Годишен хороскоп 2009 г. за СТРЕЛЕЦ

Муси Дачева

През последните 13 години, от 1995 година насам, далечният и мистичен Плутон се движеше през знака . За много от родените под този знак, Плутон заедно с от Водолей, почти едно десетилетие даваше нови насоки за развитие на живота им, внесе корекции къде забележими, къде не, в начина на мислене, в разбирането на света и на хората, които го населяват.

В края на 2008-ма Плутон окончателно напусна границите на Стрелец, но навлизайки в , през следващите 16 години той ще създаде онези условия, в които идеите ще намерят своето практическо приложение и живота на голяма част от стрелците ще се развива върху по-широка и стабилна основа. За родените в третата декада на знака 2009-та е годината на най-силно проявление на промените, предизвикани от текущата сатурнова криза на подвижните знаци.

В началото на годината, на 5 януари, господарят на Стрелец Юпитер, преминава от знака Козирог, където се движеше през 2008-ма, в знака Водолей. За родените под огнения знак това е обстоятелство, което подкрепя оригиналността и нестандартното в подхода към проблемите, нещо, което съвсем не е чуждо за характера на Стрелеца.

През януари фокусът на вниманието е върху финансовите въпроси, наличните средства и обезпечаването на разходите. Астрологичната обстановка благоприятства доброто справяне с материалната страна на живота в този период, макар че в дните след 11 януари, когато Меркурий тръгне в обратна посока, трябва да бъдете по-внимателни в боравенето с документи.

Новолунието на 26-ти януари може да бъде съдбоносно и да ви донесе контакти с интересни хора, които да окажат силно влияние в живота ви през следващите месеци. Месец февруари е благоприятен за всякаква посредническа работа, за напредък в творчески проекти, за пътувания, свързани с професията. Опозицията на Сатурн и Уран на 5 -ти февруари ще накара да правят трудни избори между и семейство при част от родените в дните между 7 и 17 декември.

В средата на февруари, когато Юпитер е в съвпад с и със Северния Лунен възел, е момент подходящ за избор на ново направление в професията, за обмисляне на смяна на работата или за започване на самостоятелен бизнес. Световната криза в съчетание със сатурновата криза на Стрелеца обаче не са най-добрият фон за самоволна и необмислена добре промяна.

През март ентусиазмът и физическата ви енергия ще бъдат насочени повече към решаване на въпроси от бита, ангажиране с проблемите на близките роднини и създаването им на по-добри условия за живот. Венера, която се движи през Овен ще прави така че да имате необходимата подкрепа за осъществяване на плановете си. В края на март ще настъпи оживление в емоционалния ви живот.

Месец април е наситен с много енергия, движение и позитивизъм, което дава възможност на свежи струи да навлязат в живота ви -нови идеи, нови хора, по-големи перспективи за развитие. В първата десетдневка на април Марс прави опозиция със Сатурн, което ще даде отражение върху живота на родените в средата на стрелец като противопостави професионалните ангажименти на обстоятелства в семейството. Допълнителен неблагоприятен ефект предизвиква и ретроградната Венера, която в края на месеца може да предизвика безпокойство от недостига на средства за посрещане на семейните разходи.

Май изисква по-голяма организираност и съсредоточеност в ежедневните ангажименти. В средата на месеца някои нови запознанства, които са изглеждали перспективни, могат да ви разочароват и да охладят очакванията ви. В края на май и началото на юни съвпадът Юпитер-Нептун-Хирон във Водолей внася оживление и промени в средата, в която живеете. Създава ви превъзбудено настроение, прави ви по-открити и доверчиви в общуването, поставя ви в центъра на събития, от които да се поучите и да натрупате нов опит.

За творческите личности това е период на подем, на навлизане в среда, в която таланта ви да получи по-голяма подкрепа и възможности за изява. Възможно е да станете част от екип, където да се съобразявате с нови правила, но и с който да постигнете в бъдеще нещо значимо.

В първата седмица на месец юли физическото претоварване може да ви дойде в повече и да ви забави принудително, изключвайки някой орган или система. Бъдете по-внимателни към здравето си и оптимизирайте труда си, така че да бъдете по-ефективни и да не пилеете силите си на вятъра.

Първата половина на месец август е подходящо време за почивка и разтоварване. През втората обаче ще трябва да бъдете по-активни и служебно ангажирани. Може претенциите на околните към вас да ви дойдат в повече в дните между 17 и 20 август, когато Марс и Уран са в квадрат.

Месец септември не е подходящ за започване на нова дейност особено в периода на ретрограден Меркурий между 7 и 29 септември. В средата на септември Сатурн и Уран правят третата си и последна опозиция, когато настъпва и пика в сатурновата криза на родените в третата декада на Стрелец. Септември може да стане повратен момент в кариерното ви развитие.

През октомври тенденцията към раздвижване и трансформации в професионалната сфера продължава. В средата на октомври Марс навлиза в знака Лъв и придава на усилията ви по-голяма целенасоченост и амбиция. Повишената делова активност може да ви донесе успех в корпоративен бизнес, застраховане, банково дело. В края на октомври Венера и Нептун могат да ви помогнат в превръщането на обикновени служебни отношения в нещо повече, в една романтична и перспективна връзка.

Ноември месец е не по-малко предизвикателен от месец октомври. Квадратът на Сатурн към Плутон поставя на дневен ред запазването на достигнатите до сега позиции с цената на повече усилия. Разкриване на тайни любовни отношения може да бъде причина за дисхармония в брака ви.

В началото на декември Венера навлиза в знака Стрелец и ще се движи през знака до Коледа. Тя ще ви накара да се чувствате харесвани от околните и да увеличите приятелите и поддържниците си. Астрологичната обстановка в края на годината създава благоприятен емоционален фон за да се чувствате комфортно сред близки или приятели в новогодишната нощ.

Всички права запазени. Не се разрешава препубликация при никакви условия.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 коментара so far »

  1. Христина каза,

    Писа на януари 29, 2009 @ 16:30

    Страхотен хороскоп.Много от нещата които пише тук съм ги планирала още преди да го прочета.Удивлена съм.

  2. Маргарита Ангелова каза,

    Писа на март 1, 2009 @ 11:12

    Отново се опитвам да намеря личния си отговор:имам ли полезен ход по време на Сатурновата криза да си намеря работа?Родена съм на 17.12.1957 в 12.32 часа

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на март 2, 2009 @ 10:31

    Маргарита Ангелова,
    тази седмица е сравнително благоприятна за търсене на работа. За вас по принцип месец април и май са най-силни. Въоръжете се с търпение и бъдете готова на компромиси.

  4. траян каза,

    Писа на март 27, 2009 @ 21:46

    Роден съм на 23.ХІ.1956г. Ще имам ли проблеми с оставането на работното ми место през септември? Ще си купя ли кола през тази година?

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на март 29, 2009 @ 19:33

    траян,
    въпросите ви са за лична астроконсултация.

  6. ИВАНКА ДИМЧЕВА ДАНЧЕВА каза,

    Писа на май 9, 2009 @ 17:44

    РАЗВЕДЕНА СЪМ ОТДАВНА.ПСИХИЧЕСКОТО МИ СЪСТОЯНИЕ Е МНОГО ЛОШО.НЕ КОНТАКТУВАМ С МЪЖЕ.ЩЕ ИМАМ ЛИ ВРЪЗКА С МЪЖ?ЩЕ СЕ ОМЪЖА ЛИ?У НАС ИЛИ В ЧУЖБИНА?

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на май 12, 2009 @ 12:12

    ИВАНКА ДИМЧЕВА ДАНЧЕВА,
    тези и други въпроси, на които търсите отговор, могат да бъдат разгледани в лична астроконсултация

  8. силвия каза,

    Писа на май 13, 2009 @ 16:07

    Здравейте…реално погледнато всичко ми е наред,но съм на кръстопът и незнам кой от всички пътища ще е най-добре за мен и моето бъдеще…Англия,Франция,Швейцария или България….четири държави,хора които ме чакат там,но кой път да избера. Благодаря ви предварително

  9. moon_in_taurus каза,

    Писа на декември 7, 2009 @ 14:00

    Здравей Муси,
    нали човек който е роден днес на 7.12.новата му лична година ще бъде 3?
    Ще бъде в тройка до 7.12.2010г.

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 7, 2009 @ 14:18

    moon_in_taurus,
    да ! :)

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии