ИЗБОР НА ИМЕ НА НОВОРОДЕНО

Муси Дачева
ИЗБОР  НА НА НОВОРОДЕНО

от книгата ми “Номерологичен именник”, изд. 1998 г.

“Човек не избира сам името си. Избират го родителите при раждането му, с обич и убеденост, че то е най-подходящото за тяхното дете. Обикновено майката има решаващата дума и това е защото душите на майката и на детето са кармично свързани.  Жената по принцип е по-интуитивна, а по време на бременността тя е като опъната струна, в състояние е да долови недоловимите за други духовни вибрации. В последните месеци от бременността се появяват най-силните внушения за името на бъдещото дете. Те могат да идват по най-различни начини от най-различни източници, като мозъкът сам селекционира определени имена от заобикалящия  звуков фон.

Името на човек е като етикетче, пришито на дрехата, която облича нововъплътеният Дух, за да измине онази част от пътя си, прекосяваща физическото ниво на съществуване. Името продължава да живее и след смъртта, когато са изоставени физическите одежди и Душата продължава своя път нагоре през астралните нива. Това пътуване през Астрала продължава приблизително една трета от времето, изживяно на земята. Така, колкото по-дълъг е бил житейският път на човек, толкова по-дълго време близките му ще могат да се свързват с него от отвъдното и да го зоват по земното му име. След това, ако е заложено в личната еволюция на Духа му, започва събиране на нови астрални и физически одежди за нов живот на земята с ново име.

Според някои теолози, ако се даде име предварително на очакваното дете, то така се подпомага душата да  избере най-подходящата дата за раждането му. Духът на детето поддържа контакт с бъдещата си майка понякога години преди зачеването. Въплътяването му обаче може да е в последните месеци на бременността или в момента на самото раждане.

Никак не е лесно да се избере име на дете.С твърде много неща трябва да се съобразяват младите родители. Целта на тази книга не е да ви натовари с нови ограничения и зависимости, а напротив, да ви подпомогне да намерите най-доброто, най-интересното и най-подходящо име за вашето бебе, така че то да го обича през целия си живот, да се гордее че го носи, а името от своя стрна да го подкрепя в усилията му да изпълни мисията, с която се е появило на белия свят.

От астрологична гледна точка трябва да имате предвид, че за човек, роден със Слънце или Асцендент в земни (Козирог, Телец и Дева) и водни (Рак, Скорпион и Риби) знаци е много важен коренът, връзката с рода. Затова е добре името на такова дете да има традиционен оттенък- да е свързано с имената на баби и дядовци, да си има имен ден, на който да му се отдава нужното внимание. Използвайте приложения в края на книгата Календар на именните дни. Когато се дава име на канонизиран светец, той става покровител на  детето, ще бди над него и ще го закриля през целия му живот.

На родените със слънчев или асцендентен знак в огнените и въздушни зодиакални знаци (Овен, Стрелец,Лъв, Водолей, Близнаци и Везни) им пасват и по-атрактивни, артистични имена…

Всеки родител иска детето му да е гениално, да притежава дарби и възможности, надхвърлящи неговите собствени. Повечето хора са наясно обаче, че животът на гениите не е никак лесен. Когато природата дава много в една посока, отнема също толкова от други места, за да се запази балансът и хармонията. Дарбата не се дава за лично ползване. Реализацията на много надарените е в посока на благото на всички и тяхната поява не е случайна, а свързана с еволюцията на човешкия род.
Това което се прави, когато се именува дете, е търсенето на хармония между вибрациите на Име и Рождена дата. Красотата и богатството на качества у човека  идва от многообразието на вибрациите. По принцип този процес е чисто интуитивен и повечето родители се справят успешно, без да познават законите на номерологията. В случая знанието може да помогне единствено, за да се подбере по-добрата , ако има фонетични разновидности на едно и също име от промяната на отделни звуци…

В процеса на избор на най-подходящ Ключ са възможни много варианти. Трудно е да се дадат рецепти за всеки отделен случай. Следвайте правилото: Ключът да съвпада с вибрация на някой от петте елемента на рождената дата и(или) да е в хармония с всичките.
Така за рождена дата на 18.01.1940г, в четвъртък и Път 6  Ключ 3 е много добро решение, за 09.12.1957г понеделник и Път 7 е удачен  Ключ 7,а за 05.11.1970 четвъртък, Път 6 е подходящ Ключ 5, за 26.03.1955 вторник и Път 4 добър избор е Ключ 9, а  също така и К 8.

Трябва да се избягват частните случаи като посочените по-горе, когато вибрациите са изцяло или с превес в една от групите, разгледани в раздела за хармония на числата. По възможност трябва да се търси балансирано участие на вибрации от всички групи. Претоварването с определена вибрация води и до сериозни проблеми със здравето.

Така прекомерното участие на:
1­ сърдечно съдови заболявания, проблеми със зрението, инциденти, засягащи гръбначния стълб;
2­ проблеми с храносмилателната система и състава на течностите в организма: кръв, лимфа, също женски болести;
3­ пренапрегнатост, променливо кръвно налягане, склонност към наряанявания на бедрата, дерматологични проблеми, черен дроб, долна  част на гръбнака;
4­ смущения в сърдечната дейност, наранявания с електрически ток, склонност към изкълчване или счупвания на ръце и глезени, запушване на кръвоносни съдове;
5­ невроза, безпричинна раздразнителност, тикове на лицевите мускули, болести на белите дробове, наранявания на ръцете;
6­ проблеми с бъбреците, болести на гърлото, уязвимост в областта на кръста;
7­ психични смущения, склонност към употреба на алкохол и упойващи вещества, проблеми с отделянето на течности от тялото;
8 ­проблеми на костната система, тежки хронични заболявания, кожни болести, алергии;
9­ главоболие, инциденти с наранявания на главата, криви зъби, проблеми със синуси, опашна кост, репродуктивни органи.

Случаи, когато четири или  пет елемента са от една и съща вибрация се срещат рядко. Може да се спазва простото правило: има ли в рождената дата два елемента с една и съща вибрация, то тя да не се дава допълнително като Ключ, особено при наследствено число 9, когато К и С са еднакви.
Не е препоръчително да се достига до еднакви Съдба и Път. Съзнателното уеднаквяване на тези две най-важни вибрации в номерологичната карта, вкарва  личността в прекалено тесни коловози. Вярно е, че се подсилват положителните характеристики на числото, но едновременно с това се умножават и отрицателните.

Така човек ако има еднакви Път и Съдба ще има в повече при:
К1, С1 и П1­ егоцентризъм, безцеремонност, невъздържаност;
К2, С2 и П2 ­ боязливост, нерешителеност, непредприемчивост;
К3, С3 и П3 ­раздразнителеност, лекомислие, мързел;
К4, С4 и П4 ­ необщителност, болезнена амбициозност, инат;
К5, С5 и П5 ­ непостоянство, авантюризъм, липса на търпение;
К6, С6 и П6 ­ в голяма степен зависимост от семейството – родители, деца;
К7, С7 и П7­ самоизолация, проблеми при общуване с околните;
К8, С8 и П8 ­ властолюбие, студенина, склонност към насилие;
К9, С9 и П9 ­ пренебрегване на себе си, склонност към инциденти.

Когато търсите най-подходящото име за бъдещото си дете, е добре да подберете вибрация, която да е хармонична на вибрациите на личните имена на всички членове от семейството и на родителите, и на вече родени братчета или сестричета. Тук в помощ ще ви бъде разделът “Двойки ключове”, където ще намерите общите за двойката родители хармонични вибрации на Ключа.
И така, ако очаквате дете и се колебаете какво име да му дадете, прегледайте най-напред Общия в края на книгата. Срещу всяко име е изписан Ключа и до него с наклонени черти е показана силата на името. Прегледайте характеристиките и значението на името за съответния Ключ в част IV Ключове. Проиграйте върху следващата страница различни варианти с различни рождени дати и различни Ключове.
Не се притеснявайте обаче, ако не можете да се спрете на определено име, забравете всичко което четохте дотук и изчакайте раждането. Бъдете сигурни, че детето ще си дойде с името.”

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

**********************************************************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

 

 

Етикети: , ,

2 коментара so far »

  1. Григор Ганчев каза,

    Писа на август 25, 2014 @ 10:20

    Здравейте,
    Предстои ми раждане на детето ми и трябва да му изберем дата за секцио и име. Можите ли да ми помогните в избора?
    Поздрави,
    Григор

  2. Райна каза,

    Писа на февруари 25, 2015 @ 17:21

    Здравейте! Днес, 25 февруари 2015 г. в 11.57 на обяд се роди нашето бебе – Дария. Моля да ни кажете какво вещае хороскопът му.
    С благодарност
    Райна

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии