Канада и Дания разсекретиха документи за НЛО

Канадското правителство започна да разсекретява своите Досиета Х, касаещи феномена НЛО. Около 9 500 архива обхващат периода от 1947 до 80-те години, повечето от които вече са достъпни в Библиотеката и архивите на Канада (Library and Archives Canada). Със заглавие “Канадските НЛО: Търсене на неизвестното” файловете съдържат кореспонденции, доклади, записки и процедури, свидетелски показания. Досиетата идват от Министерството на отбраната, Министерството на транспорта, Националният съвет по научни изследвания и Силите за сигурност.

Това разсекретяване бе провокирано от разсекретяването на Досиетата Х на Дания в края на миналия месец. Паралелно с това Великобритания продължава процеса по разсекретяване, който започна през октомври 2008. Френската космическа агенция обяви на 22 май 2007, че нейните НЛО архиви са достъпни в правителствения уебсайт.

Съществената разлика между канадските архиви и тези на останалите страни е в това, че в Канада има правителствени анализи вместо само доклади за наблюдения на Неидентифицирани Летящи Обекти. Според Виктор Вигиани, Exopolitics Toronto, това е истински напредък в изследване на феномена, понеже “…канадските архиви не са просто поредните записки за свидетелства, а те описват действия, срещи и международни запитвания на Канада с другите държави по въпроса, особено със САЩ и тяхното становище по проблема.

Цитат от документ, датиращ от септември 1967 г., който гласи:
Известен брой разследвания сочат възможността НЛО да използва уникална научна информация или напреднала технология, която може да допринесе за научно-техническия прогрес.

Друг цитат:

Трудно е да се сравнява нивото на тази технология с познатата ни. Ако тя не е притежание на друга държава, сме принудени да считаме тези летателни апарати за извънземни до доказване на противното.

Президента на САЩ Барак Обама смята да отдели време на 19 Февруари, за да разговаря с премиера Стивън Харпър за възможността САЩ да разсекрети своите документи.

Дания:

Министерството на отбраната на Дания разсекретяват 15 000 архива за събития през последните 30 години.

Според датските ВВС през годините са забелязвани доста НЛО да прелитат над страната. Докладите за тях са вече достъпни в правителствен сайт. Отговорът на въпроса какво лети над нас все още е мистерия.

На 5 януари 1981 година в 12:50 светещ диск е бил забелязано около 45 градуса над замръзналата повърхност близо до ВВ база Туле. НЛО-то внезапно е изчезнало.

Обектът е бил засечен от наблизо разположена американска база по същото време.

Капитан Томас Петерсен от ВВС на Дания, човек с добър опит в сферата, казва че всеки неразрешен случай отива в Скандинавския уфологичен център.

Източник:

http://www.xnetbg.com/new/40/97/595—

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии