Астрологичен преглед на 2010 г

2010

blog 2010 3Муси Дачева

Настъпващата 2010 г., подобно на предходната 2009г., ще се развива на фона на значими планетни конфигурации, в които обаче сега се включват повече участници.
Плутон, най-отдалечената планета в Слънчевата система, малка по размери, но силно въздействаща върху процесите на Земята, движейки се в Козирог попада в различни напрегнати аспекти с другите две планети, възприемани в астрологията като символ на разрушението – Уран и Сатурн, което определя и основните теми през 2010 година.

Квадратурата между Плутон и Уран
Най-дълго време ще се развива квадратурата между двете висши планети Плутон и Уран. Тя се заформи през юли 2009 година като двете планети се приближиха максимално до квадрата в края на месец юли. Плутон е символ на натрупаната енергия,която търси начин да се изрази, да се излее извън рамките, които я ограничават. Уран от своя страна е носител на рязката промяна, на революционните обрати, на отричането и разрушаването на старите модели, и търсенето на нови възможности и неутъпкани пътища. Докато трае квадратурата на Плутон и Уран спокойствието и сигурността на Земята ще бъдат трудно постижими и ще изискват невероятно много целенасочени и обединени усилия на повече хора и повече държави.

През 2009 година квадратът на Плутон и Уран, в съчетание с пълното слънчево затъмнение на 22 юли, което бе в южното полукълбо, даде като резултат засилена сеизмична активност от висока степен – над 6-та по скалата на Рихтер,което засегна най-вече територии на южното полукълбо.
Подобна е картината и през 2010 година. В края на юли Плутон и Уран отново ще се приближат за точен квадрат, и отново това ще се случи след Пълно слънчево затъмнение – на 11 юли 2010 година. За разлика от предходната година, тази квадратура ще се състои на територията на кардиналните знаци Козирог и Овен, което я прави още по-разрушителна. Това води до очакването през месец юли и август засилване на движенията на земята и земетресения от висока степен в чувствителните райони.

Раздвижване на Земята през лятото на 2010 година вероятно ще има по всички сеизмично невралгични точки на земната кора. Особено силно обаче ще бъде там откъдето минава сянката на Луната при пълното слънчево затъмнение, а то се очаква да бъде в Тихия океан до Великденските острови. Наред със земетресенията е възможно изригване на вулкани и поява на нови острови.

Квадратът между Плутон в Козирог и Уран в Овен ще продължи да се развива през следващите години. През забележителната в много отношения 2012 година  неговото проявление ще бъде най -силно, защото аспектът ще бъде точен най-продължително време, близо три месеца, и ще оказва влияние през цялата година. Отдалечаването на планетите и отслабването на влиянието на квадрата между тях ще настъпи след осем години, през 2018 година. До тогава обаче неговото влияние ще бъде напрегнато и трансформиращо социалните процеси, икономиката, енергийната промишленост, ще окаже влияние на земните магнитни полюси и движението на земната кора. Противоречието между Плутон и Уран ще упражнява силен натиск върху всеки от нас, поставяйки ни пред трудни препятствия и невъзможни избори. Можем да очакваме много по-ярко изразяване на недоволство към управляващи, демонстрации на незачитане на авторитети, правила и закони.

Квадратурата между Плутон и Сатурн
Още една квадратура между мощни планети ще оказва влияние върху живота ни през 2010 г. Това е квадратът между Плутон и Сатурн,който също се заформи в края на 2009г., но през месец ноември. През 2010г. този напрегнат аспект се развива и става точен в два периода, отдалечени един от друг с близо шест месеца.
Плутон се движи през Козирог, зодиакален знак под чието влияние е България, и който задава някои от характеровите особености на нас българите. Сатурн от своя страна е управител на знака Козирог, явявайки се негов диспозитор. Затова напрегнатият аспект между двете планети няма как да не се отрази върху процесите в държавата ни.

Първият квадрат между двете мощни по своето влияние планети е в края на месец януари,когато Сатурн е в своята ретроградност. За втори път квадратът между двете планети, в кардиналните знаци Козирог и Везни,става точен през август, когато Сатурн се движи в права посока, а Плутон е ретрограден.

Негативният аспект между Сатурн и Плутон изкарва на повърхността агресия и жестокост, на които сме свидетели в последните месеци на 2009 година. Активиране на расизма,неонацизма, религиозната нетърпимост, човекомразието в различни форми и изражения. Атентати в невралгичните точки на света- Палестина-Израел, Ирак, в които загиват десетки и стотици невинни хора, посегателства към обикновени хора и към знакови личности. Раздвижване в престъпните среди и по-чести случаи на дръзки нападения, убийства, ограбване на домове, офиси, на каси и трезори. Аспектът между малфакторите Плутон и Сатурн става по-силно изразен през зимата на 2009-2010 година, когато съм него се добави ретроградността на Марс в Лъв. Комбинираното влияние на трите планети,които имат отношение към престъпността, ще бъде на приливи и отливи през зимните месеци с пикове около 31 декември 2009 г., 15 януари 2010г., 31 януари 2010г, 4  и 12 февруари 2010г. Можем да очакваме както преструктуриране и брутални действия от страна на престъпни групировки, така и активни и резултатни действия от страна на полицията и държавни органи по сигурността.

Плутон и Сатурн са свързани със земните недра. Под властта на Плутон са вулканите, а Сатурн владее залежите, полезните изкопаеми, минното дело. Едно от проявленията на квадрата  Плутон-Сатурн са аварии в мините в периодите на напрегнатите аспекти на двете планети с много жертви. Такива през 2009 г имаше през февруари, септември и декември в Китай, Полша, Турция. През 2010 година раздвижване на земни пластове, по-активно от обикновено, може да се очаква през януари-февруари и август-септември.

В обществения живот квадратът на Плутон и ретроградния Сатурн в края на януари 2010г, в съчетание със слънчевото затъмнение на 15 01 2010г., създава условия за криза във властта. Плутон в знака на властта – Козирог е провокатор на промени и трансформации, на реализация на амбиции за власт и абсолютен контрол. Сатурн в знака на справедливостта – Везни,в който навлезе през септември 2009 година, вече показа силата си като носител на кармата и прилагането на закона за причинно-следствените връзки, изисквайки възмездие за извършени престъпления.  Вторият критичен период в това отношение е през лятото- юли, август, усложнен от струпването на няколко напрегнати аспекта на далечните планети плюс второто за годината, но Пълно слънчево затъмнение на 11 юли. По този начин през месеците януари-февруари и юли-август-септември можем да очакваме отново бурни парламентарни дебати, кръстосване на шпаги  между различни лобита и партии, и скандализиране на обществото с неизвестни досега връзки, отношения и договорености, засягащи лични и държавни интереси.

Опозиция на Сатурн и Уран
Сатурн и Уран, в своето движение около Слънцето, на два пъти през 2009 година заставаха точно един срещу друг. През 2010 година ситуацията ще се повтори, но видоизменена. Танцът на противостоене между двата малфактора ще продължи дълго време, почти половин година – от месец март до септември. За нас земните наблюдатели двете планети ще застанат точно една срещу друга на 26 април и на 26 юли 2010 година.

Опозицията между Сатурн (старото и ограниченията) и Уран (новото и свободата) ще провокира радикални промени във властта. През април точният аспект се случва в последните градуси на подвижните знаци Дева и Риби, и позволява известна гъвкавост и компромисност.  Опозицията създава условия за неочаквани обрати в професионалната сфера и личния живот, към които много хора няма да са готови. През втората половина на април са възможни повече от обикновено авто- и авио-катастрофи, урагани, тайфуни и земетресения и обостряне на заболявания, които се повлияват от времето.

През месец юли картината е още по- контрастна. Напрежението се покачва от навлизането на двете планети в кардиналните знаци – Сатурн във Везни, а Уран в Овен. Това предполага по-голяма категоричност и неотстъпчивост у противопоставящи се мнения, тези, позиции и становища на всички нива на комуникация. Конфликтност, арогантност и насилие ще владее както обикновените човешки взаимоотношения, така и общуването между представителите на правителствата на отделните държави.

Опозицията между Сатурн и Уран в нейната втора фаза, която се съчетава и с други напрегнати аспекти на висшите планети,ще ни постави пред сложни дилеми, пред конкретни изисквания отвън, на които трябва да дадем бърз и точен отговор.

Опозиция на Юпитер и Сатурн
Планетите, които влияят най-силно върху социалните процеси- Юпитер и Сатурн, през 2008 година бяха  хармонично разположени една към друга,заставайки в сродните по стихия земни знаци Козирог и Дева. През 2010 година обаче Юпитер и Сатурн ще противопоставят своите енергии в противоположни зони на Зодиака. Между април и септември двете планети ще изредят три от четирите  възможни комбинации на двойка с директно и(или) ретроградно движение. Два пъти ще застанат в точна опозиция. Първият път е на 23 май, в 23-я градус на Дева и Риби,когато Сатурн е ретрограден, а Юпитер е директен. Вторият път е на 16 август,във 2-я градус на Овен-Везни, при директен Сатурн и ретрограден Юпитер. Цикълът на Юпитер-Сатурн е 20 годишен. Последната опозиция между двете планети е била през 1989 година- на 10.09.1989 г. и на 14.11.1989г., при съпътстващи опозиции на Юпитер към Уран и Нептун. Това е периода на сваляне на режима на Т. Живков и криза във властта.

Противопоставянето на Сатурн,който свързваме с консерватизъм, закон, власт, държавност и Юпитер, символ на разширение, нравственост, духовно развитие, но и законотворчество, и съдебна власт, може да доведе до противопоставяне на законодателна и изпълнителна власт по различни невралгични въпроси на обществото. В периода април-септември, имаме акценти на 23 май, 16 август, когато са точните опозиции между планетите. Дългата опозиция между Сатурн и Юпитер, развиваща се на фона на неблагоприятните аспекти между Сатурн-Уран-Плутон ни карат да очакваме горещо лято за властта и вероятна криза в месеците юли-август. Позицията предполага невъзможност на правителството да се справи с финансовите трудности,с безработицата и хаоса в някои отрасли на икономиката, неочаквани пречки и обрати, неподходящи решения и неправилна стратегия, което може да доведе до силно напрежение в държавата, изразено недоволство на хората,стачки, бунтове, скандали в парламента и вероятна политическа криза. По тази причина опозицията на Юпитер и Сатурн дава основание да се очаква ,че основната тема на 2010 година ще бъде справедливостта и възмездието при упражняването на властта.

Ингресии на Юпитер и Уран
През 2010 година ни очакват три ингресии (навлизане в следващ знак) на далечни планети.  Юпитер през тази година взима на бегом знака Риби като го прекосява за близо шест месеца, между януари и юни, без да прави ретроградност. През септември Юпитер се връща в Риби и остава в този знак до края на годината. Голямата скорост, с която се движи планетата (близка до максималната) до месец юни, предполага належащи, бързи реакции на парламента, приемане  на прибързани и недобре обосновани, провокирани от външни обстоятелства закони.

Уран през 2010 година се движи на границата между знаците Риби-Овен. В края на май Уран навлиза в Овен, а в средата на август се връща отново в Риби, движейки се назад. Уран навлиза отново в Овен през март 2011 година и ще се движи през този знак до март 2019 година.

През лятото на 2010 година, в периода на най-значимите планетни конфигурации между далечните планети, Уран ще бъде в импулсивния, директен и безпардонен понякога Овен. Заедно с  Юпитер ще си правят дебелашки шеги с всичко и с всеки. Позицията на Уран в Овен, в съвпад с Юпитер, в квадрат към Плутон и в опозиция към Сатурн, към който се приближава и войнствения Марс, в края на месец юли-началото на август,може да се определи като взривоопасна. Непредсказуеми ситуации, неочакван развой на събитията, анархистични тенденции в управлението на държавата, разнобой и липса на единомислие на всички нива, ще вкарат живота на много от нас в “екшън филм”.

Съвпад на Юпитер и Уран
Юпитер излиза на челно място по атрактивност през 2010 година заради многообразието от аспекти, които сключва с висшите планети. Освен опозицията със Сатурн през месеците май и август, през февруари 2010 Юпитер прави секстил с Плутон, а през юли застава в квадрат към него заедно с Уран.

Най-интересното астрологично събитие,свързано с Юпитер, е съвпадът му с Уран. Двете планети се срещат в един и същи градус на еклиптиката през около 13-14 години. Последният съвпад на Юпитер и Уран беше през драматичната за нашата икономика 1997г. Точният съвпад на двете планети бе на 15 февруари 1997г., в пика на политическата и финансова криза у нас, която доведе до хиперинфлация.

Съвпадът на Юпитер и Уран на границата между подвижните и кардиналните знаци е зареден с огромно желание за промяна, с революционнен дух, който ще обхваща все повече хора, защото фонът на който се развива, създаден от останалите тежки планети, е изключително ярък и драматичен. Този аспект ще премине като метеор през живота на тези, които могат да усетят енергията му. Ще изисква нов поглед, нов подход към всичко, което става около нас, изчистен от комерсиалност и спекулативност. Той може да бъде щедър по природа и идеалистичен като философия и ще се конфронтира с остарелите прагматични и егоистични възгледи.

Съвпадът на двете планети влияе върху интелекта и умението на човек да се справя изключително ефективно в трудни ситуации. Той ще даде подкрепа на иновациите, на новите производства, на новите подходи за справяне с кризата. Близостта на Юпитер и Уран, за нас наблюдателите от Земята, подтиква много хора да променят кардинално живота си, като в същото време обещава финансови възможности за предприемчивите,честните и находчивите. Някои хора могат да го усетят като порив за свобода, толкова силен, че отхвърля всяка форма на ограничение и зависимост.

Точен съвпад Юпитер и Уран ще направят два пъти през 2010 година – на 8 юни и на 19 септември. Между тези две дати и до края на годината обаче двете планети се движат много близо една до друга, на отстояние от 3 градуса, което бележи продължителен период от няколко месеца, в който могат да бъдат компенсирани  неблагоприятните тенденции от негативните аспекти с Плутон и Сатурн. Но това може да стане само ако ние заложим на позитивната страна на аспекта, а тя е откритост, искреност и честност в отношенията помежду ни и в отношението ни към майката Земя.

Съвпадът Юпитер-Уран може да доведе до преминаването към ново ниво на спиралата на технологичното развитие на човечеството, което през следващите 13 години да стъпи на идеята за сливане с природата, за човешка дейност, ориентирана изключително към опазване на ресурсите на Земята и живота на нея. Тази идея в следващите години ще промени най-вече бизнеса, който да търси решения за намаляване на отпадъчните продукти и замърсителите, на създване на самопочистващи се и самоизхранващи се сгради и съоръжения, ползващи възобновяеми енергийни източници.

Тау квадрат и Голям кръст
Аспектите между Плутон, Уран, Сатурн и Юпитер през 2010 година ще се обединят в напрегната космична конфигурация – Тау квадрат. Тази сложна и рядка фигура, съставена изцяло от висши планети, включва опозиция на съвпада Юпитер-Уран към Сатурн и квадрати на Плутон към тях. Тау квадрата се оформя на 5 юли 2010 година, а на 10 юли, с участието на Луната се превръща в Голям квадрат (кръст). На 23 юли към Тау квадрата между Уран-Юпитер, Плутон и Сатурн се присъединява Марс, а на 3 август към съвпад със Сатурн отива и Венера. На 30 юли Марс и Сатурн са в съвпад в първия, критичен, градус на кардиналните Везни и в опозиция на Уран, в първия градус на Овен.

През месец август Тау квадрата, който вече включва 6 планети, отново се превръща в Голям кръст. На 6 и 7 август Луната в Рак застава в свободния ъгъл като включва Тау квадрата и задава първият от двата критични момента за 2010 година. Втората критична астрологична ситуация е на 30 септември, когато към основния Тау квадрат от Уран-Юпитер, Плутон и Сатурн, се присъединяват Слънце и Луна в квадрат, и Лунните възли. По този начин месеците юли, август и септември са най-трудните през 2010 година, с очакване на драматични събития както в световен мащаб, така и у нас. Големият космичен кръст противопоставя сили и енергии, всяка от които ще владее умовете и сърцата на много хора. Възможни са атентати срещу политически и религиозни фигури, мащабни терористични актове, военни действия в различни точки на света, катастрофи, аварии на технически съоръжения, включително атомни централи, природни аномалии.

От средата на октомври нататък Тау квадратът постепенно се разпада и ситуацията към края на годината се успокоява.
Както се вижда, от казаното до тук, астрологичната обстановка през по-голямата част на  2010 година ще бъде сложна и ще изисква от всеки от нас готовност към дълбоки, кардинални промени, бърза настройка към новото,но също така сила на характера и отстояване на себе си срещу натиска на външните обстоятелства.

На личностно ниво квадратите и опозициите на висшите планети влияят по различен начин, в зависимост от разположението на планетите в рождествения хороскоп. И най-сложната обективна астрологична обстановка може да бъде преживяна индивидуално и трансформирана в позитивен резултат посредством способността ни да разбираме, приемаме и се учим от уроците на съдбата. Припомняйки си,че сме деца на Вселената и  осъзнавайки нейните закономерности, ще ни бъде лесно да се освободим от страха за настоящето и неизвестността за бъдещето  и да се настроим на новите вибрации на Земята.

15 декември 2009 година

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

16 коментара so far »

  1. Дони каза,

    Писа на декември 29, 2009 @ 1:43

    Г-жо Дачева,
    Бих искала да Ви попитам какво влияние оказва едно по-голямо/мощно слънчево изригване, що се отнася до човека? Как то влияя (би повлияло) на човешката психика и до каква степен? Възможно ли е да се почувстват по-нестабилни психически, по-объркани?

  2. Оля каза,

    Писа на декември 29, 2009 @ 19:16

    Муси,за тази седмица няма ли да публикуваш седмичен хороскоп?Аз ги чета редовно,много са верни.

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 30, 2009 @ 1:48

    Оля,
    благодаря за оценката и съжалявам за разочарованието,но бях много агажирана. Оставих ви на астроавтопилот :) тази седмица, но седмични хороскопи има на много места и в нета, и по вестниците, затова не вярвам да сте останали “без курс” :)

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 30, 2009 @ 2:17

    Дони,
    да, мощните слънчеви изригвания оказват влияние върху живота на Земята.
    Ние сме свързани на много нива със Слънцето- физически, психически, духовно и дори кармически.
    Слънчевите изригвания натоварват магнитното поле на Земята и предизвикват магнитни бури, които пък смущават всяка техника, която работи с радио сигнали и т.н.
    Влияят и на електромагнитното поле на човека и животните.
    Смущенията,които предизвикват слънчевите изригвания, се отразяват на нашата ориентация, на чувството ни за вътрешен комфорт и добро себеусещане, дори отслабват имунната система на човека. Увеличават се инфарктите, инсултите, депресивните състояния, самоубийствата.
    Много силно слънчево изригване имаше преди 3 години през декември 2006 г. и то в период на ниска слънчева активност. Максимумът се очаква да бъде през 2012 година.
    Това е горчивата истина за съжаление. Но да се надяваме че ще го преживеем като много други неща :) а може и да се адаптираме така че да не ни влияе толкова силно :)

  5. eлена каза,

    Писа на януари 1, 2010 @ 13:46

    Честита Нова година на всички четящи този прекрасен саит и на теб Муси! Желая Ви крепко здраве, много устрем и вяра в собствените творчески сили и мъдрост през настъпващата, както се вижда не лека 2010 година.Здраве и любов в семействата, щастие и доброта в душите!

  6. Маргарита каза,

    Писа на януари 3, 2010 @ 0:44

    Честита Нова година, г-жо Дачева!

    От сърце Ви пожелавам много здраве, късмет и положителни емоции!

    Интересуваме ще провеждате ли някакви курсове в Пловдив през 2010г.?

    Поздрави,
    Маргарита

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 4, 2010 @ 18:39

    Маргарита,
    до лятото едва ли ще имам възможност, вероятно през есента.

  8. Снежана каза,

    Писа на януари 5, 2010 @ 16:08

    Честита Нова Година!
    Здравейте !
    Следа вашите статии и хороскопи, много истина има в тях.Благодаря за този труд, който влагате за нас читателите.
    Имам конкретен въпрос – имам Плутон в опозиция на Плутон започва от 02.01.2010 и не се вижда края – какъв период е …..Пише че В течение на човешкият живот аспекта не се среща. Какво означава това?
    Благодаря ви много предварително.
    Успешна 2010г

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 5, 2010 @ 19:11

    Снежана,
    благодаря за хубавите думи :)
    За да имате “Плутон в опозиция на Плутон”, която да “започва от 02.01.2010″,трябва да сте родена през 1913-1914 година :)
    Това иска да каже изречението “В течение на човешкият живот аспекта не се среща”.
    Времето за една обиколка на Плутон около Слънцето, а оттам и по вашата натална карта, е около 250 години.

  10. Пепи каза,

    Писа на януари 6, 2010 @ 19:17

    С толкова подробности от престъпния свят у нас ни занимават медиите чене ми трябвя да гледам кино. Май вече сме в екшън филма за който казваш Муси.
    Какво ли ще става до лятото не мога да си представя те ще се трепят като зайци а ние ще си дъвчим локумите.

  11. Силвия каза,

    Писа на януари 12, 2010 @ 11:50

    Добър ден г-жо Дачева дали може да помогнете и на мен да се намеря в ситуацията в която изпаднах?Според Вас ще има ли положителен изход от кризата в семейството ми? Благодаря предварително.

  12. Мария каза,

    Писа на януари 13, 2010 @ 10:37

    Мила Госпожо,
    страдам от няколко годишно отхвърляне от дъщерите ми без да имам обяснение за това. Отгледах ги, бяхме много близки. Как виждате Вие развитието на тази ситуация? Очаквам с благодарност.

  13. Емилия каза,

    Писа на януари 17, 2010 @ 16:21

    За много години, Г-жо Дачева!Тъй като в статията за 2010 година пише” Юпитер излиза на челно място по атрактивност през 2010 година заради многообразието от аспекти, които сключва ….” предполагам , че това ще окаже особенно влияние при хора със силно поставен Юпитер в наталната карта.
    Въпросът ми е какви промени да очаквам след като моят Юпитер е в съвпад с Asc ми?

  14. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 18, 2010 @ 14:37

    Емилия,
    зависи през коя зона на хороскопа ви се движи Юпитер.

  15. magdala каза,

    Писа на април 16, 2010 @ 12:43

    Муси пишеш
    “За разлика от предходната година, тази квадратура ще се състои на територията на кардиналните знаци Козирог и Овен, което я прави още по-разрушителна. Това води до очакването през месец юли и август засилване на движенията на земята и земетресения от висока степен в чувствителните райони.

    Раздвижване на Земята през лятото на 2010 година вероятно ще има по всички сеизмично невралгични точки на земната кора. Особено силно обаче ще бъде там откъдето минава сянката на Луната при пълното слънчево затъмнение, а то се очаква да бъде в Тихия океан до Великденските острови. Наред със земетресенията е възможно изригване на вулкани и поява на нови острови.”
    и
    “През втората половина на април са възможни повече от обикновено авто- и авио-катастрофи, урагани, тайфуни и земетресения и обостряне на заболявания, които се повлияват от времето.”
    Тия комбинирани квадрати и опозиции ще ни изправят на нокти, то не бяха земетресения и катастрофи сега и вулканите изригват. Какво още ни чака?

  16. Муси Дачева каза,

    Писа на април 16, 2010 @ 14:12

    magdala,
    така е, тежките аспекти на висшите планети имат продължително влияние и 2010 година ще бъде такава, с много земетресения, които увеличават силата си, раздвижване на стари вулкани, а вероятно и изригване на нови. Докато през 2009 година земетресенията бяха повече от 6 степен и рядко от 7ма, то сега от 7 и нагоре станаха няколко земетресения вече. За авиокатастрофите също- стават с все повече жертви. Нищо не е случайно!

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии