Годишен хороскоп 2009 г. за ВОДОЛЕЙ

Муси Дачева

През 2009г. в годишния хороскоп на Водолей наблюдаваме интересни планетни конфигурации, които ще наситят предстоящите дни с неочаквани, понякога стресови ситуации, които няма да ви оставят да скучаете и често щи ви спират дъха, да се надяваме от позитивни преживявания.

Година 2009-та за Водолей е белязана от опозицията на двата господаря на знака – Сатурн и Уран, като при това Сатурн е ретрограден. Противопоставянето на двете планети започва през есента на 2008 г. и ще продължи до есента на 2009 г., когато Сатурн премине от Дева във Везни. Опозицията на двете мощни по своето влияние планети на личностно ниво носят напрежение и вътрешен дискомфорт както и усещането за силен външен натиск.

Чудесен шанс през тази година ви дава , който на 5 януари навлиза във Водолей. Придвижването на (голямото щастие) през знака на рожденото Слънце е събитие, което се случва веднъж на 12 години. Планетата ще се движи през Водолей през цялата година като ще оказва подкрепящо влияние върху всички сфери на живота ви. Ще ви зарежда с нови идеи, ще ви подкрепя в желанието да оптимизирате живота си и да разгърнете целия си потенциал.

Под влияние на Юпитер през тази година и особено през месеците май-юни и септември-октомври ще имате вътрешната сила и увереност да следвате сърцето си и да отдадете време и усилие за развитието на умение или дарба, които досега сте подценявали. Юпитерианският принцип на разширението ще ви подтиква да учите нови неща, да повишите нивото на образованост, да създавате нови контакти с интересни хора и да увеличите кръга от приятели и съмишленици. Но всичко това с мярка, защото противоборството между двете тенденции- разширението по Юпитер и въздържанието и свиването по Сатурн ще бъдат доминиращи и взаимнозаменящи се през по-голямата част от годината, е поне до края на октомври. Юпитер ще раздава печелившите карти, но за да имате успех трябва да обръщате внимание на дребните неща и да планирате прецизно действията си.

През февруари, когато Меркурий вече се движи в права посока и заедно с още три планети се намира във вашия знак, ще усетите прилив на физически и емоционални сили, което ще разбуди авантюристичния ви дух. Малко преди Слънцето да напусне Водолей, между 16-18 февруари, ако сте родени в първата половина на знака се отваря отлична възможност да направите впечатление, да се откроите от околните по един особен и ярък начин. Подобна ситуация ще имате в първата седмица на месец март. Отворете сетивата си и се настройте на фино ниво, за да уловите момента.

През май-юни, когато Юпитер ви подава ръка, той не е сам, а в компанията на и Хирон. Съвпадът на трите планети изпълват с въодушевление и големи планове родените в третата декада на Водолей. Най-голяма подкрепа за тях ще имате през месец юни, от 4-ти до края. Промените, които ще настъпят в живота ви ще изискват по-голяма определеност и по-решителни действия.
През юли обърнете внимание на здравето си и почивайте повече.

Месец август ще е доста натоварен за родените в третата декада на Водолей. Ще се наложи да чуете нелицеприятни думи от хора, с които работите и ще трябва да решавате проблеми, на които не сте обърнали нужното внимание. Това няма да попречи съществено на амбициите ви, но за новата работа си търсете нови хора. В средата на август отново Сатурн, вече директен, наближава опозицията с Уран. За родените в първата декада на Водолей периодът предполага опасност за здравето и живота от травми, инциденти, насилие.

През септември вниманието ви ще бъде ангажирано най-вече с решаването на финансови дела. Бъдете внимателни при опериране с чужди пари, особено в дните между 7 и 29 септември, когато Меркурий е ретрограден. Точната опозиция на Сатурн и Уран е на 15 септември и дните около тази дата са критични за всички области от живота ви като ще трябва да се връщате отново към стари неща, да се справяте със ситуации, резултат на причини от недалечното минало.

През октомври в голяма степен ще съумеете да възстановите позициите си и да стъпите здраво на краката си. Втората половина на месеца е периодът, в който настъпват благоприятни промени в професионалния и в личния ви живот. Венера във Везни дава възможност да хармонизирате отношенията си с брачния партньор(ка) или интимния приятел(ка).

В края на октомври и ноември трябва да се въоръжите с търпение и да контролирате по-изкъсо емоциите си, защото от това ще зависи успешното излизане от напрегнати ситуации на противопоставяне с висшестоящите и контролиращи работата ви хора и отстояването на собствените позиции.

През декември настъпва сравнително спокоен период за Водолеите, но не за всички. , ретрограден в Лъва, ще ви създаде достатъчно предновогодишни емоции, но в крайна сметка по Коледа ситуацията ще се успокои.

Всички права запазени. Не се разрешава препубликация при никакви условия.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 коментара so far »

  1. влюси каза,

    Писа на януари 22, 2009 @ 16:22

    здравейте г-жо Дачева. От известно време се ровя из форуми и статии за да разбера нещо което ми тревожи , става въпрос за 02.11.09 когато транзитният СЛВ ще застане в точна опозиция на наталният ми и в точен съвпад с наталната ми венера в 1 дом в козирог.; освен това моята венера има квадрат към плутон и сатурн в 9 дом в везни , което съответно означава че транзитната нодална ос също ще прави квадратури към тези 2 планети, намирам тълкования но те си противоречат относто натално и транзитно положение ,писах във 2-3 форума, така и никой не ми отговори, та много ви моля – ако можете и имате желание – направете кратко тълкование … Много ви благодаря предварително.
    П.П. забелязах че когато приятелят ми е имал опозиция на нодалната ос с наталната такава претърпя много тежка катастрофа.

  2. люси каза,

    Писа на януари 22, 2009 @ 16:39

    СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В 7 ДОМ ЮЖЕН В 1

    При това разположение на възлите индивидът трябва да учи много уроци в сферата на съдружието, брака и сътрудничеството. В минали въплъщения е трябвало да се отчита само пред себе си за мислите и действията си.Индивидите с това разположение на възлите са или неженени, или разведени, или поне разделени по взаимно съгласие със своите съпрузи. На тях им е трудно да повярват, че проявата на миналата им себичност създава всички проблеми, за които сега обвиняват другите.
    Те трябва да се научат как да дават от сърце, а не да подхвърлят символично кокалчетата, за да заблудят глутницата.женитбата е нещо, което не му се отдава лесно.

    накратко това синтезирах относто моята тема , и искам да ви питам ,дали правилно разсъждавам за следното : След като транзитния СЛВ се движи през 1 ми дом от две години, значи аз за това време утвърждава себе си и егото си и в момента който съвпадне с наталния ми ЮЛВ и Венерката ми, аз с моето утвърдено вече его ще се включа в партньорство/брак като ще съвместя и двете …или ще се откажа от егото си и ще се отдам на брака си. Не съм сключвала брак и в никакъв аспект засега не съм семейна

    СЕВЕРЕН ВЪЗЕЛ В 1 ДОМ ЮЖЕН – В 7
    Сега най-голямото му потенциално израстване е да утвърди себе си без да отхвърля напълно ползата от брака и партньорството.За да постигне щастие в настоящия живот трябва да се научи как да балансира по равно собствените си нужди с тези на другите около себе си.
    Нодалната ос попада в 1-7 дом и на нея лежи Венера в съвпад и лежи точно върху южния възел.Това в комбинация със съвпад на Юпитер с МС, посочва възможност за достигане до много високо социално положение. Положението на транзитната нодална ос (по знаци) показва текущите духовни теми, които се проявават като нагласа към определени ценности и морал в обществото.При съвпад, секстил или тригон на натална планета /в случея със Венера / със СЛВ, човек ще бъде в състояние да съдейства за реализация на текущите духовни принципи в обществото

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 23, 2009 @ 11:24

    люси,
    възвръщането на възлите в рождената позиция или в опозиционната такава е възрастов фактор, т.е. случва се на всички хора в определени моменти от живота им, и това вие много добре го знаете. Затова са важни останалите астрологични обстоятелства, които показват характера на процесите, които се извършват и събитията, които се случват. Разгледайте си аспектите на далечните платнети в този период като тръгнете от Юпитер нататък.
    При всички случаи съвпадът на СЛВ с Венера прави жената по-романтична, по-чувствителна към това дали другите я харесват и по-конкретно дали е достатъчно харесвана и обичана от един определен човек.
    Тъй като тук е и ЮЛВ, ще трябва да направите някакви компромиси в разбирането си за любовните взаимоотношения, да преодолеете някои наслаги и задръжки от минали съществувания относно обвърването в брачен съюз.
    Тъй като казвате “Не съм сключвала брак и в никакъв аспект засега не съм семейна”, към месец ноември когато се очаква точният съвпад на СЛВ и Венера, може би ситуацията ще се промени и ще ви се иска да бъдете семейна. Възможно е това да стане под натиска на една бременност например. Вариантите са различни и дано ви се случи най-доброто :)

  4. люси каза,

    Писа на януари 23, 2009 @ 12:48

    Здравейте г-жо Дачева, много ви благодаря за нълният и изчерпателен отговор и насоките към които трябва да се загледам. Мисля че положението хич няма да е розово защото имам квадратури на наталната нодална ос със натални сатурн и плутон, също така и с марс; освен това сексил със натален нептун и тригон със нат.луна и нат.хирон.
    При квадрат или опозиция със СЛВ с натална планета качествата, на които е носител съответната планета ще бъдат в разрез с текущите текущите духовни изисквания на социума. Следователно обществото ще ги отхвърли, а осъзнаването/израстването (ако има такова) се случва на принципа на отхвърлянето. Тук ми е трудно да направя тълкуване относно сатурн /ограничител/ и плутон, ако не ви представлява трудност ,може ли да ме насочите … Относно положителните аспекти с нетрун /романтика,може би/ и луна/душа и чуства/ се справям.

    Много Ви благодаря, пак и приятен ден

  5. калина каза,

    Писа на юни 24, 2009 @ 20:22

    годината ми тръгна много зле финансово искам да знам според мойта зодия която е водолей дали ще се справя с проблема.благодаря предварително.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 25, 2009 @ 9:44

    калина,
    на такива общи въпроси търсете отговор в общите хороскопи по зодии за годината. По-конкретни въпроси задавайте във форума. А подробен анализ на ситуацията,в която сте в момента, може да се направи в лична астроконсултация,за която информация можете да получите на mussydacheva@abv.bg

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии