Годишен хороскоп 2009 г. за КОЗИРОГ

Муси Дачева

В новогодишната нощ господарят на Козирог тръгва ретрограден и някои представители на знака затова са предпочели да бъдат сами в празничната нощ или поне само с най-близките. Навлезлият вече окончателно в Козирог Плутон носи огромен заряд от амбиция и мотивация за себереализация на всички родени под този знак. Възможности за това ще има през следващите 15 години, но през 2009-та акцентът на плутоновата енергия ще падне върху родените в първите градуси на Козирог, между 21 и 26 декември. Двете опозиции, които правят Сатурн и през месеците февруари и септември ще ви дадат насока в кои области имате най-добър шанс да получите високи резултати, ако насочите усилията си натам.

Още в първата работна седмица деловите Козирози бързо навлизат в работен ритъм, към който ги насочват планетите движещи се сега в знака им. Към ретроградния Сатурн се добавя и ретроградния Меркурий в периода 11-31 януари, затова през тези дни бъдете по-внимателни и критични към информацията, която достига при вас по различни канали.

Сатурн ще бъде ретрограден близо пет месеца, до средата на май, и през това време, движейки се през Дева той ще подкрепя дейността ви по всичко онова, което сте започнали през 2008 г. За нови начинания обаче ще ви трябват повече усилия и търпение.

Първата половина на февруари може да се окаже труден период, когато вашата ценностна система ще бъде подложена на изпитание и ще трябва да поемете отговорност за свои, но и за чужди дела. По-често ще се налага да се съгласявате с другите, отколкото да налагате собственото си мнение. Отделяйте време за релаксация и за възстановяване на физическата си и душевна кондиция.

За родените в първите градуси на Козирог, през декември, последната седмица на месец март може да се окаже напрегната заради недоразумения или конфликти с родственици, заради неизяснени отношения с наематели или хора, които ползват под някаква форма ваша собственост.

През месец април продължава дискомфорта във взаимоотношенията с хора от най-близкото обкръжение. Възможно е против волята ви да бъдете забъркани в интриги. Избягвайте предприемането на далечни пътувания. Не се отделяйте задълго от центъра на събитията, за да бъдете в течение на това, което се случва и да сте готови да действате в подходящия момент.

Месец май освен уханието на пролетта носи и много промени в дома ви и в отношенията с близките ви, особено с децата. Времето е подходящо за ремонт на жилището и размествания на мебелите. Между 7 и 31 май Меркурий е ретрограден в Телец и може би не всичко ще въври по план.

Втората половина на месец юни е благоприятна за отхвърляне на много работа и решаване на назрели въпроси от ежедневието. В седмицата, в която попада лятното слънцестоене – 21 юни, в добра позиция към господаря на вашия знак- Сатурн, застават едновременно Марс и от Телец. Моментът е подходящ за обвързване в емоционален съюз и за сключване на . Тази тенденция се запазва почти през целия месец юли.

В първата седмица на месец юли може да бъдете разочаровани, ако очаквате бърза реализация на ваша идея, още повече, ако е нещо съвсем ново и оригинално (подвластно на Уран), тъй като Юпитер и Венера са в квадрат, затова бъдете по козирогски търпеливи и изчакайте друг подходящ момент.

В дните около Пълното слънчево затъмнение на 22 юли акцентът отново ще бъде върху партньорските отношения. Възможни са разногласия със съдружници, с колеги в равностойна позиция или с такива, които ръководите или, за които отговаряте под една или друга форма. В този период могат да изплуват на повърхността разминавания, разногласия, недоволство между вас и човекът, с когото споделяте живота си. Разчистването на това, което затлачва отношенията ви в дните преди затъмнението играе оздравяваща роля и ще тонизира съвместния ви живот за месеци напред.

През август ако решите да почивате, трябва да се въоръжите с голямо търпение. При част от родените под знака на Козирог проблеми с пътуване и настаняване може да има между 9 и 13 август и от 17-ти до края на месеца.

Месец септември ще бъде труден в много отношения и за много хора поради опозицията на Сатурн и Уран, която става точна на 15 -ти. Намалете бизнесочакванията си за този период на годината или отдалеч се подсигурете срещу изненади. В някакъв аспект трудностите могат да мобилизират вътрешните ви резерви и да ви накарат да потърсите нови, по -резултатни и по-ефективни решения.

През октомври е много важно да сте организирани и делови, да цените собственото си време и това на другите. В края на месеца господарят на вашия знак преминава във Везни, зоната на активните, равноправни взаимоотношения.

Сатурн се чувстваше добре в Дева, знак който е сроден по стихия с Козирог и оттам ви изпращаше своята мъдра подкрепа за професионалния ви растеж. Във Везни Сатурн също е в добра астрологична позиция, тъй като е в екзалтация. Навлизайки в знака Везни обаче той поставя началото на поредната сатурнова криза за кардиналните знаци Везни, Козирог, Рак и Овен.

Астрологичната обстановка се усложнява и от квадрата, който прави Сатурн към Плутон през ноември и декември. По този начин краят на годината за родените в първата декада на Козирог ще предложи поредица от ситуации, в които ще подлага на проверка вашата издържливост, търпение и интелигентност. В последната седмица на декември към позицията на Сатурн се добавя ретрограден Марс в и ретрограден Меркурий в Козирог. Препоръката е да не оставате важни неща за разрешаване в последните дни на годината, избягвайте прекомерното физическо натоварване, планирайте си да прекарате спокойни коледни и новогодишни дни, сред най-близките.

Всички права запазени. Не се разрешава препубликация при никакви условия.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии