Летен хороскоп 2015 година

let15Бисекстил между Марс-Слънце и Юпитер-Уран през юни

Юпитер в Дева през август

Ретроградна фаза на Венера юли-август

Сатурн директен през август

Муси Дачева

Най-важните астрологични събития през летните месеци

Първата половина на месец юни минава под знака на хармоничната връзка между съвпада на Марс-Слънце и тригона Юпитер-Уран. Четирите планети образуват конфигурацията Бисекстил. В нея Марс и Слънцето правят секстили с Юпитер и Уран, които са свързани с тригон. Конфигурацията е разположена в мъжките знаци Овен, Близнаци и Лъв, което я прави динамична и силно проявена на ментално ниво. Тя подкрепя творческата конструктивна мисъл, логиката, идеи и прилагането им в сферата на технологиите, иновативните разработки, научната мисъл, откривателството, предприемчивостта за прилагането им в практиката.

На 12.06.2015 г., в 1:32 ч. Меркурий излиза от текущата си ретроградна фаза, от 4°Близнаци,втора поред. Третата ретроградност на Меркурий е през есента между 17 септември и 9 октомври.

Венера през лятото е ретроградна между 25 юли и 6 септември,като се движи назад в знаците Дева и Лъв. Периодът не е препоръчителен за годеж и сключване на брак. Ретроградността на Венера е период на повишена емоционалност, на активност в личния живот, което може по-отчетливо да усетят родените в знаци от подвижния и неподвижния кръст – Дева, Лъв, Близнаци,Телец, Скорпион, Стрелец, Водолей и Риби. За повишаване градуса на емоциите в личните взаимоотношения спомага и Марс, който между 24 юни и 9 август се движи в семейно ориентирания знак Рак.

Горещо лято за кардиналните знаци настъпва с влизането на Меркурий в Рак на 8 юли. Тройката планети Меркурий-Марс-Слънцето включва все още активния квадрат на Уран и Плутон още в началото на месеца, когато Слънцето застава в точна опозиция на Плутон на 6 юли. Допълнителен акцент добавят и лунните възли,разположени в първите градуси на Везни-Овен.

Юпитер се движи в права посока през лятото, като на 11 август сменя знака и преминава от Лъв в Дева. През целия месец юли и в началото на август планетата на „голямото щастие“ е в близко партньорство с планетата на „малкото щастие“ – Венера. Точен съвпад в Лъв двете, благодатни по принцип, планети правят два пъти заради ретроградността на Венера – на 1 юли и на 4 август. На 3 август е точната квадратура на Юпитер и стационарния Сатурн в края на неподвижните знаци Лъв и Скорпион. Това определя последната седмица на юли и началото на август като твърде напрегнат период за материалните дела, за банките и вложителите, за борсите, и навсякъде където се работи с паричните потоци.

През август Слънцето и Венера ще радват огнените знаци. С много позитивизъм е зареден съвпадът им светлия празник Богородица на 15 август, на фона на тригоните към Уран между 13 и 19 август. На 27 август е ежегодният съвпад на Слънцето и Юпитер в 3 -я градус на Дева, даващ подкрепа на земните знаци..

През лятото на 2015 година Сатурн, движейки се назад, се завръща в знака Скорпион, през който се движеше от есента на 2012 година до декември 2014-та. Господарят на кармата се обръща на 2.08.2015 година в 8:52 ч., от 28°Скорпион, движи се в знака до 18 септември, когато преминава в Стрелец.

През летните месеци промяна в посоката на движение има при Уран и Нептун. Докато се движи в права посока, Уран прави два важни аспекта – точен тригон с Юпитер на 22 юни, и точна квадратура с Марс на 25 юли в 20-я градус на знаците Рак-Овен. На 26.07.2015 г., Уран от 20°Овен навлиза в ежегодната си ретроградна фаза за около пет месеца.

Нептун става ретрограден на 12.06.2015 година от 9°Риби. Плутон е ретрограден и през трите летни месеца.

 

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

3 коментара so far »

  1. Варта каза,

    Писа на юни 8, 2015 @ 5:54

    Очертава се Щастливо лято, нали Муси? Дано бъде такова и за Вас!
    С много благодарности за напътствията – Варта

  2. дафи каза,

    Писа на юни 8, 2015 @ 13:20

    съмнявам се…..

  3. даниела димитрова каза,

    Писа на юни 26, 2015 @ 20:47

    кога ще получа разрешение -документи за Канада и кога ще се съберем с мъжа ми Красимир да живеем в Канада ?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии