Летен хороскоп юли-август 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНоволуние в Рак на 4 юли

Уран ретрограден от 30 юли

Новолуние в Лъв на 2 август

Сатурн директен от 13 август

на 18 август

Меркурий ретрограден от 30 август

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Какво ни очаква през летните месеци?

През юли астрологичната картина е относително спокойна. До 12 юли в зоната на Рака се движат Слънцето, Венера и Меркурий, което задава близките връзки, семейството, хората, с които споделяме жизнено пространство, като приоритетни. Всичко свързано с грижата за близките ни, с техния комфорт и безопасност ще ни вълнува. Някои хора ще се притесняват да предприемат пътувания, заради влошената международна обстановка. Петте планети, движещи се през кардинални знаци, включая Уран в Овен и Плутон в Козирог, с периодичното включване на Луната, ще създават и по-остра близка среда за родените в знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. В този смисъл дните 4-5 и 11-12 могат да бъдат твърде напрегнати за кардиналните зодии.

На 4 юли е новолунието в Рак. Светилата ще се срещнат в 14 00 ч, в 12°Рак. Новолунието в най-семейния знак на зодиака през тази година се съчетава хармонично с всичко, което се движи във водни знаци. В Скорпион в този период са Марс, Прозерпина и Лилит, а в Риби – Нептун, ЮЛВ и Хирон. Подкрепа имат от земните знаци, в които са Юпитер и СЛВ в Дева, и Плутон в Козирог. Така земните и най-вече водните знаци ще се радват на благоприятни условия за случване на това, което са планирали, или ще бъдат приятно изненадани от хора и обстоятелства почти през целия месец юли. Не пропускайте да си пожелаете нещо хубаво за себе си и за любимите хора.

С преминаването на Венера в Лъв на 12 юли, и на Меркурий – на 14-ти, огнените знаци излизат на челни позиции, особено Лъв и Овен, които са в сатурнов подем,плодовете на който ще берат след 13 август, когато планетата (Сатурн) стане директна.

В първите часове на 20 юли е пълнолунието в Козирог,в 27-я градус на знака. На 22-ри юли Слънцето преминава в Лъв. Преди да напусне водната стихия, дневното светило прави квадрат с Уран и тригон с Марс, два аспекта с различни характеристики,но тонизиращи, подтикващи към действие без страх и предразсъдъци. На 30 юни Меркурий напуска огнения Лъв и минава на своя територия, в земния знак Дева.

Август, в първия ден, ни приветства с тригона на Слънцето и Сатурн,който ще „даде рамо“ на плановете и намеренията на огнените и въздушните знаци. Още повече, че на следващия ден, 2 август, е новолунието в Лъв. На този ден Марс преминава от Скорпион в Стрелец.

На 5 август Венера също навлиза на земна територия, в Дева. На 5 и 6 август в Дева се събират четири космични тела – Венера, Меркурий, Луна и Юпитер. Чудесен период за прецизните, предприемчивите и прагматичните хора.

На 13 август Господарят на кармата излиза от ретроградната си фаза. Близо пет месеца, от 25 март насам,Сатурн се движи назад, изминавайки зодиакално разстояние от 16-я до 9-я градус на Стрелец. С тръгване в права посока Сатурн ще подкрепи професионалните амбиции на тези от подвижния кръст – Стрелец, Дева, Близнаци и Риби, но също така и на управляваните от него Козирог и Водолей, както и на огнените Овен и Лъв. На практика на всички хора.

На 18 август е първото от трите затъмнения в тази част на годината. Пълната Луна,която частично няма да се вижда, ще бъде в 25-я градус на Водолей.

На 24 август Марс и Сатурн са в съвпад, начало на нов марсово-сатурнов цикъл. Аспектът е от по-рядко случващите се,през около две години,затова влиянието му може да даде отражение върху живота на повече хора за по-дълъг период. Срещата на двете „лоши момчета“ на зодиака е в 9-я градус на Стрелец. Може да се отрази неблагоприятно за родените в първата половина на подвижните знаци- Стрелец, Близнаци, Дева, Риби.

На следващия ден- 25 август, Луната в Близнаци „включва“ Голям подвижен квадрат, с участието още на Слънце и СЛВ, съвпада Марс-Сатурн и Нептун в съвпад с ЮЛВ. В допълнение са стелиума в Дева от Венера,Юпитер,Меркурий и Хирон от Риби. По този начин в зоната на подвижните знаци става твърде горещо в последната десетдневка на август. За кратко възникват разногласия и спорове, емоционални изблици, остри реакции и неочаквани последици от всичко това.

На 30 август сутринта Венера напуска Дева и преминава във Везни, знакът който управлява. Светът става по-хармоничен и усмихнат. Стига да не се влияе прекомерно от ретроградния Меркурий. Планетата на комуникациите навлиза в третата за годината ретроградна фаза също на 30 август, но след обяд. Меркурий ще се движи назад до 22 септември. Но за това в хороскопа за месец септември.

Весело лято, слънчеви дни и много радостни преживявания!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, месеците юли и август носят както ангажименти с дома, грижи по близки хора, така и свободата да пътуват и се радват на живота. Новолунието в Рак на 4 юли слага акцент на важните неща в домашната среда. Промени, ремонти, преобзавеждане за всичко това стимул дава директният вече Марс от Скорпион. Слънцето и вътрешните планети в Рак ще ви помагат да намирате радост в дома, сред близките си, да посрещате гости, или да гостувате на приятели и роднини. Някои ще подготвят дома си за нов член на семейството. Други ще търсят да закупят ново жилище, или ще менят квартирата. Благоприятни в това отношение са 12,13 и 14 юли. Дните около пълнолунието в Козирог, на 20 юли, са удачни за обмисляне и вземане на решение за смяна на работата, за приемане на предложение, явяване на интервю. Втората половина на месеца и особено седмицата от 25 юли, дават обещание за тези, които са на работното си място, да получат желаната оферта, и да направят удачният избор. Старт на новите планове идват с новолунието в Лъв на 2 август. А значима подкрепа от Сатурн идва от 13 август нататък, когато планетата стане директна. Втората половина на август може да се окаже решаваща за нечия кариера.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, месец юли попада в зоната на сатурновия период на слънчевата година. Време подходящо за завършване и приключване, но и за реализация на основните теми на личната година, зададени от нейната вибрация. Новолунието в Рак носи послания, които с помощта на интуицията можете да разгадаете и осъзнаете. Моментът е подходящ за сериозни анализи, за преглед на изминалото време, както за личната година, така и в мащаба на досегашния извървян житейски път. Планетите ще се обръщат по-фамилиарно към вас от 12 юли нататък. Най-напред Венера прекрачва прага на вашия зодиакален дом, а два дена по-късно и Меркурий. Така с напредване на дните всичко около вас става все по-лично. И все по-често сте на показ, и предмет на обсъждане от околните. Затова обърнете внимание на себе си, подобрете каквото може във външния си вид, в маниерите, ако искате да задържите това внимание. Слънцето идва при вас на 22-ри,като ще огрява вашата личност точно един месец. За това време имате новолуние в 10-я градус на знака на 2 август и пълнолуние в 25 градуса Водолей, съчетано с лунно затъмнение на 18 август. От 2 август Марс е в другия огнен знак – Стрелец. В зоната на любовта, страстта и забавленията ще имате две планети Марс и Сатурн. Тяхното влияние е противоречиво и ще изпълни с драматизъм август и септември.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, първата половина на месец юли е белязана с много емоции. Активираната водна енергия раздвижва стари чувства, вражди и привързаности, тайни и незараснали рани от близкото минало. Новолунието в Рак на 4 юли ще ви подтиква към ангажиране с финансовите проблеми на другите. Някои ще намерят за уместно да инвестират в нови проекти,да подкрепят финансово някого, или да разширят дейността си. Последното не е препоръчително в период,когато Сатурн е все още ретрограден, движи се назад във вашия знак. Темата за собствеността ще бъде на преден план почти през целия месец юли. А в дните около пълнолунието в Козирог, на 20-ти, тези които искат да продават имот, ще имат добри предложения и възможност за сключване на сделка. Новолунието в Лъв отправя предизвикателство към авантюристичната страна на вашия характер. На 2 август Слънцето и Луната се срещат в 10-я градус на Лъв, а Марс преминава на ваша територия. Гостуването на Марс се случва веднъж на две години. Планетата на волята и амбицията ще ви бъде мотиватор за дейности, които изискват повече енергия и амбиция, за да бъдат започнати, развити и завършени. Когато на 13 август Сатурн тръгне в права посока, от 9-я градус на знака ви, обединените енергии на двете силни по своето влияние планети ще ви правят амбициозни и готови за големи дела. Втората половина на август, когато Марс прави съвпад със Сатурн, точният аспект е на 24-ти, ще бъде период на взимане на трудни решения, правене на важни житейски стъпки, развитие на ситуации,които оказват влияние както върху професионалния, така и върху личния ви живот.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, първата половина на месец юли се оказва много подвижна. Семейни пътувания, приятелски сбирки и купони до зори очакват част от групата. Не пропускайте възможностите да общувате с хора, от които можете да научите нещо ново. Или с такива, за които вие сте източник на знания. На 12 юли Венера, планетният управите, преминава в огнения Лъв, задействайки личните амбиции и стремежът за изява. Хората на интелектуалния труд ще имат много предизвикателства, и шанса да постигнат целите си в сферата на образованието, науката, културата. Работата по проекти ще спори, на резултати ще се радвате и около пълнолунието в Козирог, на 20юли, както и на интересни предложения за бъдещи ангажименти. Конкуренцията ще бъде също активирана, защото Марс от срещуположния знак Скорпион е вече директен. Имате всички шансове за успех и подкрепата на най-близките. С навлизането и на Слънцето в Лъв, на 22-ри, фокусът се измества върху домашните ангажименти. Ако планирате почивка, то добре е тя да бъде сред близки хора и позната среда. На 30 юли Меркурий преминава в другия земен знак -Дева, което раздвижва личния живот, а с идването на Венера там, на 5 август, той става приоритетен. Нова връзка за необвързаните, развитие на отношенията, за тези които са във връзка и постигане на съгласие по важни общи теми. В средата на месеца растящата Луна ще ви води към повече контакти, по-високи цели, важни новини отдалеч и високи резултати. Бъдете активни и не отлагайте, защото в края на месеца ситуацията се променя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, месец юли се оказва социално активен. Новолунието в Рак дава тон за включване в дейности, свързани с повече хора, с приятели,съмишленици, екип и колектив, към който принадлежите. Активността във водните знаци, в съчетание с Юпитер и СЛВ от вашия знак, ви прави широко отворени за нови преживявания, за търсене и намиране на вашия човек, на „сродната ви душа“. Така новолунието в Рак може да даде начало на нова връзка, или на задълбочаване на отношенията във вече започнала. Имам предвид за необвързаните, за другите не е препоръчително, все пак сте в сатурнова криза и „скрито-покритото“ скоро ще излезе наяве. На 30 юли ви идва на гости Меркурий, вашият планетен управител, който ще ви радва с присъствието си до 7 октомври. Така дълго е престоят му заради ретроградната фаза между 30 август и 22 септември. На 5 август планетата на любовта ви идва на гости. Венера ще се движи през вашия знак до 30 август, правейки ви по-романтични и любвеобилни. Мекотата на Венера ще ви бъде необходима като противовес на напрежението, което създават Марс и Сатурн в зоната на домашните взаимоотношения. От 13 август Сатурн е директен, което внася известна яснота по въпроси касаещи дом и семейство. На 22 август Слънцето влиза на ваша територия, зарежда ви с оптимизъм и жизненост.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, началото на месец юли е забележително с новолунието в противоположния знак. В партньорските взаимоотношения „завяват нови ветрове“. Както в личните, така и в бизнес отношенията има какво ново да се случи. За мнозина от групата това значи нова работа, нови колеги, нова среда и съответно време за адаптиране. Астрологичната картина в това отношение е подкрепяща до 22 юли, когато и Слънцето ще излезе от срещуположния знак, преминавайки в огнения Лъв. Няколко дни преди това, на 20 юли е пълнолунието в Козирог,време за равносметка и отчитане на резултати. Известно напрежение се очаква да предизвика участието на Уран като фокусна точка към опозицията на светилата., което може да доведе до разногласия с хора от семейното обкръжение, както и попадане в неочаквани ситуации, свързани с дома. На 30 юли Уран става ретрограден,което може да задълбочи семейни проблеми и такива с жилищната среда, да доведе до необходимост от кардинални промени. На 2 август е новолунието в Лъв, което може да ви даде нов поглед към общите планове, финанси и инвестиции,както в личен така и в професионален аспект. На 2 август Марс – планетата мотиватор, сменя знака си и преминава в огнения Стрелец. Подсилването на зоната на интуицията, подсъзнанието и вътрешните слабости, в която досега се движеше само Сатурн, ще раздвижи някои скрити пластове, карайки ви да търсите истината и отговорите на множество въпроси. Това ще ви се удава по-лесно от 13 август нататък, когато планетата управител на знака ви – Сатурн излезе от ретроградната си фаза и тръгне в права посока.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, месец юли носи успокояване и усещане за стабилност. Някои финансови проблеми сте разрешили вече и уверено гледате към близкото бъдеще. Новолунието на 4 юли е в зоната на вашите лични доходи в слънчевия . Когато други почиват,за вас е по-добре да работите,като замествате или получите позицията на някой друг, „ден година храни“. Източник на доход може да бъде продажба на имот, благоприятно време за което е до 22 юли. Втората половина на юли е подходяща за летен отдих, време за по-активна комуникация, за пътувания и разнообразие в контактите. На 30 юли планетният управител Меркурий сменя знака, преминавайки в Дева. Месец август ще ви кара да обръщате повече внимание на близките си., да посрещате гости, да се грижите за някого. Промените в дома ще ви правят неспокойни, но не се заседявайте на едно място. Вашата енергия и отдаденост действа мотивиращо на околните. На 13 август Сатурн, който се движи в срещуположния знак Стрелец, става директен. Под негово влияние за времето от 25 март насам, при мнозина са настъпили промени в работната среда, в договорите с работодатели и в партньорските взаимоотношения. Директният Сатурн ще ви помогне да намерите своето място, да си изясните предпочитанията и приоритетите.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, началото на месец юли поставя акцент върху социалната активност и обществените изяви. Новолунието в Рак може а даде старт на важни промени свързани с професията, да смените работата си, или да заемете нова по-висока позиция. Активността във водната стихия създава условия за разместване на пластове в работната среда, когато ще можете да постигнете по-добри условия на работа, и по добро заплащане. На 12 юли вашият планетен управител – Венера преминава в огнения зодиакален знак Лъв, което привлича към вас подкрепа и съдействие на проекти с ваше лично участие. Някои интересни предложения, или готови решения,могат да се появят в дните на пълнолунието, около 20 юли. Новолунието в огнения Лъв на 2 август активира полето на желанията, както и тяхното сбъдване. В този ден Марс преминава в другия огнен знак – Стрелец, което ще раздвижи близката ви среда – приятели, съседи и съученици, хората, с които се познавате отдавна. Но също така ще има и точки на конфликт тук, които са резултат от съвпада на двата малфактора – Марс и Сатурн на 24 август. Избягвайте далечни пътувания на 11-12 и 24-25 август. На 30 август Венера ви идва на гости, внасяйки баланс и хармония там, където е необходимо.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, новолунието в Рак на 4 юли е обновяващо и вдъхновяващо. Благоприятното водно влияние, с включените към съвпада на светилата и други космични участници, създава подходящата среда за промени по един лек, но същевременно сериозен начин. В работната среда можете да направите някои корекции, като да настроите графика си според конкретните нужди, да привлечете подходящите хора за помощници, да пренаредите мебели, съоръжения и уреди. Разумни промени в дневния режим и в начина на хранене, могат да доведат до желан ефект по-бързо от очакваното. Средата на месеца носи хармония в партньорските взаимоотношения. На 12 юли Венера преминава в противоположния знак -Лъв, а на 14-ти я следва Меркурий. Раздвижването в зоната на партньорството ще се засили с влизането на Слънцето там, на 22 юли, когато премине в Лъв. Пълнолунието в Козирог на 20 юли е удачен момент да загърбите някои свои страхове и да се радвате на постигнатите резултати, плод на двуседмични, или повече, усилия. На 30 юли Уран, управителят на знака ви навлиза в ретроградната си фаза,която продължава до 29 декември. Периодът не е подходящ за екстремни и силно рискови начинания. Новолунието на 2 август в срещуположния знак Лъв, отново активира всички налични приятели и партньори в помощ на ваша идея, или кауза. В същия ден Марс преминава в зоната на приятелството, групите по интереси, виртуалните контакти. Някои обстоятелства ще налагат да бъдете по-активни и настойчиви, да отстоявате собствена позиция, да упражнявате контрол, в някои случаи по определен и категоричен начин. С повече лекота ще се справяте от 13 август нататък, когато съуправителят на знака ви стане директен.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, началото на месец юли е забележително с новолунието в знака. На 4 юли, Слънцето и Луната се срещат в 12 градуса Рак. Чудесен момент да се съсредоточите във вашите лични планове. Не отлагайте, не се крийте в черупката си. Дайте воля на въображението си, мечтайте и планирайте,но най-вече действайте. Напред, не назад. Юли е вашият месец. До 12-ти Слънцето, Меркурий и Венера са ви на гости,възползвайте се от позитивните енергии на тяхното пребиваване. На 12 юли Венера ви напуска, а на 14-ти Меркурий, до 22-ри ви остава само Слънцето като гост. Но дори само, то ще продължава да насочва вниманието на околните към вашата личност. Пълнолунието в срещуположния знак Козирог на 20-ти ви дарява с резултати както в професионален план, така и на полето на личните взаимоотношения. Марс в страстния Скорпион ще поддържа активно горящ пламъкът на чувствата поне до 2 август, когато преминава в Стрелец. В този ден е новолунието в Лъв,което прави още по-активна зоната на вашите доходи. Имате шанс да увеличите приходите си при една динамична работна среда, в която активно участие взимат Марс и Сатурн. Последният от 13 август е директен и ще ви помогне да внесете ред в работните си взаимоотношения.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, новолунието в другия воден знак – Рак поддържа добрата тенденция от последните седмици. Срещата на светилата на 4 юли може да бъде много тонизиращо всички аспекти на живота ви. Струпването на планети във водните знаци и хармоничните връзки между тях ще ви стимулират физически, емоционално и ментално почти през целия месец юли. Използвайте всяка възможност за разширяване на контакти и кръгозор с пътуване, срещи и разговори, с четене и медитация, с всичко, което е близо до вашия темперамент, и личностно светоусещане. От 12 юли нататък, когато Венера влезе в Лъв, ще получавате повече разбиране и подкрепа от околните, като в дните на пълнолунието в Козирог, на 20-ти, то може да намери реални, видими измерения. На 2 август Новолунието в Лъв ще даде старт на промени в професионалната сфера. В същия ден Марс, съуправител на знака ви, преминава в следващия знак – Стрелец. Активирайки зоната на личните доходи, Марс ще ви кара да искате повече за труда си, да бъдете активни защитници на морала и етиката в човешките взаимоотношения. А когато Сатурн тръгне в права посока, от 13 август, всичко това ще бъде в много по-организирана форма и с много по-определено съдържание.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, началото на месец юли е емоционално приповдигнато. Новолунието в сродния по стихия знак Рак активира зоната на любовта, страстта и забавленията. Намирайки се в марсовия период на личната си година, получавате допълнителен емоционален импулс за изява и показване на чувства в повечето от ситуациите, в които попадате. За артистите от групата, и за всички хора на изкуството, месец юли дава път на изяви, за участия в изложби и ревюта, представяне на свои произведения пред публика. Астрологичната картина е много позитивна и подкрепяща ви почти през целия месец юли. Пълнолунието на 20-ти ще ви зарадва с резултати и приятелска подкрепа. На 30 юли Уран става ретрограден в зоната на вашите лични доходи, което напомня за повече сдържаност в разходите за следващите пет месеца. Новолунието на 2 август в Лъв ще даде начало на някои ваши планове свързани с работната среда, което да внесе оздравяване и промяна. В този ден Марс влиза в Стрелец в зоната на професионалната изява. Това определено повишава както вашите претенции към шефове и институции, за които работите, така и изискванията към вашата работа. Имайте готовност а посрещнете по-голяма конкуренция и повече предизвикателства от 11 август нататък. Сатурн, който се движи също в Стрелец, на 13 август става директен,което може да зададе период на изясняване на противоречията и даване шанс за повече доверие и издигане в кариерата.

Дати на някои астрологични събития

На 4.07.2016 /14:00 часа новолуние в 12°Рак.

На 12.07.2016 / 8:33 часа Венера преминава в Лъв.

На 14.07.2016 / 3:46 часа Меркурий преминава в Лъв.

На 20.07.2016 / 1:56 часа пълнолуние в 27°Козирог.

На 22.07.2016 / 12:30 часа Слънцето преминава в Лъв.

На 2.08.2016 /23:44 часа новолуние в 10°Лъв.

На 5.08.2016 /18:26 часа Венера преминава в Дева.

На 18.08.2016 / 12:26 часа пълнолуние в 25°Водолей и Частично Лунно затъмнение.

На 22.08.2016 / 19:38 часа Слънцето преминава в Дева.

На 30.08.2016 / 5:06 часа Венера преминава във Везни.

На 30.08.2016 /16:03 часа Меркурий става ретрограден от 29°Дева.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

5 коментара so far »

  1. Ина каза,

    Писа на юли 19, 2016 @ 11:32

    Здравей Муси,
    Трябва да отбележа, че написаното в моята зодия по-горе до днес се изпълни на сто процента.
    Когато човек е в сатурнов период , може ли да пътува с кола между отделни държави на големи разстояния. А ако се търси работа и се урежда преместване от една държава в друга? Това удачен период ли е?

  2. дафи каза,

    Писа на юли 20, 2016 @ 6:16

    Да!

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 20, 2016 @ 11:17

    Ина,
    сатурновият период обхваща 52 та дни преди рождения ден. Това е последният от седемте периода на личната година, завършващият.
    Не виждам причина да не се пътува наблизо и надалеч в този период, освен ако в годишния хороскоп няма други указания.
    Ако обаче сте в сатурнова криза, с рождено Слънце от групата на подвижните знаци – Близнаци, Дева, Стрелец или Риби, то установяването в чужда държава крие рискове и често води до неудовлетвореност, до разминаване между очаквания и реалност.

  4. Ина каза,

    Писа на юли 20, 2016 @ 14:19

    Благодаря много.
    Бяхме говорили за сатурновата ми криза и наистина е така както каза.

  5. мими каза,

    Писа на август 29, 2016 @ 22:32

    Чакаме да се върнеш Муси.
    Липсват ми хороскопите ти….
    Сега има доста какво да се каже..

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии