоприятни дни за зачеване, зададени тук, няма да отговарям, затова е безмислено да си пишете рождените дати.
    На всеки въпрос, зададен на mussydacheva@abv.bg , ще ви бъде отговорено.

  109. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 22, 2010 @ 11:05

    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ,
    МОЛЯ,ЗАПИТВАНИЯТА СИ ЗА АФЦ ОТПРАВЯЙТЕ НА
    mussydacheva@abv.bg

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии