ДЕН НА РАЖДАНЕТО

ДЕНЯТ НА РАЖДАНЕТО НЕ САМО КАТО КАЛЕНДАРЕН ДЕН

Муси Дачева

Вибрацията на календарния ден, в който е роден човек, има важно значение в номерологията. Изборът на точния момент на раждане за всеки човек: ден, месец, година, час и минути, дори секунди съвсем не е случаен. Той е в неразривна връзка с еволюцията на неговия Дух.

Денят на раждане има твърде личен, интимен характер като числова , съответна на числата от 1 до 9. Също така той дава информация за кармата на отделния човек, вземайки се предвид като съставно число от 10 до 31. Тълкуването може да се намери във всяка книга, посветена на номерологията, затова няма да се спираме подробно на него. Тук обаче ще добавим един елемент, който често се пропуска да се отчита при анализа на деня на раждане.

Всяка вибрация в номерологичната карта на даден човек е взаимносвързана с останалите. Датата или денят от календара също не прави изключение, но освен че е в сложни взаимни връзки с другите елементи на рождените дата и име, върху него оказва влияние и това в кой попада моментът на раждане. Не е без значение дали човек е , сряда или в неделя. Всеки ден от седмицата е под силното влияние на дадена планета и слага своя отпечатък върху неговата индивидуалност. Астрология и номерология и тук са тясно преплетени. Дали Датата, като числова вибрация на календарния ден и Денят от седмицата са в хармония или не, зависи от това, дали са под влияние на една и съща планета или ако са различни, то дали те са приятели или врагове. Така роденият на 2,11 или 29, без да е от значение месеца, но в понеделник ще бъде под силно Лунно влияние, роденият на 1,10,19,28 и във вторник ще попада под огненото въздействие на Слънцето и Марс, ще е потемпераментен и енергичен, дори и да е от уравновесената и външно спокойна зодия Дева. Роденият на 6, 15, 24 в петък ще изпитва благотворното въздействие на Венера и през целия си живот по един или друг начин ще бъде свързан с изкуството. Този, който се е родил в неделя на 1во,10то,19то или 28мо число от месеца, носи в себе си силен творчески потенциал и го очаква голяма личностна реализация в живота.

Каква е връзката между Дата, календарен ден като числово изражение и Деня от седмицата?

Вече знаем, че всяко число от календара може да се приведе до едноцифрено число от едно до девет, което в номерологията наричаме вибрация. Така вибрация 1 имат календарните дни 1,10,19 и 28, вибрация 2 дните 2,11,20 и 29 и т.н.

Всяка вибрация от 1 до 9 има свой планетен господар:
Слънце
Луна
Юпитер
Уран
Меркурий
Венера
Нептун
Сатурн
Марс

От своя страна всеки ден от седмицата също има свой господар от семейството на планетите. Понеделник е подвластен на чувствителните и мистични Луна и Нептун, Вторник е на огнения Марс, Сряда на бързорекия и пъргав Меркурий, Четвъртък на благодатния Юпитер, Петък на прекрасната и вечно влюбена Венера, Събота на строгия и мрачен Сатурн, и накрая или по-точно в началото е Неделята с двамата си божествени господари Слънцето и Уран.

Названията на дните от седмицата в западните езици произлизат от имената на управляващите ги седем планети без Уран и Нептун, които са открити по-късно, съответно през 1781г. и 1846г. Най-далечната, известна до сега планета в Слънчевата система Плутон, официално влиза в астрологията след 1930 година и все още не е достатъчно добре проучено нейното влияние върху съдбата на отделния човек.

Понеделник е Ден на Луната Moon, Lune и от там Monday, Montag, Lundi, Lunes, Lunedi.

В православния календар са възприети други названия на седемте дни, които следват поредността на деня, и така се е загубила изначалната символика. Независимо от различията на отделните течения, в християнската религия Понеделник е ден на Светия Дух, Събота е ден на мъртвите, а Неделята е ден на Бога.

Всеки ден от седмицата има своята специфичност, която слага отпечатък за цял живот върху родения на този ден, привнасяйки допълнителен нюанс в неговата индивидуалност, както ще видим това понататък. Всеки ден от седмицата приема характеристики от управляващите го планети и помага в ежедневието на този, който умее да влезе в синхрон с фините му вибрации.

В Понеделник, деня на Луната и Нептун, трябва да обърнем поглед навътре, в Душата си, да се вслушаме притихнали в съветите на нашето второ Аз, да се доверим на интуицията си и там да търсим опорните точки за нашите постъпки.

По такъв начин планетата Сатурн се явява въплъщение на принципа на структурата, реда, запазването на биологичната и социалната система от разпад и хаос. Той дава възможност на всяка цялостност да осъзнае границите в широкия смисъл на тази дума.

Вторник е действен ден, защото е подвластен на Марс, ден на гнева, на противоборството, на отприщената физическа енергия и на решаване на спорове и противоречия чрез сила. Той е успешен ден за спортисти и за хора, занимаващи се с чисто физически труд.

Сряда като ден на Меркурий подкрепя дейността на ума като четене, писане, реализация чрез словото: пледоарии, спорове, дискусии, интервю за работа, писмени или устни изпити.

В Четвъртък Юпитер е в помощ на хората, занимаващи се с бизнес, политика или религия, благоприятствува сключването на търговски сделки и безпристрастното решаването на съдебни дела.

Петък е ден на Венера на любовта и забавленията, подкрепя усилията за повече красота, хармония и обич около нас. Много подходящ е за покупки на дрехи и мебели, за срещи с приятели, за гостуване у близки хора.

Събота е ден на Сатурн, владетелят на душите на мъртвите, ден на скръбта, ден за почивка.

От една страна творческите енергии, които притежава индивида ще имат остра нужда от признаване от колектива. От друга страна, колективното съзнание ще възприема ярките индивиди – творци като предизвикателство за своето благосъстояние и заплаха за нормалното съществуване и безопасност. Затова преминаването на Сатурн през знака Лъв ще предизвиква трудности с проявяването на творческите енергии, ако те не се вместват в еволюционните концепции на развитие на колектива.

В това време колективното безсъзнателно ще има нужда от ярки политически лидери, способни да структурират и насочват в определено русло енергията на големи народни маси и тълпи.

Неделята е ден на Изначалието на Светлината, на живителната енергия, идваща от Слънцето и на преобразуваната електрическа, символизирана от Уран.

Дали рожденният тандем календарен ден, ДАТА и ДЕНЯТ от седмицата, ще бъде стимулиращ, градивен и подпомагащ личността в определена житейска сфера или ще му носи непрекъснато вътрешно напрежение и подтиснатост, зависи до голяма степен от взаимоотношенията на планетните господари.

Според астрологията, когато влизат във взаимодействие, планетите могат да се отнасят една спрямо друга като приятели, да бъдат враждебни или просто да са си безразлични подобно на отношенията между хората. Така деветте планети, включително Слънцето, което в астрологията за простота на изказа също се назовава планета, могат да се разделят на две групи.

Вътре във всяка група отношенията са приятелски, взаимноподкрепящи се, стимулиращи обектите на влияние. В едната група влизат:

Слънце, Венера, Юпитер, Нептун и Луна

а в другата са:

Марс, Сатурн, Меркурий, Уран

Между всеки член на едната от групите и членовете, съответно на другата група, съществува линия на взаимоотношения, която варира от неутрално, безразлично както е при Меркурий – Луна, Меркурий – Венера, до ярко враждебно например между Слънцето и Сатурн.

Раждането в един и същи ден от седмицата играе голяма роля в приятелството и любовта между хората, привличайки ги един към друг и запазвайки връзката им задълго. Подобно, макар и по-слабо е привличането между двама души родени в дни с планетни господари, влизащи в състава на една и съща група.

Откъс от “Номерологичен именник” изд. през 1998г.

1 август 2009 година.

Всички права запазени.

Не се разрешава препубликуване без писмено съгласие на автора.

Етикети: , , , , , , ,

2 коментара so far »

  1. Ралица Костадинова Николова каза,

    Писа на септември 16, 2008 @ 17:51

    ЗДРАВЕЙТЕ ГОСПОЖО ДАЧЕВА,
    Прочетох с интерес всичко което сте публикували в сайта.
    Датата на раждане е 25 ден петък число на името ми е 9 и съм с професия “счетоводител”. Така подадената информация има ли градивен стимулиращ ефект върху мен или обратно. Аз съм Ви писала и друг път, но толкоиво хора Ви пишат затова ще напомня че съм зодия лъв, аксцендент в риби и съм родена в Пловдив 21 часа

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 16, 2008 @ 18:35

    Към Ралица Костадинова Николова,
    след като сте в Пловдив за вас е лесно – запишете си час за астроконсултация при мен в кабинета ми на m_dacheva@abv.bg и си подгответе въпросите, които ви вълнуват, за да ги обсъдим.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии