Летен хороскоп 2020

2020 6 29Съвпад Юпитер-Плутон на 30 юни

Сатурн в Козирог от 2 юли

Лунно затъмнение на 5 юли

Меркурий директен от 12 юли

Уран ретрограден от 15 август

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

През двата летни месеца юли и август астрологичната картина остава все така сложна и напрегната. До излизането на Меркурий от ретроградната му фаза сме в коридора на затъмненията, където ще продължават да гърмят заложените мини, както у нас, така и по света.

Активността в кардиналните знаци получи силен импулс с навлизането на Марс в Овен на 28 юни. Марс в Овен е вдъхновение и катализатор на промените. Той може да бъде пионер-първопроходец, боец, водач и пълководец, герой и рицар защитаващ по-слабите. Може да води другите, но сам лесно попада в лъжовни капани. Да не забравяме, че Овен е първият знак на зодиака, бебето на зодиака, на което се позволява да реве, да привлича внимание, да иска всичко тук и сега. Ако има кой да му го даде, го получава. Лесно се изкушава от материални неща, и се поддава на ласкателства. А времето сега е такова, на изкушения и възползване от наивитета на марсовите хора, или на амбицията им да налагат своето.

До 3 юли продължава квадрата на Марс към лунните възли, което засилва решителността, волята и самонадеяността у хората със силно марсово влияние, и у тези с повече планети в кардинални знаци. Огънят, условно казано, ще се поддържа и през двата летни месеца. В Овен се движат освен Марс и два астероида с важно астрологично значение- Хирон и Ерис. Хирон -учителят, лечител, чийто уроци са болезнени, за тези, които искат да ги заобиколят, и Ерис на богинята на раздора Ерида, която може да скара и най-миролюбиво настроените. Хирон е в първата декада-марсовата, на 9 градуса Овен, а Ерис в последната-юпитеровата, на 24Овен. В допълнение е Лилит, която се движи между 17 и 24-я градус на Овен.

Границата между дата месеца юни/юли е вододелна зона за няколко точни аспекта между космичните обекти движещи се в кардиналните знаци. В края на юни, на 30-ти, е вторият точен съвпад на Юпитер и Плутон, ретроградният съвпад, средата на цикъла на съвпадите за 2020 година. Средата на всеки цикъл е обръщане на посоката, по тази причина това е момента на съществена промяна, на пренасочване, на задаване на нова цел. При Сатурн, който е все още във Водолей, бавно движещ се назад, когато законността не е под силния му контрол, това е идеалното време за съзаклятие, за възползване от обстоятелствата, най-вече от слабостите на другите. При ретрограден Меркурий гаранции за стабилност и трайност няма, и за запазване в тайна няма. В коридора на затъмненията сенчестите зони биват осветявани внезапно. Квадратът на Ерис към точния съвпад на ретроградните Юпитер и Плутон, в края на юни, е точка на разминаване в очакванията на някои да вземат голямо, дори най-голямото парче от баницата, да се възползват по най-изгодния начин от хора и обстоятелства. През лятото повечето хора се фокусират върху почивки и пътешествия, социалният живот и политиката остават встрани. Но не и за тези, които са в тях и се стремят да направляват процесите.

На 1 юли, сутринта, е съвпадът на Слънцето с ретроградния Меркурий в 9Рак, в точен квадрат с Хирон. Силна конфигурация, която ще принуди мнозина да погледнат истината в очите. Каквито и оправдания да имате, каквито и розови очила да си слагате или да разчитате на позитивни утвърждения, истината се изправя пред вас в цял ръст. Ракът предлага терен за разгръщане на семейни драми или такива свързани с деца, родители, родно място, наследства, собствености и така нататък, но като кардинален знак разпростира влияние върху закони, власт, регламентирани социални отношения. И тук ще се прояви ролята на Марс в Овен, директен, е в това да вдъхне смелост и решителност. Време за скандали и брутална разправа.

Три от петте планети в кардинални знаци са ретроградни до 2 юли, когато стават четири плюс ретрограден Нептун в подвижния знак Риби. Време за преглед на бойните редици, за преструктуриране, пренастройване с оглед на промените настъпили от началото на годината.

Връщането на Сатурн в Козирог е важен момент от транзита му през този знак, още повече ретрограден. Преминаването на Сатурн през Водолей за времето от 22 март до 2 юли направи видими сложни световни процеси, извън представите на много хора. Особено ясно, как могат да бъдат манипулирани нагласите на огромни групи хора. И че свободата е относително понятие, защото няма абсолютна свобода. Можеш да бъдеш свободен в някакви рамки. Усещането за свобода е зависимо от свиването и разширяването на тези рамки. Като вдишването и издишването. Вдишваме толкова въздух, колкото могат да поемат дробовете ни, повече не можем, колкото и да ни се иска. За алчността също има граници. Можеш да искаш да погълнеш целия свят, но наистина ли можеш, или ще ти преседне.

Но Водолей значи и пускане по течението, излизане извън рамките, извън ограниченията на коритото на реката, на коловоза на пътя. При урановото влияние е много тънка границата между свобода, анархия и слободия. Последните три месеца показаха нагледно как страховете на хората могат да бъдат направлявани и чувството за свобода манипулирано.

Връщането на Сатурн в знака на властта, ретрограден, не води до подобряване, а до преминаване в друг етап от взаимоотношенията му с другите две планети Юпитер и Плутон. Съвместяването на ретроградните фази на планетите, за което писах вече, ще се разгърне сега, през летните месеци, с допълнително усилване при включването на ретрограден Уран от Телец на 15 август. В дните на пълнолунието в 13Козирог/лунно затъмнение, 4-6 юли, ретроградният стелиум Юпитер-Плутон-Сатурн придобива голяма сила. Критичен период за кардиналните знаци и за тези, които имат рождени планети в тях. Процесите ще се развиват твърде бързо и мащабно, и няма да могат да бъдат следени и разбрани от всички.

На 12 юли Меркурий става директен, а Слънцето е вече в зоната на опозиция със стелиума от ретроградни планети в Козирог. На 14 юли, когато Луната прави съвпад Уран, Слънцето е в точен аспект с Юпитер, но и в тритон с Нептун. Истината си проправя път и на някои въпроси ще има отговори. На 20 юли е второто за годината новолуние в Рак, в 28-я градус.

На 22 юли Слънцето е в Лъв и за мнозина животът става по-забавен и лъскав. На 27 юли Венера и Нептун са в квадрат, а на 1 август Меркурий застава в опозиция с Плутон. Марс е в зоната, от където ще направи серия от квадратури с ретроградните планети от Козирог, което прави месец август не по-малко динамичен и изпълнен с провокации от месец юли. Особено в дните на квадрат между Слънцето и Уран, който става точен на 2 август, носещ сюрпризи и неочаквани събития, а Луната в Козирог запалва фитила на ретроградния стелиум. В първите дни на август изригва натрупано напрежение и пълнолунието във Водолей на 3 август може да стане негов естествен център, като включва и квадрата на Марс към Юпитер на 4-ти.

На 5 август Меркурий влиза в Лъв, а на 7-ми Венера е в Рак. Двете вътрешни планети повлияват благоприятно личните отношения, тези в семейството и с близките роднини.

В средата на месеца отново облаците се сгъстяват заради мощната квадратура на Марс с Плутон. Влиянието се усеща силно още с влизането на Луната в Овен на 7 август. Квадратът на Марс и Плутон не е рядкост, случва се два пъти за един марсов оборот. Но Марс в Овен срещу три ретроградни мощни планети в Козирог е вече рядко астрологично събитие с голям последващ ефект. Точният квадрат Марс-Плутон е на 13 август, четвъртък, в 23-я градус на Овен-Козирог, при съучастие на Ерис/Ерида от 24Овен. Възможни са природни катаклизми, земетресения, пожари, свлачища и изригване на вулкани, торнада и свободно движещи се мълнии. Терористични актове са много вероятни. На хората аспектът влияе неблагоприятно, на всички,които имат в рождените карти Слънце, асцендент, МС, планети в кардинални знаци. Неблагоприятен период за екстремни изживявания поради опасността от инциденти. На 16 и 17 август позитивизмът на тригоните на Меркурий и Слънцето с Марс ще ни помагат да излизаме от трудните ситуации.

Известно успокояване настъпва и с прехвърляне на част от планетарната енергия в земния знак Дева, когато Меркурий на 20-ти, а Слънцето на 22-ри преминат в него. И след последния квадрат на Марс от поредицата, който ще бъде към Сатурн на 24 август.

Последните дни на месец август ще ни радват с голям земен тригон между Слънцето и Меркурий в Дева, Уран от Телец, и Юпитер, Плутон и Сатурн от Козирог. С емоционалното допълнение на тригона между Венера от Рак и Нептун от Риби.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстоят горещи два летни месеца. С навлизането на Марс във вашия знак добихте самоувереност, която ще ви помага да преминете през множеството предизвикателства на летния период. Най-значимите ще се случват около дните, в които Марс ще прави напрегнати аспекти с планетите от Козирог, и Рак. В края на юни и началото на юли около съвпада на ретроградните Юпитер и Плутон Козирог, в професионалната среда настъпват важни промени. Разместване на позиции, уволнения и назначения, могат да ви дадат шанс да смените работната позиция. Пълнолунието в Козирог на 5 юли, лунно затъмнение,третото от лятната серия, носи реализация на професионален проект, който сте задвижили преди месеци. Ретроградният все още Меркурий, а и завърналият се в Козирог ретрограден Сатурн, поставят множество изисквания, но те не са непреодолими. На 12 юли Меркурий излиза от ретроградната си фаза и в зоната на домашните дела започва смислено раздвижване, което намира израз в промените,благоприятен период, за които е времето след новолунието в Рак на 20 юли, когато и Слънцето премине в другия огнен знак Лъв. През август влиянията са противоречиви. В марсовия период на личната година, при Марс във вашия знак, в зоната на напрегнатите аспекти с планетите от Козирог, ще ви е необходима силна воля, за да отказвате това, което ви натоварва прекалено много. Неблагоприятни са дните около 4, 13 и 24 август. Ретроградността на Уран, която започва на 15 август, може да ви донесе някои финансови сюрпризи. За семейния живот Венера ще допринесе много от 7 август нататък, когато премине в Рак, а в края на месеца, тригонът и с Нептун ще се свърже с добра новина и радостни събития с близки хора.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, следващите два месеца са време за битки и отстояване на своето. Марс се движи в другия огнен знак, където силата му е преумножена. Планетата воин навлезе в Овен на 28 юни и ще се двжи през него до края на годината. По този начин в следващите месеци той ще направи тригони с рождените слънца на всички от зодията. А това носи добър жизнен тонус, позитивизъм и самоувереност, мотивация и амбиция. В Овен за вас Марс работи упорито по поставените цели, не го обърквайте с промени в тях, ако искате да има резултат. Ретроградността на Меркурий, който се движи в „задния ви двор“, приключва на 12 юли. Директна планетата на мисленето и комуникациите, заедно със Слънцето ще ви помага да подредите приоритетите си. Една от важните сфери е средата, в която живеете и работите. Там се движат назад две мощни планети, а от 2 юли към тях се добавя трета. Пълнолунието/лунно затъмнение на 5 юли открива някои особености, и ви дава възможност да си изясните картината. Нуждаете се от промени, фундаментални, но какво и как да направите е въпрос на време да осъзнаете. По-голяма яснота идва с навлизането на Слънцето във вашия знак на 22 юли. В края на юли и началото на месец август астрологичната картина е противоречива. Квадратът на Слънцето в Лъв и Уран в Телец ви носи изненади в професионалната сфера и в отношенията с другия пол. Меркурий от Рак е посредникът в аспектите между далечните планети, ще ви радва или разочарова, но в крайна сметка ще ви помага да намирате точните решения. На 3 август е пълнолунието във Водолей, когато нещо започнало през януари-февруари ще намери път за изразяване. Квадратурите на Марс в кардиналния сектор също не са еднозначни като проявление. Прекомерната настъпателност по някои въпроси може да се обърне срещу вас. Точните аспекти на Марс и ретроградните Юпитер, Плутон, Сатурн са на 4,13 и 24 август. В тези дни избягвайте рискови ситуации. Средата на август е много динамична. Тригонът на Марс и Слънце-Меркурий е време за радост и удовлетворение от постигнати резултати.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои неспокойно лято. Като огнен знак попадате под тонизиращото влияние на Марс. Планетата воин навлезе в своя знак на 28 юни и ще се движи през него напред, а за известно време назад, до края на годината. В Овен Марс преминава през две години, затова аспектите, които прави към рожденото ви Слънце имат дву годишна повтаряемост, като за пръв път от доста години, за тези от втората половина на знака, те ще се случат три пъти, заради ретроградната фаза на планетата между 10 септември и 14 ноември. Влиянието на Марс се простира най-вече в сферата на личните амбиции, начинанията, изявите, творчеството, любовта, децата. Марс ви прави по-упорити и настойчиви, нахъсва ви да не се отказвате от замислите и това, което сте започнали. Другата зона на активност е по оста Рак-Козирог. Меркурий се движи назад в Рак до 12 юли. В началото на месеца е съвпадът му със Слънцето, който осветява зона, който е била умишлено скрита от вас, или не сте си давали сметка за нейното съществуване. Някои въпроси свързани със собственост, имоти, наследства, задължения ще се проявят в първите дни на месец юли и особено по време на лунното затъмнение в Козирог. Завръщането на Сатурн в Козирог ще ви напомни да ограничите излишните разходи и да заделяте нещо настрана. Каквото дойде в повече през юли, бързо ще се разпилее. Слънцето е в Лъв от 22 юли, навлизайки в юпитеровия период на личната година, време за професионален растеж и социално разгръщане. Месец август е още по-динамичен. Квадратите на Марс към планетите от Козирог ще ви поставя пред избори да приемете предизвикателство, или да се откажете. По-вероятно е първото за по-голямата част от групата и съответно ще си носите последствията. Все пак избягвайте рискови начинания, и опасни ситуации в дните около 4,13 и 24 август. От 7 август Слънцето е в зоната на тригона с Марс, който става точен на 16-ти, но ще влияе през цялата втора половина на месеца. Най-благоприятно ще се отрази на родените след 12 декември.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, през двата летни месеца юли и август има някои акценти, които привличат вниманието. В другия земен знак Козирог се случват главните аспекти, които се усещат силно през първата седмица на месец юли. Юпитер и Плутон правят своя втори съвпад за годината и то в ретроградните си фази, на 30 юни. Първият съвпад бе на 5 април и това, което не сте успели да направите под негово влияние, сега предстои да бъде ревизирано и актуализирано към настоящите условия. На 2 юли Сатурн се завръща в Козирог, нещо което ще ви донесе повече позитиви, отколкото негативи. Сатурн в Козирог ще ви помогне да отхвърлите като нереалистични някои планове и да се насочите към това, което отговаря на момента, тук и сега, особено в сфери като туризъм, издателска дейност, медии, образование. Пълнолунието/ на 5 юли ще ви даде визия за реализация и ще разкрие възможности, които досега са ви убягвали. Меркурий става директен от 12 юли, а новолунието в Рак е на 20-ти, затова давайте зелена светлина на проектите си през последната десетдневка на месеца. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци през август могат да ви поставят в сложна ситуация с хора отдалеч. Пълнолунието във Водолей на 3 август се съсредоточава енергия в зоната на професионалната изява. От 5 август Меркурий ще влияе по-силно върху домашните дела. На 15 август Уран от 11-я градус на вашия знак става ретрограден и така ще бъде до края на годината. Родените в края на месец април и в началото на май и/или с асцендент в първата декада на знака, ще усетят по-силно това влияние. На някои обстоятелства в живота си ще гледате по различен начин и до края на годината ще получите нужният импулс да приведете намерението в действие. От 20 август астрологичната картина става по-хармонична и подкрепяща за вашия знак.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, края на месец юни и началото на месец юли е отбелязано със съвпада на Меркурий и Слънцето. Планетният управител се движи назад от 18 юни до 12 юли, а на 1 юли прави долен съвпад с него в 9 градуса Рак. Сатурн е също ретрограден, но на 2 юли се завръща в другия земен знак Козирог, а на 5 юли там се случва затъмнение. Пълнолунието в Козирог ви изпълва с очаквания, и част от тях ще се изпълнят, с уговорката, че при толкова ретроградни планети все нещо няма да е наред. Но пък с повече позитивно мислене ще видите възможности, които да развиете в подходящото за това време. Второто новолуние в Рак на 20 юли ще ви даде втори шанс за нещо възпрепятствано от външни причини през месец юни. През месец август Марс е двигател за повечето от начинанията ви. Напрегнатите му аспекти с планетите от земния Козирог ще ви провокират да намирате най-рационалните решения. Давайте си време за обмисляне на всяко по-важно начинание, не действайте импулсивно, под влияние на емоции. Заредени с конфликтност са дните около 4,13 и 24 август, но при разумен подход, решение се намира винаги. Силна подкрепа получавате в средата на месеца, когато планетният управител отново в компанията на Слънцето застава в хармоничен аспект към Марс. Новолунието в Лъв на 19 август е подходящата отправна точка за лична активност, която да се развие с навлизането на Слънцето във знака ви на 22-ри.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, динамиката на двата летни месеца се фокусира в домашната среда. Причината е Марс, който на 28 юни влезе в Овен, нещо което прави през две години. Но сега планетата воин не само ще се задържи по-дълго време, до края на годината, заради ретроградната фаза, но и ще направи поредица от напрегнати аспекти, които ще повлияят отношенията ви с хората от близкото обкръжение. В първата седмица на месец юли се случват няколко неща, които пряко ви засягат. Съвпадът на ретроградния Меркурий и Слънцето в зоната на партньорството създава безпокойство, което се засилва в края на седмицата по време на пълнолунието/лунно затъмнение. На 5 юли то се случва в 13-я градус на вашия знак като ви предизвиква да проявите по-голяма лична инициатива и включване в неща, от които очаквате определени резултати. Завръщането на Сатурн в знака ви е на 2 юли. Планетният управител отново заявява права за контрол с повече самоограничения и себекритичност. С изправянето на Меркурий на 12 юли съвместните дейности с партньор получават допълнителен импулс. В меркуриевия период на личната си година можете да направите важни промени в планове и цели. Второто новолуние в Рак на 20 юли може да стане отправната точка за стартиране на тези промени, дори това да е свързано с несъгласието на някои от близката среда. През август напрегнатите аспекти на Марс, движещ се в зоната на семейните дела, ще ви създават достатъчно безпокойства. Но също така могат да поставят в рискови условия вас или член на семейството. Критични в това отношение са дните на точните аспекти на планетата с тези от вашия знак, на 4, 13 и 24 август. Вероятни са битови инциденти, затова направете застраховка на жилището си, ако вече не сте го сторили. В дните около новолунието в Лъв се очаква благоприятно развитие на семейните дела.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, двата летни месеца минават под динамичното влияние на Марс. Придвижвайки се в Овен планетата на волята и амбицията е силно активирана от аспектите с планетите в другите кардинални знаци – Козирог и Рак. Зоната на нейното влияние е приятелската среда, подкрепата, която получавате, или очаквате да получите от своя кръг. Тя вдъхновява и мотивира за начинания, които изискват сила и амбиция за успех. Вашият планетен управител е ретрограден до 12 юли, което поставя известни ограничения пред амбициите ви, най-вече от финансов характер. В този период е и квадратурата му с Марс, на 8 юли. Благодарение на Венера, която ще се движи във вашия знак до 7 август, ще успявате да постигате бързо вътрешен баланс и хармония и да преминавате с позитивна нагласа през конфликтните моменти провокирани от Марс. С връщането на Сатурн в Козирог на 2 юли, някои проблеми във финансовата сфера могат да получат допълнително развитие, особено когато в началото на месец август Марс навлезе в зоната на кардинални квадрати. Венера прави квадрат с Нептун в края на месец юли, точен е на 27-ми, в 20-я градус на Близнаци -Риби. Краят на месец юли изиска повече внимание към случващото се в професионалната среда, откъдето е възможно да дойдат подвеждане и неизпълнение на нечии ангажименти, или обещания. Пълнолунието във Водолей на 3 август прави ситуацията по-определена и ви дава възможност да се ориентирате. На 5 август Венера е в съвпад със СЛВ на ваша територия. Чудесен момент да направите точен избор между различни възможности, нещо, което ще се отрази на близкото бъдеще.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, месеците юли и август предлагат голяма активност в партньорските дела. Отношенията с брачния партньор и/или съдружник са крайъгълен камък на както на задръжките, така и на напредъка на делата ви. Първата седмица на месец юли е наситена с важни за вас астрологични събития. Съвпадът на ретроградния Меркурий и Слънцето ви връща към разрешаването на обстоятелства в професионалната сфера, които са със задна дата, но сега изискват внимание. Отношенията с човек от другия пол също предявяват претенции и ви поставят пред необходимостта на промените графика си. На 2 юли Сатурн се завръща в зоната на дома и близките отношения с родственици, като и напомня за поети отговорности. Пълнолунието в Козирог, третото лятно затъмнение, е финал на маратон, в който сте се включили преди няколко месеца. С излизането на Меркурий от ретроградната му фаза на 12 юли получавате известна свобода на действие, и право на повече възможности, от които да избирате. Използвайте ги умело в дните след второто новолуние в Рак на 20 юли. През август Марс прави поредица от квадрати, които се отразяват на отношенията ви с околните, с близки хора, но и със служебни партньори, съдружници или клиенти. Конфликтни могат да се окажат дните на точните аспекти 4,13 и 24,когато е необходимо да положите повече усилие да овладявате гневни реакции и рисково поведение. Пълнолунието във Водолей на 3-ти и новолунието в Лъв на 19-ти ви дават моменти на отдих и събиране на мислите, за да внесете необходимия ви баланс в живота си.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, през двата летни месеца получавате повече свобода. С излизането на Сатурн от знака ви на 2 юли отпадат някои ограничения, с които сте се съобразявали от март месец насам. Подкрепящо съпътстващо събитие е съвпадът на Меркурий и Слънцето в началото на юли, който е в хармонична връзка с управителя на знака и ви дава идеи за предстоящи реформи. Лунното затъмнение в Козирог внася силна нотка на ангажираност с хората, с които, или за които, работите. Получавате просветление за неподозирани възможности да разтоварите графика си и да разполагате с повече време за себе си. Марс, който влезе в Овен в края на юни и е твърде активен през втората половина на годината,ще внася известно безпокойство в комуникациите. Вероятно е да получавате повече информация от обикновено и да ви се налага да и отделяте повече време, за да „отсеете зърното от плявата“. Шофирането и пътуванията на близки разстояния могат да ви създават повече тревоги от обикновено. Конфликти на пътя са твърде вероятни, както и инциденти, затова в дните на напрегнатите аспекти на планетата,посочени по-горе, проявявайте разум и избягвайте рискови ситуации. На 3 август предстои пълнолуние във вашия знак, в 11-я градус. Добър момент да проявите лична активност, да заявите себе си и възгледите, които защитавате. В меркуриевия период на личната година това може да ви даде нова отправна точка за важна житейска промяна, която да стартирате след новолунието в Лъв на 19 август.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, юли и август са месеци изпълнени с предизвикателства. Като кардинален знак се включвате в напрегнатите аспекти, които сключва Марс от Овен с планетите от Козирог и от вашия знак. С навлизането си Овен от 28 юни, Марс ви прави активно включени в случващото се на партньора, съдружника, но най-вече на вас самите. Областта на влияние е професионалната сфера, амбициите за растеж, отношенията с шефове и колеги. Трудно ще ви бъде да стоите в сянка и да избягвате конфронтациите, в които планетата войн ще ви вкарва, особено докато трае меркуриевата ретроградност от вашия знак. Тя свършва на 12 юли. Третото затъмнение от лятната серия е на 5 юли в 13 градуса Козирог. Със завръщането на Сатурн в Козирог от 2 юли в зоната на партньорството то носи безпокойство за семейни и фирмени дела, но също така възможности за нови партньорства и разширяване на дейността. На 20 юли е второто новолуние във вашия знак, този път в 28-я градус. Мислете за нови неща, за промени, които сте планирали за по-ранен етап, но са забавени поради външни причини. Седмицата започваща от 27 юли дава идеи и възможности, но поглед към стари проблеми, но също така подкрепа от приятелски настроени хора. През месец август ще е нужно да вземете на въоръжение повече търпение и хладнокръвие. Марс от Овен прави своите квадрати към тройката от Козирог, на 4, 13 и 24 август. Избягвайте конфликти с хора и рискови ситуации. Подкрепа имате от Венера след 7 август, когато ще бъде във вашия знак, привличайки вниманието на Нептун от Риби. Двете планети ще и зарадват с благоразположението си в края на месеца, когато направят тригон. На 15 август Уран се обръща, а с него и отношението ви към някои хора, или групи хора, или виртуални такива. В неформалните отношения могат да настъпят внезапни обрати. Новолунието в Лъв на 9 август ви радва с възможности за подобряване на финансовото състояние.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, началото на месец юли е свързано с много движение. Съвпадът на планетния управител и Юпитер ви напомня за планове от началото на месец април, които не сте изпълнили заради външни ограничения. Част от тях се свързват и с пребиваването на Сатурн в зоната на семейните ангажименти, Водолей от 22 март насам. Но Сатурн ви освобождава временно с връщането си в Козирог на 2 юли. Така плановете за пътуване обаче, ще търпят задръжки до края на годината. Известно освобождаване има при съвпада на Слънцето и Меркурий в другия воден знак Риби, но истински ще се усети едва след излизането на Меркурий от ретроградната фаза на 12 юли. На този ден Слънцето и Нептун правят голям воден тригон с рождените Слънца около 20-я градус на Скорпион. Тогава, в юпитеровия период на личната година, получавате силен творчески импулс с богата програма от нови идеи и планове, които да реализирате след новолунието, второ по ред, в Рак на 20 юли. През август Марс от Овен ще ви създава повече безпокойство за вашето здраве и/или здравето на близък човек. Напрегнатите му аспекти повлияват хората със сърдечни проблеми, водят до неразумно поведение и опасност от наранявания и травми. Периодът е рисков за участие в екстремни преживявания по суша, въздух и вода. Критични в това отношение са дните около 4, 13 и 24 август.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, основните вълнения през оставащите летни месеци са свързани с решаването на финансови въпроси. В началото на юли обаче реализация на проекти и творческите изяви са от първостепенно значение, особено ако имат отношение към деца и млади хора. Съвпадът на ретроградния Меркурий и Слънцето в началото на месец юли ще ви отвори очите за пропуски, за неща, които сте можели да направите по друго време и по друг начин. Навлизането на Сатурн на заден ход в Козирог ще върне вярата в приятелството, в подкрепата на хора с вашите разбирания, но в същото време ще ви натовари с нови ангажименти и отговорности, нещо за което ще си дадете сметка по време на пълнолунието/ лунно затъмнение на 5 юли. На 12 юли Меркурий става директен и в този ден е тригонът на Слънцето с Нептун от вашия знак,което създава поредица от благоприятни обстоятелства за вас и близките ви в марсовия период на личната година. Второто новолуние в Рак, на 20 юли, е възможност да обновите някои страни на отношенията си с любим човек. Месец август обещава повече емоции от обикновено, заради напрегнатите аспекти на Марс към планетите в другите кардинални знаци. Марс се движи в зоната на притежанията- материални и морални, затова и предизвикателствата ще бъдат в тази посока. През август избягвайте прекомерни разходи и рискови инвестиции. Обръщайте внимание на здравето си, особено ако имате хронични заболявания.

 

Дати на някои астрологични събития

Съвпад Юпитер-Плутон на 30.06.2020 8:47, в 9°Козирог

Сатурн в Козирог от 2.07.2020 /2:36/

Частично лунно затъмнение на 5.07.2020/7:44/13°Козирог, Пълнолуние

Меркурий директен от 12.07.2020/11:25/ от 5°Рак

Уран ретрограден от 15.08.2020/17:26/ от10°Телец

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

3 коментара so far »

  1. Svetski каза,

    Писа на юни 28, 2020 @ 23:48

    Муси, страхотна сте !!!

    Блгаодаря много за летните прогнози, при това и доста подробни!

    Чета ги с огромно нетърпение и ги препрочитам няколко пъти, за да вникна в съдържанието, понеже съдържат много информация.

    Благодаря Ви за всичко, което пишете и ни го предоставяте свободно!!

    Поздрави,
    Svetski

  2. Didi каза,

    Писа на юли 30, 2020 @ 18:57

    Здравей Муси! На някои обстоятелства в живота си ще гледате по различен начин и до края на годината ще получите необходимия импулс да приведете намерението в действие- Може ли малко по подробно да разясните какво означава за зодия Телец. Благодаря и поздрави!

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на август 4, 2020 @ 13:51

    Didi,
    по-подробното зависи от конкретната транзитна картина при вас.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии