Китайски хороскоп 2014

2014-та според китайския зодиак

Муси Дачева

За разлика от западната календарна година, китайската започва на второто новолуние след зимното слънцестоене. Така на 30 срещу 31 януари 2014 започва новата китайска година,която ще продължи до 18 февруари 2015 г.

Конят е седмият знак в китайския зодиак, средата на цикъла на дванадесетте разклонения, той бележи вододелната линия, от която цикълът навлиза във фаза на реализация. По този начин, това което е започнато преди 6 години, в годината на Плъха – 2008-ма, сега ще намери своето ярко изражение. Това ,което се случва през тази година, е резултат от натрупаната енергия в първата половина на 12-годишния цикъл, но също така оказва значимо влияние на това, което предстои да се случи в следващите шест години, включая 2014-та.

На дървения Кон са присъщи дързост, предприемачески дух, въображение, но и практицизъм, умение добре да планира стъпките си, както и достатъчно устойчивост, за да постигне набелязаната цел. Дървеният Кон не се страхува от промените, дори напротив, в тях той вижда прдизвикателства и нови възможности да изяви талантливата си природа.

Конят е искрен и откровен, нещо което е нож с две остриета. Бъдете внимателни какво казвате на близките и на приятелите си, и не се обиждайте на това, което те ви казват. Конят е забавен, отзивчив и верен приятел.

Приятелството през тази година е безценен дар. Който има приятели и подкрепа, ще успява навсякъде. Сдружаването по предпочитания и интереси ще прави хората по-силни и успешни в намеренията си.

Бунтарството е характерна черта за Коня. Той е готов да руши всякакви прегради и ограничения,за до постигне свободата си. Конят е честен и уважава това качество у другите. Той мрази лицемерието и подмазвачеството, затова в обществените отношения ни очаква бурна година, в която ще паднат маските на много непочтени хора.

Годината на Коня за родените в годината на Плъха

(1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 )

За родените в годината на Плъха 2014-та, годината на Коня, е сериозно предизвикателство. Вашата интелигентност и пресметливост могат да намерят добра среда за реализация през годината, стига да бъдете открити в отношенията с околните. Работната среда може да бъде повод за повече грижи, особено с хората, които отговарят за финансите на фирмата. Пазете се от измами, контролирайте движението на личните и служебни средства. Почтеността в отношенията с партньорите през 2014-та е от особено значение. Некоректността към другите ще се обърне срещу вас в даден момент. Благоприятна за вас е втората половина на годината. Търсете подкрепа сред хора родени в годината на Дракона и на Маймуната.

Годината на Коня за родените в годината на Бика

(1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

За родените в година на Бика 2014-та, годината на Коня, може да се окаже нелека. Забързаният ритъм, необходимостта от бърза и адекватна реакция, могат да ви поставят в стресови ситуации и да ви карат да се чувствате некомфортно сред определени хора. Някои процеси, които съзнателно сте забавяли или обстоятелства, на които не сте искали да обърнете внимание, сега ще напомнят за себе си. В предстоящите месеци на годината ще ви се наложи да отстъпвате от личните си интереси в името на стабилните взаимоотношения и на целите на групата. В материално отношение годината може да бъде добра и отзивчива, ако се съобразявате с мнението на партньорите си. Имайте готовност за добри промени в личния си живот през февруари, юни и октомври. Най-резултатно за вас е партньорството с хора родени в годината на Змията и тази на Петела.

Годината на Коня за родените в годината на Тигъра

(1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998)

Родените в година на Тигъра през 2014-та, годината на Коня, ще плуват в свои води. Всичко онова, което сте натрупали като потенциал в годината на Змията, сега ще успеете да реализирате на високо ниво. Годината на Коня ви носи радост, удовлетворение и късмет. Стремете се към по-добра образованост, повишете квалификацията си и ще се справите с всеки конкурент или съперник. Последното важи най-вече в личния живот, където ви очакват предизвикателства. Добри в това отношение са месеците април, юни и октомври. Годината е отлична за влюбване, годеж, брак, деца. Добри партньорства ще имате с хора родени в годината на Коня, на Дракона или на Кучето.

Годината на Коня за родените в годината на Заека

(1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999)

За родените в година на Заека 2014-та, годината на Коня, идва като „балсам на рана“ след предходната трудна година на Змията. Навлизате в година на успех и сбъдване на надежди за просперитет. Очакват ви много нови запознанства, приятели и подкрепа от много места. Но,за да се случи това, трябва да бъдете по-активни и готови да преминете през предизвикателствата, които ви е подготвил Коня. Не трябва да бягате от трудностите, а да се изправяте смело срещу тях. В личните запознанства бъдете инициативни и последователни. Годината се очертава благоприятна за емоционалния ви живот. Добри месеци за вас са март, юли и ноември. 2014-та е чудесна за сключване на брак. Най-удачни са връзките с Овцата или Глигана.

Годината на Коня за родените в годината на Дракона

(1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)

За родените в година на Дракона 2014-та, годината на Коня, изисква повече внимание и съсредоточеност, така че да се избягват погрешни ходове. Залагайте на коректните взаимоотношения, на честното и открито поведение, но също така и на дипломатичния подход към другите. Ориентирайте очакванията си повече към настоящето, отколкото към неопределено бъдеще, което от своя страна ще ви помага да се радвате на живота тук и сега. Годината би могла да бъде много успешна стига амбициите и желанието за изява да се представят в по-мека и конструктивна форма. Очакват ви придобивки, нови членове на семейството, радостни събития около роднини. Разчитайте на сътрудничество с хора родени в година на Плъха или на Маймуната.

Годината на Коня за родените в годината на Змията

(1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)

За родените в година на Змията 2014-та, годината на Коня, носи много предизвикателства. Забързаният ритъм на годината няма да ви даде достатъчно време и спокойствие, за да правите нещата,така както ви се иска. Някои стресови ситуации могат да ви изкарат от равновесие за дълго време. Бъдете внимателни към собственото си здраве и това на близките си. Търсете компанията на позитивни хора, които да ви зареждат с енергия, за да не изпадате в негативизъм и самосъжаление. Благоприятни месеци за вас са май, септември и декември. Грижете се добре за служебните дела, не харчете повече, отколкото можете да си позволите. Бъдете гъвкави и находчиви, но и дипломатични. На успешно сътрудничество можете да разчитате с хора родени в годината на Вола или на Петела.

Годината на Коня за родените в годината на Коня

(1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)

За родените в година на Коня 2014-та, годината на Коня е показател,че са или предстои да станат на възраст кратна на 12 – 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 и т.н. Това е вашата година, в която ще бъдете в началото на нов 12-годишен цикъл. Това, което сте започнали в предишната година на Коня, трябва да е дало резултати. Сега, стъпвайки на тях се устремявайте към нови цели. 2014-та ще ви даде достатъчно предизвикателства и няма да ви остави да скучаете. Бъдете предприемчиви, но същевременно бързо преценявайте добрата и лошата страна на всяка ситуация, преди да предприемете действие. По-често ще се налага да си казвате честно мнението, дори с риск да засегнете някого. Успехите ще повлияят добре на самочувствието, ще станете по-самоуверени и пробивни. Добри месеци за вас са февруари, юни и октомври. Подкрепа ще получите от хора родени в годината на Тигъра или на Кучето.

Годината на Коня за родените в годината на Овцата

(1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)

За родените в година на Овцата 2014-та, годината на Коня обещава позитивни вълнения и полагането на здрави основи в личния живот и в кариерата. За това ще трябва да се потрудите, да бъдете по-предприемчиви и готови да поемете нужния премерен риск в даден момент. Годината на Коня ви дава покровителство и много нови приятели. Вашето трудолюбие и спокойното отношение към случващото се, ще внасят хармония във всяка напрегната ситуация. До средата на годината всичко в кариера и личен живот ще става по-леко, през втората половина на годината обаче ще имате повече материални придобивки. Годината на Коня е добра за сключване на брак и раждане на дете в семейството. Успешни връзки можете да създадете с хора родени в годината на Заека или на Глигана.

Годината на Коня за родените в годината на Маймуната

(1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

За родените в година на Маймуната 2014-та, годината на Коня дава шансове, но също така предявява изисквания. Вашата находчивост и бързина на реакциите са в тон с тенденциите на годината. Ще успеете да извличате полза от уменията си,особено от това да се адаптирате към бързо променящи се условия. Но в годината на Коня трябва да проявявате повече честност и откритост. Честата смяна на мнението, преминаването от една позиция в друга, прекаленото придържане към личния интерес, няма да ви носи дивиденти, особено в първата половина на годината. Бъдете готови да се справяте със силна конкуренция. Дисциплината на ума и тялото ще ви правят привлекателни за хора, родени в годината на Плъха или тази на Дракона.

Годината на Коня за родените в годината на Петела

(1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)

За родените в година на Петела 2014-та, годината на Коня може да се окаже донякъде трудна. Изискването за бързина и предприемчивост на Коня се разминават с аналитичната и спокойна природа на Петела. Някои неочаквани ситуации, в които попадате, могат да се окажат твърде предизвикателни. Не се плашете от провал, анализирайте, но по-бързо, и действайте. През тази година е важно да се настроите за промяна и да действате. Силният ви интелект, интуицията и поне зрънце мотивация са условие за успешното преминаване през трудните периоди, а те най-вероятно ще са през юни и септември. Успехи ви очакват през май и ноември. Разчитайте на подкрепата на хора, родени в годината на Вола или на Змията.

Годината на Коня за родените в годината на Кучето

(1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

За родените в година на Кучето 2014-та, годината на Коня носи успехи. Кучето и Коня са хармонично разположени в китайския зодиак,затова в следващите месеци ще се радвате на приятелска подкрепа и късмет. Вашите личните качества, всеотдайност и вярност ще бъдат високо ценени, което ще ви прави добре приети във всяка група, екип, колектив. Бъдете готови за промяна, търсете своето място, не се страхувайте от новото и от предизвикателствата. Годината на Коня дава възможности, но вие трябва да проявите смелост и да направите избора си. Вашите силни месеци са юни и октомври, бъдете внимателни през април и юли. Търсете приятели сред родените в година на Коня, Кучето и Тигъра.

Годината на Коня за родените в годината на Глигана

(1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)

За родените в година на Глигана 2014-та, годината на Коня, носи равновесие и порядък, които дават възможност да си отдъхнат от напрежението изпълвало предходната година на Змията. В семейните отношения можете да разчитате на партньора си. Насочете усилия за решаване на важни за вас семейни дела до средата на годината, когато ще имате най-голяма подкрепа. В годината на Коня трябва да бъдете предприемчиви, да усещате бързо тенденциите и да не жалите усилия за постигане на целите си. През втората половина на годината бъдете внимателни в бизнес делата, не се доверявайте на други, дръжте под контрол финансите си. В материално отношение, годината обещава стабилност. Вашите силни месеци са март, юли и ноември., бъдете внимателни през май и през август. За свободните сърца, годината на Коня, е благоприятна за създаване на семейство и раждане на деца. Успешни и трайни връзки Глиганът създава със Заека и Овцата.

29 декември 2013 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

15 коментара so far »

  1. megi каза,

    Писа на януари 31, 2014 @ 10:44

    Благодаря г-жо Дачева!
    Бихте ли дали положителен знак за тези, които са Огнени Коне (1966), с водна стихия Скорпион като прогноза за годината на коня?
    Желая Ви успешна лична и професионална година!

  2. Iskra каза,

    Писа на февруари 2, 2014 @ 17:46

    Благодаря за изчерпателната статия! Пожелавам на Вас и Вашия екип много здраве и късмет през настоящата година!

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 3, 2014 @ 15:50

    Iskra,
    Благодаря ви и аз. :)

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 3, 2014 @ 16:05

    megi,
    годината на дървения Кон е добра за всички родени в тази зодия по китайския зодиак. На огнения Кон ще му се налага да бъде по-постоянен в намеренията си,да избира внимателно накъде насочва енергията си и да не се отказва при първия неуспех.

  5. savinka каза,

    Писа на февруари 4, 2014 @ 0:08

    Муси,само да споделя,английските астролози,казват,че дървеният кон,може да бъде Троянският кон!Да внимаваме за “даровете…”
    Пожелавам всичко най-добро на всички!

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 4, 2014 @ 12:19

    savinka,
    енергията на Коня е експанзивна. Може да бъде съзидателна, но може да бъде и разрушителна. Символиката на “Троянския кон” е съвсем друга. Тя предполага коварство, нещо което не е в типологията на Коня като зодиакален знак. “Английските астролози” може би са имали друго предвид.Конят е открит и честен, но че някой може да го използва за свои цели – да, това е така. Възможно е през тази година да има сблъсъци, защото квадрата на Уран и Плутон е все още в силата си.Конят е средата на цикъл започнал преди 6 години- 2008 година, началото на настоящата световна криза. Да се надяваме, че човечеството е помъдряло и ще използва позитивната страна на годината на Коня.Затова писах,че ще падат маски. Скритите процеси ще станат явни.

  7. megi каза,

    Писа на февруари 4, 2014 @ 20:31

    Всички коментари са много полезни.
    Прочетох ги с интерес и много благодаря!

  8. Милена каза,

    Писа на февруари 4, 2014 @ 22:10

    Здравейте Муси!

    Благодаря много за изчерпателните прогнози!

    Желая Ви много здрава, успешна и ползотворна година!

    Може ли само да уточните Заека по китайския Зодиак на коя зодия от Западния отговаря? Благодаря предварително!

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 5, 2014 @ 12:30

    Една маска пада
    Извънредно: Прехвърлят тихомълком SCI, собствениците мрънкат /ВИДЕО/
    Глобиха 10 бона финансовата пирамида от Пловдив за нелоялна търговия,05.02.2014 |
    http://www.marica.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BB%D1%8F%D1%82-%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BC%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%BC-sci-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D1%80%D1%8A%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D1%82-news199105.html

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 5, 2014 @ 15:34

    Милена,
    Заекът се съотнася с Риби

  11. Милена каза,

    Писа на февруари 6, 2014 @ 22:52

    Муси, благодаря много за потвърждението и своевременния отговор! И аз така бях чувала…
    Много харесвам Вашите прогнози, анализи и коментари и ги намирам за изключително интересни!
    Желая Ви много здраве, лични и професионални успехи, любов и щастлива година на Дървения Кон!

  12. Силвия каза,

    Писа на февруари 7, 2014 @ 14:05

    Муси,да си жива и здрава ,аз съм огнен кон и си знам мястото и ….плевнята! Благодаря ти!!!

  13. Mariana каза,

    Писа на март 23, 2014 @ 9:41

    Здравейте г-жо Дачева,

    Родена съм на 28 януари 1979 година.
    Моля Ви моля да ми помогнете и да ми кажете според китайския хороскоп, каква зодия съм (коза или кон). До сега винаги съм чела, прогнозите Ви за зодия коза, но изведнъж ми мина през ума, че е твърде възможно да бъда кон. Откривам много общи черти на коня в себе си.

    Предварително много Ви благодаря!

  14. Муси Дачева каза,

    Писа на март 24, 2014 @ 13:26

    Mariana,
    трябва сама да прецените.
    Годината на Козата започва с новолунието на 28.01.1979 г 8:19:32 ч. соф.вр.
    Ако сте родена преди този момент сте Кон, а след него- Коза.

  15. Mariana каза,

    Писа на март 24, 2014 @ 18:36

    Мила г-жо Дачева,

    Искрено Ви благодаря за експедитивния и изчерпателен отговор!

    Желая Ви здраве и нека всичко хубаво в живота Ви да се случва бързо и с лекота.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии