Летен хороскоп 2014 година

Пълнолуние в Козирог на 12 юли

Новолуние в Лъв на 27 юли

Пълнолуние във Водолей на 10 август

Новолуние в Дева на 25 август

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в сезона на отпуските и за да не ви разочаровам с липсата на седмични хороскопи, ви предлагам обобщен летен хороскоп за месеците юли и август. Ще набележа важните акценти на астрологичната картина през двата летни месеца.

През месец юли, първото важно астрологично събитие е излизането на Меркурий от ретроградната му фаза. Това става на 1-ви юли,след обед, от 24 градуса на Близнаци. Директният Меркурий, в съчетание с няколко хармонични аспекта, идва като „манна небесна“ след марсовата буря през втората половина на месец юни. Тогава Марс включи тао квадрата с Уран и Плутон, а това съвпадна с банковата криза у нас,която ни припомни вълненията от 1997 година и срива на лева.

Месец юли, както писах в Годишния хороскоп 2014, е вододела на годината, разделя първата неспокойна от втората, относително по-спокойна половина, поне от астрологична гледна точка.

В началото на юли на мястото на Марс, като активатор, идва Слънцето. В петък, 4 юли, е опозицията на Слънцето и Плутон, а на 8 юли е квадрата Слънце -Уран. По този начин задействаният двоен (тао-) квадрат, прави втората половина на тази седмица и следващата, обърнати с лице към фундаменталните противоречия между властимащите. Опитите на властта да наложи Закона ще среща неразбиране, опозиция и яростна съпротива. Дните на юлското пълнолуние 11-13 юли, могат да бъдат много горещи,заради отново формиралият се Голям кардинален квадрат между Слънце-Марс-Плутон,Луна- Уран и Лунните възли. Лични и партийни битки, разчистване на сметки, явно и тайно, ще има до края на третата юлска седмица, 20-ти юли.

На 16 юли Юпитер сменя знака си като преминава в огнения Лъв. Така огнената стихия получава небесна подкрепа за една година напред. По-значимо тя ще бъде усетена в края на годината, когато и Сатурн преминава на огнена територия – в знака Стрелец.

Юпитер в Лъв ще сложи акцент върху честта и достойнството както на отделния човек, така и на нациите и на държавите. Той ще подкрепя силните духом, тези,които са готови да отдадат енергия и талант в полза на Цялото,да се борят открито и честно.

Юпитер управлява законотворчеството, а в Лъв и при действащ все още квадрат с Марс в последните градуси на Везни, може да подтикне към сътворяване на закони, облагодетелстващи определени групи хора, или партии.

Юпитер излиза от водната стихия в средата на месеца, но Марс навлиза в Скорпион на 26 юли. Така водните знаци продължават да имат планетарна подкрепа от Нептун в Риби и от Сатурн в Скорпион,който на 20 юли излиза от ретроградната си фаза.

В ретроградност обаче влиза Уран, на 22 юли, като по този начин се запазва бройката от три далечни планети в ретроградност. Движещият се назад Уран през Овен може да внесе известно объркване в плановете на родените в кардинален знак. Това може да се очаква в края на септември и началото на октомври, когато в кардиналните Везни ще бъдат Слънцето и Венера.

На 24/25 юли Юпитер прави съвпад със Слънцето в 1-я градус на Лъв. Този сам по себе си изключително силен и позитивен аспект може да внесе подобрение, ясно виждане, определени позиции, в много объркани до този момент ситуации. В дните преди новолунието между 24 и 27 юли се образува планетарен Стелиум в Рак/Лъв между Меркурий-Луна-Юпитер-Слънце, който подчертава творческите импулси, засилва позитивните тенденции, придаващи добро звучене на последните юлски дни при нарастваща Луна.

В първата десетдневка на месец август, до пълнолунието предстоят няколко важни аспекта,които действат едновременно. След емоционалната квадратура на Венера към лунните възли на 5-ти август,следва мистичния тригон на Марс и Нептун на 7-ми. Паралелно с тях се развиват аспекти подкрепящи комуникациите, рационалното мислене и взимането на важни решения – съвпадът на Меркурий и Слънцето, който прави съвместен тригон към Уран,последван от квадрат към Сатурн на 8 и 9-ти август.

Пълнолунието в 18Водолей, на 10 август, ще даде възможност за повече свобода на идеи и начини на изразяването им.

Най-благоприятен период на месец август са средните две седмици,между 11 и 24 август. На 12-ти Венера преминава от домошаря Рак на територията на амбициозния Лъв. Така зоната на неподвижните знаци – Телец, Лъв, Скорпион и Водолей добиват допълнителен импулс за привличане на вниманието и придаване значимост на това, с което се ангажират лично.

В последната седмица на месец август се случва съвпадът на Марс и Сатурн, на 25-ти, в деня на новолунието в Дева. Срещата на Марс и Сатурн се случва веднъж на близо две години и много рядко в един и същи знак. Предишния съвпад на Марс-Сатурн бе през август 2012 година в знака Везни. Съвпадът на Марс-Сатурн в Скорпион е зареден с голяма сила и амбиция за налагане на собствено мнение. Последната седмица на август се очертава да бъде твърде емоционална и драматична за отделни групи хора, особено тези от зоната на неподвижните знаци. Непримиримост, неотстъпчивост, задоволяване на лични амбиции, игра на принципа „всичко или нищо“ ще бъде подкрепено от напрегнатите аспекти на Венера към двойката Марс-Сатурн. В края на месеца опозицията на Слънцето и Нептун ще създаде условия за разминаване на очаквания и реалности, но и за заглаждане на ръбовете, произтекли от срещата на Марс и Сатурн в Скорпион,която преминава в страстен стелиум с участието на Луната в последния ден на август.

Септември започва в понеделник с обещание за хармонична и плодородна есен.

Весело лято!

Ще се срещнем отново през септември.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамично лято. Пълнолунието на 12 юли в Козирог задава две седмици на активност, чийто резултати ще се отчетат в професионален аспект в края на втората юлска седмица. Ангажираност с нови неща обещава съвпадът на Марс със Северният Лунен възел. Смяна на работата, ново работно място, или привличане към нов вид дейност са важна посока през първата половина на месеца. Възможно е да ви се налага да учите нещо ново и да се справяте с несвойствени неща.

На 16 юли Юпитер навлиза в Лъв и отправя благословията си към родените в първите градуси на Овен. Навлизате в едногодишен благоприятен период, през който Юпитер ще подкрепя всичко, което идва като ваша идея, творческо усилие, позитивно намерение, авторски проект, с което укрепвате авторитета и себеуважението си. На 23 юли, когато Слънцето премине в сродния по стихия знак Лъв, навлизате в много благоприятен период на личната си година. Освен, че това е марсовият период, най-активният, в който можете и трябва да си поставяте и да поситгате високи цели,през тази година Юпитер ще ви зарадва със съвпада си със Слънцето. Това е аспект на късмета и през тази година,в зависимост къде попада във вашия рождествен хороскоп ще донесе радост и придобивки.

На 26 юли Марс излиза от зоната на срещуположните ви Везни и влиза в Скорпион, откъдето ще ви подкрепя в търсенето и намирането на средства за реализация на плановете. В тази посока подкрепа ще дойде и от Сатурн, който на 20 юли ще излезе от ретроградната си фаза. Оттук нататък намирането на инвеститори, взимането на кредит, ще става по-лесно и при по-добри условия, особено след новолунието в Лъв на 27 юли.

От 18 юли до 5 септември Венера, която се движи през Рак и Лъв, също ще ви радва най-вече в полето на емоционалните вълнения, любовта, брака.

Период за взимане на сериозни решения е между 5 и 8 август, а пълнолунието във Водолей може да ви донесе желана подкрепа от приятел(и). В седмиците след пълнолунието на 10 август до края на месеца са благоприятни както за пълноценен отдих, така и за активна умствена дейност, за генериране на нови идеи и разработване на проекти в тяхната начална, идейна фаза, които да бъдат реализирани през есента.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, месец юли може да бъде разделен на два периода – до пълнолунието и след него. През юли значителна част от вас са в своя сатурнов период на личната година- време за преоценка и размисъл, за приключване на темите започнали през отминаващата година. До пълнолунието някои обстоятелства могат да се развиват по-леко и безпроблемно, оставени на течението.

Венера и вече директният Меркурий, движещи се през подвижните Близнаци, ще ви помагат да намирате най-бързото и точно решение на плануваните неща. На сериозни договорки и подкрепа от висшестоящи или от по-възрастни хора, можете да разчитате в зоната на тригона на Слънцето и Сатурн – на 9 юли. На самото пълнолуние в Козирог на 12 юли, и денят преди него, бъдете внимателни при пътуване,същото важи и за следващите почивни дни, на 19-20 юли, когато Слънцето отново е в напрегнати аспекти с Марс и лунните възли.

От 16 юли Юпитер преминава на ваша територия и това е най-значимото събитие за месеца. Юпитер ви идва на гости един път на 12 години и затова неговото преминаване се свързва с важни събития. Юпитер обозначаваме като планета на щастието и късмета, като за мнозина от групата той ще се прояви точно по този позитивен начин. Юпитер ще ви кара да искате повече от живота, да се забавлявате, да доставяте удоволствие на себе си и на най-близките. Обърнете внимание на още един важен астрологичен момент, съвпадът на Юпитер със Слънцето – вашият управител, и то в началото на знака ви. Срещата на двете космични тела, в астрологичен аспект разбира се, ще стане на 24 юли, три дни преди новолунието. Пожелайте си нещо и се настройте на позитивна вълна през следващите две седмици.

На 26-ти юли Марс преминава в своя знак Скорпион, в зоната на вашите семейни взаимоотношения и тук,до средата на септември, могат да настъпят някои ситуации на претенции и противопоставяне, особено в края на месец август, когато Марс се среща със Сатурн, под един покрив. Избягвайте конфликтите в този период, отлагайте решаването на спорни въпроси.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, месец юли е забележителен. Смяната на знака на управителя -Юпитер се случва веднъж годишно и това влече след себе си промени от различно естество. Навлизайки в сродния по стихия огнен знак – Лъв в даден момент Юпитер ще направи тригон към вашето Слънце, а това вече с голяма вероятност бележи време на житейски успех и късмет.

Пълнолунието на 12 юли в Козирог прави първата половина на месеца ориентирана към финансовата сфера, с възможности за промени там. Особено важни са дните между 7 и 18 юли, когато има значителен брой благоприятни аспекти подпомагащи изясняването на някои проблемни ситуации и тяхното решаване.

Сега, през лятото, след като на 16 юли премине в Лъв, до края на август Юпитер ще стигне 10-я градус на Лъв. Това значи, че родените в първата декада на Стрелец, или с асцендент там, ще бъдат повлияни от благодатното юпитерово влияние. Особено важен момент е съвпадът на Юпитер и Слънцето на 24 юли в първия градус на Лъв, който може да стане стартов момент на важни житейски промени. В личен план позитивното влияние засяга децата, децата на децата, творчеството, изявите на сцена и пред повече хора, представяне на собствен авторски продукт, получаване на престижна награда, дипломиране, получаване на сертификат и др. В социален план, под влияние на Юпитер, могат да се отворят врати, да ви се даде път към навлизане в нова среда, да разширите знанията, кръгозора си, да постигнете разбиране и отговори на важни за вас въпроси.

На 26-ти юли Марс преминава в своя знак Скорпион, в зоната на подсъзнателните импулси и стремежи. Влиянието е в зависимост от личната нагласа и може да се прояви в негативен или в позитивен аспект. Особено силно това ще се усети в периода,когато Марс ще се сближи с другия малфактор- Сатурн, през втората половина на месец август, на 25-ти. Силата на този акумулиращ гняв аспект може да бъде саморазрушителна, ако не се овладява и насочва в правилна посока.

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+ доставната такса до адрес или удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, първата половина на месец юли се очертава неспокойна. Проблемите са най-вече във финансовата сфера. С обръщането на Меркурий в права посока, от 1 юли нататък, ще ви бъде по-лесно да намирате решение на паричните проблеми. За това ще ви бъде в помощ и Венера, управителката на знака, която до 18 юли е в Близнаци и заедно с Меркурий ще ви прави изобретателни и гъвкави при боравене с финикийските знаци. Бързата реакция е много важна, ако искате да запазите позиции и добър източник на доходи. В дните около пълнолунието в Рак, което е на 12-ти юли в събота, може да попаднете на изгоден договор за работа, да намерите най-доброто решение на служебен конфликт и да успеете да хармонизирате условията в най-близкото работно обкръжение. Това е добър момент да търсите решение на жилищен проблем, да се договаряте за покупка на имот или за продажба на такъв.

Юпитер,който на 16 юли сменя знака си, преминавайки в Лъв, ще ви помага да намирате повече радост и удовлетворение в домашната среда,сред близките, децата, роднините. Юпитер в рамките на една година напред ще влияе благоприятно върху домашната среда, ще помага там където и с каквото е необходимо. Придвижвайки се през Лъв, той бележи период от време за увеличаване на семейството, за годеж, сватба, раждане на дете. Особен момент на късмет и сбъдване на желание, особено за тези от втората половина на знака, е съвпадът на Юпитер и Слънцето на 24 юли.

Важна промяна настъпва след 26 юли,когато Марс премине в срещуположния знак – Скорпион. До средата на септември, докато Марс е в Скорпион, ще ви е необходима по-голяма съсредоточеност в професионалната сфера, за да се справите с новопоявилата се конкуренция.

Пълнолунието в 18Водолей, на 10 август може да ви даде някои предимства, ако сте на работното си място. На 12-ти Венера преминава на територията на огнения Лъв, къде то се движат още три космични тела- Слънце, Юпитер и Меркурий. Събрани на едно място те ще внесат голямо раздвижване в семейната среда, необходимост от общи усилия за справяне с някои битови въпроси, както и посрещане на гости, планирани или не.

В последната седмица на месец август е срещата на Марс и Сатурн, на 25-ти, в дена на новолунието в Дева. Съвпадът Марс-Сатурн в Скорпион,зоната на партньорските взаимоотношения, е зареден с голяма амбиция за налагане на собственото мнение, което може да доведе до разрив в партньорството – лично и професионално.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, до средата на месец юли Меркурий, вашият управител, и Венера, планетата на любовта и хармонията, ще създават известно безпокойство в зоната на професионалната изява. Пълнолунието в сродния по стихия знак Козирог, на 12-ти юли, и дните преди него, ще ви правят ангажирани с важни дела,които не търпят отлагане. Това е период, в който успешно ще се справите и с някои финансови проблеми.

От 16 юли Юпитер преминава в предходния ви знак Лъв. В продължение на една година оттам Юпитер ще ви насочва към разширяване интересите в посока на мистика и метафизика, ще ви кара да търсите отговори на сериозни въпроси. Отдръпването от активна социална комуникация също е част от влиянието на Юпитер в тази зона, както и увеличаване броя на хората, които имат различни от вашите разбирания, макар да не го заявяват открито. Юпитер ще ви радва с много неочаквани подаръци, един от тях може да бъде съвсем скоро, около съвпада му със Слънцето, който ще бъде точен на 24 юли.

Десетина дни по-късно от Юпитер, на 26-ти юли, Марс сменя знака като преминава на своя територия в Скорпион, през който знак ще се движи до средата на месец септември. Марс ще ви прави твърде ангажирани с техника, със собствения автомобил, неговата поддръжка, или подмяна.

На 25-ти август, при новолуние в Дева, е съвпадът на Марс и Сатурн в 17 Скорпион. Аспектът влияе неблагоприятно при комуникация с непознати хора, добре е да се избягват конфликти на път.

 

Родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, в първата половина на месец юли ще се радват на пълнолуние в знака си. Напрегнатата обстановка от предишните месеци ще има известно влияние заради преминаването на Слънцето през кардиналния Рак и съответно неблагоприятните аспекти с Марс, Уран, Плутон, но също така и лунните възли, движещи се през останалите знаци – Везни, Овен и Козирог.

Астрологичната обстановка в седмицата на пълнолунието 7-13 юли е подкрепяща, като в нея е отличаващ се тригонът на Слънцето и Сатурн, вашата управляваща планета. Този хармоничен аспект се случва два пъти в годината и е знак за важни житейски стъпки. На фона на пълнолунието в Козирог, това може да е реализация на общ проект, успех на съвместен труд, постигане на съгласуваност в действията между хората от един и същи екип.

Юпитер,който на 16 юли сменя знака си, преминавайки в Лъв, ще ви помага да намирате нужните ви средства, подходящия инвеститор или заемодател. Юпитер, в рамките на една година напред, ще влияе благоприятно общите финанси, получаването на средства от съвместна работа, дължимите дивиденти, или договореното възнаграждение.

Придвижвайки се през Лъв, в зоната на вашата финансова подкрепа отвън, той бележи период от време за увеличаване на материалните ресурси, за постигане на финансова стабилност лична и на партньора, с който имате общи дела. Особен момент на късмет в това отношение може да бъде съвпадът на Юпитер и Слънцето на 24 юли.

На 26 юли Марс преминава в своя знак – Скорпион. До средата на септември, докато Марс е в Скорпион, ще ви е необходима по-голяма съсредоточеност в общите начинания. Съвпадът на Марс и Сатурн в Скорпион в тази зона, на 25-ти август, може да доведе до някои конфликти с приятели, или с хора, които сте считали за такива. През юли и август неизяснени противоречия, недоразумения, натрупано недоволство и огорчение може да развали отношения, които до тогава са изглеждали хармонични.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, месец юли е изключително подвижен и ангажиран. Венера и Меркурий се движат на ваша територия почти едновременно. До средата на месеца, Меркурий ви напуска на 13-ти, а Венера на 18-ти, те ще ви помагат в решаване на многото дребни ангажименти, да намирате бързо и точно решение, да се справяте в движение с възникнали недоразумения и поправки в последния момент. Венера ще ви кара да бъдете по-взискателни към външния си вид, да направите тук там някои поправки, да смените прическа и да подмените част от гардероба си с нещо летно и по-актуално.

В дните преди пълнолунието в Рак имате чудесни възможности да увеличите доходите си, да направите изгодна сделка, да договорите важни моменти от бъдеща работа. В средата на месеца обаче, около 14-16 юли,бъдете внимателни с паричните дела, не правете разходи, несъразмерни с доходите ви, избягвайте и рискови вложения независимо от примамливите условия. Но пък за някои особени случаи можете „да развържете кесията си“.

От 16 юли Юпитер преминава в Лъв и това за вас е знак за промяна. Докато се движи през огнения знак, Юпитер ще ви подкрепя да учите нови неща, да се образовате по тема,която е на дневен ред, да се сдружите с хора, които имат сходни на вашите разбирания и интереси. За вашата подвижна природа няма да е проблем да пътувате повече, наблизо и в някои случаи -надалеч.

На 26-ти юли Марс преминава в своя знак Скорпион, което е добрата страна,защото ще ви подкрепя,подобно на Сатурн, който е там, да организирате по-добре времето си, както и да станете по-ефективни в това, което работите. В работната среда могат да настъпят някои промени, които да ви накарат да се замислите за смяна на работното място,особено в дните на съвпада на Марс и Сатурн, в края на месец август.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, юли носи безпокойство, подобно на това от предните месеци. Слънцето, което се движи през кардиналния Рак до 23 юли, прави напрегнати аспекти с Марс, Уран и Плутон от другите знаци на кардиналния кръст, което влияние усещат най-вече родените във втората и в третата декада на знака.

Пълнолунието на 12 юли в Козирог прави първата половина на месеца ориентирана към професионалната сфера, с възможности за важни промени там. Особено важни са дните между 7 и 17 юли, когато има благоприятни аспекти подкрепящи начинанията и тяхната реализация.

На 14 юли, понеделник Марс преминава през позицията на Северния Лунен възел – 24Везни, това е чудесен период да започнете нещо ново или да се включите в начинание подхванато от някой друг. В тази посока ще ви насочва и Юпитер, който от 16 юли преминава в Лъв. Докато се движи през огнения знак, а това ще бъде през следващите 12 месеца, Юпитер ще ви подкрепя във всичко свързано с повече хора – работа в екип, групово участие и презентация на иновации, включване в професионално сдружение или в такова по линия на хоби или интелектуален интерес. Ще увеличите кръга от приятели, някои от тях може да са на голямо разстояние от вас, но близки по дух и вътрешна нагласа.

На 26-ти юли Марс преминава в своя знак Скорпион, в зоната на вашите доходи. До средата на септември Марс ще ви подтиква да бъдете по-активни в това да се справяте с финансовите си дела по по-ефективен начин.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, първата половина на месец юли носи безпокойство, но и успехи. Пълнолунието на 12 юли в Козирог и седмицата, в която попада то, влияе благоприятно работните отношения и добрите резултати от съвместна работа. В дните между 7 и 17 юли, има благоприятни аспекти подкрепящи начинанията и тяхната реализация, намирането на разбиране и съдействие от хора или институция, които имат властова позиция. Особено важен в това отношение е тригонът на Слънцето и Сатурн, който става точен на 9 юли, но влияе значимо седмица преди това, и няколко дни след датата.

На 14 юли, понеделник Марс преминава през позицията на Северния Лунен възел – 24Везни, това е добър момент да започнете нещо ново свързано с хора или места,които са надалеч.

На 16 юли Юпитер навлиза в срещуположния знак – Лъв. С преминаването на Юпитер през зоната на партньорството, тази тема ще стане важна за вас. Юпитер ще ви помага да разширите социалните си контакти, да намерите подходящите съдружници, хората, които да повярват във вас и иновативните ви стремежи. В следващите 12 месеца ще имате шанса да срещнете подходящ човек, с който да бъдете хармонична двойка, да работите заедно ,или да живеете заедно.

На 26-ти юли Марс преминава в своя знак Скорпион, в зоната на професионалната реализация. Придвижвайки се през нея, до средата на септември, Марс ще ви подтиква да бъдете по-амбициозни, да отстоявате мнението си пред шефовете, да имате кураж да се изправите и да се справите с някой конкурент. Всичко това предстои през юли и август, когато Марс ще се приближи и ще направи съвпад със Сатурн, на 25-ти. Неправилно водената марсова енергия може да ви коства пост, позиция отношения с колеги или работодател.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, през първата седмица на месец юли може да се чувстват пренапрегнати. Ехото на неблагоприятните аспекти в кардиналния кръст ще отеква почти до края на седмицата, докато не премине точната опозиция на Слънцето в Рак и Плутон в Козирог, на 4 юли,което най-силно влияе на тези от втората декада на знака. Влиянието засяга както личните отношения, където трудно ще се постига съгласие по важни битови въпроси, така и в професионалната сфера, където изискванията са по-високи и често менящи се.

Седмицата на пълнолунието в Рак, което е на 12 юли, може да се окаже важна за някои от групата. Тригонът на Слънцето и Сатурн на 9 юли, както и хармоничният аспект на Венера и Уран на 7-ми,задават акценти за важни обстоятелства в най-близкото обкръжение, които внасят оживление и носят приятни изживявания. Периодът е благоприятен както в лично, така и в професионално отношение, за установяване на сериозни партньорски взаимоотношения.

Венера и Меркурий почти едновременно стъпват на ваша територия. От средата на месеца, Меркурий от 13-ти, а Венера от 18-ти, ще ви помагат да се справяте с всяка ситуация в наситения със събития месец юли. Изискванията им са да бъдете бързи в мисли и дела, да не се заседявате на едно място твърде дълго, да не преживявате прекалено драматично каквото се случва, и да се освобождавате бързо от негативните емоции. Радостните задържайте задълго и им се наслаждавайте както можете. Но не и на храната. От 16 юли Юпитер излиза от знака ви, а той бе една от причините да похапвате повече и сега в летните месеци да търсите начини за намаляване на теглото.

Навлизайки в Лъв,Юпитер ще ви помага да намирате изход от финансови затруднения, нещо повече, да увеличите доходите си, да намирате нови източници и то стабилни.

На 26-ти юли Марс преминава в своя знак Скорпион, което подсилва подкрепата за водната стихия, съвместно със Сатурн, който от 20 юли тръгва в права посока. За обвързаните близостта на Марс и Сатурн в полето на личните взаимоотношения,внася страст и целенасоченост, особено там където има проблеми за разрешаване. На свободните сърца Марс задава по-голяма мотивация да намерят „своя човек“.

На 25-ти август, при новолуние в Дева, е срещата на Марс и Сатурн в 17 Скорпион. Аспектът е зареден с много лична амбиция и желание за упражняване на сила, което може да доведе до някои неблагополучия в личните взаимоотношения.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, месец юли е един от най-успешните месеци в годината. Намирайки се в юпитеровия период, сега можете да направите много за професионалното си развитие, да започнете нова работа, или да разширите дейността на фирмата си.

Докато Слънцето се движи в сродния по стихия воден знак Рак, през първата половина на юли, прави няколко важни аспекти с останалите планети. Най-силно ориентиран към професията е хармоничният аспект (тригон) със Сатурн, намиращ се в знака ви, който се развива до пълнолунието на 12 -ти. Имайте готовност да посрещнете предизвикателства, да бъдете на високо ниво – компетентни и предприемчиви.

Юпитер на 16 юли преминава в Лъв, зоната на кариерата.. Докато се движи през огнения знак, а това ще бъде през следващите 12 месеца, Юпитер ще ви дава сила да си поставяте високи цели и да имате решимостта да ги следвате. Под неговото благодатно влияние ще получавате похвали и признание за положен труд и постигнати успехи, ще се сдобиете с популярност, ще се коментира името ви. Това даже може да се случи много скоро, около 24 юли, когато Юпитер и Слънцето са в съвпад в първия градус на Лъв.

На 26-ти юли Марс преминава на ваша територия, и той ще е този,който ще ви вдъхва кураж да приемате предизвикателствата. Марс, отивайки към съвпада с вече директния Сатурн, който се случва в края на месец август, ще ви дава силата да предявите своите претенции, да заявите гласно свои условия и да поставите искания, с които другите да се съобразяват. Препоръката е да не губите чувството си за реалност, да следвате естествения ход на нещата, без да прилагате сила.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, месец юли е благоприятен период на годината. Преминаването на Слънцето през сродния по стихия воден знак Рак, бележи марсовия период на личната ви година,време за активност и поемане на отговорности. Така дните до пълнолунието на 12 юли, в Козирог, в които има редица хармонични аспекти, е време за социални контакти, пътувания и споделяне на впечатления, препоръчително в група.

В дните между 7 и 17 юли можете да постигнете много в сфери като образование, туризъм, администрация, издателска дейност и съдебна система. Особено важен в това отношение е тригонът на Слънцето и Сатурн, който става точен на 9 юли, но влияе значимо седмица преди това, и няколко дни след датата, и който ще ви помогне за уреждане на някои формалности, които са били бавени до сега.

На 16 юли Юпитер излиза от хармоничния ви знак Рак и се настанява в Лъв, в зоната на вашите работни взаимоотношения. Благоприятното влияние на Юпитер тук обещава в следващите 12 месеца работни ангажименти, успех в реализация на творчески идеи, социална подкрепа, разбиране, сътрудничество с подходящи хора, публикуване на собствена творба, достигане на високо майсторство и разгръщане на уменията в определена област.

На 26-ти юли Марс преминава в своя знак Скорпион, в зоната на пътешествията и общуването с хора от различна култура. Придвижвайки се през нея, до средата на септември, Марс ще ви подтиква да бъдете по-активни в излагане на собствените си възгледи, доминиращи и настъпателни по верски, и духовни въпроси, и при общуване с чужденци. Особен акцент през юли и август, е момента, когато Марс ще се приближи, и ще направи съвпад със Сатурн,по новолуние, на 25-ти. Неправилно водената марсова енергия може да доведе до проблеми на път, с гранична администрация, с хора от различен произход и ценностна система.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 1.07.2014 г.,в 15:49 ч. Меркурий от 24°Близнаци става директен

На 12.07.2014 г., в 14:24 ч., Пълнолуние в 20°Козирог

На 13.07.2014 г.,в 7:44 ч. Меркурий преминава в Рак.

Марс в съвпад със СЛВ на 14.07.2014 г.

На 16.07.2014 г.,в 13:30 ч. Юпитер преминава в Лъв.

На 18.07.2014 г.,в 17:06 ч. Венера преминава в Рак.

На 20.07.2014 г.,в 23:35 ч. Сатурн става директен от 16°38’Скорпион.

На 22.07.2014 г. в 5:53ч., Уран навлиза в ретроградна фаза от 16°30′ Овен.

На 23.07.2014 г.,в 0:41 ч. Слънцето преминава в Лъв

Слънце в съвпад с Юпитер на 24.07.2014 г.

На 26.07.2014 г., в 5:24 ч., Марс преминава в Скорпион

Новолуние, Слънце и Луна в съвпад в 3Лъв, на 27.07.2014 г.,в 1:42 ч.

На 1.08.2014 г.,в 1:45 ч., Меркурий преминава в Лъв.

Пълнолуние във Водолей, Слънце в опозиция с Луна на 10.08.2014 г.,в 21:09 ч.

На 12.08.2014 г., в 10:23 ч. Венера преминава в Лъв

На 15.08.2014 г. В 19:43 ч. Меркурий преминава в Дева.

На 23.08.2014 г.,в 7:45 ч Слънцето навлиза в Дева

Новолуние, Слънце в съвпад с Луна на 25.08.2014 г., в 17:13ч.

Марс в съвпад със Сатурн на 25.08.2014 година

Слънце в опозиция Нептун на 29.08.2014 година

Луната е без курс на:

29.06.2014/ 4:02 – 29.06.2014/ 11:43

1.07.2014/ 13:00 – 2.07.2014/ 0:23

4.07.2014/7:21 – 4.07.2014/ 12:43

6.07.2014/18:31 – 6.07.2014/ 22:33

9.07.2014/ 1:33 – 9.07.2014/ 4:24

11.07.2014/3:19 – 11.07.2014/ 6:24

13.07.2014/ 4:56 – 13.07.2014/ 6:07

14.07.2014/ 22:23 – 15.07.2014/ 5:40

17.07.2014/ 3:57 – 17.07.2014/ 7:07

19.07.2014/ 5:18 – 19.07.2014/ 11:42

21.07.2014/ 17:12 – 21.07.2014/ 19:36

24.07.2014/ 3:53 – 24.07.2014/ 5:59

25.07.2014/ 16:53 – 26.07.2014/ 17:55

28.07.2014/ 3:37 – 29.07.2014/ 6:37

31.07.2014/ 17:47 – 31.07.2014/ 19:09

2.08.2014/ 5:58 – 3.08.2014 / 5:57

4.08.2014 /20:43 – 5.08.2014 /13:19

6.08.2014 /13:35 – 7.08.2014/ 16:38

9.08.2014/ 11:09 – 9.08.2014 /16:52

11.08.2014/ 1:12 – 11.08.2014/ 15:55

12.08.2014/ 19:01 – 13.08.2014/ 16:00

15.08.2014/ 18:50 – 15.08.2014/ 18:58

17.08.2014/ 15:26 – 18.08.2014/ 1:41

20.08.2014/ 5:54 – 20.08.2014/ 11:45

21.08.2014/ 22:34 – 22.08.2014/ 23:49

24.08.2014/ 11:26 – 25.08.2014/ 12:33

27.08.2014/ 5:29 – 28.08.2014/ 0:54

29.08.2014/ 19:00 – 30.08.2014/ 11:53

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

6 коментара so far »

  1. Елица каза,

    Писа на юли 1, 2014 @ 19:08

    Здравейте,

    Много благодаря за информацията, която предоставяте. Чета с голям интерес :) Бих искала да задам един въпрос свързан с хороскопите. Коя информация следва да имам в предвид в най-голяма степен-тази за зодиакалния ми знак или за асцедента?

    Предварително благодаря!

  2. Варта каза,

    Писа на юли 1, 2014 @ 20:09

    Щастливо лято и на Вас Муси! Независимо че не участвам в каквито и да е “форуми”, дори защото никой до сега не е видял Рак в стадо, аз харесвам Вашите ежедневни предсказания и напътствия и следя с интерес коментарите на интелигентните Ви почитателки, нещо, което е голяма рядкост в крайно опошления Ефир. Прекрасно лято, Момичета, защото ни предстои много интересна есен!!!

  3. Вили Иванова каза,

    Писа на юли 2, 2014 @ 7:44

    Едно безгрижно лято и пълноценен отдих Ви пожелавам, госпожо Дачева!:)))Благодаря за времето, което ни отделяте, за да ни просветлявате в непознати нам области /астрология, номерология и.и.и…/ До нови срещи през есента!!!:)))

  4. Силвия Димитрова каза,

    Писа на юли 4, 2014 @ 11:00

    Много Ви благодаря г-жо Дачева,че сте помислили за нас и лятното ни спокойствие с предоставената астрологична информация.За мен тя е много полезна!Хубаво и спокойно лято и ще Ви чакаме с нетърпение през септември!

  5. Емилия каза,

    Писа на юли 5, 2014 @ 22:24

    Приятна и пълноценна почивка, госпожо Дачева! На есен с песен! :-)

  6. Милена каза,

    Писа на юли 8, 2014 @ 22:12

    Муси, много благодаря, че сте подготвили материал и за нас! Пожелавам и на Вас много хубаво лято и да имаме още по-прекрасна есен!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии