Великият преход на твоето съзнание-2

Втора част

Здравей! Ето че пак се срещнахме за поредната беседа. През изминалата седмица възникна непреодолима потребност да се допълни беседата от 2 август. В нея засегнахме въпроса за промяна на съзнанието на Планетата и Твоето (Моето), като негова съставна част на съответни нива на енергия, наричайки това Великият Преход. Важна съставна част на протичащите процеси е забавянето на Ума.

На този етап Ти вече знаеш (осъзнаваш), че има за всички, че имаш всичко. Ти вече си достигнал всичко, което може да достигне проявената част на Бога. Ти си стигнал до Дома! Ти си се върнал! Ти сядаш на „Златния Трон”, както казва Моята прекрасна частичка Крайон. ТИ СИ СЕ ПРОБУДИЛ! За теб е започнал естественият процес: включване и активизиране на нови центрове, нови канали, формира се тялото на Светлината. Извършва се пълно преустройство на ДНК, което по естествен начин се отразява в клетките на твоето плътно тяло.

Ти никога не си сам: чувството за самота отива в небитието. Ти осъзнаваш Своята Сила, Могъщество, Необятност. Ти все по-често забелязваш, че е достатъчно да вземеш решение и всичко наоколо си счупва краката да го изпълни. Ако имаш нужда да си купиш прахосмукачка – парите идват по най-необичайния начин, заедно с най-изгодните предложения. На Теб просто ти е достатъчно да знаеш какво ти е нужно в този момент за творчество.

Казах, че Ти си Творец. Целият нюанс е в това, че да се „научиш” на това можеш само Ти самият. Умишлено поставих думата научиш в кавички, тъй като на нищо не трябва да се учиш. Ти винаги си бил това, си и ще бъдеш. Достатъчно е просто да си спомниш.

И още: да се твори може само, когато си у Дома и седиш на Златния Трон. А на теб това ти се получава епизодично.
Нека да разгледаме какви са спирачките за реализация на замислите ти, кое пречи постоянно да се удържаш в Просветлено състояние на съзнанието. В Твоя свят това се нарича различно: несъвършенство, изкушение, съмнение, . Нека да изберем едно по-общо понятие за всички тези качества. УМ. Мога да кажа: „Ти си твърде умен”. Да, точно така. На нивото на ума Ти твърде добре знаеш:

  • какво е възможно и какво не;
  • какво може да бъде заплаха;
  • какво е добро и какво лошо;
  • какво трябва да се прави в конкретна ситуация и по какъв начин;
  • Ти твърде добре знаеш какво правиш неправилно;
  • знаеш всички последствия от своите действия.

Можем да продължим да изброяваме дълго и безсмислено. Ти ме разбра. А може би на един друг аспект от казаното никога не си обръщал внимание. Ти постоянно контролираш себе си. По-точно не Ти, а Умът ти. Той се старае да прави това по такъв начин, че ти да не забележиш, да не се досетиш.

Как да се освободиш от него? Извършвай нелогични, необмислени постъпки. Изтичай гол до съседния магазин, с мрежичка в ръка. От такава инициатива Умът ще се вцепени, но после може дори да разреши, като пресметне времето и моментът, когато наоколо няма никой и да претегли всички възможни последствия. Или, например, имаш престижна и високоплатена работа, отиваш при своя началник и спокойно му казваш: „Ти си такъв глупак, какъвто светът още не е виждал!” Нали Ти, по-точно твоят Ум, е на това мнение. Прав ли съм?

Не бих давал такива съвети, ако не знаех колко те са неизпълними в условията на тотален контрол. Все пак не живееш в африканско племе, където това е нормално явление и не се стремиш към бързо и шумно уволнение. В условията на „цивилизованото” общество и „културното” възпитание във всяка клетка на твоето плътно тяло, във всички фини тела са записани програми, които обезпечават вътреутробното развитие. Това са живи разумни същества. Общото название на тези програми е УМ или САТАНА. По твой избор, както повече ти хареса.

Чрез груби, излизащи извън пределите на логиката, действия те могат да бъдат доведени до неработещо състояние, по-точно даже не те, а тези механизми на физическото тяло, чрез които те въздействат върху съзнанието. В този случай голяма е вероятността в твоя свят Ти да се окажеш в лудницата с реални психически увреждания и да си отидеш от този свят без „физически атом”. А той е много важен и ще ти потрябва в Новия Свят.

По-рано казвах, че Умът е най-важният инструмент да осъзнаеш Себе си в този свят. Той е създаден и работи по такъв начин, че съставящите го програми се отключват, когато „видят”, че Ти си способен да действаш без тях, като използваш вибрации (програми) от по-висше естество, прокарвайки тези енергии през полето на Ума.

От казаното следва, че има възможност да се действа, като се изхожда от личната Същност, полека, с малки крачки, като преодоляваш това, което е било невъзможно за теб вчера. Главното е да се движиш, без да спираш. Безусловно си в правото си да чакаш кога те сами „ще умрат”. Но какво пък, Ти си в правото си да забавиш Своя експеримент с още няколко въплъщения. Кратко съобщение: тези същности не могат да умрат, защото енергиите не умират. Те могат само да се преобразяват, когато достигнеш зрелост. И само Ти, като техен създател, можеш да ги преобразиш.

Въобще за работата на Ума и методите за излизане от неговия контрол съм разказвал много чрез различни канали. Информацията се предава на трети език, езика на Духа, а написаното на хартия е само една малка част от нея. Това, което приемаш на третия език се включва чрез асоциации, интуиция, чувства.

А сега нека да разгледаме още един начин за излизане от контрола на ума.


ЗАБАВЯНЕ

След включването на високовибрационните ти части, нисковибрационните, в тома число Умът като цяло, започват да се разпръскват. Енергията протича през Теб отгоре надолу. Това е подобно на водна мелница – колкото по-голяма е скоростта на водата, толкова по-бързо се върти колелото. Дори може да доведе до разруха, а на Теб разруха не ти е нужна.
Аналогичен е случаят с Ума. Колкото по-голям потенциал имат високовибрационните ти части, толкова повече Умът предлага въпроси, които уж трябва да бъдат решени.

Ти чувстваш, че е необходим отдих и веднага, като лавина започват да се увеличават „спешните” въпроси: в работата няма кой да ме смени, спешно трябва да направя ремонт, а трябва да успея и със зимнината. А ако се прибавят и обичайните текущи въпроси, то отдихът се превръща в ад. Всичко започва едновременно и бясно да се върти, а ти си в него като някакъв помощен детайл. Нищо не се решава, боли те тялото, боли измъчената душа.

Позната ситуация? А кой си Ти в нея? Къде изчезна Твоето достойнство, осъзнатост, състояние на пребиваване у Дома, спокойствие и хармония?

Когато пребиваваш у Дома и оттам проявяваш Себе си – Ти си в Новия Свят, в Новата Матрица със съвършено други закони. Тук Ти си ВСИЧКО! ВЕЧЕ ИМА ВСИЧКО! Ти твориш реалности, в това число и окръжаващия тялото ти свят. Ти си негов творец.
Когато позволиш на твоята точка на осъзнаване, на „точката на сглобяване” да падне до нивото на трябва, необходимо е, длъжен съм, на твоите страхове, самосъжаления – Ти се връщаш в нисковибрационните светове и техните закони започват да се разпростират и върху Теб. Тези светове едновременно се подхранват за сметка на Твоя високоенергетичен потенциал и удължават своето комфортно съществуване. Затова, ако имах в Себе си такива категории, Ти би могъл да бъдеш наречен престъпник.

В моя свят няма такива. Аз просто с интерес наблюдавам как опознавам Себе си чрез Твоето активно съзнание.

Съветвам Те ОСЪЗНАТО ДА СЕ ЗАБАВИШ.

Не бързай. Вече знаеш, че когато проявяваш Своята активност, когато си у Дома, времето, като такова, не съществува. А в „плътния свят” то се свива или разтяга до нужните на Теб размери.

Не бързай да реализираш всяка мисъл, която те споходи. Направи справка със своята вътрешност и избери една, която да реализираш. За останалите засега забрави.

Не бързай. Не върши две или повече неща наведнъж. Където е съзнанието Ти, натам се насочва енергията. Не разсейвай енергията.
Не говори едновременно по два телефона. По нито единия нищо смислено няма да кажеш. За всеки събеседник е необходима индивидуална настройка.

Не се тревожи за бъдещето. Нали у Дома Ти знаеш, че него все още го няма. То ще бъде такова, каквото Ти го сътвориш.

Не се тревожи за финансовите въпроси. Нали у Дома Ти знаеш, че притежаваш всичко и плътното тяло ще бъде обезпечено с всичко, което Ти решиш.

Не се тревожи за роднините и близките. Нали Те не са по-долу или по-горе от Теб. Не влиза в Твоите задължения да ги обезпечиш. Повярвай, че техните собствени възможности са неизмеримо повече от възможностите на Твоята личност.

Учи се просто ДА БЪДЕШ, понякога въобще нищо да не правиш, а да наблюдаваш Себе си, околния свят, съвършенствата, които се проявяват във всичко.

Да си у Дома е чудесно. Това е прекрасно. Винаги към това си се стремил. Дойде моментът на осъществяването. „Блудният син” се завърна. Остава да се довериш на живота и да се убедиш в неговата . Нищо не трябва да се прави (чрез Ума). Всичко вече го има. В готов вид. Щом Ти така си решил.

ЗАВИНАГИ ЗАЕДНО!

АЗ СЪМ.

10.08.2008 г.

Предадено чрез Ю. Голински

http://www.metasintez.ru/main.html

Превод: Катя Илиева

lady24@abv.bg

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.Посочен е авторът (преводачът)
3. Даден е активен линк към сайта www.temura.net

Етикети: , , , , , ,

2 коментара so far »

  1. Пепи каза,

    Писа на ноември 11, 2008 @ 22:31

    това за живота на другите планети е много интересно не съм чел нещо подобно и незвам дали да вярвам

  2. Stanly каза,

    Писа на декември 9, 2008 @ 1:43

    Информацията определенно е интересна. Има над какво да се помисли…

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии