Астрологичен преглед 2022

2022 tgskАстрологичен преглед на 2022 година

Муси Дачева

 2022 година изглежда хармонична с трите си двойки. Двойката е пасивна женска вибрация, подвластна на Луната, подтикваща ни да обичаме близките си и да се грижим за тях. Четните числа са женски по природа. А шестицата, като пълната вибрация на годината, е под влияние на Венера. Много женски елементи в номерологичната картина на предстоящата година. Петицата, която оставяме зад гърба си с 2021, е неспокойна, и подвластна на обрати, както писах в хороскопа за предходната година, тя е меркурианска, бъбрива и изменчива. Е, такава беше 2021 година и още много повече. Като център, среда на деветгодишния цикъл на промените, тя ни предостави избор. Много хора се възползваха от това да направят избор, за себе си, за близките си. Колко осъзнат, колко правилен, ще покаже бъдещето. 2022 година е тази, в която направеният избор, ще бъде капитализиран. Кой каквото е избрал, ще трябва да се справя с последиците на избора си.

В годината на Венера 2022 ще търсим баланс. Ще се опитваме, и някъде може да успяваме, да намалим противоречията. Като червена нишка през цялата година ще минава тенденцията за постигане на примирие, договаряне, изглаждане на диспропорциите, постигане на някакво равновесие. Задълбочаването на противоречията по новоотворилите се оси през 2021 година, постепенно ще намалява. Бедните няма да станат богати, колкото богатите. Богатите няма да станат бедни, колкото бедните. Но на преден план ще излязат балансьорите. Там където са най-яростните противоречия, където фанатиците поддържат буен огъня на взаимната омраза, ще се търсят хора, които могат да виждат плюсовете и минусите на различните гледни точки. И умеят да го обясняват на достъпен за повече хора език. Да поддържаш везните в равновесие е цяло изкуство и хората, които могат да го правят, ще бъдат предпочитани и изтласквани напред. Острите, войнствено настроените, себични и едностранчиви лидери ще си отиват с добро, или с не толкова добро.

В началото на годината тази тенденция трудно ще се улавя,заради войнствено настроената ретроградна Венера в Козирог, с помощта на която жени-властимащи, заеха лидерски позиции. Марс от Стрелец също подстрекава, готов за нападение или отбрана. Уран е ретрограден до 18-ти. Меркурий става ретрограден на 14 януари до 2 февруари.

Февруари, март и до средата на април се очертават по-спокойни. Причината е в Юпитер, който се движи в Риби. Предстои му съвпад с Нептун в Риби. Двете планети на духа, управляващи този знак, си партнират с удоволствие. Поради свиването на периметъра, в който се разполагат планетите до четири зодиакални знака, между тях, най-вече Юпитер, Сатурн, Нептун и Плутон, не се случват напрегнати аспекти като квадрати и опозиции. Единствено Луната е свободна да прави всякакви аспекти. Луната като изражение на народа е свободна. Така първите месеци на годината предоставят възможност хората да заявят исканията си и да постигнат отстъпки. И този шанс не бива да се пропуска.

Юпитер е бързоходец през 2022 година. За четири месеца и половина, до 11 май, прекосява Риби. Ако през декември `21-ва се движи със 100% от средната си скорост, през януари със 150%, през февруари със 170%, то на 5 март, когато прави съвпад със Слънцето скоростта му стига 181,9% от средната. После постепенно спада. Тази голяма скорост на гиганта съответно се отразява на факторите и процесите, които са под негово влияние. Те се ускоряват. Забелязали сте, че времето се ускорява в последните години, субективното усещане за време прави да ни се струва, че то тече по-бързо. Най-чувствителни към бързината във влиянието на далечната планета, ще бъдат юпитерианците, хората с активни Стрелец и Риби.

Юпитер е планета на духа и на моралните ценности, на отделния човек, но още повече на общностите, нациите, народите. Под негово управление е ковачницата на законите, съда и прокуратурата, съдебните дела, присъдите, и хубавите страни на живота, забавленията, пътешествията. Юпитер не понася ограниченията, границите се разтурят или прекрачват. В Риби всички тези качества на планетата, наричана голямото щастие, се преумножават, разтягат или размиват. Под влияние на бързия Юпитер хората ще искат да отпаднат ограниченията наложени от предходната година. Ако това не стане бързо, ще зачестят нарушенията на забраните. Все повече хора ще пренебрегват ограниченията и с идването на пролетта това ще се превърне в масово действие във все повече държави. Страхът от наказания няма да е спирачка. Затова властите ще търсят други форми за въздействие. Юпитер е гръмовержецът на Олимп, шефът на боговете, и като такъв често злоупотребява с властта. Насила да правиш добро, според собствените си представи, е злоупотреба с власт.

Нептун, висшата октава на Венера и планета на осъзнатата духовност, също ще играе важна роля през 2022 година. Подобно на Юпитер и Сатурн, през първите месеци на годината, дори повече, чак до май, той няма напрегнати аспекти, само съвпади с преминаващите през Риби планети. Най-важният от тях е този с Юпитер на 12 април. Нептун традиционно се движи с висока скорост около съвпадите му със Слънцето, които в последните години са през март.

Двете планети движещи се бързо, правят стелиум със Слънцето около 9 март. Нептун управлява медиите. Нептун управлява фармацията, безсимптомно протичащите болести, тихите, подмолни тенденции, психиката и психологическите техники за обработването на нагласите в големи групи хора и ред други неща в живота ни. Срещата на двете бързодвижещи се далечни планети подобно разминаването на грамадни кораби в тихи води не може да не произведат огромни вълни, които да ни залеят впоследствие. Нептун в Риби, освен всичко друго, владее и краят на нещата, последният пристан, последната гара в житейския път. Срещата с Юпитер разширява границите на този процес и го ускорява. Много души ще се приберат у дома си, приключили задачите, заради които са дошли в тяло. Това не е мрачна прогноза, а естествено следствие на разгърналите се процеси в `21-ва година и за повечето разумни хора не е изненада. „Науката“ ще помогне за това. Нептун кара някои хора фанатично да си повярват, да развият до максимум месианските си психози, подкрепени от тези, които имат интерес.

В съвпада Юпитер-Нептун, ролята на Нептун е да размива представата за истина и неистина, нещо на което Юпитер в Риби е податлив. Така за много хора границите между истина и неистина ще продължават да изтъняват и съвсем ще се размият към средата на годината. Срещу злоупотребата с хората най-силната защита е вярата в доброто заложено в нас от създателя.

Съвпадът на двете планети на духа има огромен потенциал за помирение, още повече в годината подвластна на планетата на любовта и хармонията. В световен мащаб е възможно да се постигнат и подпишат споразумения и договори, слагащи край на видими и невидими войни между отделни държави и съюзи на такива. Това се е случвало вече. На предишния съвпад на двете планети в Риби. Преди един нептунов цикъл, през далечната 1856 година. Около 8 март е стелиумат Юпитер-Слънце-Нептун, на 18 март 1856 година Юпитер и Нептун правят съвпад в 18Риби. На 30 март 1856 година е подписан парижкият мирен договор, който слага край на Кримската война между Русия от една страна, а от другата стоят три империи и едно кралство. Аналогиите не трябва да се приемат буквално, защото историята е динамична и променяща се, но се да се надяваме,че тенденцията към омиротворяване ще се прояви и на глобален план. Човечеството е уморено от войни и спасители.

Друго важно астрологично обстоятелство през 2022 година е смяната на знаците на лунните възли. На 18 януари 2022-ра СЛВ преминава в Телец, а ЮЛВ в Скорпион. С тях се изместват и затъмненията в неподвижния кръст на зодиака. През тази година те всичките са по оста Телец-Скорпион. Първото е частично слънчево на 30 април, в 10Телец, второто – на 16 май пълно лунно затъмнение в 25Скорпион. Есенните затъмнения са – частично слънчево на 25 октомври в 2Скорпион и пълно лунно на 8 ноември в 16 Телец. Лунните възли са мост между минало и настояще. При оста Близнаци-Стрелец трябваше да разберем силата на информацията и дезинформацията, но също така да се откажем от пътешествията и свободата ни бе ограничена. Оста Телец-Скорпион ще постави остро темата финанси, активи и приходи срещу задължения, кредити и данъци. Кармични изчиствания на лично ниво и на ниво групи, общности, държави ще бъдат на тази плоскост през цялата година, но по-ясно забележимо, когато планети застават в квадрати към тях, или преминават през някой от възлите.

Сатурн и Уран,намирайки се в неподвижния кръст, участват в две от затъмненията. Уран е много близо до съвпада Слънце-Луна в първото, слънчевото затъмнение на 30 април, и прави заедно със светилата стелиум. Някой ще погледне на личните ни доходи по странен начин, или ще нанесат поредната промяна в средната работна заплата или в пенсиите. През есента картината е още по-сурова. Сатурн участва в тао квадратура с Уран, светилата и лунните възли в последното, лунното затъмнение на 8 ноември 2022-ра. Вероятен период за прилагане на замислени данъчни промени.

На 11 май Юпитер отново сменя знака. Навлизайки в Овен планетата започва новият си 12 годишен цикъл на обикаляне на зодиака. В огнения знак Юпитер е в стихията си, подкрепя новото, промяната, движението в определена посока и следване на избраната цел. Постепенно забавя ход заради предстоящото навлизане в ретроградната фаза. Така процесите не се пришпорват, могат да бъдат премислени по-добре плановете и изпълнени с по-голяма прецизност. Армия, военни, сили на реда, ще бъдат обект на подобрения, преоборудване с нова техника, обучение на персонала. Някъде ще се въведе отново военно дело за ученици, или военна служба за младежи. Ретроградната фаза от 29 юли до до 24 ноември може да забави прилагането на някои промени, особено такива свързани със съда и прокуратурата.

Към края на лятото квадратът Сатурн -Уран отново започва да се оформя. Този аспект ни държеше в напрежение почти през цялата 2021 година, особено в периодите на точните си три квадрата. Сега набира сила през септември и става почти точен около 4 октомври, преди пълнолунието в Овен. Двете планети са ретроградни и в 18-я градус на Телец-Водолей, предполагат бурна есенq неспокоен коридор на затъмненията до средата на ноември и ретрограден Марс от 30 октомври до края на годината.

Последният месец на 2022 обещава относително спокойствие с доминиране на земната енергия и новолуние в Козирог на 23 декември.

Етикети: ,

9 коментара so far »

  1. Варта каза,

    Писа на януари 2, 2022 @ 6:31

    БЛАГОДАРЯ, Маруся!
    БОГ да те пази и закриля!

  2. Svedtski каза,

    Писа на януари 2, 2022 @ 16:17

    Много интересна статия, благодаря за споделянето, четат се с удоволствие.
    А иначе – за много години, Муси, бъдете жива и здрава, нека светлината, която излъчвате, и надеждата, която вдъхвате, да стават все по-ярки и силни през идната 2022!

  3. Лора каза,

    Писа на януари 4, 2022 @ 10:13

    Благодаря Ви, Муси !

  4. Милена каза,

    Писа на януари 4, 2022 @ 21:39

    Благодаря Ви, Муси!
    Нека годината да бъде здрава, мирна, щастлива и вдъхновяваща!

  5. РОСИЦА каза,

    Писа на януари 20, 2022 @ 4:50

    ЗДРАВЕЙТЕ,ТАЗИ ПРИСТАВКА ЗА НОМЕРОЛОГИЧНИЯ КАЛЕНДАР СА Я НАПРАВИЛИ ПЛАТЕНА НА АДОБЕ ФЛАШ И НЕ СЪМ Я ИНСТАЛИРАЛА.КАК МОГА ДА ГО ПОЛЗВАМ КАЛЕНДАРА.БЛАГОДАРЯ!

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 20, 2022 @ 17:50

    РОСИЦА,
    къде я видяхте, че са я направили платена?

  7. РОСИЦА каза,

    Писа на януари 23, 2022 @ 9:52

    може ли да ми изпратите линк от които да инсталирам приставката за да мога да чета номерологичния календар.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 23, 2022 @ 20:03

    РОСИЦА,
    не ми отговорихте къде видяхте приложението платено.Твърдите “ТАЗИ ПРИСТАВКА ЗА НОМЕРОЛОГИЧНИЯ КАЛЕНДАР СА Я НАПРАВИЛИ ПЛАТЕНА НА АДОБЕ ФЛАШ”. Къде я видяхте платена?

  9. РОСИЦА каза,

    Писа на януари 29, 2022 @ 8:56

    КАКТО И ДА Е..ИСКАМ ДА МИ ИЗПРАТИТЕ ЛИНКА НА ПРИСТАВКАТА,КОЯТО ОТВАРЯ НОМЕРОЛОГОЧНИЯ КАЛЕНДА.БЛАГОДАРЯ!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии