Годишен хороскоп 2009 г. за РИБИ

 

Муси Дачева

За родените под знака на Риби настъпващата 2009 година извежда на преден план въпросът за свободата, за нейните вътрешни, духовни измерения и за нейните външни, социални рамки. Ще ви се иска да се отърсите от предубежденията си, от обстоятелства, които ви носят притеснения и неудобства и да вдигнете гордо глава.

На част от родените в зодия Риби, които по принцип имат развита сензорика, през 2009 година ще им се даде възможност да изживеят странни ситуации и да натрупат собствен парапсихичен опит. Причината е, че към Нептун във Водолей през тази година се присъединява и другият господар на Риби – планетата Юпитер. Във Водолей планетата, наричана “ голямото щастие” влиза на 5 януари и ще се движи през него до края на текущата година. През месеците април, май, юни и юли Юпитер и Нептун се движат много близо един до друг в последните пет градуса на Риби.

Тази година е третата, в която част от родените в зодия Риби, тези от третата декада, ще преживеят своята поредна , заради движението на Сатурн през Дева.

През януари Венера се движи през вашия знак и ще направи живота ви по-приятен и романтичен. До новолунието на 26 януари периодът е благоприятен да постигнете разбирателство в партньорските си взаимоотношения. След 20 януари обаче бъдете внимателни в отношенията си с хората, с които имате сключени договори за работа,било като съдружници, наемни работници или работодатели. Вероятността за напрежение, конфликти и раздели не е за пренебрегване. Възможно е да изживеете и конфронтация с брачния партньор заради недоразумения, провокирани и от движещия се обратно Меркурий, между 11 и 31 януари.

Месец февруари няма да ви остави да скучаете. На небето, още в края на януари та до средата на февруари, ще се разиграва драма, която ще засегне в по-голяма степен родените в третата декада на Риби, между 10 и 20 март. В този период силен импулс и подкрепа за реализация на стремежите ще имат работещите в сферата на новите технологии. В края на месеца успехът ви ще се дължи на това доколко сте били инициативни и включващи се в събитията, а не наблюдаващи отстрани.

През месец март, особено в дните след рождения ви ден, в Слънчевия период на личната ви жизнена година, имате подкрепата на планетите да правите планове, да разработвате проекти, да обмисляте стратегии за близкото бъдеще. В тази посока ще ви съдейства Меркурий, който на 8-ми март влиза в знака Риби. С реализация на намисленото обаче се захващайте в средата на месеца, когато и навлиза във вашия знак и ви дава от своята енергия и ентусиазъм.

В първата десетдневка на април обаче Марс, а в добавка и ретроградната Венера, може да ви накарат да бъдете твърде непремерени в делата си, да си създадете както напрежение във взаимоотношенията с колегите или брачния партньор, така и да попаднете в някои опасни за здравето и живота условия. Подобна ситуация има и в последната седмица на месец април, когато са възможни и по-големи парични затруднения. За да излизате успешно от трудни ситуации, се опирайте на интуицията си, която в този период няма да ви подведе.

През май ще получите компенсации, буквално и преносно, за повечето от щетите, които сте понесли досега. Периодът е добър за разширяване на кръга от контакти, за сработване с хора, напредничави по дух и улегнали като характер. В по-голямата част от месеца обаче Меркурий е ретрограден, между 7 и 31 май, дни в които не всичко ще става по планиран сценарий, но едва ли пък ще има някой друг, който по-добре от вас би се ориентирал в една хаотична за страничен наблюдател ситуация. Неподходящо време за сключване на брак.

Юни е месец, в който интензивността на служебните ангажименти няма да ви остави безучастни към, това което се случва около вас, нито пък ще ви даде време за дълги размисли. За родените в средата на зодията, между 4-6 март, дните 4,5 и 6 юни могат да се окажат критични за партньорските взаимоотношения, както и за отношенията с най-близки роднини. За родените в третата декада на Риби, втората половина на месец юни може да се окаже доста вълнуваща.

През юли фокусът на вниманието ви ще се премести върху свободното време, ако имате такова, и как най-добре да го прекарате с близките си. За необвързаните това е времето на новите запознанства, на флиртове, ухажване и романтика. При тези, които имат връзка, последната седмица на юли е благоприятна за сключване на брак.

Месец август ще ви предизвика да бъдете по-активни и ангажирани, но също така ще ви донесе известно напрежение и в службата и у дома. Ще се замисляте да направите промени в организацията на работа, в състава на хората, с които работите. Това няма да мине гладко особено в средата на месеца, когато ще трябва да преодолявате значителна съпротива. По-позитивни са очакванията за дните след 20-ти.

През септември Сатурн и Уран правят третата си и последна опозиция. Средата на септември е критичния, пиков, период за сатурновата криза на родените в третата декада на Риби. На основата на конфронтация, на явно и демонстративно отношение на неприемане и отхвърляне, може да се създадат условия за кармични изчиствания, за разсичане на кармични възли, за което е дошъл подходящият момент. Ретроградността на Меркурий между 7 и 29 септември може да изиграе катализираща роля в този процес.

Октомври е месец, в който може да укрепите позициите си в работната среда, да хармонизирате отношенията си с брачния партньор и да разширите границите на кръга от социални контакти. В края на месеца Сатурн напуска знака Дева и за родените в първата половина на Риби сатурновата криза формално приключва.

През ноември обърнете по-голямо внимание на здравето си, което реагира на всичко случващо се около вас. Ако ви е нужна медицинска манипулация, съобразете се с астрологичните препоръки в тази област. През този месец във финансите ви може да има трусове от квадрата на Сатурн към , който се отнася към кредити, взети пари назаем или оставени на съхранение на неподходящо място.

Месец декември ви обещава подкрепата на шефовете ви, на приятелите и на близките ви, както и получаването на висока оценка за труда ви. Около Коледа може да имате някои по-напрегнати моменти, но като цяло краят на годината е интересен и обнадеждаващ.

Всички права запазени. Не се разрешава препубликация при никакви условия.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

30 коментара so far »

  1. Марги каза,

    Писа на януари 10, 2009 @ 9:25

    Благодаря ти Муси:)))
    Както винаги невероятно добре свършена работа!
    Аз съм риби трета декада.Ще се моля да се случат само хубавите неща от прогнозата :) А лошите да се изпарят.Права си за много неща.
    Казваш развитие на екстрасензорните възприятия….а това дали е подкрепено от соларната ми година за 2009 когато имам слънце,уран и меркурий в 9 соларен и попадат в 9 натален,където ми е слънцето,хирон и меркурий? Просто се чудя.
    Но искам да те питам нещо да ми кажеш дали е важно.
    Към средата на април очаквам възврат на лунните възли спряма наталното положение на оста АС-ДС. Това с какво се свързва с лоши или добри събития?

    Хайде да не ставам алчна,да те питам и други неща:)))))

    Благодаря ти и ценя много труда ти.
    Приятен ден!

  2. нели каза,

    Писа на януари 10, 2009 @ 10:01

    Може ли да има стабилна връзка между мен Нели 01.09.1968 г Дева и приятелят ми Атанас 01.16.1961 г Козирог

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 10, 2009 @ 12:21

    нели,
    месецът януари или юни е при вас?

  4. Марги каза,

    Писа на януари 10, 2009 @ 12:30

    “Месец февруари няма да ви остави да скучаете. На небето, още в края на януари та до средата на февруари, ще се разиграва драма, която ще засегне в по-голяма степен родените в третата декада на Риби, между 10 и 20 март.”
    Моля ви Муси да ми кажете каква е тази драма?
    Питам защото точно по това време очаквам да се случи промяна,желана промяна,копнея за тази промяна в сферата на домашният комфорт.Не знам как точно да го нарека,но ще има ли освобождение или звездите не са благосклонни?

    Мерси

  5. нели каза,

    Писа на януари 10, 2009 @ 12:41

    аз съм месец септември,а приятелят ми е януари

  6. Сиси каза,

    Писа на януари 10, 2009 @ 21:13

    Престои ми инвитро искам да разбера ,кой от месеците ще е подходящ за тази процедура?

  7. marianna каза,

    Писа на януари 11, 2009 @ 6:34

    честита нова година муси!
    невероятна прогноза за 2009г.дано я прочетат някой министерства,като бедствия и аварий,икономика ,екология.всички знаем,че предупреденият е въоражен човек.та нали затова са и прогностиките.
    аз съм слънце-стрелец,асц.скорпион/29гр.-анарета/за някой твой колеги съм стрелец,и луна в телец.четох и прогнозата ти за стрелците.да ти призная честно,не ме изненадваш с нищо.що се отнася до опозицията на двата тежкара сатурн и уран /и аз мога да напиша книга/мисля,че освен негативно,те имат и положително влияние.за мен 2008 беше страхотно противоречива година.преживях урановата опозиция ,сатурновата опозиция с наталната си позиция,квадратурата на сатурн към слънцето и меркурий,както и на уран към слънце.последното не е сепариращт аспект,но все пак.от 2004 до сега ,както се казава мира нямам.ако не беше астрологията,какво ли щях да правя.сега съм много любопитна,по отношение на един аспект и ще ти бъда изключително благодарна,ако ми помогнеш.имам СЛВ на 4гр.в близнаци.юпитер,ще го аспектира много скоро.след което транзитния СЛВ ще застане в/у наталната ми венера,която е в почти точен съвпад със символичното и прогресивно слънце в козирог.съвпада е във втори дом.транзита на този възел в/у венерата/хич не я обичам.на трон по дом ,но в кози рог/,какво ли би могъл да означава.на всичкото отгоре там е и както споменах прогресивното слънце.прости ми дългото писмо,но един човек с ретрограден меркурий в стрелец ти пише,а и планетата тръгва ретро.ще бъда благодарна наистина-..пожелавам ти много късмет и много успехи ииии….КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИЗДАДЕШ ОЩЕ НЯКОЯ КНИЖКА.ИМАМ ГИ ВСИЧКИТЕ,КАТО ПОСЛЕДНАТА Е СТРАХОТНА.

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 11, 2009 @ 14:54

    Марги,
    ако няма лошите неща в живота ни, няма да можем да оценим хубавите!
    :)
    При всички случаи позицията,която давате “соларната ми година за 2009 когато имам слънце,уран и меркурий в 9 соларен и попадат в 9 натален,където ми е слънцето,хирон и меркурий” дава указания за раздвижване в духовната сфера, за натрупване на знания по линия на 9-ти дом, т.е. надграждащи основните. Може да бъде специализация (професия), но може да е повишен интерес към теми като астрологията например. Нали и Юпитер навлезе във Водолей. Така че върху знанията, които имате по астрология, а те не са малко, ще трупате още и още. И знания и практически опит.
    Възвратът на Лунните възли е възрастов фактор, случва се през 19 години. Има връзка с отношенията с майката. На 19 години детето трябва да се отдели от майката и да стане самостоятелно, ако не на 38 и т.н., докато се освободи от модела на майката, от прекомерната свързаност с нея.

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 11, 2009 @ 14:56

    Сиси,
    това е тема, която разглеждам единствено в лична астроконсултация.

  10. Марги каза,

    Писа на януари 12, 2009 @ 9:14

    Много ти благодаря Муси.
    Това за лунните възли ме обнадежди.Не съм знаела,че те се свързват с майката.
    Аз точно това искам да се случи :(( Макар да звучи лошо.Естествено имам предвид и символичното значение и прякото.Просто искам да ме остави на мира,защото прекалена много ми влияе,винаги е имала влияние над мен,но не съм го осъзнавала.
    Този възврат дали влияе няколко месеца по-от рано или трябва да чакам до април?
    “Възвратът на Лунните възли е възрастов фактор, случва се през 19 години. Има връзка с отношенията с майката. На 19 години детето трябва да се отдели от майката и да стане самостоятелно, ако не на 38 и т.н., докато се освободи от модела на майката, от прекомерната свързаност с нея.”

    Много ти благодаря и приятен ден :)

  11. Марги каза,

    Писа на януари 12, 2009 @ 9:38

    И още един въпрос.На мен ще ми се случи на 37год.Дали не съм объркала нещо?

  12. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 12, 2009 @ 13:20

    Марги,
    възвратът на Лунните възли става през за около 19 години, а по-точно за 18 и 7-8 месеца. Те бележат процес, който може да трае по-дълго време- месеци, а може и година. В астрологията е по-важна тенденцията а не толкова буквалното проявление. Вие сте направили голяма крачка като сте осъзнали, че майка ви ви влияе силно и задържащо. Това е влиянието на Лунните възли – осъзнаването, а другото е проявлението на свободната воля.

  13. Марги каза,

    Писа на януари 12, 2009 @ 15:04

    Трогната съм Муси,
    проявява ли се неприятно съвпада на луна и плутон в соларната карта по отношение на майката на човека?
    Значи ли че той отново ще има трудности с нея,гняв,безпомощност и т.н орицателни аспекти?

  14. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 12, 2009 @ 15:45

    marianna,
    честита и за вас да е новата година и благодаря за добрите думи!
    Наясно сте,че конкретен отговор на въпроса ви, без да се знаят обстоятелства около вас, не може да бъде даден. Също така под въпрос е и къде точно е асцендента ви. Ако е Скорпион, то Венера, за която се притеснявате, управлява 7 и 11 домове. Това значи че прогресивното слънце транзитирайки я един път ще повлияе върху условията във втори дом и втори път върху ситуации от 7 ми дом. С оглед на това,че то в началото на 2010 ще премине от Козирог във Водолей ( освобожване от зависимост, нови възможности) можем да предположим за следващите 2 години поне някаква форма на разтоварване от грижи. Прогресивната Луна през това време се движи също през 2 ри дом, което насочва вниманието върху по-гляма финансова самостоятелност и др. теми от този дом. Вижте си Соларите, от тях също може да се ориентирате за предстоящи тенденции. Например Солар 2008-2009 прави силен акцент в темата 7 ми дом. Асцендентът е в 7 рождествен дом и Слънце в 7 -ми соларен дом + още 3 планети и Лилит. Транзитът на възлите към Венера през август се съчетава с транзитна Венера в Рак в 8-ми дом също играе стабилизираща, от материална гледна точка, роля. Възможно е да става дума за унаследяване, дарение или др.подобно. Втори дом знаете че се свързва и с ценностната система, с моралните опори на личността. Затова може да се предположи и някакъв вид заслужено овъзмездяване заради ваше отношение към някого, нещо в тази посока. Анализът може да бъде много дълъг. :)

  15. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 14, 2009 @ 0:28

    Марги,
    твърде много се взирате във всеки аспект на вашата натална карта и производните й и ставате зависима от нея.

  16. Марги каза,

    Писа на януари 14, 2009 @ 9:17

    Нали гледам да си анализирам сама картата,
    уча се:)

  17. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 14, 2009 @ 14:51

    Марги,
    разбирам това и ви подкрепям като досега съм ви отговорила на 19 въпроса.
    Формата “Коментар към статия” има друга цел и ви моля да не злоупотребявате с възможността да задавате въпроси.
    Предстои добавянето на форум към сайта и тогава заповядайте не само като питаща, но и като отговаряща. :)

  18. Марги каза,

    Писа на януари 15, 2009 @ 14:44

    Благодаря Муси,
    отрязахте ме жестоко:)))))))))))))
    Няма да се сърдя,че на ретро меркурий имам навика да се карам с хората:)))

  19. marianna каза,

    Писа на януари 17, 2009 @ 7:26

    благодаря,за вниманието муси!
    тайничко се надявам ,да намеря време и да дойда до пловдив за лична консултация.бих искала да знам,кога е най-удобното и подходящо време за това.
    поздрави!
    марианна

  20. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 18, 2009 @ 9:46

    marianna,
    за уговаряне на лична консултация ползвайте:
    m_dacheva@abv.bg
    mussydacheva@abv.bg
    GSM 0878633210

  21. Биляна каза,

    Писа на януари 20, 2009 @ 1:42

    Благодаря за хороскопа, г-жо Дачева:)
    Имам един въпрос към Вас. Какво означава “Венера в Овен в изгнание”. Екзалтация и изгнание са думи, които не бих свързала с хороскоп, но явно имат своето важно значение.
    Желая Ви всичко най-хубаво:)

  22. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 20, 2009 @ 12:16

    Биляна,
    “Екзалтация и изгнание” в случая са астрологични понятия и са тясно свързани с “хороскоп”. Венера във Везни е на “трон”, а в опозиционния знак Овен е в ” изгнание”.

  23. Марги каза,

    Писа на януари 20, 2009 @ 22:38

    “Месец февруари няма да ви остави да скучаете. На небето, още в края на януари та до средата на февруари, ще се разиграва драма, която ще засегне в по-голяма степен родените в третата декада на Риби, между 10 и 20 март.”

    Здравейте Муси,между кои планети е тази драма?:)
    Мерси

  24. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 21, 2009 @ 9:45

    Марги,
    става дума за опозицията Сатурн-Уран.

  25. Мария каза,

    Писа на февруари 8, 2009 @ 22:14

    Г-жо Дачева,редовно чета сайта.Сега имам въпрос към вас и ще съм много благодарна,ако ми отговорите.А ето въпроса ми-ще почна ли скоро работа?

  26. десислава каза,

    Писа на август 24, 2009 @ 13:24

    здравейте,от известно време се опитвам да забременея но нестава ,имам една прекрасна дъщеричка но искам още едно дете ако може да ми отговорите или да ме посъветвате нещо ще съм много благодарна

  27. десислава каза,

    Писа на август 24, 2009 @ 13:25

    родена съм на 28.02.1978 благодаря ви

  28. Муси Дачева каза,

    Писа на август 24, 2009 @ 13:39

    десислава,
    за консултация по тази тема се свържете с мен на mussydacheva@abv.bg

  29. десислава каза,

    Писа на август 25, 2009 @ 19:43

    здравейте ще успея ли да забременея

  30. Муси Дачева каза,

    Писа на август 25, 2009 @ 20:29

    десислава,
    колкото и пъти да го задавате този въпрос отговорът ми е:
    “за консултация по тази тема се свържете с мен на mussydacheva@abv.bg
    Обясних ви и на имейла какво да направите.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии