Китайски хороскоп 2015

2015 Shееp2015-та според китайския зодиак

Муси Дачева

Китайската Нова година започва на второто новолуние след зимното слънцестоене. На 19 февруари 2015 г., е началото на поредната година според източния календар, и тя ще продължи до 7 февруари 2016 година.

Овцата е осмият знак в китайския зодиак, вторият от втората половина на цикъла на дванадесетте разклонения, който е 12 годишен и започва с годината на Плъха. Последната година на Плъха бе 2008-ма.

В Китай числото 8 е символ на късмета,затова Овцата е носител на късмета и благоденствието. „Колкото повече, толкова повече“ казва Мечо Пух. Три овце се смятали за божествен знак, а трима родени под знака на Овцата в едно семейство се приемало за изключителен дар на Съдбата, който обещавал просперитет на семейството.

Символът на Овцата понякога се бърка с тези на Овена и Козела, но в западната астрология те имат много различна характеристика от тази на Овцата в източната, затова между тях няма знак за равенство.

Овцата от източния календар съответства на зодиакалния знак Рак от западния, като по същия начин Овцата се приема за символ на майчинството.

Овцата символизира Любовта и Мира. В нейната типология влизат качества като мекота, артистичност, спокойствие, съпричастност, неконфликтност, мъдрост и интуиция. Овцата избягва конфликтите и търси мирен начин за излизане от трудни ситуации. Когато е притеснена, търси уединение и възможност да размисли на спокойствие, преди да пристъпи към действие. Овцата има ин- качества, тя е себе съхранителна, практична, но и разточителна за нещата, които харесва.

Овцата е добър слушател, тя умее да успокоява събеседника си и да му вдъхва кураж,да кара всеки да се чувства обгрижен и ценен. Тя не обича излишествата и разкоша, умее да живее скромно и с малко средства, отдавайки се на смислени, и често духовни занимания. Благият и характер често подвежда и околните смятат, че тя е мекушава, но това не е така. Когато е необходимо, тя е силна, решителна и постоянна в намеренията си.

В социалните отношения Овцата е очарователна, дипломатична и с отлични маниери. Тя умее да се държи подобаващо както с кралете, така и с просяците. Има усет за мода, затова в годината на Овцата успех ще имат талантливите хора на изкуството. Най-много ще печелят тези,за които парите не са самоцел, които работят с удоволствие и обичат, това което правят.

Овцата е най-миролюбивият знак в източния зодиак.

2015 -та, Годината на дървената Овца предполага успокояване на страстите, миролюбие, издигане на пиедестал семейството, грижата за другите, приятелството, любовта и разбирателството между хората.

Годината на Овцата за родените в годината на Плъха

(1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 )

За родените в годината на Плъха 2015-та, годината на Овцата, може да бъде много успешна. Безпокойството от предходната година- тази на Коня, сега отстъпва място на романтиката, любовта, приятелството и подкрепата от средата, в която живеете. Годината на Овцата е ориентирана към семейството, спазването на традициите, покровителството над по-слабите, неща които са ви близки и на които с радост бихте отдали време и енергия. Сега ще бъдат подкрепени вашите лични качества като интелект, находчивост, осведоменост и многообразни таланти, за които ще имате отлична възможност да изразите. Сферата на изкуството е най-благодатна за вас през тази година. Вашата пресметливост и пестеливост ще бъдат възнаградени. Можете да отделите повече време на близките си, да решите проблемите в личния си живот. На самотните, годината предлага уюта на новото семейство и новия дом. Благоприятна за вас са месеците февруари, март, май, август и ноември. Търсете подкрепа сред хора родени в годината на Дракона,Маймуната, Кучето и Тигъра.

Годината на Овцата за родените в годината на Бика

(1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

За родените в година на Бика 2015-та, годината на Овцата, отправя някои изисквания. За да постигате това, което сте си наумили,трябва да смените подхода. Нищо няма да се случва просто, защото го искате и защото упражнявате натиск, там където решите. Научете се на маниери и деликатност, сега е момента, и това ще ви бъде от голяма полза в годината на Овцата. Вашата категоричност и взискателност ще срещат ожесточена съпротива, и плановете ще се провалят. Намирате се в средата на вашия личен 12 годишен цикъл, време за равносметка и реализация на натрупания потенциал, нещо което ще можете да правите още по-успешно в следващата година. Вродените ви мъдрост и търпение сега са „златните кюлчета“ на вашия успех. Следвайте инстинкта си за запазване на статуквото, намалете претенциите към околните, радвайте се на дребните неща в живота,защото те са солта, без Благоприятни за вас са месеците март, април, юли и октомври. Спокойствие и сигурност ще имате с хора родени в годината на Змията, Петела, Глигана и Заека.

Годината на Овцата за родените в годината на Тигъра

(1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998)

Родените в година на Тигъра през 2015-та, годината на Овцата, ще продължат да имат попътен вятър като в предходната – годината на Коня. Но сега има известна разлика и тя е в необходимостта да постигате целите си влагайки по-малко амбиция и целеустременост. Разчитайте повече на интуицията си, търсете партньори и съмишленици, влагайте разбиране към околните и техните потребности. Вашата кауза нека да стане обща кауза, да е в полза на повече хора, тогава ще имате успех. Разгръщайте своя талант, работете, вярвайте в себе си и в съдбата си и нещата ще се случат, успехът и признанието ще ви споходят в подходящия момент. Прекарвайте повече време в компанията на обичащи ви хора, за да се зареждате с позитивна и подкрепяща ви енергия. Дайте свобода на този, който иска да ви напусне, така ще освободите място за някой по-подходящ, който да навлезе в живота ви. Годината на Овцата за вас е добра за нова връзка, за създаване на семейство и раждане на деца. Благоприятни в това отношение са месеците април, юни, август и ноември. Трайни партньорства можете да имате с хора родени в годината на Коня, Дракона, Кучето и Плъха.

Годината на Овцата за родените в годината на Заека

(1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999)

За родените в година на Заека 2015-та, годината на Овцата, е още по-благоприятна от предходната – годината на Коня. Между Овцата и Заека има подчертана хармония, която дава добра среда за лична и социална реализация. Можете да разчитате на материална сигурност и обезпеченост, така че да се насочите към решаване на някои по-важни за момента сфери като тази на личния живот. Романтичната окраска на годината на Овцата може би сте усетили няколко дни по-рано, на празника на св. Валентин, когато спонтанно сте направили най-романтичния жест към някого за последните няколко години. Отделяйте повече време за себе си, за здравето си, за добрата си кондиция. Търсете всякакви поводи да почивате повече, да поддържате вътрешен баланс, добър външен вид и добро самочувствие. Проявявайте повече грижовност и съпричастност към партньора си, бъдете добър слушател и помощник в трудни моменти, това ще заздрави връзката ви. Развитата интуиция ще ви помага да успявате и в материалните дела, така че да нямате финансови затруднения. Успешни месеци за вас са март, април, май, юли и ноември. Най-удачни са връзките с Овцата, Глигана, Змията и Бика.

Годината на Овцата за родените в годината на Дракона

(1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)

За родените в година на Дракона 2015-та, годината на Овцата предлага немалко предизвикателства. Тихата, спокойна Овца е в дисхармония с вашата динамична природа. За разлика от предходната година – тази на Коня, годината на Овцата налага друго темпо. За да постигате резултати, ще трябва да бъдете по-съсредоточени и прагматични, по-спокойни и здраво стъпили на земята. Ако се доверите на инстинктите си, оставите някои заплетени ситуации да се развият от самосебе си ще видите, че съдбата продължава да ви покровителства и късметът не ви е изоставил. Оставете максимализма и големите цели за следващата година, тази на Маймуната. Сега си задайте програма минимум и стъпка по стъпка напредвайте, без да пропускате да релаксирате и да се радвате на живота, такъв какъвто е. Първата половина на годината е по-добра, особено месеците март, май и август. Разчитайте на подкрепата на хора родени в година на Плъха, Маймуната, Коня и Тигъра.

Годината на Овцата за родените в годината на Змията

(1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)

За родените в година на Змията 2015-та, годината на Овцата, е добро време за охлаждане на страстите, за повече почивка и приятни изживявания. Между Овцата и Змията съществува споделено приятелство, което създава предпоставки за успешна лична и професионална реализация. Във финансово отношение ще успеете да постигнете стабилност, и да покриете някои загуби, от предходната година. Вашата креативна и талантлива в много отношения личност ще има добрата възможност да се изяви през тази година. Спокойният ритъм ще ви дава възможност да анализирате и мислите достатъчно дълго върху, за да постигате така желаното съвършенство, красота и естетичност. Лятото ще бъде напрегнат период за вас, но втората половина на годината се очертава да бъде по-успешна. Търсете сътрудничество с хора родени в годината на Вола, Петела, Овца и Заек.

Годината на Овцата за родените в годината на Коня

(1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)

За родените в година на Коня 2015-та, годината на Овцата, е относително спокойна. Напрежението от предходната година може да се усеща в първата половина на годината, заради енергийният заряд, който сте натрупали и който има нужда да се изразходва. Годината на Овцата предлага възможности за разширение и разгръщане на нещо, което сте започнали в годината на коня, но сега ще ви е необходимо повече такт и дипломация, за да постигнете хармония – вътрешна и външна. Избягвайте пряката конфронтация с близките си, сдържайте вашата ян- природа, защото сега всичко се развива на психично ниво по-добре, ако не прилагате сила. Можете да направите подобрения в средата, в която живеете, така че да ви стане по-уютно и спокойно, а също така да привлечете приятни хора в обкръжението си. Ще имате късмет в паричните дела, но избягвайте прекомерните харчове, както и спекулативните начинания. Подкрепа ще получите от хора родени в годината на Тигъра или на Кучето.

Годината на Овцата за родените в годината на Овцата

(1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)

За родените в година на Овцата 2015-та, годината на Овцата,е показател,че са или предстои да станат на възраст кратна на 12 – 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 и т.н. Това е вашата година! Сега можете да изразите най-добрите страни на вашата личност. Годината благоприятства добрите взаимоотношения с околните, подобряване на отношенията, там където те са били обтегнати в предходната година. Обстоятелствата през тази година ще работят във ваша полза и много от това, което се случва ще бъде резултат повече на късмет, отколкото на полагане на специални усилия. Въпреки това е добре да знаете какво искате и да насочвате усилия в желаната посока. Присъщите ви трудолюбие и спокойното отношение към случващото се, ще внасят хармония във всяка напрегната ситуация. Годината е благоприятна за романтични изживявания, за внасяне на хармония във връзката, за брак и дете. В материално отношение втората половина на годината е по-благоприятна. Успешни за вас са месеците март, май, юли, ноември и декември. Трайни връзки можете да създадете с хора родени в годината на Овцата, Заека, Петела, Змията и Глигана.

Годината на Овцата за родените в годината на Маймуната

(1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

За родените в година на Маймуната 2015-та, годината на Овцата, е успешна и плодоносна. Вашата личност ще бъде стимулирана от различни страни,така че да се изяви по най-значимият начин. С присъщата ви находчивост и бързина на реакциите ще успявате да се възползвате от всяка създадена ситуация. Годината предлага възможности да разширите бизнеса си, да увеличите семейството си, да подобрите начина си на живот като включите повече хора в близкото си обкръжение. Всичко това, ако успеете да подобрите комуникационните си умения, ако проявявате повече разбиране към другите и не гледате преди всичко и най-напред личния си интерес. Годината дава възможност да разработите някоя своя гениална идея, изолирайки се от външния свят и съсредоточавайки се изцяло в нея, особено през първата половина. Това ще ви обезпечи финансово и ще подхрани самолюбието ви. Благоприятни месеци са април, юни, август и октомври. Добре ще се сработвате с хора родени в годината на Плъха, на Дракона, на Кучето и на Коня.

Годината на Овцата за родените в годината на Петела

(1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)

За родените в година на Петела 2015-та, годината на Овцата, обещава добро развитие на личните и професионалните дела. Умереността на Овцата импонира на вашата аналитичната и спокойна природа. За разлика от предходната година, на активно действие и непримиримост, сега можете да си дадете почивка, да пътувате повече и да се радвате на близките си. На появилите се трудности гледайте с повече разум и спокойно преценявайте шансовете си за успех. Разчитайте повече на интелекта и интуицията си, както и на това, че който тръгва с добро, намира добро. Избягвайте стреса, или ако попаднете в ситуация, която го предизвиква, бързо изчиствайте негативните емоции и релаксирайте. Финансово годината е добра, можете да разчитате на обезпеченост, стига да не си позволявате прекомерни разходи. Много от това, което печелите, ще отива за подобряването на средата на живот, на жилищните условия, обзавеждане и устройване на дома, особено през втората половина на годината. Благоприятни месеци за вас са март, април, август и октомври. Разчитайте на подкрепата на хора, родени в годината на Бика, на Змията, Глигана и Овцата.

Годината на Овцата за родените в годината на Кучето

(1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

За родените в година на Кучето 2015-та, годината на Овцата, носи предизвикателства. Кучето и Овцата са дисхармонично разположени в китайския зодиак,затова имайте готовност да се справяте с трудности по неспецифичен за вас начин. През тази година ще трябва да се научите да бъдете по-сдържани и неконфликтни, да запазвате старите приятелства, но и да разширявате кръга на хората, които ви харесват и подкрепят. Вашето въодушевление и импулсивност в реакциите може да ви въвлече в неприятни ситуации през месец април и юли. Повечето от тях ще бъдат за защита на личното право, позиция и пространство. Годината предлага възможности за изразяване на съзидателната страна на вашата природа. Вашият талант може да бъде оценен по достойнство, да развиете това, върху което сте работили, да получите похвала и съответно материализиране на труда в месеците февруари, юни и октомври. Търсете приятели сред родените в година на Коня, Кучето и Тигъра, на Плъха и Маймуната.

Годината на Овцата за родените в годината на Глигана

(1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)

За родените в година на Глигана 2015-та, годината на Овцата, е много благоприятен период. Овцата и Глиганът са отлични приятели,затова през тази година ви очакват късмет и успех в планираното. Стига да не си поставяте максималистични цели, които изискват включване на прекомерно големи физически и психически ресурси, през тази година ще се радвате на траен успех и голяма подкрепа от близките. Втората половина на годината като цяло е по-благоприятна, като през първата са възможни някои пречки, най вече през месец май. Годината е изпълнена с романтика и много възможности за подобряване на личния живот. Добра за създаване на семейство и зачеване на деца. Благоприятни за вас са месеците март, юли и ноември. Успешни и трайни връзки Глиганът създава със Заека, Овцата,с Бика и с Петела.

15 февруари 2015 г.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , ,

3 коментара so far »

  1. Ц.Петрова каза,

    Писа на февруари 27, 2015 @ 9:12

    Здравейте!Прочетох “2015 според китайския хороскоп” и се замислих всъщност кое е “моето животно” като дата на раждане ми е 08.01.Ако се вземе предвид китайската Нова година(която обикновено започва от м.февруари) съм куче,ако обаче не се отчита този факт съм глиган.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 27, 2015 @ 12:23

    Ц.Петрова,
    Китайската нова година може да започне и през януари, когато е второто новолуние след последното зимно слънцестоене.
    Най-рано,за последните стотина години, това се е случвало на 23 януари. Затова при раждане на 8 януари, гледате предходната година на раждането как попада в китайския зодиак, в случая – китайска зодия Куче.

  3. Ц.Петрова каза,

    Писа на март 1, 2015 @ 8:02

    Благодаря!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии