Летен хороскоп 2015 година по зодии

JgodaМуси Дачева

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамично лято. Основно вниманието ви ще бъде съсредоточено в личните и семейни дела. Втората половина на месец юни, когато Меркурий е вече директен, а планетният управител Марс танцува със Слънцето, имате всички добри условия да дадете ход на плановете си, на нови проекти и начинания, които изискват предварително обмисляне и добра организация. На 24 юни Марс навлиза в Рак и ще се движи през този знак до 9 август. Периодът може да бъде белязан с изостряне на отношенията в домашната среда, с човек или хора, с които живеете „под един покрив“. Между 8 и 23 юли, когато Марс застане в опозиция с Плутон ще са ви нужни повече съзнателни усилия да намерите баланса между семейните задължения и професионалните. Венера се движи във вашето поле на любовта между 5 юни и 19 юли, и между 31 юли и 8 октомври. За това време тя прави два съвпада с Юпитер -на 1 юли и на 4 август.

Ov12

Така почти през цялото лято Венера и Юпитер ви обещават повече светли емоции, подобряване на микроклимата в двойката, интересни запознанства за свободните, силен творчески импулс и много забавления. През първата десетдневка на август обаче тандемът Венера-Юпитер прави квадратура със Сатурн от Скорпион. В емоционален и материален план периодът не е благоприятен. Марс навлиза в интимната зона на слънчевия хороскоп на 9 август, като по този начин ще ви прави по-активни в личните дела, настъпателни, изобретателни и готови за „първата крачка“.

 

 

2015lavЗа родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, лятото на 2015 година започна с гостуването на планетата на любовта – Венера. Между 5 юни и 19 юли Венера ще ви радва с присъствието си. През месец юни, когато прави предимно хармонични аспекти с останалите планети, Венера ще ви прави по-любвеобилни и толерантни към другите, готови на отстъпки и компромиси, с които да заздравите както интимните, така и приятелските взаимоотношения. През месец юни Венера се намесва в хармоничната връзка на Юпитер,движещ се през вашия знак, и Уран. На 22 юни е вторият точен тригон на Юпитер-Уран, а няколко дни по-късно Венера прави съвпад с Юпитер и тригон с Уран. Така месец юни се очертава като период на новите запознанства,на активното общуване в социалните мрежи, на правенето на планове и програми за обучение, както и активно включване във всякакви форми на обогатяване на знанията, и на подобряване на уменията в дадено направление. Новолунието на 16 юни дава старт на сбъдване на желанията „от само себе си“, но още повече за активност и съзнателно придвижване към избраната цел. През юли картината е по-различна. Венера и Юпитер от вашия знак застават в квадрат спрямо планетата на ограниченията и трудностите, която в последните три години ви подлагаше на изпитания. Напрегнатите аспекти са в повече през втората половина на юли и през първата десетдневка на месец август. На 25 юли Венера навлиза в ретроградната си фаза от знака Дева, но в последния ден на месеца се връща на ваша територия. Целият месец август преминава под знака на ретроградната Венера във вашия знак. На 5 август е втрият и съвпад с Юпитер. Някои недобре обмислени начинания ще трябва да отложите, някои планове да прекроите. На прекалено оптимистичните и самонадеяни очаквания гледайте с резерви, поне докато Сатурн е все още в знака от неподвижния кръст – Скорпион. В средата на месец август отново „Слънцето изгрява и на вашата улица“, преносно и астрологически буквално. Планетният управител прави добри аспекти и ще ви дава енергия и подкрепа с пълни шепи.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, първият летен месец е под влияние на ретроградните планети, с голям процент неизвестни и неочаквани промени. До 12 юни Меркурий е ретрограден. В същия ден Нептун тръгва назад, при вече ретроградни Сатурн и Плутон. В срещуположния знак -Близнаци се движат Меркурий и съвпада Марс- Слънце, които създават раздвижване в партньорските взаимоотношения. Голяма част от вниманието ви ще бъде заета с делата на партньора. Неговите нужди и потребности, грижи, предизвикателства, но и успехи, стават приоритетни почти през целия месец юни. Новолунието на 16 юни отваря възможности за нова работа, нови професионални ангажименти, сключване на трудови договори или подновяването на такива. Последната десетдневка на месец юни се очертава активна и плодотворна. Планетният управител на знака ви – Юпитер е в отлична позиция за изразяването на най-доброто от характеровата палитра. Време за пътуване, активно общуване, за събиране на впечатления и радост от живота. На 22 юни Юпитер прави втория тригон с Уран, чудесен аспект за творческо вдъхновение и напредничавост, за придвижване на интересни проекти, за растеж в науката и творчеството. На 1 юли е първият съвпад на Юпитер с Венера в Лъв, изключително силен и креативен аспект, подкрепящ творчеството и изявата на различни нива, време за изложби и турнета, за спектакли и аплаузи, или за романтични пътешествия по интересни места в странство. В следващите дни, от 5 юли нататък, обаче астрологичната обстановка се усложнява, влизат в действие напрегнати аспекти между планети в кардиналния и в неподвижния кръст, които ще ви влияят косвено, посредством това, което се случва на други хора. Юпитер и Венера правят квадрат към Сатурн,което влияе неблагоприятно на материалните дела, особено в сферата на финансите, банките,курсовете на валути и ценни книжа. Другата група напрегнати аспекти се задействат от Слънцето и Марс в кардиналния Рак, оказват влияние както на финанси, имотни дела, наследства, харчове и спекулации. В средата на месец август астрологичният небосклон се прояснява. На 11 август Юпитер сменя знака си, преминава в Дева за близо една година напред, промени в някои сфери на живота ще ви занимават в следващите месеци.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, летните месеци са силно повлияни от движението на планетния управител. През по-голямата част от времето Венера се движи през Лъв, зоната на вашите най-близки взаимоотношения, тези в домашната среда и с най-близките родственици. Движейки се напред до 25 юли Венера среща Юпитер в Лъв и двете планети, с предимно позитивното си влияние, ще дават тон на промените във вашия дом. Периодът е добър за преобзавеждане и ремонт, за закупуване на мебели, бяла техника, всичко за дома и подобряване условията на живот. След като Меркурий излезе от втората си ретроградност, от 13 юни нататък, за някои от групата настъпва добър момент за закупуване на жилище, за оформяне на документи за собственост или за доброволни делби и придобиване на наследство. Ретроградността на Венера между 25 юли и 6 септември може да повлияе задържащо върху някои начинания свързани с близката среда, но може също така да ви помогне да се справите с някои възникнали семейни проблеми,като изведе на показ основните противоречия. Последното има основания през първата половина на август заради сложните взаимоотношения между съвпада Юпитер-Венера и Сатурн от срещуположния ви знак Скорпион. Това което е започнало като процес през приключващата вече сатурнова криза, сега може да намери своето проясняване и да ви ориентира за как да постъпвате занапред. Много по-мотивирани за промени ще бъдете в средата на месец август,на фона на венерината ретроградност,когато и Марс се движи през огнения знак Лъв.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на лятото е свързано с известни тревоги. По време на ретроградността си планетният управител се движи в другия меркуриев знак – Близнаци, и в опозиция на Сатурн. Това при някои е провокирало кармични изчиствания, характерни за сатурновата криза, в която вече са навлезли родените в първата декада на Дева. През нея Сатурн транзитира зоната свързана със семейството и взаимоотношенията между неговите членове, особено връзките с родителите, рода, с грижи по наследства и имоти. С тръгването на Меркурий в права посока се отваря нова страница, а новите тенденции „чукат на вратата“ с новолунието в Близнаци на 16 юни. Средата и втората половина на месец юни са значително по-спокойни, изпълнени с няколко хармонични аспекта, които влияят на мисленето. След съвпада на Слънцето и Марс в Близнаци на 15 юни, следва точният тригон на Юпитер и Уран в огнените знаци на 22 юни. Така втората половина на месец юни може да бъде период на стартиране на нови идеи, на смяна на работата, на заемане на нова позиция. При необходимост от договаряне на условия по нов трудов договор обаче имайте предвид,че когато Меркурий стана директен, Нептун стана ретрограден. Ретроградността на Нептун е важна,защото той се движи през зоната на социалните контакти в слънчевия ви хороскоп, на дългите връзки и договорните взаимоотношения. Квадратурата на Меркурий и Нептун, развиваща се през втората половина на юни, предупреждава за някои нереалистични очаквания в професионалната сфера, или спрямо важен за вас човек. През юли, когато Марс и Слънцето активират кардиналните зодиакални знаци, темата финанси, доходи, разходи, личен и семеен бюджет, ще стане приоритетна. На 19 юли Венера ви идва на гости за кратко до края на месеца, като на 25 юли става ретроградна. Емоционалният живот става по-динамичен в края на юли и през август. Предстои ви решаване на важен въпрос, касаещ семейството и близките ви.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, месец юни спира вниманието върху незавършените дела. Чувството за дълг ще ви отправи към хора и места, които очакват вашата намеса, за да се продължи, или завърши,нещо вече започнато. Ретроградността на Меркурий, до 12 юни, вероятно е изиграла задържаща роля в работната среда, с необходимостта да се поправят неща, които сте смятали за вече завършени. Здравето на близки хора ще ви създава известни грижи. Новолунието на 16-ти може да ви даде нови насоки по отношение здравословно хранене, диети и промени в ежедневния график. Благоприятни промени в дома и особено по отношение връзките между родственици, в които има елемент на очакване, ще се развиват под влиянието на тригона на Юпитер и Уран, с допълнение от Венера. Някои промени в настоящото жилище, ремонт или друго, могат да ви накарат да се преместите за кратко или за продължително време. Промяната в местоживеенето може да ви се отрази благотворно и да ви даде нова перспектива. През юни продължава ретроградността на планетния управител. На 15-ти юни Сатурн се връща в Скорпион, където прекара последните три години. Ще излезе от ретроградната си фаза в началото на месец август, а от Скорпион окончателно на 18 септември. Връщането в Скорпион на планетния управител може да ви насочи към нови форми на общуване, към заздравяване на някои перспективни контакти, както и да ви ориентира към хора, с които бихте работили успешно в екип. Някои приятелства могат да бъдат подложени на изпитания през лятото и есента. Близо месец, втората и третата десетдневка на юли и първата на август, са под влияние на напрегнатите аспекти на Сатурн с двойката Венера-Юпитер. Материалните моменти във връзката могат да излязат на преден план. Ако имате спестявания, в този период бъдете внимателни и резервирани към предложения за бърза печалба. С новолунието на 16 юли идват и някои добри предложения за работни ангажименти. Интимните взаимоотношения могат да придобият по-драматичен отенък по време на венерината ретроградност след 25 юли. При пътуване в чужбина в началото на август е възможно да имате някои бюрократични ограничения. На 11 август Юпитер преминава в Дева, сродния по стихия знак, което прави предстоящата близо една година предсказуемо благоприятни за вас. В края на месец август е ежегодния съвпад на Слънцето и Юпитер, в 4 градуса Дева, което прави периода твърде чувствителен към добър шанс и късмет.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12Родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, навлизат в летните месеци с ретрограден планетен управител. Меркурий се движи назад, и то през вашия знак, до 12 юни. Тръгвайки напред той излиза от опозицията с ретроградния Сатурн и дава свобода на мисълта и стремежите в следващите дни докато прекосява знака ви и не премине в следващия зодиакален знак – Рак на 8 юли. В професионално отношение лекотата на меркуриевото влияние може да бъде донякъде забавена и размита от Нептун, заседнал в зоната на кариерата в слънчевия хороскоп. Нептун тръгва назад на 12 юни като ретроградната му фаза продължава до 18 ноември. През този период той ще направи два важни аспекта- опозиция с Юпитер и квадрат със Сатурн. Но това е през есента. В летните месеци, макар и ретроградна, планетата свързана със желанията и стремежите, особено когато е подкрепена от тригона с Марс през първата половина на месец юли ще ви кара да бъдете в тон с някои тенденции в професионалната сфера, да усетите „накъде духа вятъра“ и да се вслушвате в това какво ви подсказва интуицията. Сатурн на 15 юни се връща в Скорпион, зоната на вашите работни взаимоотношения. До средата на месец септември строгият съдник на делата ни ще изисква много повече сериозност и отговорност към това което правите, както и към хората, с които работите. По-значимо това влияние ще се усети в края на месец юли и през първата десетдневка на месец август, когато двойката Венера-Юпитер направи квадратури към Сатурн. Периодът може да се окаже труден за фирмените дела, за семейния бизнес и доходите. Месец август, втората половина, предлага подвижност, активно комуникиране и придобивки.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, месец юни е подвижен и непредсказуем в някаква степен. Последното заради ретроградността на Меркурий до 12 юни, чието влияние е най-вече върху плановете за пътуване, организацията на лятната почивка, взаимоотношенията с хора отдалеч. Вашата кардинална природа е активирана от съвпада на Слънцето и Марс в Близнаци, точно по време на ретроградния Меркурий, което дава възможност много от неуредиците да бъдат компенсирани с повече вложена енергия и организаторски умения. Новолунието на 16 юни дава възможност да преформулирате целите си, или да изберете една, най-важната, и да я следвате с постоянство. Това ще изпъкне като важност в края на юни, когато освен Слънцето, и Марс ще бъде в кардиналния знак рак, правейки квадрати към оста на лунните възли. Северният възел във вашия знак дава нова посока на някоя сфера от живота, прави ви по-съсредоточени и избирателни към това, което ангажира времето ви. През месец юли градусът на емоциите в кардиналния кръст се покачва заради напрегнатите аспекти на Меркурий-Марс-Слънце с двойката Уран -Плутон. Ретроградността на планетния управител – Венера от 25 юли нататък допълнително оцветява емоционално всяка ситуация. Препоръчително е повече толерантност във взаимоотношенията у дома и на работното място, изясняване на приоритетите и умел баланс между служебните и семейните задължения. Приятелите – реални и виртуални ще играят важна роля в живота ви през месец юли, особено след новолунието в Лъв на 16-ти. Първата половина на месец август не е благоприятна за почивка,заради напрегнатите аспекти на Венера-Юпитер със Сатурн, които могат да създадат проблеми с документи, вещи и финанси. Нови, и по-добри възможности, в това отношение след новолунието в Лъв на 14 август.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, месец юни е време за динамика в личните взаимоотношения. Ретроградният, до 12 юни, Меркурий може да е объркал някои планове за задълбочаване на връзката, за съвместен живот и брак, там където това е в проект. През втората половина на месеца имате компенсации и всички възможности за реванш. Новолунието на 16-ти юни е в сродния по стихия знак Близнаци, и то бележи началото на двуседмичен благоприятен във всяко отношение период. Планетният управител също е активиран по това време. На 22 юни Уран прави вторият точен аспект, от позитивния спектър, с Юпитер движещ се в срещуположния знак Лъв. Периодът е благодатен за социалните контакти, за разширяване на дейността, за привличане на нови партньори и контрагенти, за начинания в сферата на образованието, за започване на по-висока степен на квалификация и за ред други. За хармонични отношения с околните спомага и Венера, която ще се задържи в зоната на партньорството по-дълго от обикновено. Венера е в Лъв от 5 -ти юни до 19-ти юли, и по-късно на заден ход след 31 юли. През август ретроградността на Венера може да ви накара да преосмислите някои аспекти на връзката си. Не е препоръчително в този период да се предлага брак, да се прави годеж или сватба. Новолунието на 14 август дава нови перспективи както пред личните взаимоотношения, така и пред служебните такива. Възможни са предложения за партньорство, на които да обърнете по-сериозно внимание, когато Венера стане директна, след 6-ти септември.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, месец юни предлага немалко и разнообразни по характер преживявания. Три планети се движат в скритата и кармично предпоставена зона на слънчевия хороскоп- в предходния знак Близнаци. Ретроградността на Меркурий изцяло ви е „в гръб“, което прави нRa12евидими някои процеси на противодействие, но паралелно с това и на подкрепа. Такава подкрепа за решаване на материални въпроси през юни и през юли имате от Венера и Юпитер движещи се в синхрон през Лъв. Късметът може да ви споходи неочаквано в последните дни на юни и в началото на юли, когато Венера и Юпитер правят първия си за годината съвпад. Втори такъв има заради ретроградността на Венера, която в по-голямата си част е в този знак. По-уверени ще се почувствате след 24 юни,когато Марс ви дойде на гости,нещо което се случва веднъж на около 2 години. Марсовата енергия ще раздвижи дълбоки пластове от водната ви природа, може да ви накара да бъдете по-мотивирани, настъпателни и предприемчиви. До средата на месец юли се развива тригонът на Марс с Нептун, който подтиква интуитивната ви природа, прави ви по-чувствителни и съпричастни, но също така прозорливи по отношение собственото бъдеще. Интуицията, собственият опит, но и личната представа за нещата ще бъдат все по-значими в периода, когато Меркурий ви е на гости между 8 юли и 7 август. Тази планетна подкрепа ще ви бъде необходима в дните, когато Слънцето и Марс „включат“ квадрата Уран-Плутон, с точни аспекти в дните около 6-ти и 25-ти юли. В средата на месеца не прибягвайте към инициативи, които имат рисков елемент. Новолунието на 16 юли в Рак може да даде нови перспективи на някои ваши очаквания. В края на юли и през август вниманието ви ще бъде съсредоточено предимно в проблемите от близката среда на родственици от първо коляно. Някои формалности,които имате да уреждате, могат да се окажат по-големи от очакваното. Ретроградната Венера в дома на доходите ще ви създаде известно безпокойство, докато намерите най-правилният, справедлив и законосъобразен начин за решаване на финансови проблеми. През август Сатурн от сродния по стихия воден знак Скорпион прави хармонични аспекти с лунните възли и това е добър момент за някои сериозни промени в личния живот,водещи до по-голяма житейска стабилност.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, летните месеци предлагат поредица от предизвикателства. Ретроградният Сатурн ви идва отново на гости на 15 юни. Ще се задържи до 18 септември, но на 3 август става директен. Някои недовършени ангажименти ще ви карат да променяте плановете си. През юни имате повече свобода на избора. Венера и Юпитер се движат в зоната на кариерата в слънчевия хороскоп, правейки хармонични аспекти с останалите планети. Това обещава повече професионални контакти, разширяване на дейността, привличане на подкрепа по различни канали, достигане на по-висока позиция, по-добро качество на работата и подобаваща висока оценка. Периодът е добър за промени в образователната дисциплина и учебното заведение, за започване на обучение за подобряване на квалификацията, за пътешествия с цел разширяване на кръгозора и трупане на житейски опит. През месец юли има в повече напрегнати аспекти, които ще възпрепятстват някои намерения, ще ви карат да взимате решения, които не сте обмислили добре, или за които не сте готови. Дните между 9 -ти и 23 -ти юли не са препоръчителни за пътувания. В края на месеца астрологичната картина е противоречива. Венера и Юпитер са възпрепятствани за своята позитивна и подкрепяща кауза с квадрата на Сатурн към тях. Това ви прави твърде самонадеяни в очите на околните, особено ако не умеете да си взимате бележка от неудачите. Венера е ретроградна след 25-юли и ще изпълва професионалната среда с много емоции и драматизъм. Планетният управител Марс ще се придвижва през кардиналния и сроден по стихия воден знак Рак, от 24 юни до 9 август, нещо което ще ви поставя в защитна позиция при всеки опит за намеса в личните дела и налагане на чуждо мнение. Приятелската среда ще оказва значимо влияние, а може би и известен натиск върху вас, през месец август,за да ви подтикне към направата на важна житейска крачка.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, първият летен месец е време за приключване. Колкото и да сте привързани към някого или към нещо, ще трябва да приемете раздяла или откъсване от навика и стериотипа на ежедневието. Третата седмица е най-активна в това отношение. Новолунието задава време за промяна и настъпване на новото. Имайте куража да се освободите от старото. В материално отношение втората половина на месеца е благоприятна. Хармоничната връзка на Юпитер и Уран ще ви прави приятни изненади. Не пропускайте шанса си, дръжте сетивата си отворени. Това може да се окаже донякъде трудно заради разсейващото влияние на ретроградния планетен управител. Когато Меркурий тръгва напред, Нептун тръгва назад. Ретроградността на Нептун е значително по-продължителна,близо пет месеца. Това е време, през което мнозина от групата се чувстват объркани и апатични. Принудени от обстоятелствата да бъдете по-активни и ангажирани със ставащото около вас, ще бъдете през юли,когато Марс и светилата са в кардинални знаци,правейки Голям квадрат с Плутон и лунните възли. Месец юли и отчасти през август ще бъдете изцяло под контрола на събития, които не можете да промените. На 11 август Юпитер преминава в срещуположния ви знак Дева и ще ви радва оттам почти една година напред. Навлизате в период на нови запознанства, на разширяване на кръга на социалните контакти,

 

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

1 коментар so far »

  1. съхранение на стволови клетки цени каза,

    Писа на юли 27, 2015 @ 7:56

    Статията ви е страхотна.От доста време искам да сравня дали ще ми бъде познато нещо от тези хороскопи и точно този ми допада.Зодия водолей съм и според мен е най добрата и заинтригуваща зодия, но това казват всички за техните, съвсем нормално.Надявам се информацията да се сбъдне или поне част от нея.Дано всеки един прекара чудесно лято с много приятни емоции, които да запомни и да разказва.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии