Годишен хороскоп 2009 г. за ОВЕН

Муси Дачева

За голяма част от родените под знака на Овен 2009-та започва с отличен старт. В края на предходната година господарят на Овен -Марс направи съвпад със Слънцето в огнения Стрелец и изпълни живота на марсовите хора с нови идеи и големи планове. В последните дни на старата година Марс премина в Козирог. В този знак, Марс се чувства самоуверен и дава на своите хора подкрепата за съсредоточаване върху важни, значими житейски промени в предстоящия дванадесетмесечен период.

Годината 2009 -та може да се окаже преломна за родените в първите градуси на знака Овен, между 20 и 25 март. Навлизането на Плутон в Козирог в края на ноември създава предпоставки за значителни преобразувания в различни области на живота, насищайки най-вече сферата на професионалната изява с много амбиция и страст, преодоляваща всякакви задръжки и ограничения.

Силното желание за промяна, за яснота и определеност, в някаква степен за преориентация и създаване на нещо ново, коренно различно, ще бъде на приливи и отливи, но като възходяща тенденция ще се запази през цялата година. Настъпилите изменения в целите и плановете, в съчетание с трезвата, безпристрастна оценка на съществуващите служебни и лични отношения може да доведе в някои случаи до тяхното укрепване, а в други до разрушаването им в края на годината, когато Сатурн навлезе в знака Везни.

През 2009 г. важна роля в живота ви ще играят приятелите и хората, с които имате общи идеи, разбирания, обединяващи ви в съюз, дружество, фондация, партия или др. подобно.
Предстои ви активна зима като през месеците януари и февруари, ако не жалите усилия, можете да се справите с онези бюрократични ограничения, които задържаха по един или друг начин реализацията на плановете ви през 2008 г. Зимата и пролетта е времето, когато можете да започнете активна работа по съвсем нови проекти.

Възможно е обаче да имате известни задръжки и неразбиране в периода на ретроградния Меркурий, между 11 януари и 1 февруари 2009-та, когато е добре да избягвате поемането на дългосрочни ангажименти и сключването на сделки. Използвайте това време за служебна профилактика. Въведете порядък на работното си място и се освободете от излишните бумаги, направете ревизия на разходите си, проконтролирайте работата на хората, които се занимават със счетоводната ви документация.

През втората половина на февруари можете да разчитате на успех в планове, които включват участието на повече хора. Това е времето, когато можете да популяризирате идеите си и да привлечете съмишленици, което ви извежда на по-добри лидерски позиции. Пълното слънчево затъмнение на 26 януари 2009 г. дава силен старт на планове ориентирани към близкото бъдеще (за следващите 6 месеца) особено за родените в първата половина на Овен.

В личния живот на марсовите хора важна роля ще играе Венера не само заради това, че е планета на любовта, но и поради факта, че през тази година прави своята ретроградност в Овен. По този начин през март и особено около 20-25 април, когато Венера прави съвпад с Марс на границата между Овен и Риби,настъпва време за промяна, започва нов цикъл в емоционалния ви живот. През месец май, който попада в Слънчевия период на личната ви жизнена година, Венера и Марс се движат почти заедно през Овен и създават особено приповдигнато настроение, емоционална активност и очакване за нова,наситена със силни чувства връзка.

В периода 7 – 31 май Меркурий е отново ретрограден, този път в Близнаци и Телец. В тези дни насочете своята активност към по-маловажни неща и избягвайте поемането на ангажименти извън вашата компетентност.
Месец юни за вас се очертава да бъде най-романтичният през тази година. Във втората половина на месеца, около 25-ти юни, Марс и Венера правят съвпад в Телец. Заедно двете оказват влияние върху интимния ви живот, като създават условия в него да има повече яснота, осъзнатост и стабилност. Това е благоприятното време за обвързване в брачен съюз.

Месец юни също така е благоприятен за внасяне на порядък и ритмичност в деловата сфера. Можете да разчитате на добра възвращаемост на вложените средства в бизнеса си.
Пълното затъмнение на 22 юли в Рака, съсредоточава вниманието ви към решаването на наболели домашни проблеми като например разрешаване на семеен спор, договаряне за собственост върху имот или начало на голям ремонт и преустройство в дома.

През летните месеци,юли и август, е добре да си дадете време за физическо и психическо разтоварване, за разнообразяване на ежедневието, за пътуване и общуване с приятели, защото ви очаква рутинно натоварваща есен и твърде динамична зима.

В дните между 9 август и 7 септември 2009-та за родените в първата декада на знака, т.е. между 20 и 30 март, настъпват критични дни, в които е застрашено от инциденти на работното място, както личното ви здраве, така и здравето на хората, за които отговаряте. При някои, в зависимост от личните рождени данни, са възможни автомобилни катастрофи и участие под някаква форма в актове на насилие.

От 7-ми до 29-ти септември Меркурий прави своята трета и последна ретроградност за годината в знаците и Везни. Неблагоприятен период за съставяне на документи, но пък успешно можете да направите есенно почистване на дома си и на офиса.

През октомври ще стане належащо да взимате важни решения свързани с партньорството. Може би ще трябва да се разделите с хора, които не са коректни към вас и да наемете нови служители. Или пък да си потърсите нова работа и да смените средата си с такава, в която по-добре ще бъдат оценени вашите качества като специалист. В средата на октомври Марс преминава в знака Лъв, откъдето ви пришпорва за активни и нетърпящи отлагане действия.

Не оставяйте важни неща за вършене в последните дни на годината, защото от 20 декември Марс е ретрограден и трябва да бъдете по-внимателни към физическо натоварване. В противен случай можете да си докарате дископатия или друга травма.

За родените в началото на зодия Овен, между 20-25 март, Коледата на 2009г. ще бъде свързана с ярки, значими събития за преминаването, през които е добре да се подготвите отдалеч, още от последното Новолуние в Стрелец на 16 декември.

Всички права запазени. Не се разрешава препубликация при никакви условия.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 коментара so far »

  1. Методий Ангелов каза,

    Писа на януари 5, 2009 @ 21:47

    В много отношения написаното в сейта за Овен през 2009-та съвпада с тенденциите в живота ми по отношение на кариерата и с нещата в личния живот, които подготвям. Така че – явно има точчни попадения. За дрегите неща – ще видим от бъдещето :))))

  2. Румяна Димитрова каза,

    Писа на януари 6, 2009 @ 19:06

    Здравейте!Честита и спорна 2009г!
    Много благодаря за информацията,която прочетох от тук!Много са полезни за мен материалите Ви,госпожо Дачева,щото ми помагат -предупреждават за евентуални неудачи и си обяснявам нещата “глобално”!/и се оправдавам със звездите,ако се издъня някъде :)))/

  3. Люси каза,

    Писа на февруари 4, 2009 @ 8:11

    Винаги с удоволствие чета написаното от Вас,защото е аргументирано компетентно, на един много хубав български език и докосва душата.Нека радостта и удовлетворението бъдат награда за вашия труд и призвание.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии