Високи постижения за огнените знаци

Астрокалендар 18 – 24 август 2008 г.

Муси Дачева

В понеделник и вторник стелиумът от три планети – Венера, Меркурий и Сатурн в

Дева, свързани приятелски с Юпитер в Козрог, конфигурация, която се оформи в изминалите почивни дни, продължава да влияе благоприятно върху родените във втората декада на земните знаци, т.е. в периода:
3 – 13 септември, 1 – 11 януари и 1 – 11 май.

Едни ще могат без особени пречки да организират почивката си по начина, по който са я планирали като същевременно в много моменти ще успяват да съчетават полезното с приятното.
А за други работната седмица ще бъде наситена с предимно приятни емоции, с повече натоварване и ангажименти, но също така и с голяма резултатност от влагането на усилия в едно или друго направление.

През тази седмица Луната се движи през , Овен, Телец и Близнаци в трета и четвърта четвърт от своята обиколка около Земята.

На 19-ти, вторник, навлиза във като до края на тази седмица ще достигне 3-я градус на знака. В дома на нежната и романтична Венера войнственият Марс не се чувства комфортно, не може да разгърне своята мощ и да покаже на какво е способен. Налага му се да се съобразява с другите и да прибягва до тяхното съдействие, да премисля до девет пъти преди да каже или да направи нещо.

Дипломатичността е качество, което се среща изключително рядко у марсовите хора. Но на някои от тях сега, за да си свършат добре набелязаната работа, ще се наложи да станат по-любезни и търпеливи, да прехвърлят част от поетите ангажименти на някой друг и да си създадат повече контакти с хора, на които да могат да разчитат както сега така и в бъдеще.

През тези седем дни Марс ще премине през наталните слънца на родените между 23-26 септември, Везни, полагайки началото на нов двугодишен марсово-слънчев цикъл като повишава тяхната жизненост и воля да отстояват собствената си позиция, да печелят от състезания и конкурси и да постигнат високи резултати.

Когато Марс се движи през Везни у много хора, особено при тези, които имат рождени Слънце, Луна, Венера или Марс във въздушни знази, се усилва либидото, увеличава се желанието за интимни контакти и забавление. Но, имайте предвид, че 19-ти и 20-ти не са благоприятни за зачеване.

За кардиналните знаци Овен, Везни, Рак и Козирог, позицията на Марс във Везни и в квадрат с Плутон през тази седмица, особено в понеделник, вторник и сряда е доста неприятна. Квадратурата между малфакторите е разпадаща се, но въпреки това създава предпоставки за разногласия с партньори, които могат да се задълбочат, ако всеки отстоява своята позиция и не се опита да намери допирни точки с опонента си. Остава опасността от пожари, инциденти у дома или на пътя, всевъзможни прояви на насилие и други постъпки подвластни на марсовия гняв.

Родените на границата между подвижен и кардинален знак трябва да полагат повече усилия да сдържат емоциите си и да бъдат по-отстъпчиви в конфликтни ситуации – на работното място, у дома, на пътя, на плажа или в планината. Голяма е вероятността за наранявания от падане, изгаряне с вода или електрически ток, катастрофа или друг инцидент. Аспектът действа разрушително за здравето на силно емоционалните хора, които реагират остро на предизвикателствата на околните и могат да си докарат инсулт или инфаркт. Според синоптиците ще бъде много горещо и вероятността за топлинни удари нараства.
Най-уязвими са родените в дните:
18 – 29 септември, 17 – 27 декември, 16 – 26 март, 16 – 27 юни.

Изминалата седмица остави в наследство един много благоприятен аспект, тригон между Слънце и Плутон, който сега ще се развие в първите дни, а на 21-ви, в четвъртък, става точен и съответно с най-силно влияние. Аспектът дава много голяма сила и вътрешна мотивация на родените в края на зодиите от огнената стихия – , Стрелец и Овен, на:
18 – 23 август, 17 – 22 декември, 15 – 21 април.

За тях конкретно, както и за всички, при които огнената стихия доминира в наталните карти, това е поредната възможност да докажат качествата си на лидери, на хора които умеят да се справят в сложни ситуации и да обединяват подопечните си в името на обща цел.

Сега е момента да се поемат рискове и да се направят кардинални промени в организацията на работа, да се изхвърлят от употреба ненужни вещи, остарелите машини и съоръжения, да се освободят неефективно работещите хора и да се преобразуват капиталите. Но най-важното е – да се промени старият модел на мислене и начин на работа и да се даде път на ново разбиране за бъдещето на групата, екипа, фирмата, компанията, общността.

Във втората половина на седмицата, Меркурий и Венера правят съвпад и заедно застават в опозиция с Уран по оста Дева-Риби като аспектът става точен в събота на 23-ти август.

Съвпадът на двете планети сам по себе си създава благоприятна среда за нови запознанства, за хармонизиране отношенията на работното място, за намиране на загубени вещи, за получаване на подаръци и добри новини най-вече при родените под знака на Дева в периода 8 – 18 септември. Хармоничното влияние се разпростира и върху другите две зодии от земната стихия- Телец и Козирог и по-конкретно върху родените в дните: 6 – 16 май и 6 – 16 януари.

Опозицията обаче на двойката Венера-Меркурий към Уран ще разбърка добрите карти и ще донесе известно безпокойство за родените в подвижните знаци Дева, Риби, Близнаци и Стрелец.

За родените под знака на Дева в дните 8 – 18 септември двете влияния – на съвпада Меркурий-Венера и това на опозицията им към Уран, ще се смесят. Знаем, че има два типа Дева. Едните са спокойни, уравновесени, отстъпчиви, състрадателни и почтени. Другите са невротични, винаги мърморещи, критикуващи и завистливи. Двата типа Дева ще преработят по различен начин наслагващите се аспекти и в зависимост от личностните им черти ще реагират по различен начин на външната космична провокация.

Опозицията на Меркурий-Венера към Уран може да доведе до разрив във взаимоотношенията с интимен приятел, брачен партньор, колеги и контрагенти от не намясто казани думи, неадекватни постъпки, от алчност и незачитане правата на другите. Засяга освен Дева в посочените по-горе граници и родените в дните:
7- 15 март, 7 – 15 юни и 9 – 18 декември.

Препоръката е през почивните дни да се даде предимство на физическия труд пред умствения – повече работа в градината и двора, излизане сред природата, разходки по плажа или планински преходи, и то с хора, които не влизат в посочената по-горе критична група.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 коментара

  1. Зара каза,

    Писа на август 16, 2008 @ 18:42

    Не знам дали сте забелязали, но от началната страница на сайта менютата не работят, т.е. не водят към съответната категория статии, а към страница с надпис: “Error 404 – Not Found”. По този начин не са достъпни дори контактите.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на август 18, 2008 @ 9:01

    Към Зара,
    благодаря ви, и аз сега го виждам, ще уведомя администратора на сайта.
    Адрес за контакти има на много места, но ето го и тук: m_dacheva@abv.bg

  3. Boriana Veleva каза,

    Писа на август 18, 2008 @ 15:09

    :-) Ех, отново тежка седмица за Девите на хоризонта. Нищо! Победата е най-сладка, когато е извоювана трудно. Благодаря Ви за многобройните полезни статии, очевидно плод на задълбочен труд. Усмихнат ден! :-)

  4. AppaL каза,

    Писа на август 19, 2008 @ 13:09

    Спасибо ;)
    http://mir-edi.ru/

  5. виктория каза,

    Писа на август 19, 2008 @ 22:39

    “Дипломатичността е качество, което се среща изключително рядко у марсовите хора.”
    А кои хора са марсови,които имат марс в случая в знака на везни ли?

  6. MANFRED каза,

    Писа на август 20, 2008 @ 3:09

    Огромное спасибо

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на август 20, 2008 @ 9:19

    Към виктория,
    под “марсови хора” по принцип се разбира- родени със Слънце в Овен или в Скорпион като естествено има огромно количество вариации, т.е. хората са по-малко или повече марсов тип. Човек може да има само Слънце в Овен, а всички лични планети (Венера, Меркурий, Луна, дори Марс) да са му в Риби например, тогава ще проявява смесени качества на Овен и на Риби.
    Но, основата е Овен, тъй като позицията на Слънцето задава базови характеристики.
    При Скорпион имаме смесени марсово-плутонови качества, но пак марсовите са водещи.
    Обстоятелствата, в които попада движейки се по еклиптиката, планетата, която е господар на рожденото Слънце,в случая при марсовите хора това е планетата Марс, влияят върху живота на хората, родени под тази зодия.
    Във Везни Марс е в т.нар. “изгнание”, т.е. в опозиция на знака,в който е господар (Овен)и е в слаба позиция. Типичните марсови хора предпочитат да работят сами или ако са в екип – те да ръководят. Тогава могат да разгърнат потенциала си. Ако са поставени в условия, в които трябва да се съобразяват прекалено много с други хора, да прибягват до помощ от други хора, се чувстват зле и потиснати. Затова, когато Марс се движи през Везни, марсовите хора изпитват затруднения.

  8. виктория каза,

    Писа на август 20, 2008 @ 16:31

    Благодаря за отговора!
    Значи малката ми дъщеря,която е със слънце,меркурий,марс,плутон и асцендент в скорпион в този период ще е затруднена….

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на август 21, 2008 @ 9:40

    Към виктория,
    за типичен Скорпион, да, защото сега двата господаря на знака Марс и Плутон са в квадрат.
    Ако Юпитер и Слънцето са и в 12 дом (родена е да 1993)има силна защита и може да не се случи нищо неприятно.
    Добре е да си пази вещите от кражба и да избягва конфликт с приятели.

  10. Admin каза,

    Писа на август 23, 2008 @ 23:36

    Здравейте Муси. Пишете ми на е-майла , имам предложение за Вас.

    admin@psychology-bulgaria.com

  11. Tvardovskij каза,

    Писа на август 24, 2008 @ 11:41

    Только вчера об этом думал, так что пост как нельзя в тему!

  12. studen каза,

    Писа на август 25, 2008 @ 16:54

    Диванные стратеги – это страшная сила!!!

Коментар RSS

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии