Годишен хороскоп 2009 г. за БЛИЗНАЦИ

Муси Дачева

В последния ден от старата година господарят на Близнаци – Меркурий прави съвпад с Юпитер в последните градуси на Козирога.Този аспект продължава да действа и в първите часове на Новата 2009-та като слага своя отпечатък върху цялата предстояща година. Съчетанието е благоприятно и носи оптимизъм, въодушевление и надежда, тъй необходими на меркуриевите хора, част от които са в сатурнова криза и през тази година. Космичната прегръдка на Меркурий и планетата на “голямото щастие” – Юпитер дава богатство на идеи и особено чувство на увереност в собствените способности. Обещава подкрепа за развитие в сфери като реклама, издаване на книги и списания, образование, медии и нови технологии.

Между 11 януари и 1 февруари Меркурий е ретрограден и за меркуриевите хора идва период на равносметка и забавяне в деловата сфера.През този период трябва да бъдете по внимателни при работа с финансови документи, тъй като вероятността от грешки в сметки, разчети, е голяма. Въздържайте се да подписвате важни документи или ако се налага да го правите проверявайте многократно и четете текстовете със ситен шрифт. В събитията, които ви касаят, голяма роля ще играят хора от миналото ви. На 18 януари Меркурий е отново в съвпад с Юпитер, но този път в знака Водолей, което носи богатство на впечатления и в някаква степен нереалистични очаквания към околните.

Пълното слънчево затъмнение на 26 януари 2009 г. дава силен старт на планове ориентирани към близкото бъдеще особено за родените в първата декада на Близнаци. Това, което бъде заложено като намерение и лични или групови усилия в тези дни, ще даде плодове в следващите три до шест месеца.

В първите месеци на годината ще има повече възможности за нанасяне корекции и промени в планове, свързани с обучение, като подкрепата е за подобряване и оптимизиране. Добри възможности за пътувания надалеч с цел обогатяване на знания, специализация или презентиране на проекти.

Първата половина на февруари е наситена с напрежение породено от събития в професионалния и личния живот, изискващи бърза и адекватна реакция, гъвкавост и изобретателност. Това е период, в който движещото се Слънце прави подкрепящ аспект с вашето рождено Слънце и дава благословията си за напредък в кариерата и за разрешаване на заплетени ситуации във ваша полза.

През март и април, когато Венера е ретроградна, се полага началото на нов етап в личните ви взаимоотношения- време на равносметка и отрезвяване, на намиране на причините за дисхармонията и отчуждението във връзката ви.

От 3 до 12 април Меркурий прави няколко добри планетарни връзки и създава благоприятен фон за решаване на въпроси предимно от материалната сфера – сключване на изгодни сделки, покупко-продажба на движимо и недвижимо имущество, експорт-импорт на стоки.

Работната седмица 20-24 април ще мине под знака на съвпада на Венера-Марс на границата между знаците Овен и и ще предизвика взрив от емоции в работната среда на голяма част от родените в третата декада на Близнаци.

На 1 май Меркурий влиза в своя знак Близнаци. Придвижвайки се през него той активира интелектуалната енергия на всички хора, но най-силно това усещат родените със Слънце в Близнаци. Периодът е благоприятен за полагане на изпити, за работа по проекти, които изискват творческо вдъхновение и голямо количество мисловна енергия. Между 7 и 30 май Меркурий се движи в обратна посока, т.е. е ретрограден. Избягвайте прибързаните решения, подписването на документи на крак, договарянето на доверие.

През юни Венера и Марс правят съвпад в знака Телец, което се отразява в годишните хороскопи (соларите) на родените в между 15 и 21 юни. За тях годината, при наличие и на други фактори разбира се, е благоприятна за сключване на брак. Последната десетдневка на юни фокусът на вниманието ви ще бъде предимно в сферата на личните доходи и запазване на материалните ресурси.

През юли и август Марс се движи през Близнаци, което подтиква родените под този знак към по-голяма лична активност и участие в дейности, които предполагат голямо физическо натоварване. Между 17 и 27 юли, родените между 3 и 15 юни имат възможност да подобрят отношенията си с възрастни родственици – родители, баба, дядо, стига да проявят разбиране и търпимост и да отстъпят от заеманата досега позиция.
Дните 27-28 юли са благоприятни за начало на нова връзка.

Почти целият месец август ( от 3-ти нататък) обаче носи опасност за здравето на родените във втората половина на Близнаци. Марс, движейки се през знака, застава в квадрат най-напред към и след това към . И двете квадратури водят до претоварване на организма – било то физически или психически. Взирането в компютъра по 16 часа на ден е по-опасно от носенето на чували с цимент по строителното скеле. Има вероятност от инциденти, както по суша така и във въздуха или във водата. В този период са възможни съкращения на работното място и начало на търсене на работа.

През септември Меркурий е отново ретрограден, от 7-ми до 29-ти, и внася неразбории в живота на своите хора като слага пречки пред всяка инициатива. Планирайте по-малко неща, толкова, колкото наистина можете да свършите, разчистете това, което се е натрупало досега в работното ви ежедневие. Дните преди Новолунието на 18 септември са неблагоприятни за начало на каквото и да било, а самият ден 18-ти е критичен за родените на 15,16,17 юни. Възможен е срив както в работната среда, така и със здравето.

Месец октомври е един от най-ползотворните през тази година за родените под знака на Близнаци. Нараства физическата активност и увереността в собствените сили, паралелно с това се увеличават социалните контакти, желанието за изява и забавление. На 10-ти октомври Меркурий навлиза в знака Везни, което дава подкрепа за създаване на нови контакти в личния и професионален живот, за общуване с повече хора и за създаване на по-близки взаимоотношения.

През ноември Сатурн е във Везни и в личния живот на Близнаци от първата декада настъпва благоприятен период на взимане на важни решения, касаещи личният живот. Родените в последните градуси на Близнаци обаче през този месец са все още в активната фаза на сатурновата си криза и ще трябва да бъдат внимателни в отношенията си както с близките, така и с тези, с които работят заедно. Обърнете внимание и на здравето си, не подценявайте сигналите, които ви дава тялото. Напрегнати са дните 5 – 6 и 11 – 12 ноември, в които определени събития ще изискват балансиране между различни възгледи и тенденции, както и справяне със сериозна конкуренция.

Първата седмица на декември носи приятни промени най-вече в личния живот. В дните на пълнолунието, около 2-ри декември, излизат на повърхността резултатите от усилията вложени през месец ноември. Нараства необходимостта от по-голяма ефективност на труда и пестене на ресурсите. От 27-ми декември Меркурий отново е ретрограден. Не оставяйте важни дела за последните дни на 2009 година, още повече че на 31 декември Луната и Слънцето застават един срещу друг, във фаза Пълнолуние. Луната в отправя послание към всички да бъдат с най-близките си на изобилна трапеза.

Всички права запазени. Не се разрешава препубликация при никакви условия.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 коментар so far »

  1. Дони каза,

    Писа на януари 6, 2009 @ 17:15

    Благодаря от мое име за хороскопа :) !

    Г-жо Дачева, а ще има ли номерологичен любовен хороскоп? :)

    Поздрави и с пожелания за 1 успешна, щастлива година!

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии